Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Galvenā favorīte - Vācija

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Galvenā favorīte - Vācija
Vācijas nacionālās futbola izlases futbolisti
vienoti dzied valsts himnu
Foto: AFP

Līdz Eiropas čempionātam futbolā atlikušas dažas dienas, un eSports.lv turpina iepazīstināt savus lasītājus ar izlasēm, kas startēs šajā turnīrā. Šoreiz uzmanības centrā turnīra galvenie favorīti – Vācijas izlase.

Vācijas nacionālajai futbola izlasei, kas bukmeikeru vidū tiek uzskatīta par galveno favorīti uz "Euro 2008" čempionu titulu, ar grupu izlozi ir paveicies – B grupā pretinieki būs Polija, Horvātija un Austrija. Savukārt tālāk ceļi krustosies ar A grupas komandām, kas nozīmē, ka līdz finālam pretī spēcīgākās komandas var būt tikai Čehija vai Portugāle. Protams, ja pati Vācija neizkritīs jau ātrāk. Pirmais mačs paredzēts 8. jūnijā pret poļiem, 12. jūnijā Joahima Lēva trenētajai komandai pretī stāsies horvāti, savukārt 16. jūnijā Vāciju eksaminēs turnīra viena no rīkotājvalstīm – Austrija. Pirmie divi mači tiks aizvadīti Klāgenfurtē, bet trešais – Vīnē. Tātad visi trīs mači grupu turnīrā notiks Austrijā, Vācijas kaimiņvalstī, kas nozīmē, ka vāciešiem atbalstītāju netrūks.

Kvalificēšanās finālturnīram

Vācija, kas 2006. gada pasaules čempionātā futbolā Jirgena Klinsmana vadībā ar gados jauno izlasi visiem par pārsteigumu izcīnīja trešo vietu, "Euro 2008" atlases ciklu Joahima Lēva, kas iepriekš bija Klinsmana asistents, vadībā aizvadīja visai stabili – D grupā 12 mačos astoņas uzvaras, trīs neizšķirti un viens zaudējums. Tas gan vāciešiem neļāva grupā ierindoties pirmajā vietā, jo vispārējo spožo iespaidu par sniegumu atlases ciklā izbojāja sakāve savā laukumā pret Čehiju trīs kārtas pirms turnīra noslēguma – 0:3. Turklāt pēdējā kārtā vācieši, kas vietu finālturnīrā jau bija nodrošinājusi trīs kārtas pirms atlases cikla beigām, nespēja pieveikt velsiešus, kā rezultātā par diviem punktiem viņus apsteidza jau pieminētie čehi. Par grupas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Lukašs Podoļskis ar astoņiem vārtu guvumiem, kas visā atlases ciklā bija dalīts ceturtais rādītājs. Otrs rezultatīvākais vāciešu spēlētājs bija Miroslavs Kloze ar pieciem vārtu guvumiem. Atzinības vērts ir fakts, ka grupas pastarīte Sanmarino savā laukumā tika sagrauta ar... 13:0.

D grupa

Vieta Valsts Spēles Uzvaras Neizšķirti Zaudējumi Punkti
1. Čehija 12 9 2 1 29
2. Vācija 12 8 3 1 27
3. Īrija 12 4 5 3 17
4. Slovākija 12 5 1 6 16
5. Velsa 12 4 3 5 15
6. Kipra 12 4 2 6 14
7. Sanmarino 12 0 0 12 0

Finālturnīrs

Kā jau iepriekš minēts, Vācijas izlase tiek uzskatīta par visa turnīra galveno favorīti, tādēļ neviens nemaz nepieļauj, ka vāciešiem varētu gadīties misēkļi jau grupā. Lai arī Eiropas čempionātos parasti nespēlē vājas komandas, Vācijas izlase noteikti liekama citā plauktiņā, ja to salīdzina ar Poliju, Austriju vai Horvātiju. Visi kā viens Vācijai paredz uzvaras visās trīs spēlēs, taču domājams, ka, piemēram, pret Horvātiju tik viegli grupas otrajā spēlē tik viegli varētu neklāties.

Datums Spēle
8. jūnijs Vācija – Polija
12. jūnijs Horvātija – Vācija
16. jūnijs Austrija – Vācija

Finālturnīru vēsture

Vācija Eiropas čempionu titulu ieguvusi trīsreiz. Vispirms tas notika 1972. gadā, kad vācieši debitēja Eiropas čempionātos un uzreiz uzvarēja čempionātā Beļģijā, izcīnot panākumus abās spēlēs. Jā, čempionātā piedalījās tikai četras komandas – bez rīkotājas Beļģijas vēl Rietumvācija, Ungārija un PSRS. Vispirms vācieši pusfinālā apspēlēja mājniekus, bet finālā ar 3:0 tika sakauti PSRS. Četrus vārtus čempionātā guva leģendārais Gerds Millers.

Līdz nākamajam titulam nebija jāgaida ilgi – ja 1976. gadā Dienvidslāvijā vācieši finālā zaudēja Čehoslovākijai, tad 1980. gadā Itālijā, kad Eiropas čempionātā piedalījās astoņas komandas, atkal triumfēja vācieši. Uzvarēdami savā grupā, Vācija finālā ar 2:1 apspēlēja Beļģiju. Abus vārtus guva Horsts Hrubešs.

Nākamajos divos čempionātos – 1988. gadā Vācijā un 1992. gadā Zviedrijā – Vācija apstājās attiecīgi pusfinālā un finālā, taču 1996. gadā Anglijā vācieši atkal bija labākie. 16 komandu konkurencē Vācija uzvarēja grupā, ceturtdaļfinālā krita horvāti (2:1), bet pusfinālā pretī stājās Anglija – šī spēle tiek uzskatīta par vienu no slavenākajām visu Eiropas čempionātu vēsturē. Pamatlaikā un papildlaikā uzvarētājs noskaidrots netika (1:1), tādēļ nācās ķerties pie 11 metru soda sitieniem. Sestajā sitienu sērijā kļūdījās Gerijs Soutgeits, kas pavēra Vācijai ceļu uz finālu. Tur vācieši ar 2:1 pārspēja Čehiju, abus vārtus guva Olivers Bīrhofs. Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju Vācijas izlasē kļuva Jirgens Klinsmans ar trim vārtu guvumiem.

Pēdējos divos čempionātos Vācija palikusi grupā, kas šai valstij, protams, nav nekāds sasniegums. Šogad pamatoti vācieši cer izcīnīt ceturto Eiropas čempionu titulu.

Eiropas čempionāti

Gads Norises vieta Vācijas izlases rezultāts
1960. Francija Nepiedalījās
1964. Spānija Nepiedalījās
1968. Itālija Nekvalificējās
1972. Beļģija Čempioni
1976. Dienvidslāvija Fināls
1980. Itālija Čempioni
1984. Francija Grupu turnīrs
1988. Vācija Pusfināls
1992. Zviedrija Fināls
1996. Anglija Čempioni
2000. Nīderlande un Beļģija Grupu turnīrs
2004. Portugāle Grupu turnīrs
2008. Šveice un Austrija -

Trenera dosjē

Pēc veiksmīgi aizvadītā pasaules čempionāta 2006. gadā, kad vācieši izcīnīja 3. vietu, galvenais treneris Jirgens Klinsmans tomēr izlēma neturpināt darbu ar izlasi. Apmierinātie līdzjutēji nebūt neiebilda, ka par galveno treneri apstiprināja Klinsmana asistentu Joahimu Lēvu. 48 gadus vecais Lēvs, kurš pats bijis vidēja līmeņa futbolists (spēlējis Bundeslīgā un Vācijas U-21 izlasē kā uzbrūkošais pussargs), trenera karjeru sāka ar "FC Winterthur" jaunatnes komandu trenēšanu. Pavisam drīz viņš kļuva par Rolfa Fringera asistentu "Stuttgart" komandā. Pēc tam, kad Fringeram bija iespēja kļūt par Šveices izlases galveno treneri, Lēvam sākumā tika uzticēta vietas izpildītāja loma, līdz 1996./1997. gada sezonas sākumā – arī galvenā trenera amats.

Lēva vadībā komanda aizvadīja visai veiksmīgu sezonu, kopā ar maģisko spēlētāju trijotni - Džovanni Elberu, Frediju Bobiču un Krasimiru Balakovu – izcīnot Vācijas kausu, savukārt Eiropas kausa ieguvēju kausa izcīņā komanda tika līdz finālam, kur ar 0:1 tika atzīts "Chelsea" pārākums. Pēc 1997./1998. gada sezonas Lēvs pameta Vāciju un devās strādāt uz Turciju ar "Fenerbahce" komandu. Pavadījis sezonu Turcijā, Lēvs atgriezās Vācijā, lai kļūtu par "Karlsruher" galveno treneri. Atgriezies uz sezonu Turcijā ("Adanaspor"), Lēvs caur Austriju (čempionu tituls "Tirol Innsbruck" un pusgads "Austria Wien") atgriezās Vācijā, lai 2004. gadā kļūtu par Klinsmana palīgu darbā ar Vācijas izlasi.

Kad Lēvs kļuva par Vācijas izlases galveno treneri, viņš deklarēja, ka mērķis esot triumfs "Euro 2008". Lēva debijas mačā Vācija ar 3:0 pieveica Zviedriju. Līgums ar Vācijas izlasi Lēvam beidzas šīgada jūlijā – tieši pēc "Euro 2008". Jādomā, ka no sekmēm Austrijā un Šveicē arī būs atkarīga Lēva nākotne Vācijas izlases sakarā.

Sastāvs

Sastāvu "Euro 2008" Joahims Lēvs ar treneru personālu paziņoja 28. maijā. Par pēdējiem trim mājās braucējiem kļuva Džermeins Džonss, Marko Marins un Patriks Helmess. Šis lēmums plašas diskusijas nav izraisījis, lai gan vairāki līdzjutēji ir neizpratnē par to, ka atsijāts aktīvais Marins. Jāpiebilst, ka no 23 Vācijas izlases spēlētājiem tikai četri spēlē ārzemēs. Par komandas līderi tiek uzskatīts "Chelsea" pussargs Mihaēls Ballaks. Joahims Lēvs ir uzticīgs spēlētāju izvietojumam 4-4-2.

Vārtu drošība, visticamāk, tiks uzticēta 38 gadus vecajam "Arsenal" vārtsargam Jensam Lēmanam. Viņa aizvietotāji būs "Hannover 96" vārtsargs Roberts Enke un Renē Adlers ("Bayer 04"). Vārtsargu postenī gan vislielākais pārsteigums tika sagādāts pirms došanās uz treniņnometni Maljorkā – no paplašinātā 26 spēlētāju kandidātu loka tika atsijāts Timo Hildebrands no "Valencia". Pats vārtsargs par Lēva lēmumu bija šokēts: "Esmu pārsteigts, šokēts, arī sakaitināts. Protams, neatliek nekas cits kā pieņemt šo trenera lēmumu, taču saprast to es nevaru." Lēva lēmumu saprotamāku gan padara fakts, ka Hildebrands, kurš "Valencia" iecerēts kā ilggadējā vārtu vīra Santjago Kanizaresa aizstājējs, šosezon vairakkārt sēdēja uz rezervistu soliņa, kamēr Bundeslīgā spēlējošie Enke un Adlers bija lieliski savu komandu līderi.

Aizsardzības līnija izskatās visai stabila un sabalansēta, lai gan šaubas radījušas pēdējās divas pārbaudes spēles pirms "Euro 2008". Diezgan droši, ka centrālo aizsargu pāri veidos Brēmenes "Werder" futbolists Pērs Mertezakers un Madrides "Real" rezervists Kristofs Metcelders. Viņš Madrides zvaigžņotā kluba sastāvā aizadījis vien astoņas spēles, taču februārī Metcelders guva pēdas savainojumu, kas viņam liedza aizvadīt sezonas pēdējās spēles. Labās malas aizsarga postenī neapšaubāms līderis ir viens no labākajiem savas pozīcijas spēlētājiem visā pasaulē – Minhenes "Bayern" futbolists Filips Lāms. Neskaidrība ir tikai ar kreisās malas aizsarga vietu. It kā labākajā pozīcijā ir Marsels Jansens ("Bayern"), taču arī Klemenss Frics ("Werder"), Tomass Hiclspergers ("Stuttgart") un Haiko Vestermans ("Schalke 04") spēlēja pārbaudes mačos.

Pussargu līnijā neskaidrība ir mazliet lielāka. Komandas līderi Mihaēls Ballaks ("Chelsea") un Torstens Fringss ("Werder") veidos vienu no spēcīgākajiem centrālo pussargu duetiem čempionātā, taču īsti nav skaidrs, kuri būs viņu partneri flangos. Pēdējā pārbaudes mačā pret Serbiju šīs vietas aizņēma Klemenss Frics, kurš var spēlēt arī aizsarga pozīcijā, kā arī Bastiāns Švainštaigers ("Bayern"). Arī Spānijā spēlējošais Dāvids Odonkors pretendē uz vietu pamatsastāvā. Jāpiebilst, ka savainojuma dēļ Vācijas izlasei "Euro 2008" nepalīdzēs viens no pieredzējušākajiem pussargiem – Bernds Šnaiders.

Visbeidzot uzbrukumā Lēvu gaida visgrūtākā izvēle. Minhenes "Bayern" uzbrucējs Lukašs Podoļskis un Miroslavs Kloze pirmajā pārbaudes mačā pret baltkrieviem nospēlēja pavāji, un otrajā spēlē pret serbiem laukumā jau izgāja divi citi meistarīgi uzbrucēji – Mario Gomezs ("Stuttgart") un Kevins Kuranji ("Schalke 04"). Uz maiņu abās spēlēs iznāca Olivers Noivils, kurš izlasē ir vienīgais 2. Bundeslīgas pārstāvis.

Interesanti, ka "Euro 2008" visvairāk futbolistu darbavietas ir tieši Vācijas Bundeslīga – kopumā 56 gaidāmā turnīra dalībnieki ikdienā maizi pelna Vācijā. 41 futbolists spēlē Spānijas "La Liga", bet 43 – Itālijas A sērijā.

Vācijas izlases sastāvs 2008. gada Eiropas čempionātā:

Nr. Spēlētājs Pozīcija Klubs
1. Jens Lehmann Vārtsargs FC Arsenal
2. Marcell Jansen Aizsargs FC Bayern München
3. Arne Friedrich Aizsargs Hertha BSC
4. Clemens Fritz Aizsargs Werder Bremen
5. Heiko Westermann Aizsargs FC Schalke 04
6. Simon Rolfes Pussargs Bayer Leverkusen
7. Bastian Schweinsteiger Pussargs FC Bayern München
8. Torsten Frings Pussargs Werder Bremen
9. Mario Gomez Uzbrucējs VfB Stuttgart
10. Oliver Neuville Uzbrucējs Borussia Mönchengladbach
11. Miroslav Klose Uzbrucējs FC Bayern München
12. Robert Enke Vārtsargs Hannover 96
13. Michael Ballack Pussargs FC Chelsea
14. Piotr Trochowski Pussargs Hamburger SV
15. Thomas Hitzlsperger Pussargs VfB Stuttgart
16. Philipp Lahm Aizsargs FC Bayern München
17. Per Mertesacker Aizsargs Werder Bremen
18. Tim Borowski Pussargs Werder Bremen
19. David Odonkor Pussargs Real Betis
20. Lukas Podolski Uzbrucējs FC Bayern München
21. Christoph Metzelder Aizsargs Real Madrid
22. Kevin Kuranyi Uzbrucējs FC Schalke 04
23. Rene Adler Vārtsargs Bayer Leverkusen

Galvenais treneris: Joachim Löw

Autora prognoze

Lai arī Vācijas Bundeslīgu daudzi neuzskata par līdzvērtīgu Anglijas, Itālijas un Spānijas labākajām līgām, tajā spēlē meistarīgi futbolisti, kas kopā ar pāris ārzemēs spēlējošajiem vāciešu futbolistiem veido ļoti spēcīgu izlasi. Eiropas čempionātam ikviena komanda būs sagatavojusies pēc iespējas labāk – kā to pierādīja Latvija pagājušajā čempionātā, arī šķietamas pastarītes var aizlikt priekšā kāju favorītiem ("Euro 2004" – tieši Vācijai). Lai gan šaubu par Vācijas izlases izkļūšanu no grupas nav, tālākais ceļš jau lielā mērā būs atkarīgs no dažādiem sīkumiem un veiksmes, jo vadošās izlases spēkos ir līdzvērtīgas. Līdz pusfinālam Vācijai noteikti būtu jātiek, taču tālāk var notikt viss. Vācija pavisam noteikti ir viena no galvenajām čempionāta favorītēm, un nebūs pārsteigums, ja viņi šogad triumfēs.

Lasiet vēl

Horvātija: Biliča faktors
Čehija: Čehi - bez sava līdera
Itālija: Donadoni vēl meklēs lieko
Zviedrija: Cik tālu "Euro 2008" aizkļūs zviedri?
Rumānija: Rumāņi gatavo pārsteigumu
Šveice: Ko parādīs ambiciozie šveicieši?
Polija: Polija gatava uzvarām
Grieķija: Ko parādīs čempioni?
Francija: Cik tālu tiks Francija?
Austrija: Neticības apvītā Austrijas izlase
Spānija: Ko Spānija spēs parādīt bez Raula?

1 2 69 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2008-06-02 19:45, pirms 16 gadiem
nu nu domaaju ka vacieshi nav galvenie favoriiti..

  +9 [+] [-]

, 2008-06-02 19:46, pirms 16 gadiem
Nu nu, Vācijas izlase ir laba, bet nedomāju ka favorīte.

  +6 [+] [-]

, 2008-06-02 19:46, pirms 16 gadiem
Es gan labāk rakstītu vieni no, jo galvenie viņi, manuprāt tiešām nav.

  -3 [+] [-]

, 2008-06-02 19:46, pirms 16 gadiem
ka tad ka nav.....finālā toc vinji buus.....es par vaciju...

  -3 [+] [-]

, 2008-06-02 19:47, pirms 16 gadiem
nekad neesmu par fričiem turējis un pieturēšos pie tā arī šoreiz, lai gan pēdējā PČ viņu rādītā spēle bija skatāma
Slēpts komentārs: munkinshh

  +3 [+] [-]

, 2008-06-02 19:50, pirms 16 gadiem
munkinshh rakstīja: kas juus slimi?? kaadi tur galvenie favoriiti??


pilniigas muļķības.. Es vispaar pa dziivi neciesu vaaciesus!

es tadu ska tevi neciesu....pilniigs Bugers....esi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-06-02 19:57, pirms 16 gadiem
Zviedrss rakstīja: Pirmie divi mači tiks aizvadīti Klāgenfurtē, bet trešais – Vīnē. Tātad visi trīs mači grupu turnīrā notiks Austrijā, Vācijas kaimiņvalstī, kas nozīmē, ka vāciešiem atbalstītāju netrūks.
Šodien Dienā izlasīju,ka asutrieši vāciešus ne acu galā nevarot ciest!

Nu tas nozīmē, ka vāciešu līdzjutējiem nebūs tālu jābrauc

  +5 [+] [-]

, 2008-06-02 19:57, pirms 16 gadiem
Zviedrss rakstīja: Šodien Dienā izlasīju,ka asutrieši vāciešus ne acu galā nevarot ciest!

Varētu tā būt.
Slēpts komentārs: oxa
Slēpts komentārs: ervains91

  -1 [+] [-]

, 2008-06-02 20:00, pirms 16 gadiem
Italija ir favorite!

  -1 [+] [-]

, 2008-06-02 20:03, pirms 16 gadiem
Shajaa grupaa noteikti vinji ir favoriiti, bet chempionaataa domaaju, ka apstaasies pusfinaalaa, ja ne pat ceturdaljfinaalaa

  +3 [+] [-]

, 2008-06-02 20:04, pirms 16 gadiem
nav vini galvenie favoriti,varbut vienigi autora galvenie
Slēpts komentārs: munkinshh

  +9 [+] [-]

, 2008-06-02 20:08, pirms 16 gadiem
es domāju vismaz četras valstis pretendē uz EČ 2008 gada titulu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-06-02 20:13, pirms 16 gadiem
nu domāju ka tie varētu būr Portugāļi vai Horvātik, nu jā Vācija un Francija,Itāliju un vel...manuprāt gana daudz favorītu , bet cerams bus labs čempis...

  +1 [+] [-]

, 2008-06-02 20:13, pirms 16 gadiem
Spaanija,Francija,vaacija,itaalija,Niderlande ir muuzhiigie EČ favoriiti:bet vai vinji uzvarees tas veel ir jautaajums!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-02 20:20, pirms 16 gadiem
Vācija kā izlase man patīk bet es neuzskatu ka viņi ir fovorīti....man pašam favorīti ir Hollande(Nīderlande) un Spānija

  +2 [+] [-]

, 2008-06-02 20:23, pirms 16 gadiem
Jā, bet vajadzētu tomēr atcerēties, ka Grieķiju pagāščempī, neviens neuzskatīja pie favorītu pulka, bet tomēr šamējie uzvilka visus, tātad tas ir futbols - kā nekā sporta karalis, var vinnēt jebkurš, kurš varēja iedomāties, ka uz čempi netiks Angļi - neviens, tātad vajadzētu atcerēties, ka bumba ir apaļa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-06-02 20:30, pirms 16 gadiem
vieni no favorītiem un nekas vairāk,tādas komandas ir piecas vismaz,kā vienmēr Eč izšauj kāds tumšais zirdziņš

     [+] [-]

, 2008-06-02 20:34, pirms 16 gadiem
Miķelis Osis autors, 2008-06-02 19:57, citēt

Zviedrss rakstīja: Pirmie divi mači tiks aizvadīti Klāgenfurtē, bet trešais – Vīnē. Tātad visi trīs mači grupu turnīrā notiks Austrijā, Vācijas kaimiņvalstī, kas nozīmē, ka vāciešiem atbalstītāju netrūks.
Šodien Dienā izlasīju,ka asutrieši vāciešus ne acu galā nevarot ciest!

Nu tas nozīmē, ka vāciešu līdzjutējiem nebūs tālu jābrauc



Vispār jau vāciešiem arī ir iemesls austriešus neieredzēt - kā nekā Ādolfs Šiklgrūbers alias Hitlers nācis no austriešiem...

  +2 [+] [-]

, 2008-06-02 20:40, pirms 16 gadiem
Pēc čepionāta redzēsiet ka šie ir faforīti

  +2 [+] [-]

, 2008-06-02 20:42, pirms 16 gadiem
Labs raksts! Es būšu par Itāliju !

  +1 [+] [-]

, 2008-06-02 20:55, pirms 16 gadiem
Ir, galvenie favorīti bukmeikeru domās... Mani favorīti arī... Vienmēr kopš fanoju par futbolu esmu bijis par Vāciju.. Bet domāju, ka Francijas izredzes ir līdzvērtīgas, ja viņi no grupas tiks ārā... Nevar aizmirst Grieķus... Domāju un zinu, ka Vācija šajā čempī neizgāzīsies, kā pēdējos.. Esmu jau saderējis, ka 1/2 būs... GO GERMANY!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-06-02 21:56, pirms 16 gadiem
Vieni no galvenajiem favoritiem ir, bet vai galvenie - nezinu.

Man liekas, ka shi briza Top 5 ir Francija, Vacija, Spanija, Niderlane un Portugale. Vel ari ir Italija, Griekija, Chehija, Zviedrija, bet par italjiem kaut kaa nedomaju, ka vinji spes uzvaret.

     [+] [-]

, 2008-06-02 22:49, pirms 16 gadiem
Galvenie favoriti? ni4a pret Belarus, un knapi 2:1 pret Serbiu. Vienigais paldies Ballackam, ka Serbiju tomer pieveica. Favoriti viņi ir...bet nu ne galvenie.

  +6 [+] [-]

, 2008-06-02 23:20, pirms 16 gadiem
vot kad vaacija vinees tad redzeesiet

  +3 [+] [-]

, 2008-06-02 23:27, pirms 16 gadiem
Es tieši uzskatu, ka Vācija IR turnīra galvenie favorīti...
1 2 69 komentāri