Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Ko Spānija spēs parādīt bez Raula?

Ko Spānija spēs parādīt bez Raula?
Spānijas nacionālā izlase

Kad līdz Eiropas futbola čempionāta atklāšanas spēlei ir palikusi vairs tikai viena nedēļa, turpinot mūsu tradīciju, piedāvājam jums ieskatu vienā no potenciāli spēcīgākajām izlasēm - Spānijas izlasē.

Spānija ir ielozēta vienā no potenciāli spēcīgākajām grupām.Izlozei labpatikās spāņus ielozēt D grupā ar "melno zirdziņu" Krievijas izlasi, pašreizējiem Eiropas čempioniem Grieķijas izlasi un ambiciozo Zviedrijas izlasi.
Bukmeikeri un futbola speciālisti līdera lomu atvēl Spānijas izlasei, kura arī tiek uzskatīta par vienu no favorītēm uz čempiona titulu. Spānija pirmās divas spēlēs izspēlēs Austrijas pilsētā Insbrukā, grupas pēdejo spēli Zalcburgā.

Kvalificēšanās finālturnīram

Kvalifikācijas turnīrā Spānija tika ielozēta kopā ar vienu no pretiniekiem grupu turnīrā - Zviedrijas izlasi. Atlases ciklu uz Eiropas čempionātu Spānijas izlase uzsāka nepārliecinoši, zaudējot ar 2:3 Ziemeļīrijai un 0:2 Zviedrijai. Jāatzīst, ka arī sāpīgais zaudējums pret Zviedriju bija pēdējais spāņu klupiens nu jau aizvadītajā atlases turnīrā.
Tālāk sekoja gandrīz tikai uzvaras - vienīgi Islande spēja atņemt spāņiem punktus, nospēlējot neizšķirti 1:1.

F grupa

Vieta Valsts Spēles Uzvaras Neizšķirti Zaudējumi Punkti
1. Spānija 12 9 1 2 28
2. Zviedrija 12 8 2 2 26
3. Ziemeļīrija 12 6 2 4 20
4. Dānija 12 6 2 4 20
5. Latvija 12 4 0 8 12
6. Islande 12 2 2 8 8
7. Lihtenšteina 12 2 1 9 4

Finālturnīrs

Izlozi varētu uzskatīt par izdevušos, jo Spānija arī teorētiski varēja nokļūt ''Nāves grupā'', bet spāņiem paveicās, un tie tika ielozēti kopā ar respektējamiem pretiniekiem, bet ne neuzvaramiem. Pirmo spēli Spānija aizvadīs 10. jūnijā ar Krievijas izlasi, bet grupu turnīru noslēgs 18. jūnijā ar spēli pret pašreizējiem Eiropas čempioniem Grieķijas izlasi.

Datums Spēle
10. jūnijs Spānija-Krievija
14. jūnijs Spānija-Zviedrija
18. jūnijs Spānija-Grieķija

Finālturnīru vēsture

Lai arī Spānija vienmēr ir tikusi pieskaitīta pie favorītēm, tai tikai tālajā 1964. gadā ir izdevies izcīnīt savu vienīgo Eiropas čempiones titulu. 1984. gadā Spānija aizkļuva līdz finālam, kurā piekāpās spēcīgajai Francijas izlasei ar Mišelu Platinī priekšgalā. Eiropas čempionātam spāņi ir kvalificējušies vienpadsmit reizes, vienīgā reize, kad Spānija netika uz finālturnīru, bija 1992. gadā, kad atlases ciklā tika piedzīvoti sāpīgi zaudējumi pret Čehslovākiju, Franciju un Islandi.
Savukārt pēdējie trīs Eiropas čempionāta finālturnīri ir bijuši ļoti neveiksmīgi - 1996. gadā, pārvarot grupu turnīra kārtu, spāņi iekļuva ceturdaļfinālā, kur pēcspēles sitienu sērijā piekāpās Anglijas izlasei. Neveiksmes turpinājās arī 2000. gadā, kad spāņi tāpat ceturdaļfinālā piekāpās vēlākajiem čempioniem Francijas izlasei. Savukārt 2004. gada finālturnīrs spāņiem bija viena liela izgāšanās, jo uzvara pret Krievijas izlasi, neizšķirts pret Grieķiju un zaudējums pret Portugāli deva vien trešo vietu apakšgrupā, un izslēgšanas spēlēm kvalificējās Portugāle un Grieķija.

Eiropas čempionāti

Gads Norises vieta Spānijas izlases rezultāts
1960. Francija Ceturdaļfināls
1964. Spānija Čempioni
1968. Itālija Ceturtdaļfināls
1972. Beļģija Grupu turnīrs
1976. Dienvidslāvija Ceturtdaļfināls
1980. Itālija Grupu turnīrs
1984. Francija Fināls
1988. Vācija Grupu turnīrs
1992. Zviedrija Nekvalificējās
1996. Anglija Ceturtdaļfināls
2000. Nīderlande un Beļģija Ceturtdaļfināls
2004. Portugāle Grupu turnīrs
2008. Šveice un Austrija -

Trenera dosjē

69 gadus vecais spāņu speciālists Luiss Aragoness pie Spānijas izlases stūres ir kopš 2004. gada. Savas trenera gaitas viņš uzsāka 1974. gadā, kad kļuva par "Atlético de Madrid" galveno treneri. Karjeras laikā Aragoness ir vadījis veselu plejādi slavenu Spānijas klubu: ''Real Betis'', ''F.C. Barcelona'', '' RCD Español'', ''Sevilla F.C.'', Valencia C.F.'', ''Real Oviedo'' un ''Real Club Deportivo Mallorca''.

Sastāvs

Vārtsargu postenis ir Spānijas izlases un Luisa Aragonesa mazākā bēda, jo izlases vārtos stāv, iespējams, viens no labākajiem vārtsargiem pasaulē - Ikers Kasiljass. Aizmirst nedrīkst arī Hosē Manuelu Reinu, kurš var būt labs palīgs Kasiljasam, un šī čempionāta debitantu Andresu Palopu.

Spānijas izlases kapteinis Karless Pujols ir izlases galvenais balsts aizsardzībā. Ar savu izveicību un ātrumu Pujols veiksmīgi spēj novērt briesmas saviem vārtiem un, ja palīgā nāk ''Real Madrid'' aizsargs Serhio Ramoss, tad aizsargu duets sanāk diezgan iespaidīgs. Savukārt ''Villarreal CF'' aizsargs Hoans Kapdevila un ''Valencia F.C.'' aizsargs Karloss Marčena visticamāk būs tie, kas palīdzēs Pujolam un Ramosam cementēt aizsardzību.Uz maiņu varētu nākt fiziski spēcīgais aizsargs ''Huanito''. Pārējie trīs rezerves aizsargi, ko Aragoness ir paņēmis līdz uz Austriju un Šveici. ir Eiropas čempionāta debitanti un lielu lomu nespēlēs.

Pussargu līnijā Luisam Aragonesam ir, no kā izvēlēties. Ja pārbaudes spēlē pret Peru Aragoness sākumsastāvā lika Andresu Injestu, Šābi Alonso, Ksavi Ernandezu un Davidu Himenezu Silvu, tad, iespējams, jau nākamajā pārbaudes spēlē pret ASV sākumsastāvā varētu iziet "Arsenal" zvaigzne Frančesks Fabregass, bet nominālais uzbrucējs Himenezs Silva varētu tikt atstāts rezervē. Savukārt no rezervistu soliņa veiksmīgi iesaistīties varētu pieredzējušais brazīlietis ar Spānijas pavalstniecību Markoss Senna, kā arī Rubens de la Reds, kurš līdz šim nav aizvadījis nevienu oficiālu spēli Spānijas izlases rindās.

Šis būs pirmais lielais futbola forums, kad Spānijas izlases sastāvā nebūs tās lielākā zvaigzne Rauls. Sākumsastāvu droši vien veidos Davids Vilja un ''Liverpool F.C.'' spīdeklis Fernando Torress. Uz maiņu nāks "R.C.D. Mallorca'' uzbrucējs Daniels Giza un ''Zaragoza'' jaunā uzlēcošā zvaigzne Serhio Garsija. Kā piektais uzbrucējs spāņiem uz šo Eiropas čempionātu ir pieteikts augumā mazais, bet ātrais ''Villarreal CF'' uzbrucējs Santjago Kazorla.

Spēlētājs Pozīcija Klubs
Ikers Kasiljass vārtsargs Real Madrid C.F
Hosē Manuels Reina vārtsargs Liverpool F.C.
Andress Palops vārtsargs Sevilla F.C.
Karless Pujols aizsargs F.C. Barcelona
Karloss Marčena aizsargs Valencia F.C.
Serhio Ramoss aizsargs Real Madrid C.F.
''Huanito'' aizsargs Real Betis
Hoans Kapdevila aizsargs Villarreal C.F.
Rauls Albiols aizsargs Valencia F.C.
Alvaro Arbeloa aizsargs Liverpool F.C
Fernando Navarro aizsargs R.C.D. Mallorca
Ksavi Hernandezs pussargs F.C. Barcelona
Šābi Alonso pussargs Liverpool F.C.
Frančesks Fabregass pussargs Arsenal
Andres Injesta pussargs F.C. Barcelona
Markoss Senna pussargs Villarreal C.F.
Rubens de la Reds pussargs Getafe C.F.
Fernando Toress uzbrucējs Liverpool F.C.
Davids Vilja uzbrucējs Valencia F.C.
Davids Himeneżs Silva uzbrucējs Valencia F.C.
Daniels Giza uzbrucējs R.C.D. Mallorca
Santiago Kazorla uzbrucējs Villarreal C.F
Serhio Garsija uzbrucējs Zaragoza

Autora prognoze

Spānijas nacionālā izlase vienmēr ir tikusi pieskaitīta pie favorītēm lielajos forumos, bet tiklīdz ceļā stājās kāds nopietnāks pretinieks, spēle pajūk un kārtējo reizi nākas izstāties no ceļa uz čempiona titulu. Tas būs brīnums, ja spāņi (domājams, ka izkļūs no grupas) spēs uzvarēt ceturtdaļfinālā kādu no ''Nāves Grupas'' dalībniecēm. Ja tā - atkal atkārtosies tā pati nu jau vairāk kā 40 gadu spāņiem nelaimīgā vēsture.

Lasiet vēl

Austrija: Neticības apvītā Austrijas izlase
Francija: Cik tālu tiks Francija?
Horvātija: Biliča faktors
Čehija: Čehi - bez sava līdera
Itālija: Donadoni vēl meklēs lieko
Zviedrija: Cik tālu "Euro 2008" aizkļūs zviedri?
Rumānija: Rumāņi gatavo pārsteigumu
Šveice: Ko parādīs ambiciozie šveicieši?
Polija: Polija gatava uzvarām
Grieķija: Ko parādīs čempioni?

marca.com
euro2008.uefa.com
wikipedia.org

  +2 [+] [-]

, 2008-06-01 23:01, pirms 16 gadiem
Interesanti, ka Valdes nav vaartsargu sarakstaa..

  +2 [+] [-]

, 2008-06-01 23:08, pirms 16 gadiem
Njaaa, izskatas ka šis trenersi ir sev ienaidnieks, aiz kautkadas spītības, vai vēl kautkā neņemot Līderus !!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-06-01 23:21, pirms 16 gadiem
''Villarreal CF'' aizsargs Karloss Marčena??? nebija valencia?

  +3 [+] [-]

, 2008-06-01 23:24, pirms 16 gadiem
Valencia'' uzbrucējs Daniels Giza??? joptvaI Galiigi rabarberos iebraucis autors.............
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-06-01 23:43, pirms 16 gadiem
Ja jau visi ar prognozēm noņemās,tad domāju,ka zviedri būs pēdējie grupā,bet krievi,spāņi un grieķi kapās par pirmajām divām vietām.Domāju,ka krievi joprojām lielajos turnīros nespēs parādīt to sniegumu,kādu spējk parādīt.Un grieķus nenovērtē pilnīgi neviens,uzskatu,ka ļoti nepamatoti.Paskatāmies kaut vai kvalifikācijas ciklu.

  -2 [+] [-]

, 2008-06-01 23:55, pirms 16 gadiem
Njā, nejau viens pats Rauls var izšķirt visu spānijas izlasi, vajag jaunas vēsmas un aiziet, ceru ka šogad Spāņi vinnēs.. Es par viņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-06-02 08:59, pirms 16 gadiem
Rauls futbolaa ir tas pats kas Krosbijs hokejaa...tuksha vieta komandaa...ja Tevi KOMANDA ignore ....ja Tu neesi viens no KOMANDAS...

  +1 [+] [-]

, 2008-06-02 09:12, pirms 16 gadiem
poh Rauls, viņiem ir citi kas direģē, piemēram Toress un Fabregass.

  -2 [+] [-]

, 2008-06-02 10:05, pirms 16 gadiem
direģē, ta direģē...bet iesist nemak...pat ja ir KOMANDA...

  +3 [+] [-]

, 2008-06-02 10:05, pirms 16 gadiem
Teemu Saxon rakstīja: Man jau gribētos čempionu godā redzēt draugus un netālus kaimiņus Zviedrus. Bet nu Spānijas izlases sastāvs ļoti iespaidīgs īpaši centra aizsargi un centra pussargi. Nu sastāva ziņā spāņi ir pārāki par gruppas pretiniekiem.

Nobijos, ka teiksi Krievus. Negribu viņus redzēt tāpēc, ka viņi ir PČ hokejā un uzvarēja Eirovīzijā, šogad viņiem tākā būtu pietiekami, ne!?

     [+] [-]

, 2008-06-02 10:39, pirms 16 gadiem
Tas točna, krieviem šim gadam panākumu ir pietiekoši, tāpēc futbolā tos viņiem nenovēlu Bet tīri reāli vērtējot, labākais, ko viņi spēs paveikt, ir tikt ārā no grupas... Un tur arī viņu ceļš aprautos, bet stipri šaubos par to tikšanu no grupas ārā!! Kaut gan nekad nedrīkst nenovērtēt Hidinksa faktoru...

  +1 [+] [-]

, 2008-06-02 12:11, pirms 16 gadiem
ar vai bez Raula, bet cerams, ka šie tālu tiks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-02 16:18, pirms 16 gadiem
Jay rakstīja: Tas točna, krieviem šim gadam panākumu ir pietiekoši, tāpēc futbolā tos viņiem nenovēlu Bet tīri reāli vērtējot, labākais, ko viņi spēs paveikt, ir tikt ārā no grupas... Un tur arī viņu ceļš aprautos, bet stipri šaubos par to tikšanu no grupas ārā!! Kaut gan nekad nedrīkst nenovērtēt Hidinksa faktoru...

Nedrīkst nenovērtēt arī veiksmes faktoru...... Kā Dāņi uzvarēja 1992. un Grieķi 2004.!!!??? Dažreiz, visas prognožu lapiņas var izsviest mistkastē, jo laukumā rezultāts nevienmēr sakrīt ar prognozēm.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja