Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Ko parādīs čempioni?

Ko parādīs čempioni?
Grieķi līksmo "Euro 2004"

Turpinot apskatu par izlasēm, kas piedalīsies šīs vasaras lielākajā futbola notikumā, Eiropas futbola čempionātā, ieskatīsimies pagājušo Eiropas čempionu grieķu izlasē

Grieķija spēlēs D apakšgrupā kopā ar Krievijas, Spānijas un Zviedrijas futbolistiem. Grupa nav no vieglajām un jautājums, vai pagājušā Eiropas čempionāta gaviļnieki spēs no tās izkļūt ir pamatots. To parāda arī bukmeikeru prognozes. Par favorītiem tiek uzskatīti spāņi, otrā vieta atvēlēta zviedriem, bet krievu un grieķu iespējas uzvarēt grupā tiek lēstas ar vismazāko varbūtību. Visas spēles Oto Rehāgela vadītā izlase aizvadīs Austrijas pilsētā Zalcburgā.

Kvalificēšanās finālturnīram

Kvalifikācijas ciklu Grieķijas valstsvienība uzsāka nomināli visvājākajā apakšgrupā, kā jau iepriekšējie Eiropas čempioni. Ciklu grieķi uzsāka ar izmocītu uzvaru pār Moldāvu (1:0), līdzīga bija spēle ar norvēģiem (1:0), bet spēlē ar bosniešiem atlika nokārtot formalitātes (4:0). Ar trīs uzvarām sākušie grieķi pirmo zaudējuma rūgtumu atlases cikla laikā izjuta 23. martā, kad tika spēlēts savu fanu acu priekšā pret turkiem. Principiālajiem pretiniekiem no kaimiņzemes tika zaudēts pārliecinoši ar 1:4. Turpinājumā grieķiem nebija vairs viegla pastaigā kā pirmajās trijās spēlēs. Samocīta iznāca uzvara pār grupas pastarīšiem, Maltas izlasi, tāpat tika piedzīvots neizšķirts ar norvēģiem. Pēdējās trijās spēlēs grieķi spēja saņemties, izcīnot trīs svarīgas uzvaras. Vispirms izbraukumā atriebjoties turkiem (1:0), pēc tam izrēķinoties ar Maltu (5:0), un uzvarot ungārus (2:1). Grieķi, uzvarot grupā, bija nodrošinājuši vietu finālturnīrā.

C grupa

vieta valsts spēles uzvaras neizšķirti zaudējumi punkti
1. Grieķija 12 10 1 1 31
2. Turcija 12 7 3 2 24
3. Norvēģija 12 7 2 3 23
4. Bosnija un Hercegovina 12 4 1 7 13
5. Moldova 12 3 3 6 12
6. Ungārija 12 4 0 8 12
7. Malta 12 1 2 9 5

Finālturnīrs

Finālturnīra grupu izloze nebija no veiksmīgākajām grieķiem, taču arī pavisam par to viņi sūdzēties nevar. Pretī dabūti favorīti Spānijas izlases izskatā, bet pārvaramas ir zviedru un krievu barjeras. Lai atkārtotu pagājušā Eiropas čempionāta sniegumu, grieķiem jārāda patiešām izcils sniegums.

Datums Spēle
10. jūnijs Grieķija - Zviedrija
14.jūnijs Grieķija – Krievija
18. jūnijs Grieķija – Spānija

Finālturnīru vēsture

Grūtības kvalificēties finālturnīriem grieķiem radās jau tālajos sešdesmitajos gados, kad pat politisku apsvērumu dēļ Grieķijas izlase atteicās piedalīties kvalifikācijā. Pirmo Eiropas čempionātu grieķi piedzīvoja 1980. gadā, kad trenera Alketa Panagoulisa vadībā izlase izcīnīja vietu grupu turnīrā, taču vairāk par vienu neizšķirtu trīs spēlēs izcīnīt neizdevās. Nākamos sešus (!) Eiropas čempionātus grieķi nespēja iekļūt finālturnīrā. Diezgan pārsteidzoša liekas grieķu uzvara Portugālē pirms četriem gadiem, aplūkojot statistiku. Grieķija tikai divas reizes iekļuvusi finālturnīrā un jau ar otro reizi ieguvusi galveno balvu.

Eiropas čempionāti

Gads Norises vieta Grieķijas izlases rezultāts
1960. Francija Nekvalificējās
1964. Spānija Nespēlēja pat kvalifikācija
1968. Itālija Nekvalificējās
1972. Beļģija Nekvalificējās
1976. Dienvidslāvija Nekvalificējās
1980. Itālija Grupu turnīrs
1984. Francija Nekvalificējās
1988. Vācija Nekvalificējās
1992. Zviedrija Nekvalificējās
1996. Anglija Nekvalificējās
2000. Nīderlande un Beļģija Nekvalificējās
2004. Portugāle Čempioni
2008. Šveice un Austrija -

Trenera dosjē

69 gadus vecais vācu speciālists Otto Rehāgels ar Grieķijas izlasi strādā jau kopš 2001. gada un komandu aizvedis līdz Eiropas zelta medaļām. Savas trenera karjeras laikā Rehāgels vadījis tikai vācu klubus. Brēmenes "Werder" un Minhenes "Bayern" ir skaļākie klubu vārdi, kurus vadījis Rehāgels. Grieķijā Rehāgels iecelts ”Dieva” statusā un līdzjutēji viņu sauc par Karali Otto.

Sastāvs

Vārtsargu līnija grieķiem ir visnotaļ pieklājīga. Pirmais numurs ir ilggadējais "Olympiacos" un izlases vārtu vīrs Antonios Nikopolidis, taču nesenajā pārbaudes spēlē ar Ungāriju pieredzējušais (36 gadi) vārtsargs tika nomainīts jau 22. minūtē, kas liek domāt, ka iespējams, Nikopolida dienas izlases vārtos kā pirmajam ir skaitītas. Grieķu otrais numurs ir Kostas Čalkias, kurš pārstāv Grieķijas klubu "Aris", taču savas karjeras laikā spēlējis arī tādās vienībās, kā "Portsmouth", Mursijas "Real" un "Panathinaikos".

Aizsardzības balsti čempioniem arī ir pietiekami droši. Stabilākais izlases aizsargs kvalifikācijas ciklā bija Sotitios Kirgiakos, kurš aizvadīja visas 12 spēlēs un pamanījās gūt trīs vārtus. Noteikti jāmin iepriekšējā Eiropas čempionāta grieķu balsti aizsardzībā. Giorgs Seitardis, kurš pārstāv vienu no Spānijas labākajiem klubiem Madrides "Atletico" bija viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ tieši grieķi kļuva par čempioniem pirms četriem gadiem. Tāpat jāpiemin augumā raženais (196cm) Trainos Dellas, kurš viens no Atēnu "AEK" labākajiem aizsargiem. Noteikti jāpiemin arī "Olympiacos" aizsargs Vasilis Torosidis, kurš kvalifikācijas ciklā bija viens no stabilākajiem.

Otto Rehāgels nevar sūdzēties par pussargu trūkumu, taču lielas bažas par spēlēšanu "Euro 2008" radās izlases kapteinim, "Mallorca" pussargam Angelam Basinam, kurš guva savainoju pārbaudes spēlē ar ungāriem, taču pēc vizītes pie ārstiem Basinam atļauts spēlēt. Spēli laukuma centrā veido pieredzējušie Georgios Karagounis un Konstantinos Katsouranis, kuri jau vairākus gadus nav izkonkurējami no savām pozīcijām izlasē. Tāpat noteikti jāpiemin vienīgais Anglijas premjerlīgas pārstāvis Grieķijas izlasē, Stefanoss Džannakopuloss, kurš pārstāv "Bolton".

Uzbrukumā spilgtu zvaigžņu grieķiem nav, taču ir ļoti laba līmeņa uzbrucēji. Pirmais jāmin Vācijas bundeslīgas kluba "Bayer" futbolists Teofaniss Gekass, kurš aizvadītajā sezonā guva 11 vārtus bundeslīgā. Augstā līmenī spēlē arī Georgss Samarass, kurš paspējis uzspīdēt arī Anglijas premjerlīgā. Protams, jāpiemin arī pagājušā Eiropas čempionāta grieķu brīnumbērns Angeloss Haristeass, kurš guva svarīgus un izšķirošus vārtus pret frančiem, spāņiem un portugāļiem.

Grieķijas izlases sastāvs 2008. gada Eiropas čempionātā:

Spēlētājs Pozīcija Komanda
Antonis Nikopolidis vārtsargs Olympiakos
Konstantinos Chalkias vārtsargs Aris
Alexandros Tzorvas vārtsargs OFI Crete
Giourkas Seitaridis aizsargs Atletico
Christos Patsatzoglou aizsargs Olympiakos
Nikos Spyropoulos aizsargs Panathinaikos
Traianos Dellas aizsargs AEK Athens
Loukas Vyntra aizsargs Panathinaikos
Vassilios Torosidis aizsargs Olympiakos
Sotirios Kyrgiakos aizsargs Eintracht Frankfurt
Ioannis Goumas aizsargs Panathinaikos
Paraskevas Antzas aizsargs Olympiakos
Angelos Basinas pussargs Mallorca
Stylianos Giannakopoulos pussargs Bolton Wanderers
Georgios Karagounis pussargs Panathinaikos
Ioannis Amanatidis pussargs Eintracht Frankfurt
Konstantinos Katsouranis pussargs Benfica
Alexandros Tziolis pussargs Panathinaikos
Georgios Samaras uzbrucējs Celtic
Angelos Charisteas uzbrucējs Nuremberg
Dimitris Salpingidis uzbrucējs Panathinaikos
Theofanis Gekas uzbrucējs Bayer
Nikolaos Liberopoulos uzbrucējs AEK Athens

Autora prognoze

Lai atkārtotu pirms četriem gadiem iespēto jānotiek brīnumam. Grieķu lielākais trumpis ir galvenais treneris Otto Rehāgels un labi sabalensēts sākumsastāvs, taču ar to var arī nepietikt, lai tiktu uz ceturtdaļfinālu. Grūti prognozēt, cik tālu tiks grieķi, tomēr šaubos vai tie spēs tikt tālāk par ceturtdaļfinālu.

Lasiet vēl

Horvātija: Biliča faktors
Čehija: Čehi - bez sava līdera
Itālija: Donadoni vēl meklēs lieko
Zviedrija: Cik tālu "Euro 2008" aizkļūs zviedri?
Rumānija: Rumāņi gatavo pārsteigumu
Šveice: Ko parādīs ambiciozie šveicieši?
Polija: Polija gatava uzvarām

Izmantotie resursi:
euro2008.uefa.com
wikipedia.org

 +16 [+] [-]

, 2008-05-29 15:19, pirms 16 gadiem
Domāju, ka šogad tāda VEIKSME nebūs!

  +3 [+] [-]

, 2008-05-29 15:20, pirms 16 gadiem
Saku, ka šie arī vēl ir favorīti un sastāvs arī pieklājīgs. Domāju, ka viņi tiks no grupas taču nākamai kārtai netiks pāri.
Slēpts komentārs: spraits

  +4 [+] [-]

, 2008-05-29 15:37, pirms 16 gadiem
Sastāvs jau labs, vienīgi parasti pēc lielām uzvarām, seko ''tukšie'' turnīri...Bet nu iespējas ir, nav tā stiprākā grupa - ar Zviedriju,Krieviju par otro vietu grupā var cīnīties...Spāņiem gan zaudēs.
Prognoze:
Atkārtot Portugāles brīnumu diez vai spēs, bet tikt 1/4 finālā un arī tur pacīnīties par uzvaru grieķi var.

     [+] [-]

, 2008-05-29 15:43, pirms 16 gadiem
go_reds_go rakstīja: Domāju, ka šogad tāda VEIKSME nebūs!


Vienā spēlē var runāt par veiksmi,bet ne jau visā čempī!
Kamēr ar grieķiem strādās Reihagels,tikmēr no viņiem varēs visādus brīnumus sagaidīt!

     [+] [-]

, 2008-05-29 15:44, pirms 16 gadiem
Delgado rakstīja: Sastāvs jau labs, vienīgi parasti pēc lielām uzvarām, seko ''tukšie'' turnīri...Bet nu iespējas ir, nav tā stiprākā grupa - ar Zviedriju,Krieviju par otro vietu grupā var cīnīties...Spāņiem gan zaudēs.
Prognoze:
Atkārtot Portugāles brīnumu diez vai spēs, bet tikt 1/4 finālā un arī tur pacīnīties par uzvaru grieķi var.



tur tev pilnigi piekritu atceeramies kaut franchus pauseles cempi vienu vineja nakamaja netika no grupas ara un daudzi tadi piemeri ir futbola kausos!!!

     [+] [-]

, 2008-05-29 15:46, pirms 16 gadiem
ZURNALISTS23 rakstīja: tur tev pilnigi piekritu atceeramies kaut franchus pauseles cempi vienu vineja nakamaja netika no grupas ara un daudzi tadi piemeri ir futbola kausos!!!


Grieķiem tukšais gads bija kad netika uz PČ,bet toties EČ kvalifikāciju izgāja viss pārliecinošāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-05-29 15:50, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Vienā spēlē var runāt par veiksmi,bet ne jau visā čempī!
Kamēr ar grieķiem strādās Reihagels,tikmēr no viņiem varēs visādus brīnumus sagaidīt!

EURO 2004 HALJAVA!

  -2 [+] [-]

, 2008-05-29 15:54, pirms 16 gadiem
go_reds_go rakstīja: EURO 2004 HALJAVA!


Ak jā,sorry,es taču aizmirsu,ka Hellas bumba pati leca vārtos!

  +4 [+] [-]

, 2008-05-29 15:59, pirms 16 gadiem
nevaru saprast, rakstits, ka 1998 gadaa bija EČ niderlande/belgija, bet vai ta EČ nebija 2000. gadā, t.s. ik pa 4 gaidem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-05-29 16:12, pirms 16 gadiem
spraits rakstīja: Grieķiem nav Raula un viņi ir čempioni!!! Tā lūk! Galvenais ir sabalansēts sastāvs, nevis skaļi vārdi! Nīderlande čempioni!


spanjiem jau ar nav Raula..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-05-29 17:27, pirms 16 gadiem
Grieķi domāju var atkal vinnēt

  +2 [+] [-]

, 2008-05-29 17:58, pirms 16 gadiem
Jā cīnīsies līdz galam katrā spēlē tad viņiem ir visas iespējas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-05-29 18:27, pirms 16 gadiem
teemusalami rakstīja: spanjiem jau ar nav Raula..


Šis čempionāts vēl nav sācies, ja nepamaniji! Bet kad spāņiem bija Rauls, viņi nekā nedabuja, Anglija ar visādiem Bekhemiem un Rūnijiem nemaz uz čempi netiek! Šodienas zavaigznes vairāk ir reklāmas triks, nevis reāls futbols! Šiem Pele un Maradonam tik ūdeni pienest!

  +1 [+] [-]

, 2008-05-29 18:28, pirms 16 gadiem
nu, es domaaju, ka Griekjija ceturtdaljfinaalaa tiks, bet taalaak tikai ar veiksmes paliidziibu..

  +1 [+] [-]

, 2008-05-29 18:30, pirms 16 gadiem
Buusim reaali. Griekji nu NEKAADIIGI neatkaartos to kas notika pirms 4 gadiem. Pat no grupas vinji izkljuus ar probleemaam, un ar ljoti lielaam. Spaanji ies kaa pirmie un visticamaak ka zviedri kaa otrie. Sho briinumu Griekji otro reizi peec kaartas neatkaartos.

     [+] [-]

, 2008-05-29 18:45, pirms 16 gadiem
imo.ucoz.lv

  -1 [+] [-]

, 2008-05-29 18:45, pirms 16 gadiem
es sogad gribetu franciju, bet zel ka naw zidane

  +1 [+] [-]

, 2008-05-29 20:44, pirms 16 gadiem
ja grieki speelee kaut uz pusi tik labi kaa portugaalee, tad: Zviedrija, Krievija njemamas; Spaanija arii nav nekas nereaals. Domaju, ka griekijai shii ir ljoti parociiga un viegla grupa. Ne taa kaa rumaanjiem.

     [+] [-]

, 2008-05-29 21:31, pirms 16 gadiem
man izcili nepatīk grieķu spēles destruktīvais spēles stils...
neticu, ka izkļūs no apakšgrupas

  +2 [+] [-]

, 2008-05-29 21:32, pirms 16 gadiem
turklāt 2004.gadā Krievi bija vienīgie, kas spēja uzvarēt nākamos čempionus, ko viņiem novēlu izdarīt atkārtoti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-05-29 23:19, pirms 16 gadiem
Ko parādīs??? Visdrīzāk, ka neko. Vismaz noteikti negribas redzēt ko līdzīgu iepriekšējam brīnumam...

     [+] [-]

, 2008-05-30 14:55, pirms 16 gadiem
Trīs sportisti - vieglatlēts, futbolists un bokseris cieš autokatastrofā. Bokserim norauj roku, futbolistam kāju bet vieglatlētam lielāko sieviešu sapni. Visi trīs nonāk slimnīcā pie ķirurga un lūdz lai palīdz, jo nu sportam un dzīves jēgai ir beigas. Ķirurgs saka lai šie paciešas, un aiziet. Atgriezies viņš saka, ka bijis morgā, bet tur vienas sievietes. Futbolists un bokseris protams bļauj, lai tik šuj sieviešu rokas un kājas, ko ķirurgs arī izdara.
"Tev" - viņš saka vieglatlētam - "mēs kautkādu rīku pagaidām uzstādīsim, vēlāk - tad jau redzēs."
Viss tiek izdarīts godam, bet pēc kāda laika vieglatlētam pienāk ziņa - zoodārzā nomiris zilonēns, vai šis negribot snuķēnu.
Protams ka gribot, jo nu galīgi neiet jēgā ar to rīku. Paiet gads un sportisti brauc ķirurgam izteikt pateicību.
"Nu kā ta Jums gājis pa šo laiku?" - ķirurgs prasa.
Bokseris - "Nu muskulis ir uztrenēts, sitiens kolosāls, bet tualetē problēmas - ja saķer ar savu roku, tad viss kārtībā, bet ja ar otru tad ilgi nelaiž vaļā."
Futbolists - "Kājiņa ir kolosāla, kamēr uz laukuma visi to aplūko, tikmēr es tik bliežu bumbu vārtos, tikai naktī tā neērtāk - tā kājiņa visu laiku velk uz ieplešanos."
Vieglatlēts - "Nu sievietes ir ekstāzē, nevar ne atkauties, bet kaut kur piknikā izbraucot sākas problēmas - čurājot krūmos tas snuķēns sāk raut lapas no krūmiem un bāzt man dibenā.

P.S. Iespējams, ka šīs anekdotes varoņi arī nedzer „Carlsberg” alu, taču, ja viņiem sagribētos uzzināt ko vairāk par „Euro 2008” norisi, viņi noteikti apmeklētu carlsberg.lv!

     [+] [-]

, 2008-06-01 10:59, pirms 16 gadiem
Nedomāju, ka grieķi šogad pārsteigs Eiropu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-02 12:55, pirms 16 gadiem
Tie nubi pat no grupas netiks ara un kvalifikacija ja sada grupa butu latvijai un latvija butu griekijas vieta vini tiktu uz eiropas cempionatu.Un rudeni redzes ka latvija nospeles ar tiem nugiem.

  -1 [+] [-]

, 2008-06-02 17:48, pirms 16 gadiem
Who cares


Normāli ! Paldies Tev !

  -1 [+] [-]

, 2008-06-03 19:07, pirms 16 gadiem
To Leflērs...
Lūdzu...