Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Černovs sapņo par kopēju Eirolīgas un sieviešu NBA turnīru

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Černovs sapņo par kopēju Eirolīgas un sieviešu NBA turnīru
Ilona Korstina, Kobī Braients
Foto: Sports.ru

Krievijas Basketbola federācijas prezidents Sergejs Černovs šonedēļ informējis par jaunu ideju veidot kopēju FIBA Eirolīgas un Nacionālās Sieviešu basketbola asociācijas (WNBA) turnīru.

„Sieviešu Eirolīgas vadības un FIBA sanāksmē Krievijas klubi runāja par vairākiem jautājumiem, kas neatbilst oficiālajiem reglamentiem. Diemžēl, FIBA Eiropas nodaļa šos jautājumus nerisināja, tāpēc mēs kopā ar Eirolīgu pieņēmām lēmumu par sava turnīra izveidi,” savu versiju intervijā radio „Majak” klāsta Černovs. „Darīju to zināmu FIBA pārstāvjiem. Ņemot vērā, ka mūsu līgā spēlē daudzas labas amerikāņu basketbolistes, jau sazinājāmies ar WNBA vadību par to, lai vairāki viņu klubi varētu piedalīties jaunās Eiropas līgas izspēlē. Tādā veidā mēs radītu spēcīgu turnīru ar labāko Krievijas, Eiropas un WNBA klubu dalību. Divi, trīs, četri – skaits nav svarīgs – WNBA klubi ziemā, piemēram, četrus mēnešus pavadītu Eiropā. Parēķinājām, ka viņiem tas varētu būt izdevīgi izmaksu ziņā, jo ziemā tāpat daudzas no šīm spēlētājām nespēlē. Uzsaktu, ka līgai jābūt stiprai, tāpēc tajā varētu spēlēt četri Krievijas klubi, Francijas, Čehijas klubi, varbūt Ungārijas. Pašreiz ir lielas atškirības komandu uzņemšanā, piemēram, starp Krieviju un Itāliju, atšķirības komandu ēdināšanā, transporta piedāvājumā un tamlīdzīgi.”

Tiesa, Černovs sīkāk nepaskaidro, kā sevis iecerētajā turnīrā plānots veidot kalendāru, ņemot vērā, ka Eiropā sezona ilgst no oktobra līdz maijam, bet Ziemeļamerikā no maija līdz oktobrim. Otrkārt, Krievijas Basketbola federācijas prezidents intervijā neatklāj, kā klubi savā starpā sadalīs amerikānietes, no kurām daudzas jau pašlaik spēlē gan Eiropā, gan ASV. Ņemot vērā minēto, augstāk izklāstītais vairāk izklausās pēc vēlmju domāšanas.

Runājot par Krievijas valstsvienības jauno galveno treneri, Černovs domā, ka tas varētu nebūt ārzemnieks un izklāsta savu redzējumu. „Ja vīriešu basketbolā aug jaunie treneri – Jevgeņijs Pašutins, Sergejs Babkovs, Valērijs Tihoņenko, sievietēm tādu nav. Manuprāt, jāaudzina jaunu puisi, kas ar laiku kļūtu par pasaules līmeņa treneri. Vai tiks galā? Jaunais vienmēr tiks galā ar sievietēm (smejas). Taču viņam vajadzīga spēcīga ārzemju speciālista palīdzība. Pēc manas pārliecības, sieviešu valstsvienības treneru korpusam jābūt pilnīgi jaunam.”

Izmantotie resursi:
radiomayak.ru


Liepājas metalurgs 46:97 TTT/Rīga from TVliepajniekiem on Vimeo.

80:49
104:55
Ambera Holta
Vanessa Heidena
Tamika Whitmore
86:41
106:57
64:52
75:60

Spēles kopsavilkums eSports.lv video, autori: Kristaps Driķis un Arturs Vaskis

Spēlētājas statistika TTTRiga.lv
Natalia FIBA EuroLeague statistika
Natalia LSBL statistika

Spēlētājas statistika TTTRiga.lv
Lāsmas FIBA EuroLeague statistika
Lāsmas LSBL statistika

Spēlētājas statistika TTTRiga.lv
Tatyana FIBA EuroLeague statistika
Tatyana LSBL statistika

Spēlētājas statistika TTTRiga.lv
Zanes FIBA EuroLeague statistika
Zanes LSBL statistika

Spēlētājas statistika TTTRiga.lv
Merike FIBA EuroLeague statistika
Merike LSBL statistika

Spēlētājas statistika TTTRiga.lv
Essence FIBA EuroLeague statistika
Essence LSBL statistika

Spēlētājas statistika TTTRiga.lv
Ditas FIBA EuroLeague statistika
Ditas LSBL statistika

Spēlētājas statistika TTTRiga.lv
Elizaveta FIBA EuroLeague statistika
Elizaveta LSBL statistika

Spēlētājas statistika TTTRiga.lv
Ievas FIBA EuroLeague statistika
Ievas LSBL statistika

Spēlētājas statistika TTTRiga.lv
Aijas FIBA EuroLeague statistika
Aijas LSBL statistika

Spēlētājas statistika TTTRiga.lv
Līgas FIBA EuroLeague statistika

Foto: TTT Rīga - RTU/Merks 07.10.2008.
Intervijas
Zane Eglīte
Dita Krūmberga, 2008. gada maijs
Ieva Kubliņa, 2007. gada marts

Ievas Jansones statistika
Artas Strupovičas statistika
Lienes Priedes statistika
Lindas Sarjas statistika
Madaras Gulbes statistika
Annas Sonkas statistika
Ievas Kravales statistika
Ramonas Rancānes statistika
Lindas Pagrodes statistika
Kristiānas Pumpures statistika
Aritas Priednieces statistika
Ulrikas Artiņas statistika
Anetes Šteinbergas statistika
Lauras Lapsas statistika
Zanes Jurjānes statistika
Lauras Skudras statistika
Līgas Šurkusas statistika
Artas Grases statistika
Sabīnes Dukātes statistika
Agates Gekas statistika
Zentas Liepas statistika

Spēles ONLINE

"TTT Rīga" MySpace lapa
"TTT Rīga" nacionālajā sporta portālā eSports.lv
Dāmu basketbols eSports.lv
Basketbola leģionāri eSports.lv
Basketbola EiroKausi eSports.lv
Basketbola valstsvienības eSports.lv
"TTT Rīga" vietne Basket.lv
"TTT Rīga - Juniores" vietne Basket.lv
"TTT Rīga" vietne FIBAEurope.com
"TTT Rīga" spēles un sporta pasākumi Draugiem.lv
"TTT Rīga" Google meklētājā

Maskavas CSKA ar divām uzvarām sāka dalību Krievijas Superlīgā, izbraukumā pieveicot Novosibirskas „Dinamo” 66:59 un Sanktpēterburgas „Spartak” 94:41. Šonedēļ „armijnieču” nometnē ierodas WNBA spēlētājas Makārvila, Hammona, Voutersa un Lousone-Veida. Ņujorkas „Liberty”spēlētāja Makārvila CSKA rindās debitēja 15. oktobrī, mājas laukumā USK CSKA piedaloties Francijas „ESBVA Lille Metropole” sagraušanā 96:44. Spēlē piedalījās arī Enna Voutersa. Spēles Video.

Venēcijas „Umana Venezia Mestre” (Mestre ir Venēcijas kontinentālās daļas nosaukums) svētdien, 12. oktobrī, ar uzvaru sāka dalību Itālijas virslīgā (Serie A1), atklāšanas kārtā Romā pieveicot Sicīlijas vienību „Trogylos Priolo” 66:52. Pilns spēles ieraksts. Šosvētdien komanda savā laukumā tiksies ar Patrišas Peničeiru un Aisisas Tillisas pārstāvēto Milānas komandu „Geas Sesto San Giovanni”, bet nākamsvētdien izbraukumā Neapolē viesosies pie „Pallacanestro Napoli”. Eirolīgā venēcietes debitēja ar uzvaru izbraukumā pār Eirolīgas vicečempionēm, Lienes Jansones pārstāvēto Brno „Gambrinus” 77:68, sagādājot lielāko pārsteigumu turnīra pirmajā kārtā. Eirolīgas pirmajā spēlē savā laukumā „Palasport Taliercio” klubs 22. oktobrī plkst. 21:30 sacentīsies ar „MKB Euroleasing”.

Brno „Gambrinus” pēc četrām uzvarām uzvarām Čehijas virslīgā dalību Eirolīgā sāka neveiksmīgi, savā laukumā atzīstot Venēcijas pārākumu 77:68. Šajā spēlē Brno nepalīdzēja Mali valstsvienības līdere Hamčetū Meiga (maliete vasarā spēlēja Hjūstonas „Comets”, Čehijā ieradīsies nedēļas nogalē), bet amerikāniete Tamika Vitmora spēlēja tikai 15 minūtes un guva vienu punktu. Sestdien plkst. 18:00, Čehijas līgas piektās kārtas spēlē, „Gambrinus” izbraukumā sacentīsies ar Taboras vienību, bet nākamajā Eirolīgas spēlē trešdien viesosies Francijā, tiekoties ar „ESBVA Lille Metropole”. Spēles sākums plkst. 21:00.

Francijas „ESBVA Lille Metropole” Eirolīgas sezonu atklāja Maskavā, ciešot sagrāvi pret Gundara Vētras trenēto CSKA 44:96. Lilles vienības rindās laukumā neizgāja Fatimatū Sačko, kā arī divas jaunās spēlētājas Treisija Albisī un Odrija Alvē, taču neapšaubāmi lielākais zaudējums ir Beļgijas valstsvienības aizsardzes Katijas Vambes pāreja uz citu klubu. Komandas pieteikumā ir vēl trīs jaunās spēlētājas – Šarlīne Melonga, Fanī Plogaē, Liza Mišē Sinakutī. Piecās Francijas virslīgas spēlēs izcīnītas divas uzvaras, tostarp zaudēts „Bourges Basket” 42:65, 8. oktobrī Reimsai 61:88 un 11. oktobrī „Tarbes” 69:71. Trešdien Lille savā laukumā sacentīsies ar Brno „Gambrinus”, bet pirms un pēc tam lūkos papildināt LFB punktu bagāžu, mājās uzņemot „Basket Landes” un „Stade Clermontois”.

Lāsmas Jēkabsones foto, Ditas Krūmbergas foto, Merike Anderson foto, Elizaveta Kityzina foto, Tatyana Troina foto, Līgas Šurkusas foto, Natalia Burian foto, Essence Carson foto, Zanes Eglītes foto, Ievas Kubliņas foto, Aijas Brumermanes foto

EuroBasket Women 2009 @ MySpace
EuroBasket Women 2009 @ eSports.lv
Eurobasket Women 2009 @ FIBA Europe

And the winner goes to Latvia

Uzvarētājs brauc uz Latviju

32. Eiropas Sieviešu basketbola čempionāta finālturnīra dalībnieku rindas sestdien papildināja Serbija, Lietuva, Izraēla un Ukraina, turklāt pēdējo liktenis izšķīrās Horvātijas un Ungārijas spēles papildlaikā.

*Uzvarētājs brauc uz Latviju (angļu val.)

Drāma Osijekā: basketbola Dievs uzsmaida Ukrainai
Kā jau rakstījām, automātiski finālturnīram kvalificējas kvalifikācijas grupu pirmo divu vietu ieguvējas un trešā labākā rezultāta īpašniece. Pēc Lietuvas uzvaras pār Vāciju un Izraēlas panākuma cīņā ar Lielbritāniju, ukrainietes noslīdēja uz trešo vietu A grupā, bet ungārietes tai pašā laikā izbraukumā Osijekā cīnījās ar Horvātiju. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 60:60, bet ungārietēm derēja tikai uzvara ar ne mazāk kā 11 punktu pārsvaru. Par spīti sarežģītajai situācijai, Lāslo Ratgebera, Ungārijas valstsvienības un Maskavas apgabala „Spartak” galvenā trenera, vadītā komanda gandrīz sasniedza mērķi, uzvarot ar 72:62. Ceļazīmei uz Latviju ar to izrādījās nepietiekami...

A grupas kopvērtējums

VietaValstsUZAttiecībaPunkti
1. Izraēla 6 2 604:537 14
2. Lietuva 6 2 551:498 14
3. Ukraina 5 3 580:527/+53 13
4. Vācija 2 6 472:580 10
5. Lielbritānija 1 7 540:605 9

Ferrari noslāpst turku skāvienos
Turcija mājas sienās neatstāja nekādas izredzes Itālijai, kurai tādējādi automātiski zuda cerības

Trešdien abas B grupas līderes Turcija un Polija izcīnīja kārtējās uzvaras, kļūstot neaizsniedzamas sekotājām un nodrošināja braucienu uz Latviju. Polietes izbraukumā sagrāva Somiju 78:47, Turcija mājās tikpat pārliecinoši apspēlēja bosnietes 79:50. Teorētiskas cerības uz labvēlīgu iznākumu saglabā Itālija, taču tai sestdien izbraukumā pārliecinoši jāuzvar Turciju un jāgaida cīņu iznākumi A grupā.

B grupas kopvērtējums

VietaValstsUZAttiecībaPunkti
1. Turcija 7 1 604:474 15
2. Polija 7 1 612:481 15
3. Itālija 4 4 532:498 12
4. Bosnija 1 7 450:593 9
5 Somija 1 7 443:595 9

Francijas un Rumānijas sacensībā, kas pirmajām vairs neko neizšķīra, vēl 38 sekundes pirms pamatlaika beigām bija neizšķirts. Galotni savā labā, panākot 72:71, noslēdza viešņas no Francijas, izcīnot septīto uzvaru Pjēra Vensāna vadībā. C grupas centrālā spēle notika Horvātijā, mājiniecēm uzņemot ziemeļu kaimiņienes no Ungārijas, kuras cerēja sasniegt labāko bilanci apakšgrupu trešo vietu ieguvēju vidū. Ungārijas izredzes vairoja Itālijas neveiksme Turcijā, taču drāma Osijekā komandai veiksi nenesa.

C grupas kopvērtējums

VietaValstsUZAttiecībaPunkti
1. Francija 7 1 547:469 15
2. Slovākija 5 3 542:484 13
3. Ungārija 5 3 554:502 13
4. Horvātija 2 6 468:538 10
5. Rumānija 1 7 497:615 9

Serbija līksmo, Grieķija grauj
Serbijas sieviešu basketbola valstsvienība sestdien 2009. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē piekāpās Bulgārijai, tomēr izcīnīja ceļazīmi uz kontinenta finālturnīru, kas nākamā gada jūnijā notiks Liepājā, Valmierā un Rīgā.

Sestdienas pirmajā spēlē Bulgārija pieveica viešņas no Serbijas ar rezultātu 75:68. Šāds iznākums uzlaboja Beļģijas izredzes kvalificēties finālturnīram, jo komandai bija labāka bilance savstarpējās spēlēs ar serbietēm, atlika „tikai” uzvarēt grupas līderi Grieķiju. Pēc pirmā puslaika ieceres realizācija bija tālu no vēlamās, Grieķijas pārsvaram sasniedzot deviņpadsmit punktus 43:24. Otrajā puslaikā laukuma saimnieces turpināja graut pērnā Eiropas čempionāta septītās vietas ieguvējas, noslēdzot sacensību ar trīsdesmit deviņu punktu vadību 79:40. Tiesa, Beļģijas sastāvā nespēlēja vienības ilggadējā līdere Enna Voutersa, jau iepriekš dodot priekšroku WNBA.

Serbietes pēdējos gados uzlabo pozīcijas Eiropas sieviešu basketbolā. Par to liecina kvalificēšanās finālturnīram un fakts, ka Soņa Petroviča pavasarī tika atzīta par 2007. gada Eiropas labāko jauno basketbolisti. Talantīgā spēlētāja, kuras tēvs Rade Petrovičs bijis Serbijas basketbola federācijas ģenerālsekretārs, sezonu aizvadīs divkārtējo Eirolīgas čempionu Maskavas apgabala „Spartak” sastāvā.

Beļģija cīņu turpinās papildus kvalifikācijas turnīrā, savukārt Bulgāriju gaida pārspēles par palikšanu A divīzijā.

D grupas kopvērtējums

VietaValstsUZAttiecībaPunkti
1. Grieķija 5 1 448:376 11
2. Serbija 3 3 425:432 9
3. Beļģija 2 4 407:428 8
4. Bulgārija 2 4 400:444 8

Priekšsacīkstēs finālturnīram kvalificēsies deviņas komandas – četru apakšgrupu pirmo un otro vietu ieguvējas, kā arī labākā trešās vietas ieguvēja. Pēdējās divas ceļazīmes tiks izspēlētas papildus kvalifikācijas turnīrā, sacenšoties Ungārijai, Itālijai, Beļģijai un Horvātijai.

Finālturnīram jau iepriekš kvalificējās: Latvija, Krievija, Spānija, Baltkrievija, Čehija.

Kvalifikācijas turnīrā ceļazīmes jau ieguvušas: Francija, Slovākija, Turcija, Polija, Grieķija, Serbija, Lietuva, Izraēla, Ukraina.

EuroBasket Women 2009 kalendārs
13. augusts – 13. septembris Kvalifikācijas turnīra spēles četrās apakšgrupās
2009. gada 4. – 19. janvāris Papildus kvalifikācijas turnīrs (Ungārija, Itālija, Beļģija, Horvātija).
2009. gada 7. – 20. jūnijs Finālturnīrs Latvijā
7. – 9. jūnijs Apakšgrupu turnīrs
11. – 15. jūnijs Kvalifikācijas kārta
17. – 20. jūnijs Izslēgšanas spēles

Papildkvalifikācija, 4. – 19. janvāris, finālturnīrā iekļūst grupu uzvarētājas
A grupa: Bulgārija, Ukraina, Vācija
B grupa: Horvātija, Beļģija, Itālija

Finālturnīra grupas
A grupa: A kvalifikācijas uzvarētājas, Čehija, Spānija, Slovākija
B grupa: Grieķija, Latvija, Polija, Ungārija
C grupa: Lietuva, Krievija, Turcija, Serbija
D grupa: Baltkrievija, B kvalifikācijas uzvarētājas, Francija, Izraēla

A grupas kalendārs, 7. – 9. jūnijs, Liepājas Olimpiskais centrs

DienaNr.Spēle
07.06. A1 A kval. – Slovākija
07.06. A2 Čehija – Spānija
08.06. A3 Spānija – A kval.
08.06. A4 Slovākija – Čehija
09.06. A5 A kval. – Čehija
09.06. A6 Spānija - Slovākija

B grupas kalendārs, 7. – 9. jūnijs, Liepājas Olimpiskais centrs

DienaNr.Spēle
07.06. B1 Grieķija – Ungārija
07.06. B2 Latvija - Polija
08.06. B3 Polija – Grieķija
08.06. B4 Latvija - Ungārija
09.06. B5 Latvija - Grieķija
09.06. B6 Polija – Ungārija

C grupas kalendārs, 7. – 9. jūnijs, Vidzemes Olimpiskais centrs Valmierā

DienaNr.Spēle
07.06. C1 Lietuva – Serbija
07.06. C2 Krievija – Turcija
08.06. C3 Turcija – Lietuva
08.06. C4 Serbija – Krievija
09.06. C5 Lietuva – Krievija
09.06. C6 Turcija - Serbija

D grupas kalendārs, 7. – 9. jūnijs, Vidzemes Olimpiskais centrs Valmierā

DienaNr.Spēle
07.06. D1 Baltkrievija – Izraēla
07.06. D2 B kval. – Francija
08.06. D3 Francija – Baltkrievija
08.06. D4 Izraēla – B kval.
09.06. D5 Baltkrievija – B kval.
09.06. D6 Francija – Izraēla

"TTT Rīga" - Maskavas CSKA ONLINE teksta tiešraide 20:15

  +2 [+] [-]

, 2008-10-04 22:47, pirms 16 gadiem
Tas bishi nereaali.. taadi paarlidojumi....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-04 22:51, pirms 16 gadiem
Pishevs12 rakstīja: Tas bishi nereaali.. taadi paarlidojumi....
laika starpība jau visu čakarētu

  +2 [+] [-]

, 2008-10-04 22:53, pirms 16 gadiem
Nereāli tas nav, ja būs nauda un piekrišana viss notiks.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-05 07:22, pirms 16 gadiem
A kurš te īsti sapņo? Raksta sākumā sapņo Černovs (Krievijas basketbola federācijas prezidents), bet raksta beigās Grudins (Krievijas sieviešu basketbola izlases treneris).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-05 13:16, pirms 16 gadiem
Tur nu gan izskatās Kobe nosvīdis kā zvērs. Bet ko var gribēt tur iekša tak gaiss vsp nebija.