Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kalmanovičs: "WNBA komandas spēlēs Eiropā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kalmanovičs: "WNBA komandas spēlēs Eiropā"
Šabtajs fon Kalmanovičs

"Četras WNBA un viena Āzijas komanda jau tuvākajos gados ziemas sezonā varētu spēlēt ar Krievijas un Eiropas stiprākajām vienībām," novembra beigās paredzēto sarunu ar Čikāgas "Sky" un citu WNBA klubu vadību rezultātu prognozē divkārtējo FIBA Eirolīgas čempioņu "Spartak" ģenerālmenedžeris Šabtajs fon Kalmanovičs.

Ideju par kopējas WNBA un Eiropas komandu ziemas līgas izveidi pirms nedēļas publiskoja Krievijas Basketbola federācijas prezidents Sergejs Černovs. Savukārt Maskavas apgabala "Spartak" ģenerālmenedžeris pirms vairākiem gadiem sāka sacensību ar citu vadošo Krievijas sieviešu basketbola klubu atbalstītājiem, ieguldot sieviešu basketbolā desmitiem miljonu dolāru. Šobrīd vadošajos Krievijas klubos ziemā spēlē daudzas no labākajām ASV, Austrālijas un Eiropas spēlētājām, saņemot vairākas reizes lielāku atalgojumu nekā citās profesionālajās sieviešu līgās, tostarp WNBA.

Vienlaikus Kalmanovičs apzinās, ka pašreizējo situāciju Krievijā, īpaši pasaules finanšu krīzes apstākļos, šādā veidā, saglabājoties nesamērīgai izdevumu-ieņēmumu attiecībai, saglabāt neizdosies. Tiek meklētas iespējas piesaistīt aizokeāna reklāmdevēju un telekompāniju interesi.

"Vai nenotiks spēlētāju pārklāšanās, kad vienas un tās pašas spēlētājas vasarā WNBA un ziemā Krievijā līdz šim pārstāvēja dažādus klubus? Uzskatu, ka nē," pārliecināts ir Kalmanovičs. "Daudzas ASV basketbolistes vispār nebrauc uz Eiropu. Piemēram, no Čikāgas "Sky" ziemā ārzemēs spēlē 3, no Fīniksas tāpat, problēmām nevajadzētu būt. Ideju par Eiropā bāzētas WNBA un Eiropas klubu kopējas līgas izveidi atbalsta Krievijas basketbola federācijas prezidents Černovs."

"Man patīk NBA un WNBA ideja par algu griestiem," turpina Kalmanovičs. "Krievijā spēlētājiem maksāja ļoti daudz, bet nākotnē var nākties šos izdevumus ierobežot. No loģistikas viedokļa sarežģījumi nav pārāk lieli, komandām nebūs jālido tālāk par 3-4 stundām, kas Eiropā ir pierasta lieta. Kur bāzēsies WNBA komandas, tas pagaidām ir pārrunu jautājums. Novembra beigās būs sarunas ar 4 WNBA klubu vadību, īpašu interesi izrāda Čikāgas "Sky"."

Kalmanovičs cer, ka iespējamo līgu varētu atbalstīt ASV un Eiropas televīzijas. "Krievijā pagaidām maksājam par spēļu translācijām, pareizāk sakot, par translāciju organizēšanu. Savukārt NBA un WNBA klubi saņem simtiem miljonu dolāru no TV. Mums pietiktu ar pārdesmit miljoniem četriem amerikāņu un vienam Āzijas klubam," domā Kalmanovičs. "Iespējams, saņemsim FIBA Eiropas nodaļas atbalstu. Par laimi, FIBA Europe nav tikai Nars Zanolins (FE ģenerālsekretārs - eSports.lv), kurš domā, ka jāattīsta basketbols Maltā un Gibraltārā."

Izmantotie resursi:
radiomayak.ru

     [+] [-]

, 2008-10-11 23:32, pirms 16 gadiem
Citējot kolēģi, nauda pa laukumu neskraida.

     [+] [-]

, 2008-10-12 00:25, pirms 16 gadiem
McCAIN rakstīja: Citējot kolēģi, nauda pa laukumu neskraida.
njaa niks kaa nekaa McCain vispar veiksmi.

     [+] [-]

, 2008-10-12 14:27, pirms 16 gadiem
Bilde mazliet smieklīga.