Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Margo Klavo: "Vīrs atteicās no divu gadu līguma, lai dotos man līdzi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Margo Klavo: "Vīrs atteicās no divu gadu līguma, lai dotos man līdzi"
Margaux Claveau un Cara Claveau 2024. gada 30. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

"Tas ir neierasti – nav daudz puišu, kuri tā darītu. Viņš to izdarīja manis dēļ. Mūsu dēļ. Esmu lepna – Makss ir cilvēks, uz kuru katru dienu raugos ar apbrīnu," TTT basketboliste Margo Klavo (Margaux Claveau) pēc sezonas noslēguma pastāstīja par saviem mīļākajiem cilvēkiem.

Rīgas klubs gandrīz visu sezonu aizvadīja nemainīgā sastāvā – pirms sešiem mēnešiem TTT rindās bija tās pašas 11 spēlētājas. Tā nenotiek bieži. Galvenais iemesls – savstarpēja uzticība starp spēlētājām un treneriem.

Kapteine Ieva Pulvere varēja 100% paļauties uz savām meitenēm – visas papildināja viena otru un uzņēmās, kad vajadzēja. Komandas saliedēšanā un vienošanā milzīgu lomu spēlēja vēl divas spēlētājas – saspēles vadītāja Kaira Lamberte un spēka uzbrucēja Margo Klavo.

“Pagājušajā gadā man klājās grūti, taču komandā kļuva vieglāk. Šī komanda bija traka – pozitīvā nozīmē. Komanda ar lielu sirdi, kura smagi strādāja katru dienu. Tāpēc guvām panākumus. Esmu ļoti lepna par komandu,” sestdien pēc apbalvošanas ceremonijas teica smaidīgā francūziete.

Pirms 12 mēnešiem – 2023. gada aprīlī – viens no Francijas virslīgas komandas “Landerneau Bretagne Basket” ārstiem ieteica Margo nesasteigt atgriešanos laukumā pēc dekrēta atvaļinājuma. “Pastāv savainojumu risks, arī tāpēc, ka turpinās meitas barošana ar krūti,” toreiz teica mediķis.

Margo līdz šim gandrīz visu karjeru spēlēja spēcīgajā Francijas virslīgā, pārstāvot LFB klubus “Bourges”, “Nice”, “Charleville”, “Nantes”, “Lyon”, “Tarbes Gespe Bigorre” un “Bretagne Basket”. Starplaikā arī viena sezona Vācijas klubā “TSV 1880 Wasserburg” (2017-2018).

Uzbrucēja savulaik aizvadīja 51 spēli Francijas jaunatnes izlasēs, tai skaitā spēlēja pirmajā Pasaules U17 kausā (Francija 2010) un Eiropas U20 čempionātā (Samsuna 2013). Neilgi pēc 21. dzimšanas dienas Margo tika iekļauta Francijas valstsvienības paplašinātajā 24 spēlētāju sarakstā.

Kaira Lamberte nosauca Margo par vienu no trīs spēlētājām, kuras basketbolā uz viņu atstājušas lielāko iespaidu. Pieredzējušā francūziete atklāja arī savu izvēli. “Nosaukšu Kairu Lamberti – šogad viņa bija mana labākā komandas biedre. Sen neesmu satikusi tādu spēlētāju kā viņa – tik labu basketbolisti un cilvēku reizē.”

Salaspils sporta nams, Oskara Kalpaka pamatskola, Daugavas sporta nams, “Rimi” Olimpiskais sporta centrs, Baltijas līgas “Final Four” Palangā – Margo pēc spēlēm vienmēr atradās dažu soļu attālumā no vīra Maksa un meitas Karas. Viens no lielākajiem notikumiem – janvārī TTT spēlētājas Eiropas kausa 1/8 fināla spēlē Larošsurjonā atbalstīja 20 Margo radi un draugi no netālās Nantes.

Kas ir Margo lielākais paraugs? “Pēc meitas piedzimšanas vēlos būt labāka persona, labāks cilvēks. Lai varētu no rīta ieskatīties spogulī un pateikt – būšu labāka katru dienu, lai meita varētu paskatīties uz mani, būt priecīga un lepna par mani. Vēlos būt labs paraugs savai meitai. Teikšu – mana meita!”

Pēc uzvaras Baltijas līgā Margo dalījās priekā ar Maksu un meitu. Stundu vēlāk viņa ar Ievu Pulveri, Luīzi Silu un Evelīnu Otto metās Baltijas jūras vēsajos viļņos, turpinot priecāties par dzīvi. “Ja ģimene nebūtu ar mani, sezona nebūtu tāda pati. Makss atteicās no profesionāla līguma ar “Pays de Fougères” komandu. Viņam bija spēkā līgums līdz 2025. gadam.”

Makss Klavo (Maxence Claveau) 2020. gadā kļuva par “Pays de Fougères Basket” spēlētāju. Aizsargs-uzbrucējs trīs sezonās ar “blūza brāļiem”, spēlējot “Nationale 2” līgā, divas reizes – 2022. un 2023. gadā – izcīnīja Francijas kausu (le Trophée Coupe de France). Makss abus titulus izcīnīja “Accor Arena” – nākamajā “Paris 2024” basketbola izslēgšanas turnīra mājvietā.

“Kad saņēmu TTT piedāvājumu, viņš nešaubījās – pieņem to! Braukšu Tev līdzi, lai parūpētos par meitu. Tu esi ieguldījusi smagu darbu, lai atgrieztos basketbolā. Pienākusi mana kārta būt Tavā pusē. Tāpēc viņš ir mans tuvākais cilvēks. Kara un Makss ir mans lielākais atbalsts.”

     [+] [-]

, 2024-04-22 14:51, pirms 2 nedēļām
Interesanti ka Makss nespēlēja LV-EE līgā, diez vai negribēja vai nevarēja tikt.

     [+] [-]

, 2024-04-22 16:57, pirms 2 nedēļām
visnotāļ interesanti un pozitīvi

     [+] [-]

, 2024-04-22 23:20, pirms 2 nedēļām
heh rakstīja: Interesanti ka Makss nespēlēja LV-EE līgā, diez vai negribēja vai nevarēja tikt.
Ieguglē viņa vārdu un visu sapratīsi... Pieņemu, ka Latvijā kā franču valodas skolotājs būtu saņēmis vairāk, kā spēlējot basketbolu jebkur Eiropā.