Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētras UGMK neaptur čempiones

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētras UGMK neaptur čempiones
Agņeška Bibžicka

74 : 83

UGMK - Spartak

Gundara Vētras trenētās Jekaterinburgas UGMK basketbolistes piektdien FIBA Eirolīgas "Četru fināla" pirmajā pusfināla spēlē Kastīlijas-Leonas pilsētā Salamankā ar rezultātu 74:83 zaudēja Maskavas apgabala "Spartak" un svētdien sacentīsies ar "Avenida" – "MKB Euroleasing Sopron" dueļa neveiksminiecēm.

Stundu pirms spēles sākumā arēnā ieplūst zaļos, dzeltenos un oranžos krekliņos tērptu līdzjutēju simti. Tikai „Spartak” atbalstītāji skaitāmi uz pāris roku pirktiem. Uz elektroniskajiem dēļiem zib Eiropas čempionāta, kas no 7. līdz 20. jūnijam notiks Liepājā, Valmierā un Rīgā, reklāmas, bet pirmajā spēles pauzē laukumā ritenīšus met sacensību talismans Banija un žurnālisti saņem preses paziņojumus par Ziemeļeiropā gaidāmo notikumu.

Oranžā armija, Jekaterinburgas „lapsu” atbalstītāji aizņem veselu sektoru laukuma ziemeļu galā. Bruņojušies ar vismaz desmit bungām, saukļiem „Uz priekšu”, talismanu lapsu un, diemžēl, arī taurēm, viņi ir tikpat aktīvi kā vietējie. Kad ieskanas Krievijas himna, kņada Urālu galā turpinās un līdzjutēju virzienā ar labās rokas pirkstu pakrata Jeļena Baranova.

Līdz divām trešdaļām piepildītā arēna sveica Mariju Stepanovu, kurai 2008. gada FIBA Eiropas labākās spēlētājas balvu pasniedza organizācijas ģenerālsekretārs Nars Zanolins.

Starta piecnieki

UGMK: Pondekstere, Nolana, Bibžicka, Gruda, Stepanova.
Spartak: Bērda, Taurasi, Karpuņina, Džeksone, Foulsa.

UGMK izvirzās vadībā, taču nākamās piecas minūtes spēles noteikumus diktē sāncenses, kuru ofensīvu ar tālmetienu sāk superbasketboliste Taurasi. Astoņi punkti pēc kārtas un 4:12, „Spartak” vadībā, Vētram pieprasot pirmo pārtraukumu. Turpinājumā „Spartak” pārsvars rūk, tomēr balti sarkanās saglabā iniciatīvu, neļaujot Jekaterinburgas spēlētājām izlīdzināt rezultātu.

13. minūtē Teilore caurgājienā panāk neizšķirtu 24:24. „I can`t get no satisfaction” minūtes pārtraukumā, kuru šoreiz pieprasījis Rātgebera-Kalmanoviča duets.

Astoņpadsmitās minūtes sākumā Pondeksteres tālmetiens beidzot izvirza vadībā UGMK 37:35. Foulsa tūlīt atbild ar diviem punktiem, bet mirkli vēlāk vadībā atkal Jekaterinburgas basketbolistes. „Spartak” pretuzbrukums nav sekmīgs un Pondekstere metas uzbrukumā. Sastopoties zem groza ar augumā pārākajām sarkanbaltajām, Fīniksas „Mercury” zvaigzne atspēlē Nolanai, kura nesavalda bumbu un tā izlec ārpus laukuma.

Vētram atliek noplātīt rokas, kad jau turpat ir Kepijas kolēģe Arizonā Taurasi un uzsmaidījusi pretinieču trenerim, ar labo roku spēcīgi uzšauj tam pa pēcpusi. Apdraudot UGMK grozu, Dī realizē kārtējo tālmetienu un apmierināta atgriežas aizsardzībā. Spēles spriedzē Pondekstere brīva saņem piespēli groza apakšā, tomēr metienā kļūdās, bet puslaiku noslēdz Foulsas pustālais 41:44. Pondekstere, Bērda un Taurasi laukumā pavadījušas visas divdesmit minūtes, turklāt pēdējā guvusi 22 punktus, realizējot 4 no 6 tālmetieniem.

Trešās ceturdaļas sākumā UGMK izvirzās vadībā, nākamās piecas minūtes sākoties rezultāta „šūpolēm”, pārmaiņus vadībā regulāri izvirzoties abām komandām. Desmitminūtes vidū Taurasi apņēmība un vairāki Ščegoļevas caurgājieni dod deviņu punktu priekšrocību „Spartak”, taču divciparu skaitli tas nesasniedz un pienācis laiks Vētras atbildes gājienam.

UGMK rindās laukumā trīs amerikānietes Pondekstere, Nolana, Džonsa, vienīgā eiropiete Gruda un austrāliete Teilore. Soli pa solim un 32. minūtē Jekaterinburga ir tuvu līdzsvaram. Atkal ierunājas Taurasi un pirms pēdējām piecām minūtēm +6 „Spartak”. Laukumā atgriežas Bibžicka un Stepanova, pēdējai realizējot pustālo 68:72.

Taurasi joprojām zirgā un viņas kārtējie guvumi 38. minūtes vidū pirmo reizi ļauj "Spartak" pārsniegt desmit punktu pārsvara robežu 68:79. Tas nav nekas, jo Bibas tālais un Pondeksteres divi punktu ar sodu rāda, ka līdz spēles noslēgumam vēl tālu 74:79. Uzreiz pārkāpti noteikumi pret Bērdu, bet izskatīgā amerikāniete nekļūdās 74:81. Nākamie UGMK tālmetieni vairs nav precīzi, bet laiks rit strauji un pēdējās sekundēs lūzumu panākt neizdodas. Taurasi noslēdz spēli ar 33 gūtiem punktiem, apliecinot, ka šopavasar ir pasaules labākā basketboliste.

     [+] [-]

, 2009-04-03 20:45, pirms 15 gadiem
nāksies pacīnīties par 3 vietu...

     [+] [-]

, 2009-04-03 20:48, pirms 15 gadiem
taurasi vnk uztaisiija speeli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-04-04 00:49, pirms 15 gadiem
nu simts reizes protams tas ir runāts, bet nu krukli padomā. vai tiešām tu jūties kā cilvēks,kas var kritizēt cita izvēli, nezinot neko par vētras pieredzi situāciju brīdī,kad lēmums bija pieņemts tāds kā bija?

un vai tiešām tu neesi izdarījis neko tādu par ko kāds no malas varētu tevi nolikt? vai ir vērts skatīties uz citiem pirms skaties uz sevi?

nevaru teikt, ka saprotu viņa izvēli, lai gan pats nezinu kā būtu darījis, ja man būtu vienīgā iespēja tikt uz olimpiādi, bet tagad- aplikt veci,kas basī sasniedzis tik daudz un arī tagad veiksmīgi turpina trenera karjeru..

  -1 [+] [-]

, 2009-04-04 09:18, pirms 15 gadiem
sapnis rakstīja: nu simts reizes protams tas ir runāts, bet nu krukli padomā. vai tiešām tu jūties kā cilvēks,kas var kritizēt cita izvēli, nezinot neko par vētras pieredzi situāciju brīdī,kad lēmums bija pieņemts tāds kā bija?

un vai tiešām tu neesi izdarījis neko tādu par ko kāds no malas varētu tevi nolikt? vai ir vērts skatīties uz citiem pirms skaties uz sevi?

nevaru teikt, ka saprotu viņa izvēli, lai gan pats nezinu kā būtu darījis, ja man būtu vienīgā iespēja tikt uz olimpiādi, bet tagad- aplikt veci,kas basī sasniedzis tik daudz un arī tagad veiksmīgi turpina trenera karjeru..
..lai Vētra publiski preses konferencē atvainojas Latvijas faniem par savu rīcību 1992.gadā...gan jau fani sapratīs un piedos un viņš atkal būs savējais...nu, personīgi es viņam pēc tam piedotu....citādi izskatās tā lieta šādi - viens tips piedirsis kāpņu telpu un aizmucis - pēc dažiem gadiem uzrodas un nevainīgi mirkšķina acis -it kā nekas nebūtu bijis...VAJAG ATVAINOTIES- PASKAIDROT - nu, bija caureja un nebija kur sprukt, piedodiet džeki utt