Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kas notiek Leonā?

Kas notiek Leonā?
Gunta Baško

24 stundas Salamankā pirms FIBA Eirolīgas "Četru fināla" basketbola spēlēm.

Centrālā un Dienvidu Spānija ir pustuksnesis.

Precīzāk, jautrs un omulīgs pustuksnesis. Atšķirībā no Galīsijas, valsts ziemeļu piekrastes un Katalonijas, kur Atlantijas okeāna tuvums un biežie nokrišņi gādā par zaļiem un auglīgiem mežiem, valsts centrā sjerras, kuru centrālās daļas rotā balta sniega cepures, mijas ar plašiem līdzenumiem un plakankalnēm, kur zaļums redzams apstrādātajos laukos un pilsētu parkos.

Ziemeļrietumos no Madrides, pusotras stundas braucienā aiz Gvadaramas sjerras, kuras pārejās klimats jau ir stipri tuvāks Latvijai un pretī zilā dūmajā tītajām Spānijas debesīm slejas slaidas priedes, vienā šādā līdzenumā izvietojusies senā Salamanka, Kastīlijas-Leonas apgabala pērle.

Pusdeviņi ceturtdienas vakarā, 24 stundas līdz „Avenida” – „MKB Euroleasing” spēlei
Komandas 5000 vietu ietilpīgajā „Multiusos Sanchez Paraiso” arēnā pilsētas ziemeļaustrumos trenējas jau otro dienu, vakarā aizvadot pa pusotru stundu garam treniņam. „Avenida” uz nodarbību ieradusies ar desmit minūšu kavēšanos, bet treniņa garumu tas neietekmē, viešņām no Ungārijas mazliet jāuzgaida. Nodarbības noslēgumā komanda fotografējas ar arēnas personālu un mediķiem.

Gunta Baško stāsta par lielisko atbalstu Eirolīgas un Spānijas spēlēs netālajā Vircburgas zālē. „Fani mūs ietver lokā, ir tikai laukums un skatītāji, šajā zālē tā nav.”

21:00
Mediju akreditācijas sākums paredzēts tikai trijos nākamās dienas pēcpusdienā, taču vietējais brīvprātīgais Huans visu nokārto uzreiz. Tūlīt tiek sarīkota ekskursija arēnas aizkulisēs. „Te pēc spēles varēs intervēt „Spartak” un UGMK spēlētājas, otrās spēles mix-zona ir otrā pusē,” rāda Huans.

09:00
Eirolīgas čempiones Maskavas apgabala „Spartak” spēlētājas uz rīta treniņu ierodas pirmās. Nodarbība ir viegla, iesildīšanās, staipīšanās pusstundas garumā. Seko grozu piešaude un maza apspriede, nākamās laukumā ir konkurentes no Jekaterinburgas.

11:00
Vēl brīvāka atmosfēra ir „MKB Euroleasing” treniņā. Galvenais treneris Norberts Sekeli ir tik mierīgs, nosvērts, smaidīgs un priecīgs, kā būtu ieradies atvaļinājumā nevis rītā pirms karjeras līdz šim svarīgākās spēles. Noslēgumā pretī arēnas griestiem tiecas ap piecpadsmit roku, visas ap kapteines īkšķi, „Šopron!” Pretēji daudzām Eiropas komandām, Eirolīgas elites komandu uzmundrinājuma ir tuvāks amerikāņu valstsvienību izpildījumā redzētajam. Pēc pusotras stundas līdzīgu komandas vienotības soli sper „Avenida”.

12:15
Mājinieču nodarbība sākas ar video analīzi preses konferences zālē. Hosē Ignasio Ernandess mieru aizguvis no Ungārijas kolēģa un kārtējais metienu treniņš norit gandrīz klusumā.

15:00
Trīsarpus stundas pirms pirmās spēles zālē redzami vien desmit cilvēki. Tiek vilkti kabeļi un vadi, brīvprātīgais dala „Četru fināla” žurnālu. Tajā redzama Eiropas čempionāta reklāma ar smaidīgām latviešu basketbolistēm pēc uzvaras Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā Madridē. Protams, neizpaliek Anetes Jēkabsones-Žogotas un Guntas Baško fotogrāfijas dažādās žurnāla lappusēs.

15:45
Pusdienu mieru tuvējā tirdzniecības centrā pārtrauc vietējo karsēju koris. Spēles saukļi tiek iemēģināti pilnā sparā un alus bārs blakus ieejai jau nokārts ar visu komandu spēlētāju fotogrāfijām.

16:20
Pie arēnas galvenās ieejas jau izveidojusies piecdesmit cilvēku rinda. Līdz durvju atvēršanai vēl četrdesmit minūtes, bet fani jau ir klāt.

16:30
Pirmais pie arēnas dienesta ieejas durvīm piebrauc Jekaterinburgas UGMK autobuss. Komanda ar daudzu nāciju spēlētājām un treneriem, kuru vidū ir Līzas Leslijas trenere Dienvidkalifornijas universitātē Marianna Stērlinga, dodas uz apspriedi, bet vairāku spēlētāju radinieces uz pāri šķērsielai esošo „McDonalds”.

16:40
Puskilometra attālumā no arēnas, Vircburgas parkā, no stāvvietā novietotajām mašīnām izkāp cilvēki „Avenida” šallēs. Turpat, parka dziļumā, pie Valjadolidas šosejas un Salamankas robežas, atrodas Vircburgas zāle, kura piektdien atgādina bezdurvju namu. Parka pusē, divu metru augstumā, sienas noklātas ar grafiti, ziemeļu pusē divi pusmūža vīri ar tenisa raketēm spēlē skvošu.

16:50
Pie arēnas cilvēku skaits jau sasniedz vairākus simtus. Līdz ielai aizstiepusies Salamankas līdzjutēju „aste”, dzeltenās un zaļās krāsās tērpti uz arēnas fona fotografējas Šopronas līdzjutēji. Blakus ielā no trīs autobusiem kāpj laukā „oranžā” armija. Holandiešu futbola fani? Nē, Urālu fanu desants ar lapsu priekšgalā. „Esi spēlē!” un „UMMC the Best” vēsta uzraksti uz krekliņiem.

17:00
Jekaterinburga sāk iesildīšanos. Pēc stundas sāksies spēle.

FIBA EuroBasket Women 2009, 7. - 20. jūnijs, Liepāja, Valmiera, Rīga


, 2009-04-03 19:30, pirms 15 gadiem
Liels paldies Tev par rakstiem!
, 2009-04-03 19:36, pirms 15 gadiem
Šis super. paldies
, 2009-04-03 19:48, pirms 15 gadiem
Leona bleeding love asarām netic.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.