Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Citas 48 stundas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Citas 48 stundas
Foto: www.encancha.com

Dāmas un kungi, pēc divām stundām Salamankā sāksies FIBA Eirolīgas 2008./2009. gada basketbola sezonas fināls, Guntas Baško pārstāvētajai "Avenida" sacenšoties ar trīskārtējām turnīra finālistēm, pasaules izlasi, vārdā Maskavas apgabala „Spartak”.

3. aprīlis, 18:00
Divarpus stundas pirms mājinieču spēles arēna piepildīta par divām trešdaļām. Jekaterinburgas un „Spartak” atbalstītāju attiecība ir 30:1 Urālu kluba labā. Taču NCAA finālu desmittūkstošu auditorijas pieredzējušās „Spartak” amerikānietes tas nepārsteidz, duets Bērda-Taurasi ir nesatricināms un spēles izskaņā mobilizē komandu, ļaujot čempionēm atsist visus pretendentu uzbrukumus

19:40
Dažas sekundes pēc UGMK – Spartak supercīņas noslēguma ierunājas „Avenida” fanu tūkstošu koris. Ūjināšama un plaukstu troksnis vēsta – lai, kas jūs būtu, esam gatavi šodien un svētdien, mēs atbalstīsim savējās vienmēr. „Campeones, campeones, ole, ole, ole!”

20:40
Pirmajā „Avenida” – „MKB Euroleasing” spēles pārtraukumā laiks talismanu priekšnesumam. Eiropas čempionāta zaķene Banija spāņu ritmos uzmundrina publiku kopā ar vietējās publikas mīluli pūci. Troksnis tribīnēs nerimstas, zili-baltā „Avenida” armija ar laso kustībām vicina šalles, dzied un izsauc saukļus. „Vamos, Avenida!”

22:20
Uzvara! Spēlētājas laukuma centrā dejo, gaviles un ovācijas nerimst minūtes desmit, neviens nesteidzas pamest laukumu, Salamankā sākušies svētki. Preses konferencē abi treneri ir lepni par savām spēlētājām. „Avenida” stūrmaņa Hosē Ernandesa iznācienā tikai pirmais, obligātais jautājums ir angliski, turpinājumā skan tikai spāņu valoda.

4. aprīlis, 10:40
FIBA Eiropa sestdien katrai komandai atvēlējusi laiku diviem treniņiem, taču rīta cēliens tiek veltīts video analīzei un labam miegam. Līdz pusvieniem arēna ir pilnīgi tukša, nozuduši pat spāņu žurnālisti un vienīgās zāli izmanto „Spartak” spēlētājas. Raibo amerikāņu, krievu un citu spēlētāju parādi Ratgebers laukumā savāc tikai uz brīdi, taktiskās darbības un individuālās nianses vairāk atstājot pārējo treneru ziņā. „Spartak” līderes visvairāk pieskata Pokija Četmena, šovasar arī Slovākijas valstsvienības galvenā trenere

13:20
Daiena Taurasi sarunai piekrīt uzreiz un tās ir labi pavadītas piecpadsmit minūtes. Atšķirībā no austrālietes Džeksones, titulētā amerikāniete sarunu biedriem velta daudz lielāku uzmanību un tikpat atsaucīga ir viņas kolēģe Bērda. Tālāk – pusdienas un ģenerālmenedžera Šabtaja fon Kalmanoviča sarīkotie flamenko mākslinieku priekšnesumi. Pa vidu sezonai atbalstītāju naudu, šķiet, neskaitošais Kalmanovičs atļāvies komandu vairākas dienas izmitināt Parīzē un Madridē, tiesa, čarterlidojumus reizēm aizvietojot ar parastajiem reisiem.

14:10
Pretī arēnai, pāri ielai uz mājas sienas izkārts plakāts „Avenida campeon”. Pilsētā viegli sazīmēt komandas atbalstītāju izkārtnes – „Parfimērijas avēnijas” drogu veikalu tīklu un „Halcon viajes” ceļojumu aģentūras birojus.

17:30
Kompakto Salamanku no ziemeļiem līdz dienvidiem kājām iespējams šķērsot nepilnas stundas laikā, taču visi ceļi ved uz skaisto laukumu „Plaza Mayor”. Ēnas pusē, pie galdiņiem gozējas Šabtajs ar svītu, turpat esot majestātiskajai amerikāņu centra spēlētājai, Čikāgas „Sky” basketbolistei, WNBA 2008. gada drafta otrajam numuram un jau Olimpiskajai čempionei Silvijai Folsai.

18:05
Dienvidos no brīnumjaukās vecpilsētas, kuru, atšķirībā no, piemēram , Romas un Prāgas apskates vietām nepārmāc tūristu armiju daudzskaitlīgums un nereti sekojošais pakalpojumu līmeņa kritums, pāri Tormes upei stiepjas Senās Romas un Ibērijas laiku akmens tilts. No otra krasta skats uz Salamankas katedrāļu torņiem ir lielisks. Priecājas arī daba, sestdienas pievakarē gaisa temperatūrai pārsniedzot plus divdesmit grādus.

20:00
„Avenida” spēlētājas iesildās vakara treniņam. Omulīgais Ernandess, kā vienmēr ir labā garastāvoklī un laukuma centrā kopā ar spēlētājām noguļas aplī, kuru fiksē vietējās avīzes fotokorespondents. Nākamajā rītā bilde rotā tās pirmo vāku, „Četru finālam” veltot svētdienas avīzes astoņu lappušu pielikumu.

20:30
Priecīgas ziņas pienāk no Čehijas. Ieva Kubliņa „USK Praha” sastāvā kļuvusi par valsts čempioni, svinībām no laukuma pārceļoties uz komandas autobusu. Par panākumu priecājas Gunta un smejas „teicu, lai bez titula mājās nebrauc!”

5. aprīlis, 10:40
Līdzjutēju balsu un tauru troksnis piepilda arēnu. Sākas izšķirošie notikumi.

FIBA EuroBasket Women 2009 video, Dita Krūmberga
FIBA EuroBasket Women 2009 video, Ieva Tāre
FIBA EuroBasket Women 2009 video, Zane Eglīte

FIBA EuroBasket Women 2009 biļetes no 10. aprīļa meklē www.basket.lv

FIBA EuroBasket Women 2009, Liepāja, Valmiera, Rīga, 7. - 20. jūnijs

     [+] [-]

, 2009-04-07 09:56, pirms 15 gadiem
njaaaaa Šabtajam gan piķis kā dafiga..