Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Taurasi: "Uzvara bija komandas nopelns"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Taurasi: "Uzvara bija komandas nopelns"
Daiena Taurasi piektdien guva 33 no 83 komandas punktiem
Foto: FIBA Europe/Ciamillo-Castoria

"Jekaterinburga ir ļoti laba komanda, otrajā puslaikā viņi veica uzlabojumus, taču mēs turpinājumā pastiprinājām spēli, Sjū (Bērda) bija lieliska, nākot no soliņa, (uzvara) bija komandas nopelns," atbildot uz eSports.lv jautājumu, teica divkārtējā Olimpiskā čempione basketbolā, Maskavas apgabala "Spartak" spēlētāja Daiena Taurasi.

Taurasi ir viena no pasaules izcilākajām basketbolistēm. Dzimusi un augusi Kalifornijā, viņa 1999. gadā izvēlējās studēt un spēlēt basketbolu vairāk nekā 4000 kilometrus tālajā Konektikutā, ASV Austrumkrasta pavalstī starp Ņujorku un Bostonu. Nākamo desmit gadu laikā Taurasi ieguva čempiones titulus piecās no sešām pasaules nozīmīgākajām sacensībām, vispirms kopā ar „Uconn Huskies” uzvarot NCAA čempionātā.

Sekoja panākumi ASV un Eiropas profesionālājās līgās, kā arī divi Olimpiskie triumfi ASV valstsvienības sastāvā 2004. gadā Atēnās, Grieķijā un 2008. gadā Pekinā, Ķīnā. Taurasi ir WNBA čempione Fīniksas „Mercury” sastāvā (2007), divkārtēja FIBA Eirolīgas (2007, 2008) un Krievijas Superlīgas (2007, 2008) uzvarētāja. Šosezon Taurasi „Spartak” sastāvā Eirolīgā apspēlējusi Spānijas čempiones Valensijas „Ros Casares” un piektdien arī gada sīvākās sāncenses Krievijā, Gundara Vētras trenēto Jekaterinburgas UGMK. Taurasi piektdien guva 33 no 83 komandas punktiem, tikai pirmajā puslaikā vien realizējot 4 no 6 tālmetieniem.

Basketbola laukumā Taurasi piektdien nespēja apturēt nekas, tik ļoti koncentrējusies viņa bija. Uzlādēta un apņēmīga viņa nekavējās uzmundrināt kolēģes un izaicinoši rādīt savu pārliecību pretinieku priekšā. Arī preses konferencē Taurasi nezaudē koncentrāciju un uzmanīgi klausās jautājumos, atbildot skaļu un skaidri, ar labu humora izjūtu. Par prieku spāņu žurnālistiem, otrajā preses konferences daļā Daiena pāriet uz spāņu valodu, kurā, pateicoties Kalifornijas izcelsmei, runā tikpat brīvi kā angliski.

„Ja iedomājas, ka var iziet laukumā un sakaut Jekaterinburgu ar 20 punktu pārsvaru, tas nenotiks,” Taurasi komentē eSports.lv jautājumu par Jekaterinburgas prettriecienu trešās ceturtdaļas beigās un ceturtās sākumā, deviņu punktu deficītu samazinot līdz vienam. „Esam ar viņām šogad spēlējuši trīs reizes, viņas mūs divas reizes sakāva. Laukumā iznācām pilnīgi koncentrējušās, darījām visu, kas nepieciešams, lai sāncenses nepanāktu lūzumu, izdevās.”

„Aizsardzībā paveicām daudz laba, īpaši salīdzinot ar divām iepriekšējām spēlēm pret UGMK,” turpina Taurasi un, atbildot uz spāņu žurnālista jautājumu, cik spēlēs pēc kārtas viņa var sacensties, smaidot pajoko. „Varu spēlēt mūžīgi.”

Treniņos Taurasi strādā ASV valstsvienības kreklā ar divpadsmito numuru, piešaujot grozus vienā laukuma pusē ar seno draudzeni Bērdu, austrālieti Džeksoni, krievu spēka uzbrucējām Tatjanu Ščegoļevu un Irinu Osipovu (pēdējā ir Krievijas kreklā), vēlāk viņām pievienojas Foulsa. Laukumā vienlaikus ir četri treneri, turpat arī trenere un Slovākijas valstsvienības galvenā stūrmane Pokija Četmena.

Finālspēlē svētdien plkst. 14:30 pēc Latvijas laika "Spartak" sacentīsies ar Guntas Baško pārstāvēto Salamankas klubu "Halcon Avenida", kas finālā iekļuvusi pirmo reizi. Jāpiebilst, ka piektdienas spēles tiešraidē bija skatāmas 17 valstīs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja