Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Frīdlanders pārmet "Leevon PPK" trenerim vēlmi atriebties: "Viņš zaudēja mūža darījumu"

Rolands Eliņš

Frīdlanders pārmet "Leevon PPK" trenerim vēlmi atriebties: "Viņš zaudēja mūža darījumu"
Māris Landmanis un Ēriks Frīdlanders pirms gada vēl draudzīgi kopā "Leevon Saldus" klubā. Foto: Leevon Saldus

Nākotnes līga kluba "Skanste" jaunais ģenerālmenedžeris Eriks Frīlanders uzskata, ka "Leevon" līdzdibinātājs Māris Landmanis, skaidrojot starpsezonā līdz galam nerealizēto licences pārdošanas darījumu, ir veicis nepatiesus apgalvojumus, jo vēlējies viņam atriebties par to, ka nav izdevies līdz galam noslēgt finansiāli izdevīgo darījumu.

Amerikāņu fitnesa aplikācijas "RicFit" īpašnieks Ēriks Frīdlanders iepriekš pats spēlēja "Leevon Saldus" komandā un kļuva par tās ģenerālsponsoru. Šajā starpsezonā Frīdlanders pavēstīja par kluba licences iegādāšanos, pārcelšanos uz Jūrmalu kā FA "Jūrmala" komandai un tēmēšanu uz Virslīgu, taču šie mērķi nepiepildījās, un "Leevon" beigu beigās Nākotnes līgā šosezon startē, apvienojot spēkus ar Jurija Žigajeva lolojumu "Pa Pāris kausiem", proti, kā "Leevon PPK" komanda.

"Leevon Saldus" līdzdibinātājs Māris Landmanis, kurš ir apvienotās "Leevon PPK" komandas galvenais treneris, sarunā ar futbola apskatnieku Edmundu Novicki februārī skaidroja, ka licences pārdošanas darījums izgāzies, jo Frīdlandera piesaistītais investors pārdomājis, jo "pēdējā brīdī investors saprata, ka ar to komandu, kas tur visu menedžē, būs daudz problēmu, ja jau sākotnēji nespēj atrast kompromisus." Tāpat viņš pārmeta Frīdlanderam sevis nostumšanu nost no komandas veidošanas procesiem, pārāk lielo ego un organizēšanas darbu veikšanu tikai attālināti.

Frīdlanders, kurš no sava mērķa aizvest Nākotnes līgas komandu uz Virslīgu nav atteicies, tagad sācis sadarbību ar "Mettu", kļūstot par šīs futbola piramīdas daļu, proti, ieņemot Nākotnes līgas komandas "Skanste" ģenerālmenedžera amatu. Viņš portālam Sportacentrs.com sniedza paziņojumu, kurā noraidīja Landmaņa pārmetumus, raksturojot tos kā personīgā atriebībā balstītus.

"Tie, kuri netiek pie kārotā, bieži vien ķeras pie nepatiesiem apgalvojumiem un apsūdzībām, lai veiktu kaut kādu atriebību," norāda Frīdlanders. "Landmanis zaudēja sava mūža lielo algas dienu, kad viņa mēģinājumi pārdot "Leevon" biedrību izgāzās."

Frīdlanders skaidroja, ka piesaistītie investori no kluba pārņemšanas janvārī atteicās, jo "neizdevās panākt pieņemamu sadarbības veidu, ieskaitot infrastruktūras īri, ar pašvaldību". Viņš norādīja, ka potenciālais investors "Gables Group Germany" šo lēmumu pieņēma pats, kā arī apstrīdēja Landmaņa teikto, ka investors vēlējies, lai Landmanis paliek iesaistīts jaunās "Jūrmalas" komandas procesos. Tāpat Frīdlanders apstrīdēja vairākus Landmaņa apgalvojumus iepriekš minētajā intervijā.

"Landmanis parakstīja pirkuma līgumu un piekrita saņemt neatmaksājamu avansa maksājumu 15 tūkstošu eiro apmērā," norādīja Frīdlanders. "Kad pirkuma līgums tika lauzts, Landmanis šo summu paturēja, kā jau līgums to paredzēja. Viņa apgalvojums, ka ar šo summu viņš varēja tikai "nomaksāt kluba parādus", tiešā veidā kontrastē ar viņa galvojumu investoriem, ka "Leevon" 2023. gada sezonu pabeidza bez parādiem."

Landmanis šo avansa maksājuma summu nebija nosaucis un intervijā to raksturoja kā "nelielu summiņu, kas ir salīdzinoši smieklīga un aizgāja pagājušās sezonas parādu dzēšanā".

Frīdlanders turpināja, ka "Landmanis sūdzējies, ka ticis atstāts ārpus diskusijām ar pašvaldību un citām iesaistītajām partijām, kas ir taisnība, jo investora padomdevēji to neieteica, ņemot vērā viņa līdzšinējo biznesa darbību." Tāpat Frīdlanders nebija apmierināts ar Landmaņa raksturojumiem, ka jaunais klubs esot ticis organizēts "Zoom" sapulcēs un ka treneris esot sēdējis dzīvoklī Jūrmalā un gaidījis treniņprocesa sākumu. Frīdlanders skaidroja, ka investoriem bijušas vairākas tikšanās klātien ar pašvaldības pārstāvjiem, kamēr trenera dzīvokli apmaksājuši investori.

"Fakti nav Landmaņa stiprā puse, tāpēc saprotu, kāpēc viņš šīs lietas nepieminēja," asi norādīja Frīdlanders. "Šīs apsūdzības un nepatiesības ir nepatīkamas, taču saprotamas. Vienkārši sakot, Landmanis zaudēja savu iespēju lielajai algas dienai."

Gan "Leevon PPK", gan "Skanste" šosezon Nākotnes līgā aizvadījušas trīs spēļu kārtas. "Leevon PPK" sākusi spēcīgi un guvusi trīs uzvaras, kamēr "Skanstei" ir trīs neizšķirti. Abu komandu pirmā savstarpējā spēle paredzēta 19. maijā "LNK sporta parkā".

Lasi vēl...

# Landmanis: "Tika apmānīti ļoti daudzi, kas noticēja amerikāņu projektam"
# Žigajeva brigāde apvienojas ar "Leevon" un dodas uz Nākotnes līgu
# Saulītis: "Jūrmalā nekur tālāk par WhatsApp grupu netikām"

     [+] [-]

, 2024-04-23 14:22, pirms 2 nedēļām
Ja jau Landmanis tāds lohs, tad kāpēc šitas skazačņiks lūdzās spēlēt un būt iekšā Leevon PPK ? 😅

  +2 [+] [-]

, 2024-04-23 14:30, pirms 2 nedēļām
estijjs rakstīja: Ja jau Landmanis tāds lohs, tad kāpēc šitas skazačņiks lūdzās spēlēt un būt iekšā Leevon PPK ? 😅
Es arī prātoju, kur bija šī situācijas skaidrošana uzreiz pēc notikuma? Pierunāja citu muļķi sadarboties un tad sāk savus batonus arī pārējiem spraust.

  +6 [+] [-]

, 2024-04-23 14:40, pirms 2 nedēļām
Jaunākais derbijs LV futbolā, Frīdlanders vs Landmanis, Leevon PPK vs Skanste/Metta

  +3 [+] [-]

, 2024-04-23 15:05, pirms 2 nedēļām
tas jau skaidrs, ka Landmanim 15 štukas ir sīcene..

  +2 [+] [-]

, 2024-04-23 15:30, pirms nedēļas
Bet interesanti būtu uzzināt, cik tad tā licence 1.līgā reāli maksā, ja 15k bija tikai tāds nevienam atpakaļ nevajadzīgs avanss. Jo nu skaidrs,ka tā bija tiešām tikai plika licence, bez kluba, infrastruktūras, spēlētājiem utt.

Un varbūt esmu palaidis garām, bet būtu arī interesanti palasīt visu pušu komentārus. Respektīvi- infrastruktūras īpašnieku,kas, cik saprotu, ir Jūrmalas dome. Saprotu,ka tikai šī jautājuma dēļ neizdevās izveidot komandu.

     [+] [-]

, 2024-04-23 15:41, pirms nedēļas
Paldies sportacentram, ka dod vārdu arī Frīdlanderam!
Savādāk ppk mafija tikai uzspiež savu viedokli un Landmanis tur visiem pa vidu rīvējās, lai kārtējo sīceni nopelnītu.

Ja jau Metta/Skanste būtu tādi "muļķi" diez vai laistu Frīdlanderu tuvumā, toties Landmanis nonācis sava līmeņa klaunu brigādē, kas sākotnēji forša projekta vietā pārvērties par toto reklāmas biznesu, gan jau puikas LvBetā arī uz sevi liks, lai tos aliņus nopelnītu

  +1 [+] [-]

, 2024-04-23 15:56, pirms nedēļas
Suro rakstīja: Paldies sportacentram, ka dod vārdu arī Frīdlanderam!
Savādāk ppk mafija tikai uzspiež savu viedokli un Landmanis tur visiem pa vidu rīvējās, lai kārtējo sīceni nopelnītu.

Ja jau Metta/Skanste būtu tādi "muļķi" diez vai laistu Frīdlanderu tuvumā, toties Landmanis nonācis sava līmeņa klaunu brigādē, kas sākotnēji forša projekta vietā pārvērties par toto reklāmas biznesu, gan jau puikas LvBetā arī uz sevi liks, lai tos aliņus nopelnītu
Tu esi smieklīgs 😅 "toto reklāmas bizness" ? Pirmkārt, pirms tam bija betsafe sponsors, un pēc taviem vārdiem bija foršs projekts. Kāda atšķirība Lvbet vai Betsafe ? Otrkārt, mums ir Tonybet virslīgā, Optibet nākotnes līga, pusei klubu sponsors ir kazino. Par ko tu te vari runāt? Tas jeņķis pat uz vietas nebija šeit,lai kārtotu lietas pilnīgi jaunā klubā. Nevar caur Zoom uztaisīt klubu, pats vien visu sapisa, nav ko čīkstēt. Landmanis tieši līda tur iekšā,lai palīdzētu, bet viņu skaisti atšuva. Mana reakcija būtu tieši tāds pati kā Mārim. Ja Tu reāli domā, ka Landmanis visus tos gadus čakarējās un veltīja sevi visu dēļ 15k, no kuriem pašam gan jau pat nekas pāri nepalika, tad tu esi mentāli slims cilvēks, piedod.

  +4 [+] [-]

, 2024-04-23 18:20, pirms nedēļas
lai noturās Skanstes "sastāvā" līdz sezonas beigām... tad arī varēs izdarīt kādus secinājumus...

     [+] [-]

, 2024-04-23 18:39, pirms nedēļas
Vērojot Landmaņa enerģiju, azartu, mīlestību uz futbolu, darbības bērnu klubā , vēlu viņam mūža darījumu vēl priekšā!
Komentētāji, izlasiet Helmuta Saulīša intervijā tekstu par Jūrmalas projektu, proti, "tālāk par WhatsApp grupu netika"! Tas izsaka visu un dod skaidru atbildi kāpēc viss izjuka. To ka abi kungi nerada kompromisu, lai paliek viņu pašu ziņā. Tikai nav saprotams par ko šodien pēkšni runā ,Frilandera kungs? Vinš taču ir ieguvējs un tagad ir spēcīga kluba ģenerālmenedžeris ,varēs sevi pierādīt un turpināt Tik-Tokā spodrināt savu tēlu uz Latvijas futbola arēnas. Lai izdodas! Abiem!!!!

  -1 [+] [-]

, 2024-04-23 19:03, pirms nedēļas
Kas šitie par pirmās amatieru līgas ākstiem? Ietu labāk strādāt normālu darbu
Valmiera pāri visam!

  +2 [+] [-]

, 2024-04-23 19:34, pirms nedēļas
netīrās veļas mazgāšana.Šis temats gan piedienētu dzeltenajai presei.

  +3 [+] [-]

, 2024-04-23 19:48, pirms nedēļas
valmiera-fc rakstīja: Kas šitie par pirmās amatieru līgas ākstiem? Ietu labāk strādāt normālu darbu
Valmiera pāri visam!
Visu cieņu Tev par apņēmību joprojām teikt,ka klubs, kurš zaudē BFC, Liepājai un nespej uzvarēt Grobiņu, ir VID parādā 200k un nemaksā algas, Tevis ieskatā "stāv pāri visam" .

     [+] [-]

, 2024-04-23 21:58, pirms nedēļas
estijjs rakstīja: Visu cieņu Tev par apņēmību joprojām teikt,ka klubs, kurš zaudē BFC, Liepājai un nespej uzvarēt Grobiņu, ir VID parādā 200k un nemaksā algas, Tevis ieskatā "stāv pāri visam" .
Es ceru ka Valmiera stāvēs pāri visam kad VID pieprasīs nekavejoties atmaksāt parādu un uzspiedīs to arī Virslīgai, kā rezultātā virslīgai neatliks nekas cits ka uzlikt kādu -10 punktu štrafu, sapņu gadijuma izperdelēt tos bomārus no virslīgas uz 1. līgu

  +1 [+] [-]

, 2024-04-23 22:56, pirms nedēļas
Ja Valmierai vajag špīleri, tad varu pieteikties. Varu noskriet 15 min, ieklupt kājās un dabūt sarkano.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-23 23:21, pirms nedēļas
Lai vai kā - es novēlu tam Frīlanderam izveidot to ko viņš bija iecerējis - FA Jūrmala, jo līdz 2027.g. Slokas stadions būs aprīkots ar mākslīgo apgaismojumu, un būtu žēl, ja tur neviens nespēlētu kaut, vai Nākontes līgas ietvaros.

     [+] [-]

, 2024-04-24 20:53, pirms nedēļas
Viena tante teica ...
Vai kāds ir redzējis to līgumu, kad te gudri runā? Cik maksā licence 1. līgā?
Varbūt 15k, varbūt 1,5m? Manuprāt, tas bija kompleks līgums, kas tikai nosaukumā ietvēra/vai idejiski bija "licences pārdošana". Realitātē tas bija pakalpojuma līgums par attiecīga servisa nodrošināšanu, kas komandai palīdzētu ne tikai sertifikāciju iziet un dabūt licenci LFF 1. līgā, bet sagatavot/atlasīt sastāvu sezonai un palīdzēt komandai sasniegt nospraustos mērķus.
Par katra punkta izpildi saņemot kādu pīrāga daļu. Līdz ar to ilgtermiņā (vismaz vienas sezonas griezumā sasaistot abas puses). 15k kā rokas nauda, tādā gadījumā ir tikai maza pirmā iemaksa, lai puses nostiprinātu nodomu nopietnību.