Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Teremko: "Gribās dot motivāciju mazajiem smilteniešiem nākt uz treniņiem"

Emils Ozerinskis

Teremko: "Gribās dot motivāciju mazajiem smilteniešiem nākt uz treniņiem"
"Smiltenes" uzbrucējs Elvis Teremko. Foto: Jānis Līgats

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Optibet" Nākotnes līgā norisinājās spēle gleznainajā Tepera stadionā. Mājiniekus "Smiltenes" futbolistus laukumā izveda uzbrucējs Elvis Teremko, kuram bija uzticēta komandas kapteiņa aproce. Pēc mača futbolists sarunā ar Sportacentrs.com ieskicēja uzdevumus, lai smiltenieši tabulā sāktu krāt punktus un atklāja personīgo motivāciju, lai dotos laukumā.

28 gadus vecais Elvis Teremko visu savu futbola dzīvi aizvadījis Vidzemē. Viņa pierakstā ir viena došanās laukumā Virslīgas spēlē "Gulbene-2005" rindās pret "Ventspili". Vienu sezonu Pirmās līgas turnīrā uzbrucējs pavadījis arī "Valmieras" kreklā, bet visu pārējo savu futbola dzīvi Teremko bijis uzticīgs "Smiltenei". Jaunās sezonas ievadā Vidzemes komandai pretī stājušās divas no turnīra potenciālajām favorītkomandām JDFS "Alberts" un "Leevon PPK", pret kurām nācās piedzīvot sausos zaudējumus ar attiecīgi 0:3 un 0:2.

Nākotnes līgas sezona "Smiltenei" iesākusies ar diviem zaudējumiem, bet arī pretinieki bijuši no tā saucamā smagā gala. Kas ir tās lietas, kuras vari izcelt, kas ir sanākušas un pie kā vēl komandai ir jāstrādā?
Izcelt varētu to, ka patreiz vēl nevienus vārtus neesam guvuši. Tā, protams, ir sliktā lieta. Turpināsim treniņos strādāt pie tā, lai savā starpā dabūtu ķīmiju un varētu izveidot kādu bīstamāku momentu. Labā lieta ir tā, ka šosezon sastāvs ir spēcīgāks. Mūsu sastāvam ir pievienojies Mārcis [Ērglis]. Jāapslīpē treniņos darbības, un sāks mums parādīties gan pirmie vārti, gan pirmie punkti.

Atmosfēra tribīnēs nokaitēta. Arī pretinieku fanu pulks lika aktivizēties smilteniešiem. Kā to jutāt laukumā?
Atrasties laukumā ir fantastiski, kad skatītāji dzen uz priekšu. Tajā pašā laikā arī pretinieku fani neliek par sevi nemanīt. Žēl, ka šoreiz sarūgtinājām savus līdzjutējus un nevienu goliņu neiesitām. Gaidīsim līdzjutējus tribīnēs nākamajā mājās spēlē un centīsimies reabilitēties par šo spēli.

Salīdzinoši ar Rīgas komandām reģionos tā savākšanās treniņiem varētu būt nedaudz problemātiskāka. Cik bieži izdodas būt kopā uz treniņiem?
Ir tā, ka daži jaunieši, kas ir Valmierā, trenējas katru dienu. Mums nedēļas laikā ir divi galvenie treniņi, kur esam kuplā skaitā - vairāk nekā 20 cilvēki. Tad treneris visu kopā saliek, un veidojam to ķīmiju.

Elvis Teremko gaisa divcīņā ar "Leevon PPK" aizsargu Džeremaju Polu. Foto: Andris Grīnbergs

Pirms pagājušās sezonas galvenā trenera amatā stājās Normunds Zvejnieks. Kas ir tās lietas, ko viņš no smilteniešiem prasa? Uz kādām niansītēm tiek likts uzsvars?
Viņš vēlās, lai vairāk pārvaldām bumbu centra darbībās. Lai ātrāk pārejam uzbrukumā. Vēl ir jāskrien, malējiem spēlētājiem vienmēr esot savās pozīcijās gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Vēl arī tiek dota iespēja jaunajiem futbolistiem krāt pieredzi.

Ilgus gadus esi bijis "Smiltenes" komandas rindās. Laiku pa laikam esi bijis arī nostāk. Sanācis gan aizcīnīties līdz Pirmās līgas bronzas godalgām, gan arī pieredzētas švakākas sezonas. Kas tev pašam ir motivācija būt atpakaļ "Smiltenes" kreklā un iet cīnīties laukumā?
Futbolā esmu pavadījis lielāko daļu dzīves. Sākumā tas bija vairāk priekš sevis, lai attīstītos un pierādītu, ka arī "Smiltene" var. Tagad tas jau esmu treneris un redzu, ka nāk mazie, kuriem acis mirdz. Atceros, ka biju tāds kā viņi un padevu bumbas. Gribās dot motivāciju viņiem - ierasties treniņos un pilnveidot savas prasmes.

Tieši par mazajiem arī liels prieks. Viņi šoreiz ne tik daudz skatījās, kas notiek laukumā, bet uz tiem pretinieku faniem un viņu saukļiem pretī bļāva "Smiltene!". Dažam labam pirmdien skolā balss var arī nebūt. Cik daudz tas nozīmē, ka ir tie mazie, kuriem pirmais sapnis ir nevis Latvijas izlase, bet spēlēt "Smiltenes" kreklā?
Protams, tas ļoti daudz komandai nozīmē. Kā jau teicu, tas patreiz ir viens no galvenajiem dzinuļiem, kādēļ pats vēl cenšos parādīt', ko varu futbola laukumā. Ceru, ka viņi apmeklēs aizvien biežāk un ņems paraugu no mums, ka futbols ir tas karalis.

Nākotnes līgas hierarhijā, kur ir tas, kur "Smiltene" šosezon pati sevi redz? Kurā ešelonā sevi ieskaitāt?
Kā jau treneris teica, ja izpildīsim plānu, ko viņš ir sagatavojis katrai spēlei, tad arī būs uzvaras. Negribās vēl skriet laikam pa priekšu. Spēlēsim un cīnīsimies katrā spēlē. Atdosim visus spēkus, lai pelnītu punktus un kāptu tabulā.

Lasi vēl...

# Saulītis: "Jūrmalā nekur tālāk par WhatsApp grupu netikām"
# Landmanis: "Tika apmānīti ļoti daudzi, kas noticēja amerikāņu projektam"
# Žigajeva brigāde apvienojas ar "Leevon" un dodas uz Nākotnes līgu

     [+] [-]

, 2024-04-17 12:09, pirms 2 nedēļām
Teremko "Valmieras" sastāvā 2015.gadā izcīnīja 2.vietu līgā un piedalījās pārspēlēs.