Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Saulītis: "Jūrmalā nekur tālāk par WhatsApp grupu netikām"

Emils Ozerinskis

Saulītis: "Jūrmalā nekur tālāk par WhatsApp grupu netikām"
Helmuts Saulītis kopā ar aizsardzības balstiem Gabrielu Kirkilu un Dāvi Strodu. Foto: Andris Grīnbergs

Pamazām apgriezienus sāk uzņemt Nākotnes līgas sezona. Otrajā spēļu kārtā "Leevon PPK" aizvadīja pirmo izbraukuma cīņu, viesojoties gleznainajā Tepera stadionā, Smiltenē. Sauso spēli "Leevon PPK" rindās aizvadīja vārtsargs Helmuts Saulītis, kurš pēc 2:0 uzvaras aprunājās ar portālu Sportacentrs.com, izklāstot pierīvēšanos jaunajiem komandas biedriem un FA "Jūrmala" krahu no nesanākušajam projektam piesaistītā spēlētāja perspektīvas.

25 gadus vecais Helmuts Saulītis savas spēlētāja karjeras laikā kopumā aizvadījis 34 Virslīgas spēles, stājoties "Mettas" un "Tukuma" cietokšņos. Pagājušajā sezonā vārtsargs bija pirmais numurs "Leevon Saldus" rindās Nākotnes līgas turnīrā, bet starpsezonā Virslīgas sapņu pilis sabūvējušais Ēriks Frīdlanders, kā vienu no savas komandas stūrakmeņiem bija nolūkojis tieši Saulīti. No FA "Jūrmala" projekta čiks vien sanāca, bet vārtsargs atgriezās pie Māra Landmaņa, kurš kopā ar Juriju Žigajevu un pārējiem PPK vīriem izveidoja apvienoto komandu "Leevon PPK". Sezonas ievads Nākotnes līgā apvienotajam klubam izdevies sekmīgs, atspēlējoties un ar 2:1 uzvarot olainiešus, kā arī ar 2:0 tiekot pie panākuma Smiltenē.

Vai tev pēc pirmajām divām spēlēm nav jāsūdzas kā dažam labam Virslīgas vārtsargam, ka darbs ir par maz un komandas biedri nedod iespēlēties?
Pirmajā spēlē jau bija kaut kas. Otrajā spēlē točna aizsardzība nospēlēja super! Bija dažas standartu iespējas, kur viņiem varēja paveikties. Pagaidām nav jāsūdzas, jo grūtās spēles vēl tikai ir priekšā. Redzēsim, kā tad būs.

Kā komanda var būt apmierināta par pirmajām spēlēm? Nav it kā smagā gala pretinieki, bet priekš ieskriešanās gana vērtīgi.
Tieši tā, kā teici, priekš ieskriešanās... Varam uzreiz izanalizēt nianses un sīkās lietiņas. Ļoti noder šādas spēles, lai vēlāk pret augšgala komandām būtu vieglāk.

Kā izdevās ienākšana apvienotajā "Leevon PPK" komandā? Iepriekš bijāt divas dažādas organizācijas. Vai sākotnēji ģērbtuvēs čupojās katrs pa saviem pazīstamajiem bariņiem? Kā sanāca tā pieslīpēšanās vieniem pie otra?
Varbūt pirmajā nedēļā varēja just, ka pa bariņiem kaut kas notiek. Tāpat jau visi skatījās youtubu un sekoja līdzi. Latvijas futbols ir tik maziņš, ka tāpat jau liela daļa savstarpēji esam pazīstami. Tagad to vispār nejūt. Ir superīga atmosfēra komandā.

Par atmosfēru runājot, kā no laukuma izskatījās tas, kas notika tribīnēs?
Super! Katrā no pirmajām divām spēlēm, ejot laukumā, ir sajūta kā Virslīgā. Ir fani, ir atmosfēra. Tas rada tādu patīkamu spiedienu. Nav jau tā, ka Pirmā līga ir kaut kas jauns, bet ir tas patīkamais satraukums. Arī laukumā ir nedaudz grūtāk komunicēt ar aizsargiem, jo līdzjutēji veido diezgan labu troksni.

Ar savu ažiotāžu liekat izbraukuma spēlēs aktivizēties arī mājinieku līdzjutējiem. Tik aktīvi smiltenieši iepriekšējos mačos, kurus ir sanācis apmeklēt, visas spēles garumā šķiet nav bijuši.
Smiltenē atmosfēra arī iepriekš vienmēr bija patīkama. Tagad var redzēt, ka arī viņi ir pastrādājuši pie mārketinga. Izskatījās smuki un faniem bija interesanti.

Kā redzi potenciālo noslāņošanos Nākotnes līgas tabulā? Kura ir tā pozīcija, kur paši ģērbtuvju sarunās tēmējat?
Treneris pirms katras spēles saka, ka mēs varam uzvarēt visus ar to pieredzi, kas mums ir. Galvenais būs treniņu apmeklējums un fitnesa līmenis, lai pietiek izturība. Vajadzētu turēties augšā, cik ilgi vien varam. Tad jau vasarā redzēs, kā ies. Tas ir laiks, kad kādam ir kādi ceļojumi un blakus lietas. Tad būs svarīgi noturēt komandas kodolu. Uzskatu, ka ar katru komandu cīnīsimies par uzvaru un varam palikt augšā.

Helmuts Saulītis iepriekšējā sezonā "Leevon Saldus" sastāvā. Foto: LFF

Cik saprotu, šajā starpsezonā kaut kur tuvumā tam FA "Jūrmala" projektam biji. Cik tuvu no spēlētāja skatu punkta bijāt kaut kādiem kopīgiem treniņiem un spēlēšanām? Kurā brīdī sapratāt, ka tomēr tur nekā nebūs?
Vistuvāk mēs bijām tad, kad izveidoja WhatsApp grupu. Tur bija pirmās ziņas, kontakts ar treneri un ar pašu Ēriku. Jau ātrāk parādījās runas, ka kaut kas tur varētu nesanākt. Tā kā arī publiski izskanēja, tad nedēļu pirms licencēšanas beigām arī pateica, ka nekas nebūs. Grupa tika izdzēsta un pateikts "Paldies!". Protams, žēl. Taču visi saprot, kādēļ tas tā izvērtās.

Parādījās runas, ka Jūrmalas dienesta viesnīca tiekot remontēta. Pats līdz tai vispār tiki?
Nē. Bija tikai runas par to, kādi izskatīsies potenciālie līgumi. Nekur mēs netikām. Paši individuāli gatavojāmies savā nodabā. Tika uztaisīta WhatsApp grupa, kas tika izdzēsta, un tas arī viss.

Uz ko tā komanda tur tēmēja? Kādi uzvārdi vācās kopā?
Sastāvs, tik, cik es redzēju tajā WhatsAppā, bija diezgan solids. Noteikti būtu gājuši pa augšu, un tas arī sākumā bija mērķis. Sākumā bija žēl, bet viss, kas notiek, notiek uz labu. Tagad visiem ir jaunas iespējas. Ejam uz priekšu un vairs neskatamies, kas tur varēja būt.

Lasi vēl...

# Landmanis: "Tika apmānīti ļoti daudzi, kas noticēja amerikāņu projektam"
# Žigajeva brigāde apvienojas ar "Leevon" un dodas uz Nākotnes līgu

     [+] [-]

, 2024-04-15 14:11, pirms 2 nedēļām
Vai kāds no žurnālistiem var noskaidrot, kuri bija šie spēlētāji?
Žēl, ka nesanāca, taču Virslīgā labāk gribētos redzēt 'Leevon PPK' nekā 'FA Jūrmala', to arī viņiem novēlu