Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsones treneris gatavs vadīt ASV izlasi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jēkabsones treneris gatavs vadīt ASV izlasi
Maiks Tibo ar "Sun" talismanu Blaze decembrī WNBA labdarības akcijā apmeklēja trīs bērnu slimnīcas
Foto: www.wnba.com

"Vispirms jāaprunājas ar ģimeni un "Mohegan Sun" cilvēkiem, bet, ja man jautātu, esmu par 99% drošs, ka varētu,” Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā WNBA kluba "Connecticut Sun" galvenais treneris Maiks Tibo ir gatavs nākamos trīs gadus vadīt ASV sieviešu basketbola valstsvienību.

ASV valstsvienība uzvarējusi četrās Olimpiskajās spēlēs pēc kārtas (1996, 2000, 2004, 2008) un nākamgad Čehijā centīsies atgūt Pasaules čempioņu troni. ASV Basketbola federācijai šogad jāizvēlas treneri, kurš vadīs komandu līdz Londonas Olimpiskajām spēlēm 2012. gadā.

Šobrīd darbs pieejams tikai WNBA komandu treneriem ar vismaz piecu gadu pieredzi, savukārt ASV Basketbola federācijas jaunā izpildkomiteja debatēs vai šāda iespēja jādod arī universitāšu treneriem.

Tibo iepriekšējā Olimpiskajā ciklā bija kādreizējās Sietlas „Storm” galvenās treneres un slavenas centra spēlētājas Ennas Donovanas palīgs. „Zinu, kas šajā darbā gaidāms,” saka Tibo un uzsver, ka darbu valstsvienībā iespējams savienot ar WNBA kluba trenēšanu. „Kalendāri daudz nepārklājas. Profesionālo komandu treneri starpsezonā var tam veltīt laiku, taču to ir daudz grūtāk savienot ar studentu basketbola kalendāru un laika grafikiem.”

Ja izpildkomiteja ļaus pieteikties arī koledžu treneriem, kandidātu vidū nokļūs Konektikutas Universitātes treneris Džīno Auremma, Dienvidkarolīnas Universitātes trenere un Olimpiskā čempione Dona Steilija un citi. Savukārt profesionālo klubu treneru-kandidātu loks ietver Tibo, Losandželosas „Sparks” stūrmani Maiklu Kūperu, Detroitas „Shock” virsvadoni Bilu Lembīru vai Denu Hjūzu no Sanantonio „Silver Stars”. No minētās grupas tikai Tibo ir plaša starptautiska pieredze.

Ātrākais termiņš trenera nosaukšanai ir 2009. gada pavasaris, taču steigas nav, jo Pasaules čempionāta cīņās ASV valstsvienībai jāiesaistās tikai 2010. gada 23. septembrī.

Izmantotie resursi:
courant.com

  +5 [+] [-]

, 2009-02-20 16:18, pirms 15 gadiem
Droši vien, ka tieši Tibo trenēs ASV izlasi. Bet viņš nav Jēkabsones treneris! Jēkabsonei šobrīd ir tikai "training camp contract", līdz ar ko viņai vēl nav Connecticut Sun spēlētājas statuss.

  +2 [+] [-]

, 2009-02-20 16:37, pirms 15 gadiem
Ar nepacietību gaidu Jēkabsoni WNBA