Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Brumermane: "Meitenes uzvarā ielika visus spēkus"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Brumermane: "Meitenes uzvarā ielika visus spēkus"
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

"Ļoti priecājamies, ka spējām Baltijas līgā izcīnīt trešo vietu. Meitenes ielika visus spēkus un spēlējām ar simtprocentīgu atdevi, domāju, šī medaļa ir ļoti vērtīga," gandarīta par paveikto darbu, uzvarot Lietuvas vicečempiones basketbolā Marijampoles "Arvi", bija "TTT Rīga" kapteine Aija Brumermane.

Centra spēlētāja sezonas otrajā pusē uzņēmās „TTT Rīga” līderes lomu un sekmīgi tika galā ar pienākumiem, gan mobilizējot kolēģes spēlēm, gan palīdzot izcīnīt klubam pirmo vietu Latvijas Sieviešu basketbola līgas regulārajā sezonā un nopelnīt Baltijas medaļas.

„Vērtējot sezonu, gan Latvijas sudrabs, gan Baltijas bronza mums nāca ļoti grūti,” teica Brumermane. „Sezonas otrā puse izvērtās sarežģīta, bija grūtas spēles ne tikai ar Cēsīm, tāpat pret Liepāju un citām komandām, kas izrādīja lielu pretestību.”

Pieveicot „Arvi” ar rezultātu 66:55, Aija Brumermane tika atzīta par sacensības vērtīgāko spēlētāju „TTT Rīga” sastāvā. Baltijas bronza izcīnīta otro gadu pēc kārtas un, neskaitot to, Aijas rēķinā ir arī divi Latvijas čempiones tituli (2006 – „Avantis/Turība”, 2008 – „TTT Rīga”).

„Baltijas medaļa izcīnīta ar lielām emocijām, esmu gandarīta par sezonas otro pusi, to, kā nospēlēja komanda un es pati.”

Sezonas noslēgumā „TTT Rīga” vairākkārt spēlēja ar divām centra spēlētājām, jo arī pretinieču rīcībā nereti bija iespaidīgi iekšējās līnijas resursi. Palīgā Aijai devās Līga Šurkusa, kura veiksmīgi nospēlējusi tieši Baltijas līgas „Četru finālā”. „Iepriekšējās spēlēs Līga bija mazliet sabijusies, taču viņai ir labs metiens, šodien bija labas izdevības, kuras viņa izmantoja un jāvēl veiksmi nākotnē.”