Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Turība" turpina uzvaru gājienu

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Turība" turpina uzvaru gājienu
LSBL

Lieliski nospēlējot otro puslaiku, pie trešā panākuma pēc kārtas LSBL turnīrā tikušas "Turība/Kolonna" basketbolistes, kuras izbraukumā ar 65:51 pieveica "DU/Swedbank" basketbolistes. Daugavpilietēm tas bija jau 14. zaudējums pēc kārtas.

Spēle sākās ar "DU" iemestu trīspunktnieku, bet pāris nākamās minūtes aizritēja ļoti līdzīgā cīņā. Ceturtdaļas izskaņā lieliski aizsardzībā un uzbrukumā nospēlēja mājinieces, iekrājot solīdu pārsvaru - 23:13. Lielāko daļu punktu "DU" izdevās iemest ar trīspunktniekiem.

"Turība/Kolonna" basketbolistes tālāk daugavpilietēm neļāva atrauties, bet arī tikt garām viņām neizdevās. Spēle pamazām izlīdzinājās, bet atkal galotnē mazliet atrauties izdevās tieši mājiniecēm. Pēc pirmā puslaika 34:28 "DU/Swedbank" labā.

Otrais puslaiks iesākās ar precīzu Kristīnas Egles tālmetienu, kas deva iespēju Latgales basketbolistēm iegūt deviņu punktu pārsvaru. Turpinājums viņām bija pagalam neveiksmīgs, jo nākamos 13 punktus guva viešņas, kuras ļoti precīzi sāka mest tālos metienus. Lieli nopelni šajā izrāvienā bija Anetei Horelikai, kura guva lielu daļu no komandas punktiem. Savainojumu ceturtdaļas sākumā guva viena no "DU/Swedbank" līderēm Oļesja Jevsejeva(pārsista uzacs). Bez viņas Daugavpils komandas uzbrukums pavisam pajuka, bet "Turība" pamatīgi ieskrējās.

Pēdējās desmit minūtēs īstas intrigas vairs nebija, jo rīdzinieces pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu. Lai arī spēles uzvarētājs bija zināms labu laiku pirms mača finālsirēnas, abu komandu treneri pēdējās minūtēs regulāri pieprasīja minūtes pārtraukumus. Spēle noslēdzās ar viešņu uzvaru - 65:51. "Turība/Kolonna" izcīnīja jau savu trešo uzvaru pēc kārtas, bet "DU/Swedbank" tas bija jau 14. zaudējums pēc kārtas.

LSBL, 13. janvāris

''DU/Swedbank'' - "Turība/Kolonna'' 51:65 (23:13, 11:15, 9:21, 8:16)
DU/Swedbank: Egle 20, Vavilova 10, Jevsejeva 8, Kazakeviča 7, Mauriņa 4, Smilškalne 2, Borodavko, Drozdova.
Turība/Kolonna: Horelika 26, Lapsiņa 14, Vītola 13, Pokšāne 6 (11 atl.b.), Veinberga 4, Pavlovska 2, Vorma, Staškeviča.

Izmantotie resursi:
basket.lv

     [+] [-]

, 2009-01-14 11:40, pirms 15 gadiem
Atkal Vītola kādu satraumējusi?