Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

WNBA fināli izpārdoti

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

WNBA fināli izpārdoti
Komanda, kurā spēlē regulārās sezonas MVP, nav tikusi pie titula kopš 2001. gada. Vai Taurasi lauzīs tradīciju?
Foto: WNBA.com

Indiānas "Fever" un Fīniksas "Mercury" cīņa WNBA basketbola finālos raisījusi skatītāju intereses pieaugumu. Naktī uz pirmdienu Indianapolisas "Conseco Fieldhouse" arēnā pirmo reizi tika izpārdotas visas 18 165 vietas un līdzīga situācija gaidāma šonakt.

Indiānas „Fever” šogad pirmo reizi uzvarēja WNBA Austrumu konferencē, iekļuva līgas finālā un ir vienas uzvaras attālumā no triumfa nacionālajā čempionātā. Komandas sekmes dubultojušas skatītāju interesi un uz finālspēlēm nāk divreiz vairāk skatītāju nekā regulārajā sezonā.

Savdabīga tendence bija vērojama konferenču finālos. Vispirms „Pacers Entertainment” prezidents Lerijs Bērds izpirka 9000 vietas „Conseco Fieldhouse” otrajā līmenī un izdalīja tās par brīvu. Dažas dienas vēlāk sekoja identisks „Mercury” īpašnieku atbildes gājiens, bet finālsērijā tas vairs nebija nepieciešams, jo interese turpināja augt.

Salīdzinot ar 2008. gada finālsēriju, par 51% augusi TV skatītāju auditorija, ESPN tiešraidēs sasniedzot 386 000 mājsaimniecību. Minēto faktu otrdien Londonā izcēla NBA komisārs Deivids Sterns. WNBA TV auditorija ir neliela uz NCAA sieviešu un vīriešu nacionālo čempionātu – „Marta trakuma” – fona, nevarot mēroties ar Konektikutas un Tenesī skatītāju interesi, tomēr šogad reģistrēts līdz šim ievērojamākais intereses kāpums.

„Mercury” uzvaras gadījumā piektā finālspēle notiks piektdien Fīniksā.

Izmantotie resursi:
wnba.com

     [+] [-]

, 2009-10-08 09:29, pirms 15 gadiem
Atkal kāds čalis 4000 biļešu nopircis!!!