Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kečingsa un "Fever" tuvu pirmajam WNBA titulam

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kečingsa un "Fever" tuvu pirmajam WNBA titulam
Tamika Catchings un "Indiana Fever" galvenā trenere Lin Dunn
Foto: wnba.com

NCAA čempionāta uzvarētāja un divkārtējā Olimpiskā čempione, Indiānas "Fever" basketboliste Tamika Kečingsa vēl nekad nav uzvarējusi WNBA finālos, taču ir tuvu tam, jo viņas komanda sērijā līdz trīs uzvarām pret Fīniksas "Mercury" ir vadībā ar 2:1.

WNBA fināli sākās ar divām spēlēm Fīniksā. Vispirms mājinieces rezultatīvākajā spēlē līgas vēsturē pagarinājumā ar 120:116 uzvarēja „Fever”. Otrajā spēlē viešņas no Indiānas izlīdzināja rezultātu sērijā. Trešajā sacensībā, kas notika jau Indianapolisā, „Fever” izcīnīja vēl vienu uzvaru nokļūstot soļa attālumā no komandas vēsturē pirmā WNBA čempiontitula. Ceturtā spēle notiks naktī uz ceturtdienu, bet „Mercury” uzvaras gadījumā komandas vēlreiz ceļos uz Fīniksu.

Nav šaubu, ka „Fever” rindās visvairāk vēlas uzvarēt komandas līdere, 30 gadus vecā Tamika Kečingsa. „WNBA tituls vainagotu karjeru, taču pie tā negribētu apstāties. Gribu turpināt spēlēt. Tās nebūs beigas. Negatavojos beigt karjeru sezonas beigās.”

Lūgta salīdzināt „Mercury” līderes Daienu Taurasi un Kepiju Pondeksteri, Kečingsa pretiniecēm veltīja atzinīgus vārdus. „Daiena vairāk ir ienākošs perimetra drauds. Viņa spēj iemest no jebkurienes. Mēģinot soli no laukuma viduslīnijas, nebūtu pārsteigta, ja viņa iemestu. Kepija ir caurgājienu speciāliste, skatoties viņu trešajā spēlē, varēju teikt wow. Viņas abas ir varenas līderes, vedot viņu komandu finālos un cauri regulārajai sezonai. Abām ir iekāre, griba uzvarēt un tas padara viņas par izcilām spēlētājām.”

Kečingsa pirms profesionālās karjeras sākuma spēlēja NCAA komandā "Tennessee Lady Vols", jau pirmajā augstskolas gadā izcīnot NCAA čempiones titulu. Nākamajos trīs gados Tenesī pie balvas netika, taču Kečingsa četrus gadus pēc kārtas tika iekļauta turnīra simboliskajā "Kodak All-American" piecniekā. 2002. gadā Kečingsa debitēja WNBA, tiekot atzīta par līgas gada debitanti.

Izmantotie resursi:
wnba.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-07 15:36, pirms 15 gadiem
Mercury uzvarēs