Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

5000 punktu nebūs: Keitlina Klārka pieteiksies WNBA draftam

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

5000 punktu nebūs: Keitlina Klārka pieteiksies WNBA draftam
Keitlina Klārka 2024. gada 28. februārī Mineapolē. Foto: Iowa WBB

NCAA rekordiste Keitlina Klārka (Caitlin Clark) ceturtdien, 29. februārī, paziņoja, ka neizmantos iespēju piekto sezonu pārstāvēt "Iowa" komandu un pieteiksies 2024. gada Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) jauno spēlētāju izvēles ceremonijai.

Svētdien, 3. martā, notiks “Iowa” absolventu diena. Preses konferencē pirms notikuma Klārka atzina, ka, lemjot par piekto gadu universitātē, uzticējusies saviem instinktiem. Tāds nodoms spēlētājai bija jau pirms sezonas sākuma.

“Lielākais ieguvums – iespēja nocelt pasaules smagumu no saviem pleciem un izbaudīt pēdējo mēnesi kopā ar savām komandas biedrēm,” teica Klārka. “Sirdī jau to zināju. Man bija dažādas domas, īpaši sezonas sākumā.”

“Sezonai tuvojoties beigām, izvēle kļuva skaidrāka. Apzinājos, ka tas būs pareizais solis – man apkārt bija plašs atbalstītāju loks, ģimene un draugi. Domāju, ka ikviens atbalstīja manu lēmumu, tas ir iepriecinoši.”

Nacionālā studentu sporta asociācija atļāva visiem studentiem, kuru pirmā sezona trāpījās 2020.-2021. gada sezonā, spēlēt piekto gadu. Šosezon, kļūstot par NCAA visu laiku rezultatīvāko spēlētāju un tuvojoties vīriešu rekordam, Klārka saprata, ka pienācis laiks doties tālāk.

“Ne reizi vien runājos ar treneriem. Viņi bija ļoti atbalstoši un centās palīdzēt saprast abas izvēles puses. Zinu, ka daudzi “Iowa” fani skumst, taču pārsvarā ikviens ir apmierināts ar mūsu paveikto darbu četros gados. Man tas nozīmē visu. Cerams, ka turpināsim uzvarēt spēlēs.”

Klārka ir absolūta 2024. gada WNBA drafta favorīte – izvēles ceremonija notiks 15. aprīlī Bruklinā. “Indiana Fever” otro gadu pēc kārtas pieder tiesības izvēlēties pirmo numuru – pagājušajā sezonā Indianapoles komanda izvēlējās “South Carolina” centra spēlētāju Aliju Bostoni.

Trešdien, 28. februārī, Klārka iemeta astoņus tālmetienus un guva 33 punktus “Iowa” izbraukuma uzvarā pār “Minnesota” basketbolistēm – 108:60. Aizsardze sasniedza 3 650 punktu robežu, pārspējot “Kansas” leģendai Linetai Vudardai (Lynette Woodard) piederošo rekordu.

Vudardas karjera studentu basketbolā turpinājās no 1977. līdz 1981. gadam. Tās bija pēdējās četras sezonas pirms NCAA ēras sākuma, tādēļ viņas 3 649 gūtie punkti netiek ieskaitīti pašreizējā pirmās divīzijas statistikā.

Klārkas rekordspēli “Williams” arēnā Mineapolē apmeklēja 14 625 skatītāji.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/womens-college...
https://www.espn.com/womens-college...

     [+] [-]

, 2024-03-02 17:39, pirms 2 mēnešiem
baigā bomba, īstenībā. muča, fāters un ome varēs piepildīt arēnu.