Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:368, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti uzvarētāji 24 stundu velobraukšanā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Noskaidroti uzvarētāji 24 stundu velobraukšanā
Solo klases uzvarētāji: Gatis Stērste (no kreisās), Ingus Bunkovskis un Vilnis Klinovičs.
Foto: Ritvars Raits

No 22. līdz 23.augustam Ogres Zilajos kalnos turpinājās Latvijas Atklātais čempionāts 24 stundu velobraukšanā – "eSports.lv Open 2009". Sacensībās piedalījās vairāk nekā simts sportistu ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas un Igaunijas, kas sacentās par uzvaru piecās dažādās klasēs.

Velobraucēju nometne bija iekārtota ļoti piemērotā vietā – bijušajā "Tobago-X" autotrasē, kas atrodas Ikšķiles novada teritorijā – tieši blakus Zilajiem kalniem. Čempionāta starts tika dots 22.augustā pulksten 12, bet finišs bija tikai pēc diennakts – 23.augustā ap pusdienlaiku. Viena apļa garums – apmēram 13 km, kopējā augstuma starpība – 200 metru.

Jāatzīst, ka laika apstākļi bija sacensībām samērā pateicīgi, lai gan naktī uznāca pāris vērā ņemamas lietusgāzes. Toties trase bija diezgan grūta un, jāatzīst, arī interesanta – gan meža ceļi, gan stigas, gan pavisam šauras, līkumainas un nelīdzenas taciņas, garlaicīgi nebija. Katra komanda varēja izvēlēties sev piemērotāko taktiku – vai nu mainīties pēc katra apļa, vai arī spēcīgākais varēja braukt vairāk, nebija aizliegts arī visiem reizē atpūsties. Galvenais uzvaras kritērijs – jānobrauc pēc iespējas vairāk apļu.

Publicējot godalgoto vietu ieguvējus, atzīmēsim, ka Latvijas čempionāta rezultāti atšķiras, jo ne visi velobraucēji piedalījās Latvijas čempionāta ieskaitē. Ar visiem rezultātiem jau tuvākajā laikā būs iespējams iepazīties biedrības "24h" mājaslapā 24mtb.lv.

Solo klase dāmām:

1. Natālija Peļepeca (Mežmalas MTB/Madona) 17 apļi
2. Aija Valtmane 11
3. Sarmīte Patmalniece 9

Solo klase kungiem:

1. Ingus Bunkovskis (Trek-Philips) 28
2. Gatis Stērste (Gandrs/Merida) 28
3. Vilnis Klinovičs (Impro/Ikšķile) 27

Pāru klase MIX:

1. "Rumakss/Ethic Sport" (Sanita Goba, Gints Ērmanis) 30
2. "Salaspils Zīriņi/Re&Re" (Elīna Banga, Edgars Goba) 29
3. "Haanja Rattaklubi Beta" (Aare Huik, Eliko Saks, EE) 27

Pāru klase kungiem:

1. "Zaļais Bruģis I" (Mārtiņš Ozols, Reinis Avens ) 35
2. "Top Team Brothers" (Elijus Čivilis, Renatas Motuzas, LT) 33
3. "Haanja Rattaklubi Alfa" (Pait Peri, Kermo Tsäro, EE) 31

Četrinieku klase kungiem:

1. "Smiltene" (Ingus Eislers, Agnis Apse, Jānis Roskošs, Guntars Baranovskis) 36
2. "Superior Racers" (Aldis Slaidiņš, Didzis Slaidiņš, Normunds Boļšis, Ivars Ganzburgs) 35
3. "RS Team" (Ivo Balodis, Renārs Seiksts, Raimonds Sergejevs, Andis Miončinskis) 33

Četrinieku klasē startēja arī "eSports.lv" komanda (Krišs Driķis, Ģirts Gnedlers, Andris Paeglītis un Kristaps Driķis), kas braši cīnījās, veica 27 apļus un finišēja 6.vietā.

     [+] [-]

, 2009-08-24 07:05, pirms 15 gadiem
ir ir labs, nakts brauciens vispār saldais ēdiens
nenormāls actions

     [+] [-]

, 2009-08-24 09:22, pirms 15 gadiem
Njaaa laikam jaatvainojaas visiem kas gaidiija video utt no trases, reaali taads funs ko dariit tajaa jomaa bija pashaa saakumaa, peectam laika bija tik maz lai sagatavotos, noskanjotos un nedaudz atpuustos, ka nebij doma njemt kameru un darboties...ehhh..bet lieliski