Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:368, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

"eSports.lv Open" – sacensības izturīgākajiem

Otrais Latvijas atklātais čempionāts 24 stundu velobraukšanā ar kalnu divriteņiem – "eSports.lv Open" – šogad notiks 22. līdz 23. augustā Ogres Zilajos kalnos. Pieteikties dalībai var solo, pāru vai četrinieku klasē.

Piesakies sacensībām!

Kas ir 24 stundu velosacensības?

Diennakts velo sacensības kalnu divriteņiem notiek slēgtā, apļveida trasē. Dalībnieku mērķis ir nobraukt pēc iespējas vairāk apļu 24 stundu laikā. Vienāda apļu skaita gadījumā tiek vērtēts trasē pavadītais laiks. Lai arī kopējais sacensību laiks ir ilgs, nereti uzvarētājus no sekotājiem pēc aizvadītām 24 stundām šķir vien dažas minūtes.

Sacīkšu mērķis ir veicināt izturības velosacensību tradīcijas Latvijā, celt kopējo velosporta izaugsmi un gatavot dalībniekus startiem ārvalstu 24 stundu un cita veida izturības velosacensībām.

24 stundu formāta izturības velosacensības ir ļoti populāras ārvalstīs. Bez vairākām atsevišķām sacensībām Eiropā un ASV notiek arī Itālijas kausa izcīņa vairākos posmos (Italian 24hMTB Cup) un ikgadējais pasaules čempionāts, kas tradicionāli norisinās ASV vai Kanādas teritorijās.

Pasaulē populāro diennakts velosacensību tradīciju kā pirmie Latvijā ieviesa apvienība “30draugi”.Tika rīkotas trīs (2003. -2005.) 24 stundu sacensības ar nosaukumu “Velo Lemāna”. Pēc gada pārtraukuma 2007. gadā tradīciju atjaunoja biedrība “Tinis SK”. Tika rīkotas 12 stundu sacensības.

2008. gadā jau tika rīkotas sacensības 12 un 24 stundu klasēs. 24 stundu klasē tām tika piešķirts Latvijas čempionāta statuss. Šogad tiks rīkots jau otrais Latvijas čempionāts diennakts velosacensībās – „eSports.lv Open”, kas norisināsies no 22. līdz 23. augustam Ogres Zilajos kalnos.

Īstā sacensību garša un spraigums parādās vien pēc vairākām stundām, kad ir jau iekrāti nobrauktie apļi un sākas rezultātu salīdzināšana ar konkurentiem un cīņa trasē par handikapa minūtēm. Cīņa par uzvaru ir ne tikai trasē, liela nozīme ir izvēlētajai taktikai, atpūtas plānošanai un atbalsta komandas darbam. Diennakts sacensību burvība izpaužas arī faktā, ka šādās sacensībās ir lieliska atmosfēra un dalībnieku nometnē nerimstošs tusiņš gan sportistiem, gan viņu atbalsta komandām.

Iepriekšējā gada uzvarētāji

Par pirmo Latvijas čempionu 2008. gadā Solo klasē kļuva Vilnis Klinovičs (47g.v.). Sekmīgi apvienojot izvēlēto taktiku ar vairākos daudzdienu ārvalstu braucienos iegūto rūdījumu Vilnis spēja pārspēt gados daudz jaunākus dalībniekus. Nesen V. Klinovičs atgriezās no prestižajām „Jeantex Bike Transalp” sacensībām, kurās pārī ar Raimondu Romanovski izcīnīja 49. vietu „Master” klasē. Šogad Vilnis Klinovičs piedalīsies „eSports.lv Open” solo klasē, lai aizstāvētu savu pērn izcīnīto čempiona titulu.

Pāru klasē čempionu titulu sīvā cīņā ar igauņu duetu no „Porter Racing” komandas izcīnīja Reinis Avens / Mārtiņš Ozols. Šogad mūsu duetam būs jāaizstāv savs tituls cīņa ar pašmāju sportistiem un diviem Igauniju pārstāvošajiem pāriem no „Haanja Rattaklub” komandas.

Četrinieku klase ir jaunums. Attiecīgi jebkuriem no šīs klases dalībniekiem ir iespēja izcīnīt pirmo titulu šajās sacensībās.

Piesakies sacensībām!




, 2009-08-05 13:19, pirms 15 gadiem
bez ieprieksejas sagatovasanas nomit 24 h tik pa apli, pec tam var pie kovboja pozas tikt uz pusgadu tocna
, 2009-08-05 14:19, pirms 15 gadiem
Nu tur ir jābūt duhai!
, 2009-08-05 16:20, pirms 15 gadiem
No sākumā ir riktīgi jānomin, cik iekšā, tad var biki pagulēt un tad tā lēnītēm un stabili turpināt iesākto... Kāds top 10 nieks jau beigš sanāks
Bet vispār šitie cilvēku ķermeņa mocīšanas pasākumi diezgan slimi...
, 2009-08-05 17:25, pirms 15 gadiem
cerams esports parupesies par kadu neatliekamas palidzibas mediku brigadi, lai ta visu laiku butu uz vietas
, 2009-08-05 17:45, pirms 15 gadiem
Atļaušos nepiekrist. Ar "riktīgo nomīšanu" šī tipa sacensībās nesanāks nekas ievērības cienīgs.
Pareizā fabula ir apzināties savus spēkus un maksimāli maz stāvēt. Lēnām, neatlaidīgi krāt apļus, lūk pareizā formula.
Iesācējiem vispiemērotākā būtu četrinieku klase. Kamēr viens komandas dalībnieks brauc, pārējie atpūšas. Cik bieži un kā mainīties ir pašas komandas ziņā. Sanāk vidēji 6 braukšanas stundas katram, turklāt ar atpūtām pa vidu, kamēr kolēģi brauc.
, 2009-08-05 18:33, pirms 15 gadiem
žēl man tās naudas. tā jau varētu aizšaut paākstīties
, 2009-08-06 13:01, pirms 15 gadiem
Cik tas aplis ir gar'š? un viņš ir ar slīpumu vai parastais asfalta aplis?
, 2009-08-06 16:27, pirms 15 gadiem
Info par trasi un sacensībām var atrast šeit:
24mtb.lv: Trase / Route — Latvijas atklātais...

Ar slīpumiem. Diezgan daudziem Kā jau jābūt MTB
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-20 13:06, pirms 15 gadiem
Tas ir ārprāts!!! Turēšu visus 4 īkšķus par Vilni!!!
, 2009-08-21 17:01, pirms 15 gadiem
Braukšu SOLO

"Sportacentrs.com Open 6h MTB" sacensību nolikums

Iepzīsties ar sacensību nolikumu un piesakies sacensībām!

Sportacentrs.com Open 6h MTB brauciena trase iezīmēta

Aizvadītajās brīvdienās “Sportacentrs.com Open 6h MTB” brauciena organizatori pavadīja Ogres apkārtnē. Tika iezīmēta trase, kura izturības sacensību dalībniekiem būs jāveic 1.maijā. Tiem riteņbraucējiem, kuri līdzīgās sacensībās piedalījās 2009.gada septembrī, trase būs diezgan pazīstama.

"Sportacentrs.com Open" pārcelts uz Zilajiem kalniem

1.maijā Darba svētkos paredzētais sešu stundu izturības velobrauciens "Sportacentrs.com Open" organizatorisku jautājumu rezultātā ir pārcelts uz Ogres un Ikšķiles apvidu, Zilajiem kalniem. Tur tad arī sāksies aktīvā velosacensību sezona.