Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:368, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

"eSports.lv Open" - 22. un 23. augustā

No 22. līdz 23. augustam norisināsies otrais Latvijas atklātais čempionāts diennakts kalnu divriteņu braukšanā - “eSports.lv Open.” Kā jau tas nojaušams no nosaukuma, sacensības tiek rīkotas ciešā sadarbībā ar portālu eSports.lv, tās norisināsies 24 stundas un uzvarētājs oficiāli iegūs Latvijas čempiona nosaukumu diennakts kalnu divriteņu braukšanā.

Piesakies sacensībām!

Šāda veida sacensības Latvijā ir salīdzinoši jaunas, bet ārvalstīs tās ir ļoti populāras. Bez neskaitāmām sacīkstēm Eiropā, ASV, Kanādā un Austrālijā notiek arī ikgadējais pasaules čempionāts 24 stundu velobraukšanā. Sacensības notiek apļveida trasē, un to formula ir līdzīga kā slavenajām “Lemānas” 24 stundu auto sacīkstēm. Uzvar tas, kurš spēj 24 stundās nobraukt visvairāk apļu.

Viena apļa garums ir aptuveni 12 kilometri, veicams 40 – 50 minūtēs. Dalībniekiem ir brīva izvēle cik ātri braukt, cik ilgi atpūsties, cik bieži mainīties šajās izturības sacensībās. Katra komanda brauc pēc savām spējām un izvēlētās stratēģijas. Lai tiktu ieskaitīts rezultāts, komandai jānobrauc vismaz starta un finiša aplis, pārējais ir pašas komandas ziņā.

Pieteikties dalībai “eSports.lv Open” var solo, pāru vai četrinieku klasēs. Katrai klasei ir sava ieskaite, kā arī sīkāks dalījums sieviešu un jaukta tipa komandām. Ja pāru un četrinieku klasē kamēr viens komandas dalībnieks brauc, pārējie atpūšas, tad solo klasē jāpaļaujas tikai uz saviem spēkiem. Solo un pāru klase vairāk būs piemērota pieredzējušākiem velobraucējiem, savukārt četrinieku klase tiem, kas vēlas pamēģināt savus spēkus šāda veida sacensībās un labi pavadīt laiku sportiskā gaisotnē.

Sacensību gaita, rezultāti, foto un videomateriāli no sacensībās tiks plaši atspoguļoti eSports.lv. Tāpat eSports.lv piedalīsies sacensībās ar savu amatieru komandu četrinieku klasē, kuras dalībnieki sacensību gaitā mēģinās sniegt komentārus par trasē piedzīvoto.

Sacensības organizē biedrība 24h un eSports.lv, atbalsta Trek un Impro ceļojumi. Sīkāka informācija un pieteikšanās – 24mtb.lv

Piesakies sacensībām!




"Sportacentrs.com Open 6h MTB" sacensību nolikums

Iepzīsties ar sacensību nolikumu un piesakies sacensībām!

Sportacentrs.com Open 6h MTB brauciena trase iezīmēta

Aizvadītajās brīvdienās “Sportacentrs.com Open 6h MTB” brauciena organizatori pavadīja Ogres apkārtnē. Tika iezīmēta trase, kura izturības sacensību dalībniekiem būs jāveic 1.maijā. Tiem riteņbraucējiem, kuri līdzīgās sacensībās piedalījās 2009.gada septembrī, trase būs diezgan pazīstama.

"Sportacentrs.com Open" pārcelts uz Zilajiem kalniem

1.maijā Darba svētkos paredzētais sešu stundu izturības velobrauciens "Sportacentrs.com Open" organizatorisku jautājumu rezultātā ir pārcelts uz Ogres un Ikšķiles apvidu, Zilajiem kalniem. Tur tad arī sāksies aktīvā velosacensību sezona.