Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš par Merzļikinu: "Ģērbtuvēs nav neviena, kurš gribētu sliktu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš par Merzļikinu: "Ģērbtuvēs nav neviena, kurš gribētu sliktu"
Elvis Merzļikins. Foto: IIHF

Ceturtdien un piektdien Latvijas hokeja izlasei paredzētas pirmās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta. Gaidot dueļus pret austriešiem, ar medijiem tikās valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš un ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis. Viņi komentēja gan Elvja Merzļikina pievienošanos, gan jautājumus ap Zemgus Girgensona palīdzēšanu Latvijai.

"Viņš ir vienīgais mūsu vārtsargs, kurš ilgus gadus spēlē NHL. Negribu komentēt baumas no sērijas viena tante tirgus laukumā teica. Jūs neesat bijuši ģērbtuvēs, jūs nezināt, kā tas ir. Nav neviena spēlētāja, kas ģērbtuvēs gribētu sliktu. Kāds ir emocionālāks, kāds ir citāds. Tāpēc mums ir vārtsargu treneris psihologs, kurš jau ticies ar Elvi," teica Harijs Vītoliņš. "Katram ir savs raksturs. Jo lielāka pieredze, jo kritiku uztver mierīgāk. Cilvēki mainās un ar katru gadu kļūst pieredzējušāki."

Galvenajam trenerim piebalsoja arī ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis: "Elvis pats interesējas, kā mums iet, kādi spēlētāji pievienojušies. Viņš grib sevi pierādīt, grib labi nospēlēt. Atliek novēlēt izdevušās sezonas beigas, un tad jau gaidām Elvi izlasē." Kalvītis norādīja, ka Merzļikins pēc sezonas beigām nokārtos nepieciešamās formalitātes Kolumbusā un uzreiz dosies uz Latvijas izlasi.

Kalvītis bija izvairīgāks sarunās par Zemgus Girgensona pievienošanos Latvijas valstsvienībai – ģenerālmenedžeris pauda, ka komunicē ar visiem Ziemeļamerikā spēlējošajiem izlases kandidātiem, bet, kamēr Bufalo "Sabres" cīnās par izslēgšanas spēlēm, nekomentēs Girgensona pievienošanās jautājumu.

Girgensons pasaules čempionātā nav spēlējis kopš 2017. gada. 2021. gada rudenī viņš pārstāvēja Latviju olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā un trīs mačos izcēlās ar vienu punktu.

Latvijas izlase uztur saikni arī ar iepriekšējā pasaules čempionāta MVP Artūru Šilovu, bet viņa pievienošanās būs atkarīga no Vankūveras "Canucks" sekmēm Stenlija kausa izcīņā – kamēr komanda cīnīsies, tikmēr Šilovs paliks kluba rīcībā.

Vakar valstsvienības nometnei pievienojās Šveices otrās līgas čempions Sandis Smons, šodien klāt nākuši centra uzbrucēji Oskars Batņa un Dans Ločmelis. Vītoliņš atklāja, ka pirmdien valstsvienību papildinās vēl viens bronzas medaļnieks – aizsargs Ralfs Freibergs.

"Trenējamies nepilnu nedēļu. Ir ļoti daudz jaunu spēlētāju, kas sen nebija redzēti. Rūdolfs daudz pastrādāja, lai viņus palaistu no Amerikas. Puiši varēs pierādīt ne tikai treniņos, bet arī pārbaudes spēlēs," stāstīja Vītoliņš. "Trīs treniņu dienas pagāja ļoti intensīvi. Jūtams liels azarts, katrs cenšas. Redzams, ka nav vienaldzīgo. Visiem ir liela gribēšana. Jauni puiši, visi aktīvi, viss interesē. Priecājos, ka nebaidās nākt klāt un jautāt."

"Trīs treniņos esam izgājuši cauri spēles situācijām. Treniņos viņi saprata, bet nezinām, kā būs spēles ritmā. Gribu, lai pret austriešiem izmantotu savus plusus – ātrums, agresivitāte. Jauni hokejisti, viņi grib skriet, dzīties uz priekšu, grib spēka spēli. Būs aktīva un interesanta spēle," pauda Latvijas izlases galvenais treneris.

Vītoliņa rīcībā ir septiņi Amerikā studējošie hokejisti – aizsargi Ralfs Bergmanis un Arvils Bergmanis, uzbrucēji Dans Ločmelis, Kristaps Skrastiņš, Martins Laviņš, Fēlikss Gavars un Jānis Vizbelis.

"Man tas ir pozitīvs pārsteigums. Laikam tomēr Amerika ieliek viņus grožos, ieliek disciplīnu. Jūti, ka viņi ir disciplinēti. Ātrumi, piespēles, metieni – kvalitāte. Jā, sākumā bija mazliet haotiski, bet vakar jau varēja just, ka viņi ir atraduši savu vietu. Līmenis treniņos ir augsts," slavēja Vītoliņš.

Šodien vārtu drošība tiks uzticēta Ivaram Punnenovam, bet rīt plānots, ka vārtus sargās Ēriks Vītols.

"Es vienmēr skatos uz Artūru Irbi," smejoties par iespējamo vārtsargu pārprodukciju teica Vītoliņš. "Viņš hokejā bijis ilgus gadus, piedzīvojis kāpumus un kritumus. Viņš var palīdzēt neiekrist pārāk dziļā bedrē. Tagad redzam Artūra darbu – Ivaram bija neveiksmīga pirmā spēle, visai komandai bija neveiksmīga pirmā spēle, bet viņš šajā sezonā atsaucies uz visiem uzaicinājumiem, uz pārbaudes turnīriem, un arī tagad ir klāt. Ja redzi, ka treniņu process ir pareizs, ja jūti atbalstu no treneriem, tad ir labi."

Sagatavošanās process veidots uz pērnā plāna pamatiem, teica Vītoliņš. Vakar komanda iemēģinājusi jauno "Daugavas" vieglatlētikas manēžu. Plāns veidots ar domu par trīs smagām treniņu dienām, kam seko brīva diena.

Vītoliņš pauda, ka treniņos labprāt turētos pie pieciem virknējumiem. "Ja ir sešas maiņas, tad treniņos nav ritma, sanāk dīkstāve, zūd ledus kvalitāte. Spēlētāji ir nosaluši," teica galvenais treneris. Pēc Austrijas pārbaudes spēlēm atskaitīšana nav plānota.

  +4 [+] [-]

, 2024-04-04 16:08, pirms 4 nedēļām
Šilova sakarā vēl var minēt, ka Abotsfordas Canucks arī būs izslēgšanas mačos AHL, tamdēļ, pat ja Vankūverai būs play-off fiasko, Šilovs varētu nebūt brīvs.
Slēpts komentārs: Šlakatvāvere

  +9 [+] [-]

, 2024-04-04 17:58, pirms 4 nedēļām
Šlakatvāvere rakstīja: Hmm... Kas ar Bļugeru? Tam vispār po..? 😅
...cīnīsies par otru kausu...

  -3 [+] [-]

, 2024-04-04 18:42, pirms 4 nedēļām
Varētu tedijs kādus piecus pēc kārtas pacer dažādās komandās. Ieietu hokeja slavas zālē kā trešās maiņas krutākais centrs

  -2 [+] [-]

, 2024-04-04 21:02, pirms 4 nedēļām
Šlakatvāvere rakstīja: Varētu tedijs kādus piecus pēc kārtas pacer dažādās komandās. Ieietu hokeja slavas zālē kā trešās maiņas krutākais centrs
Aha Teodoram tagad jāmet viss nost un jābrauc uz izlaisi lai dažs labs var pakaifot ka izlase labi spēlē? Smiekls nāk par to cik lielu vērtību latvieši ir piešķīruši tai izlasei. Cīnīsies par neizkrišanu no A grupas redzēsim ko tad rakstīsiet, tad jau visi būs vainīgi.

  -2 [+] [-]

, 2024-04-04 23:40, pirms 4 nedēļām
Pagājušosezon beidzot izlasē bija labs mikroklimats, tas jānotur arī tgd.! Te zvaigznes un zvaigznītes nav vajadzīgas.

  -3 [+] [-]

, 2024-04-05 10:01, pirms 4 nedēļām
Zirgensons jau ir aizmirsis latviešu valodu, vajadzēs tulku ja atbrauks uz izlasi.

     [+] [-]

, 2024-04-05 10:04, pirms 4 nedēļām
@Edgefll23
nevienā brīdī neteicu ka viss jāmet nost. Prosta nav nekāds info vai gribētu pievienoties. Iespējams tā PČ ballīte vnk nav priekš viņa.
Vispār to pč vajadzētu uztvert kā iespēju jaunajiem vai tādiem kā Mezlikins pēcsezonā savu CV uzkačāt. U know, ja treidi vai jauni dīli tuvojas.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-05 10:08, pirms 4 nedēļām
Šilovs, visdrīzāk, izlasei palīdzēt nevarēs, ja nu vienīgi notiek brīnums un gan NHL, gan AHL komandas neizkrīt jau 1. kārtā. Attiecīgi, ja VAN izkrīt, tad Bļugers arī gan jau neatteiktu.
Elvis - NHL varočiks - būtu vienkārši smieklīgi, ja kāds iebilstu viņa vēlmei pārstāvēt izlasi.
Girgensons - par tādu kadru izlases sakarā var aizmirst!

  +1 [+] [-]

, 2024-04-05 10:14, pirms 4 nedēļām
striker rakstīja: Pagājušosezon beidzot izlasē bija labs mikroklimats, tas jānotur arī tgd.! Te zvaigznes un zvaigznītes nav vajadzīgas.
Pēc tādas loģikas izlasē nebija un arī tagad nebūtu jābūt, piemēram, RIhardam Bukartam, kas vienmēr gaida, ka nu tik viņu ņems top klubi vai Daugaviņam, kas pirms meta mieru izlasei sūdzējās, ka viņu liek zemākās maiņās un vēl vismaz pāris kadriem.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-05 10:17, pirms 3 nedēļām
Šlakatvāvere rakstīja: @Edgefll23
nevienā brīdī neteicu ka viss jāmet nost. Prosta nav nekāds info vai gribētu pievienoties. Iespējams tā PČ ballīte vnk nav priekš viņa.
Vispār to pč vajadzētu uztvert kā iespēju jaunajiem vai tādiem kā Mezlikins pēcsezonā savu CV uzkačāt. U know, ja treidi vai jauni dīli tuvojas.
No Šilova, taču arī nekādu ziņu nav. Tāpat kā Girgensona. Nerunājot par Grigalu, Švanenbergu, Ansonu un citiem ahl/echl kadriem. Kāpēc jāizceļ tieši Bļugers, kā sliktais, kas nedod oficiālu ziņu?

     [+] [-]

, 2024-04-05 12:43, pirms 3 nedēļām
ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis - kā viņš ieguva šo amatu?

  +2 [+] [-]

, 2024-04-05 14:25, pirms 3 nedēļām
shubirubi rakstīja: ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis - kā viņš ieguva šo amatu?
Iegūstot bakalaura grādu ASV, sporta menedžmentā. Kāpēc hokejā? Droši vien, jo pat paspēja pārstāvēt LV U20 izlasi

  +1 [+] [-]

, 2024-04-05 14:52, pirms 3 nedēļām
TinderDtae rakstīja: Iegūstot bakalaura grādu ASV, sporta menedžmentā. Kāpēc hokejā? Droši vien, jo pat paspēja pārstāvēt LV U20 izlasi
Un divos PČ u-18 izlasi.

     [+] [-]

, 2024-04-06 07:23, pirms 3 nedēļām
Kā nav ir. Merzlikins ļaunu grib.

     [+] [-]

, 2024-04-06 07:24, pirms 3 nedēļām
Es būšu izlases ģenerālmenedžeris.