Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Sorokins pēc zaudējuma Norvēģijai: ''Ceru, ka puišiem tā būs mācība visai dzīvei''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Sorokins pēc zaudējuma Norvēģijai: ''Ceru, ka puišiem tā būs mācība visai dzīvei''
Oļegs Sorokins. Foto: LHF

Latvijas U18 hokeja izlase šovakar Somijā notiekošajā pasaules U18 čempionāta grupu turnīra pēdējā mačā ar 3:5 zaudēja Norvēģijai, vēl neiekļūstot ceturtdaļfinālā un riskējot tajā neiekļūt vispār. Pēc spēles Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins uzņēmās atbildību par zaudējumu un atzina, ka pirmo reizi mūžā pirms trešdaļas spēlētājiem teicis, kāda zaudējuma starpība komandai varētu derēt.

''Man noteikti jāuzņemās atbildība par to, ka acīmredzot līdz komandai, visiem to, cik šī spēle ir svarīga un kā šāda svarīga spēle ir jāspēlē. Likās, ka mums vajadzētu uzvarēt Norvēģiju, skatoties no iepriekšējiem rezultātiem. Tajā pašā laikā vislaik tika runāts par to, ka tā būs grūtākā spēle šajā turnīrā un jāgatavojas riktīgai kaujai. Kļūdu daudzums, kas bija pirmajos pēc kārtas zaudētajos vārtos, bija man prātam neaptverams. Šī bija pirmā reize manā mūžā, kad pirms trešās trešdaļas pateicu, ka mums varētu derēt mīnus divi. Tajā brīdī, kad rezultāts mums ir mīnus četri, man nācās pateikt puišiem, ka mums varētu derēt mīnus divi, un dot kaut kādu cerību, ka mums ir jāgūst divi vārti. Tas ir kaut kas prātam neaptverams,'' pēc zaudējuma Norvēģijas vienaudžiem teica Latvijas U18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins.

''Ko var zināt… Varbūt šī spēle mums liks visu tā salikt kopā un pieredze no šīs spēles mums dos stimulu, lai čempionāts beigtos pavisam savādāk. Protams, vēl neesam teorētiski tikuši ceturtdaļfinālā, tāpēc rītdienas spēle, citiem pretiniekiem tiekoties, var izšķirt to, vai mēs būsim tur vai nebūsim. Ja godīgi, mums ir vienalga, pret ko spēlēt. Esam spēlējuši gan ar čehiem, gan kanādiešiem. Pārbaudes spēlēs gana veiksmīgi ar čehiem, čempionātā gana veiksmīgi ar kanādiešiem. Tajā pašā laikā arī zviedri var tikt otrajā vietā. Tagad vienkārši man nav komentāru. Es joprojām esmu vieglā šokā no tā, kas bija, taču tajā pašā laikā esmu lepns par to, ka mums komandā bija puiši, kas varēja atrisināt jautājumu par divu vārtu gūšanu trešajā periodā. Protams, kopumā spēlē mēs metām vairāk pa vārtiem, bija daudz momentu. Tas, kas mūs pievīla, bija iemetienu uzvarēšana. Bija vairākas lietas, par kurām runājām sapulcē, kuras netika izpildītas. Tas ir tas, kas mani satrauc. Puikas ir puikas. Ceru, ka viņiem tā būs mācība visai dzīvei,'' noslēdza Sorokins.

Zaudējot Norvēģijai, Latvijas U18 hokejisti izlaida no rokām iespēju pašiem noteikt savu likteni. Rītdien būs jācer uz labvēlīgiem rezultātiem Norvēģijas un Slovākijas savstarpējā mačā – ja Slovākija norvēģus pieveiks ar divu vārtu pārsvaru, tad trešā vieta grupā tiks Latvijai. Tikšanai ceturtdaļfinālā kā grupas ceturtajai komandai latviešiem der jebkāds iznākums ar Norvēģijas gūtiem punktiem, kā arī jebkāda Slovākijas uzvara ar vismaz triju vārtu pārsvaru.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-29 22:10, pirms 2 nedēļām
Protams, ka trenera vaina. Pèc smagas vakardienas spēles spēles neveica īsas maiņas. Bet tā vietā turèja laukumā līdz kamér knapi kājas velk vai ielaiž vārtus. Varotčiks bez vainas, ja puskomandas nav aizsardzìbà. Īsas un ātras maiņas panākumu atslèga. Bet tas nav hk rīgas stils jau vairàkus gadus

  +1 [+] [-]

, 2024-04-29 22:18, pirms 2 nedēļām
Kad pašam bůs mācìba? 6 gadus stils nemainās. Paķer ripiņu un tad vico lìdz kamèr atņem.

  +3 [+] [-]

, 2024-04-29 22:47, pirms 2 nedēļām
Vot vot,vēl kko fantazēja par amerkāņu uzvarēšanu😊Ja jeņķiem vajadzētu rezultātu,tad tur būtu bijis arī visi 12:1
Playoffā pret kanādiešiem tā arī būs,kādi 1:9 un atkaļ varēs pļūtīt ka nepaveicās,citādi jau varētu uzvilkt kanādiešus😁

  +2 [+] [-]

, 2024-04-29 22:50, pirms 2 nedēļām
Šī kārtējā "Cerams viņi no šī mācīsies" daiļrunāšana. Cerams arī Tu, Oļeg, no šī mācīsies, ko tad pats baltāks par baltu vai tad. Ar Ābolu uz vienas rokas sakarā ar šādu mentalitāti.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-30 08:56, pirms 2 nedēļām
Visa vaina ir tajā, ka LV jauniešu hokejā trenējas, būsim godīgi, pārsvarā maksātspējīga publika, kura ir pieradusi pie dzīves ekstrām - aizvedi, sagaidīji, atvedi, iedevi naudu u.t.t. Mans jaunietis notrenējās 3 gadus, bet tad es viņu pārslēdzu uz basi (slaids). Bija spēles, kurās treneris viņam neļāva iet pāri centra līnijai (satraumēšot pretinieku u.tml.). Bet stāsts par to, ka 1. vairumam jauniešu hokejs ir nepiepildīto vecāku pašu sapnis un 2. jaunieši ir mīksti. No visas komandas pievilkties pie stieņa kaut 5 reizes varēja 2 čaļi.

  -2 [+] [-]

, 2024-04-30 09:37, pirms 2 nedēļām
ST2 rakstīja: Visa vaina ir tajā, ka LV jauniešu hokejā trenējas, būsim godīgi, pārsvarā maksātspējīga publika, kura ir pieradusi pie dzīves ekstrām - aizvedi, sagaidīji, atvedi, iedevi naudu u.t.t. Mans jaunietis notrenējās 3 gadus, bet tad es viņu pārslēdzu uz basi (slaids). Bija spēles, kurās treneris viņam neļāva iet pāri centra līnijai (satraumēšot pretinieku u.tml.). Bet stāsts par to, ka 1. vairumam jauniešu hokejs ir nepiepildīto vecāku pašu sapnis un 2. jaunieši ir mīksti. No visas komandas pievilkties pie stieņa kaut 5 reizes varēja 2 čaļi.
Piekrītu, nesaprotu vēl vienu štelli, proti, kāpēc nosacīti bagātajās valstīs Hokeja nodarbības izmaksā krietni lētāk, nekā nabagmājā Latvijā? Frankos, piemēram, standarta izmaksa bērniem/jauniešiem/amatieriem ir +-600 eiriki gadā, samaksā un vari šaibu dzenāt uz nebēdu visu gadu! Pilns ekipējums visām vecuma grupām varētu būt +-400 sotaki Sanāk maksā štuku un Hokejs ir pilnā tavā rīcībā, treniņi 2-3 reizes nedēļā plus gandrīz katru brīvdienu mači, kāda vaina?
Pie tāda rasklada Hokejs ir peiejams praktiski JEBKURAM, kuram ir ienterese par šo sporta veidu, savukārt, Latvijā, diemžēl, tādu raskladu organizēt īsti neviens nevar/negrib

     [+] [-]

, 2024-04-30 09:50, pirms 2 nedēļām
Un kāpēc tas būtu nepieciešams?

     [+] [-]

, 2024-04-30 11:33, pirms 2 nedēļām
Paskatījos U18 cīņu starp Irānu un Indiju...
Normāli spēlē 😎

     [+] [-]

, 2024-04-30 13:28, pirms 2 nedēļām
Zvirgzdiņu Pivars rakstīja: Piekrītu, nesaprotu vēl vienu štelli, proti, kāpēc nosacīti bagātajās valstīs Hokeja nodarbības izmaksā krietni lētāk, nekā nabagmājā Latvijā? Frankos, piemēram, standarta izmaksa bērniem/jauniešiem/amatieriem ir +-600 eiriki gadā, samaksā un vari šaibu dzenāt uz nebēdu visu gadu! Pilns ekipējums visām vecuma grupām varētu būt +-400 sotaki Sanāk maksā štuku un Hokejs ir pilnā tavā rīcībā, treniņi 2-3 reizes nedēļā plus gandrīz katru brīvdienu mači, kāda vaina?
Pie tāda rasklada Hokejs ir peiejams praktiski JEBKURAM, kuram ir ienterese par šo sporta veidu, savukārt, Latvijā, diemžēl, tādu raskladu organizēt īsti neviens nevar/negrib
Mums Lielpilsētā katru mēnesi trenerim uz ķepas 50 (trenē 3 vecuma grupas), plus katru mēnesi "mums vajag jaunus paklājiņus, ūdenskrūzītes, dvielīšus...u.t.t.". Treneris ir doļā ar izgatavotājiem, 30% saņem atpakaļ. Protams, ka viss kešā. Ai da labi. Sen viss par šo visiem zināms. Pirms vasaras nometnes, kāpjot autobusā, "nu labi, šogad no katra 150", vispār pi*dauskas!

  +1 [+] [-]

, 2024-04-30 14:52, pirms 2 nedēļām
Var sanākt dārga mācība...

     [+] [-]

, 2024-04-30 17:30, pirms 2 nedēļām
viss kārtībā Slovakija 11-1 Norvēģija