Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: "Hokejs sastāv no divcīņām. Otrajā trešdaļā zaudējām praktiski visās"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vītoliņš: "Hokejs sastāv no divcīņām. Otrajā trešdaļā zaudējām praktiski visās"
Oskars Lapinskis. Foto: AP/Scanpix

Piektdienas vakarā zaudējumu pārbaudes spēlē piedzīvoja Latvijas hokeja valstsvienība, kas izbraukumā ar 1:5 atzina šveiciešu pārākumu. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju uzsvēra nepieciešamību uzvarēt divcīņās par ripu – kad tas beidzot izdevies, arī sākuši rasties momenti.

"Pazaudējām otro trešdaļu. Zaudējām praktiski visās divcīņās, bet hokejs sastāv no divcīņām. To mēs redzējām arī trešajā periodā – sākām vinnēt divcīņas, un radās momenti. Tiklīdz 50 pret 50 ripas bija mūsu pusē, tā mums bija momenti. Ņemsim līdzi labāko," pēc neveiksmes teica Harijs Vītoliņš. Latvijas izlase otrajā periodā piekāpās ar 0:4, bet noslēdzošajās 20 minūtēs izdevās izvairīties no sausās spēles, izceļoties Renāram Krastenbergam.

"Trešajā periodā vinnējām gandrīz visas 50 pret 50 ripas. Varbūt šveicieši mazliet atlaida, bet mums jāspēlē tieši tā arī nākamajā spēlē," pauda valstsvienības galvenais treneris. Vītoliņš norādīja, ka šovakar pavisam noteikti spēlēs uzbrucēji Martins Laviņš un Fēlikss Gavars, bet par citām izmaiņām sastāvā nerunāja. "Skatīsimies, vai kādam ir traumas. Mums ir daudz laika, lai pārdomātu sastāvu."

Galvenā trenera rezumē piekrita arī pirmās maiņas centrs Haralds Egle: "Īsi sakot, zaudējām divcīņas. Daudz zaudējām ripu vidējā zonā. Tāpēc arī zaudējām spēli. Pirmā perioda pirmā puse bija laba. Otrajā periodā zaudējām ripas, tas bija izteikti. Viņi mūs sodīja. Trešajā periodā bija labāk, bet ar 20 minūtēm nepietiek."

Liepājnieks pauda, ka taktiskie uzstādījumi pirms noslēdzošās trešdaļas nav mainījušies – ģērbtuvēs vairāk runāts par psiholoģisko pusi. "Jāsāk uzvarēt divcīņas, jāspēlē drošāk un pārliecinošāk zonās, kur pirms tam to nedarījām. Līdz ar to spēle uzlabojās," ieskatu sniedza Egle.

Latvijas izlase pasaules čempionātu sāks 11. maijā ar spēli pret Poliju.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-27 11:46, pirms 2 nedēļām
tieši tik vienkārši

     [+] [-]

, 2024-04-27 16:40, pirms 2 nedēļām
Jā, vis tas ir vienkārši un kā Haris ir teicis : jāspēlē sava spēle.
Šovakar tas jādara un uzvara mūsu !