Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Eksperta viedoklis: "Nebija jānoraida, pendele apšaubāma"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Eksperta viedoklis: "Nebija jānoraida, pendele apšaubāma"
Mihails Zemļinskis
Foto: Romans Kokšarovs,
Sporta Avīze.

Portāla eSports.lv "Euro 2008" eksperts Mihails Zemļinskis izteicies, ka viņaprāt dienas pirmajā spēlē nebija jānoraida vācu futbolists Bastians Švainstaigers, bet otrajā mačā nebija jānozīmē 11 metru soda sitiens uz Polijas izlases vārtiem.

Zemļinska domas par spēli Horvātija - Vācija (2:1): "Horvāti spēlēja labāk, bija ievērojami pielikuši, ja salīdzinām ar pirmo viņu spēli pret Austriju. Uzbrukumā spēja realizēt savas iespējas un samērā droši spēlēja aizsardzībā. Tā ka uzskatu, ka pelnīta uzvara Horvātijai. Vācija noteikti var spēlēt labāk - šodien bija manāms, ka šī komanda nerāda visu to, ko spēj. Taču domāju, ka pēdējā kārtas mačā Vācija austriešus uzvarēs un tiks tālāk. Kas attiecas uz atsevišķu spēlētāju sniegumu, tad horvātu rindās patika Darijo Šrna [pirmo vārtu autors - aut.piez.], taču jāatzīmē, ka horvāti visvairāk izcēlās tieši ar komandas spēli, visi bija mobili un vienoti. Vācijas izlases rindās drīzāk jāizceļ divi spēlētāji negatīvā nozīmē - pirmkārt, Bastians Švainstaigers, kurš nespēja savaldīt savas emocijas. Tiesa, uzskatu, ka vairāk par dzelteno kartīti viņš nebija pelnījis. Jā, tā bija nesportiska uzvedība, taču tā noteikti nebija noraidījuma vērtībā. Tāpat, manuprāt, negatīvi vērtējams Mihaela Ballaka sniegums - šķita, ka viņš vairāk diskutē ar tiesnesi nekā spēlē."

Zemļinska domas par spēli Austrija - Polija (1:1): "Dzīva un intersanta spēle. Šis mačs man patika pat vairāk nekā vāciešu un horvātu duelis. Austrieši tiešām malači, sāka ļoti labi un, iespējams, bija pelnījuši pat uzvarēt, jo spēles sākumā prata izveidot ļoti daudz iespēju. Bet kā jau tas futbolā nereti notiek - neiesit tu, iesit tev. Gribu paslavēt arī poļus - pēc iesistajiem vārtiem viņi nesāka spēlēt kā otrais numurs, bet gan ļoti sakarīgi veidoja savus uzbrukumus un arī atstāja labu iespaidu. Kas attiecas uz 11 metru soda sitienu mača beigās, es uzskatu, ka tā bija tīra mājinieku pendele, proti, tiesneša lēmumu noteica apstākļi - 50% tas, ka Austrija ir turnīra mājiniece un 50% tas, ka pretiniece, Polija, nav ne Itālija vai Francija, pret kuru visticamāk šādu pendeli nedotu. Pirms tam šai pašā mačā pāris reizes gandrīz kreklu soda laukumā novilka, bet svilpe klusēja, savukārt minētajā epizodē tur tikai nedaudz pavilka spēlētāju lejup. Tādu situāciju katrā spēlē ir cik uziet un parasti šādās situācijās 11 metru soda sitienu nepiešķir. Lai nu kā, domāju, ka pēdējā kārtā Polija Horvātiju visdrīzāk neuzvarēs un no grupas, kā jau iepriekš tika paredzēts, izkļūs Vācija un Horvātija."

Lasiet vēl

eSports.lv eksperts Aleksandrs Starkovs
Eksperta viedoklis: "Liela nozīme būs katrai...
Eksperta viedoklis: "Horvātija un Vācija vēl...

eSports.lv eksperts Mihails Zemļinskis
Eksperta viedoklis: "Grieķijai nav daudz cerību"
Eksperta viedoklis: Ronaldu sniegumu vēl uzlabos

eSports.lv eksperts Andrejs Štolcers
Eksperta viedoklis: "Horvāti sevi ir pierādījuši"
Eksperta viedoklis: "Itāļi bija pārāk lēni"

eSports.lv eksperts Pāvels Šteinbors
Eksperta viedoklis: "Krievijai būs grūti...
Eksperta viedoklis: "Portugālei ir labas...

1 2 39 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-06-13 00:22, pirms 16 gadiem
Tiesnesis kljuudiijaas tikai divas reizes - ieskaitot Gereiro vaartus un nepieshkjirot uz polju vaartiem arii pirmo pendeli par to pashu tureeshanu. Liidz ar to austrieshi tika "apdaliiti" par 2 goliem, un taa tieshaam ir liela lieta. Nesaprotu, kaa var apstriideet pendeli, ja tureeshana bija tik aciimredzama un tiesnesha acu priekshaa. Aizsargi nedriikst atljauties dariit visu savaa soda laukumaa. "Eksperti", phee

  -4 [+] [-]

, 2008-06-13 00:24, pirms 16 gadiem
..Zemļinskis caur sevi no centra pa pretinieku vārtu pārlikni arī prot trāpīt.. 3x pēc kārtas..

  +2 [+] [-]

, 2008-06-13 00:27, pirms 16 gadiem
M rakstīja: Tiesnesis kljuudiijaas tikai divas reizes - ieskaitot Gereiro vaartus un nepieshkjirot uz polju vaartiem arii pirmo pendeli par to pashu tureeshanu.

Nepamanīju kas vainas Gereiro vārtiem?

  +3 [+] [-]

, 2008-06-13 00:29, pirms 16 gadiem
Pirmajā gadījumā kļūdījās asistents, kurš bija lieliskā pozīcijā bet skatījās nezin kur... 11m bija jāpiešķir, jo tiesnesis pirms brīža brīdināja spēlētājus, bet ja nesaprot, tad vienīgais risinājums ir piešķirt sodu kurš pienākas, šoreiz 11m soda sitiens.
Par sarkano, ko tad zemļinskis gaida, ka riktīgi ar dūri pa seju ieliks?! švainstaigera reakcija bija neadekvāta, pelnīta sarkanā.
Eksperts pamatīgi iesūkā!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-06-13 00:30, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: Nepamanīju kas vainas Gereiro vārtiem?

tjip aizmugure bija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-06-13 00:34, pirms 16 gadiem
pendele nebija apšaubāma,

kā var būt apšaubāma, ja atklāti aiz krekla norāva zemē.

eksperti atkal grib izlikties gudrāki nekā patiesībā ir.

     [+] [-]

, 2008-06-13 00:34, pirms 16 gadiem
Piekrītu... Bet arī ja būtu dzeltenā, Šveinijs nākamo spēli izlaistu, jo viņam jau 1 dzeltenā bija...

  +5 [+] [-]

, 2008-06-13 00:35, pirms 16 gadiem
es esmu vieniigais kam shitie ekspertu viedokli liekas galiigi garaam.
Man personiigi tie liekas ljoti subjektiivi.
Ja ir noteikumu paarkapums, tad ir. Kas tur apsaubaams?

 +11 [+] [-]

, 2008-06-13 00:36, pirms 16 gadiem
1.Interesanti zināt, vai Švainijam tam horvātam bija jāiemauc tieši sejā un jāizsit pāris zobi, lai Zemļam tā šķistu sarkanās vērta? Vispār no comments.Vērtējums nāk no futbolista,kurš draudzības spēlē ar uzbekiem pats pamanās dabūt ne ar ko neattaisnojamu sarkano.
2. par pendeli daļēji var piekrist tikai daļēji, jo iedots tika atbilstošinoteikumiem. UN neviens nelika polim turēties pie šveicieša krekla.Risks dabūt pendeli šādā situācijā vienmēr ir lielāks par iespēju,ka tieši tas šveicietis arī iesistu.

  -1 [+] [-]

, 2008-06-13 00:45, pirms 16 gadiem
nu pendeli deva ari tapec ka tas ir pedejas minutes

  +1 [+] [-]

, 2008-06-13 00:47, pirms 16 gadiem
xZ rakstīja: 1.Interesanti zināt, vai Švainijam tam horvātam bija jāiemauc tieši sejā un jāizsit pāris zobi, lai Zemļam tā šķistu sarkanās vērta? Vispār no comments.Vērtējums nāk no futbolista,kurš draudzības spēlē ar uzbekiem pats pamanās dabūt ne ar ko neattaisnojamu sarkano.
2. par pendeli daļēji var piekrist tikai daļēji, jo iedots tika atbilstošinoteikumiem. UN neviens nelika polim turēties pie šveicieša krekla.Risks dabūt pendeli šādā situācijā vienmēr ir lielāks par iespēju,ka tieši tas šveicietis arī iesistu.

Austriesha...

  +2 [+] [-]

, 2008-06-13 00:50, pirms 16 gadiem
Kā ekspertam prasiet varbūt Rubenim, ne jau Šteinboram u.c.

  -1 [+] [-]

, 2008-06-13 00:50, pirms 16 gadiem
BIJA jaanoraida un Pendele nebija

  +2 [+] [-]

, 2008-06-13 00:52, pirms 16 gadiem
OKVāciski (vai daļēji vāciski) runājošos principiāli bāžu vienā maisā
protams,ka austrieša.Pārāk daudz šovakar rādīja Turku un šveiciešu spēles atkārtojumu.Kas man kā cilvēkam,kurš vakar slimoja par Šveici, bija kā ar bumbu pa kādu vārīgu vietu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-06-13 01:05, pirms 16 gadiem
M rakstīja: Tiesnesis kljuudiijaas tikai divas reizes - ieskaitot Gereiro vaartus un nepieshkjirot uz polju vaartiem arii pirmo pendeli par to pashu tureeshanu. Liidz ar to austrieshi tika "apdaliiti" par 2 goliem, un taa tieshaam ir liela lieta. Nesaprotu, kaa var apstriideet pendeli, ja tureeshana bija tik aciimredzama un tiesnesha acu priekshaa. Aizsargi nedriikst atljauties dariit visu savaa soda laukumaa. "Eksperti", phee

nu izskatas ,ka tev no futbola maza saprashana,tada sajuta itka taa butu pirma spele ko tu esi redzejis tv!!!

  -3 [+] [-]

, 2008-06-13 01:06, pirms 16 gadiem
Ja runājam par to pendeli tad lieta jau jau enbija pašā pendele,bet tajā,ka tas austreitis blondasi kurs zigaja uz mainu provoceja poli eisita vinam polis atsita atpakal tika iecentrets un tad teisnesis tur aizradija neturet un tml,bet bija jau iecentrets,tas viss bija jadara,pirms centrejums un ja visn to daritu pirms pirma centrejuma tad bumba butu pie Boruca kurs nospelja zigajiena,a bet notika luk kas-teisnesis ludz parcentret un nopelna pendeli austreisi un gols,vardu sakot tiesnesim vajadzeja rikoties sadi-vai nu pirms centrejuma aizradit abiem nevis jau pec un atdot bumbu parcentresanais vai vel labak-ta saucamais aizturetais sods bubma bija pie Boruca abiem gan polim gan austrietim aks provoceja pa dzeltenajai un viss.a bet ta sanaca,ka par albu provocetajam iznaca tas viss jo sanaca parcentret un notika tas,ka poli izlaida uzvaru no rokam,nu bet visi kludas,pilniba visi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-06-13 01:44, pirms 16 gadiem
nejega rakstīja: Ja runājam par to pendeli tad lieta jau jau enbija pašā pendele,bet tajā,ka tas austreitis blondasi kurs zigaja uz mainu provoceja poli eisita vinam polis atsita atpakal tika iecentrets un tad teisnesis tur aizradija neturet un tml,bet bija jau iecentrets,tas viss bija jadara,pirms centrejums un ja visn to daritu pirms pirma centrejuma tad bumba butu pie Boruca kurs nospelja zigajiena,a bet notika luk kas-teisnesis ludz parcentret un nopelna pendeli austreisi un gols,vardu sakot tiesnesim vajadzeja rikoties sadi-vai nu pirms centrejuma aizradit abiem nevis jau pec un atdot bumbu parcentresanais vai vel labak-ta saucamais aizturetais sods bubma bija pie Boruca abiem gan polim gan austrietim aks provoceja pa dzeltenajai un viss.a bet ta sanaca,ka par albu provocetajam iznaca tas viss jo sanaca parcentret un notika tas,ka poli izlaida uzvaru no rokam,nu bet visi kludas,pilniba visi.

loti nesakariigi.
Par sarkano kartiiti, nu i paraditu dzeleno tapat jaizlais macs, sa vai ta, bet uzskatu ka sarkana bija pelnita. Dzelteno iedot par bistamu parkapumu piemeram noplaujot no kajam, bet sarkano dod nesaportiskos gajienos tādos kas ir dariti apzinaati un ta tas arii bija sini gadiijuma..
P.S. tas ir tikai manas domas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-06-13 07:37, pirms 16 gadiem
Jā te jau pat Zemļinskim jāpienes pienu daudziem e-sporta "gudreļiem".

  -2 [+] [-]

, 2008-06-13 07:45, pirms 16 gadiem
Kaads noraidiijums?! aljo! Viss saakaas, kad horvaats no aizmugures iebrauca vaacietim kaajaas ( 100%dzeltenaa). Horvaats ceelaas augshaa un veel liida virsuu vaacietim, tas protams vinju atgruuda. Horvaats nokrita un sakjeera galvu it kaa Taisons buutu iebliezis. (100% dzeltenaa par simuleeshanu). Kaut tie aktieri (horvaati) apd--tos 1/4

  +2 [+] [-]

, 2008-06-13 08:28, pirms 16 gadiem
Cienītie tas, kas man ir noriebies ir tā vājprātīgā simulēšana, kas ir pie katras saskares, kas attiecas uz Švainiju nu te kāds to momentu skatījās nebija ne grūdiena ne sitiena pastūma ar vienu roku horvātu malā ja no tā spēlētājs krīt un vārtās sāpēs tad tur ir dzeltenā abiem vienam par tēlošanu otram par roku nesaturēšanu. Kādus pāris gadus atpakaļ, kad parādīja pāris kartiņas par simulēšanu tā slimība bija drusku rimusies, bet šajā turnīrā spēles dienvidnieku izpildījumā ir vienkārši nebaudāmas jo ja komanda uzvar tad puse otrā puslaika paiet kamēr kāds vārtās pa zāli vai 2 minūtes domā kurš izdarīs iemetienu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-06-13 09:15, pirms 16 gadiem
Edgars rakstīja: Cienītie tas, kas man ir noriebies ir tā vājprātīgā simulēšana, kas ir pie katras saskares, kas attiecas uz Švainiju nu te kāds to momentu skatījās nebija ne grūdiena ne sitiena pastūma ar vienu roku horvātu malā ja no tā spēlētājs krīt un vārtās sāpēs tad tur ir dzeltenā abiem vienam par tēlošanu otram par roku nesaturēšanu. Kādus pāris gadus atpakaļ, kad parādīja pāris kartiņas par simulēšanu tā slimība bija drusku rimusies, bet šajā turnīrā spēles dienvidnieku izpildījumā ir vienkārši nebaudāmas jo ja komanda uzvar tad puse otrā puslaika paiet kamēr kāds vārtās pa zāli vai 2 minūtes domā kurš izdarīs iemetienu.


Tad iesaku sev pasludināt par futbolistu Nr. 1 no Itālijas izlases Gatuso vot tas ir visiem zināms īsts vecis, kas nežēlo ne sevi ne citus, bet nekad nav redzēts, ka simulē. Tur jau visi tiesneši zin, ja Gatuso ir nokritis tad toč tur bijis pārkāpums.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-13 10:53, pirms 16 gadiem
Zidane The Best rakstīja: Pirkītu šim ekspertam , kā nekā riktīgs Mužiks...


pēc balss gan nepateiksi

     [+] [-]

, 2008-06-13 10:59, pirms 16 gadiem
Edgars rakstīja: Cienītie tas, kas man ir noriebies ir tā vājprātīgā simulēšana, kas ir pie katras saskares, kas attiecas uz Švainiju nu te kāds to momentu skatījās nebija ne grūdiena ne sitiena pastūma ar vienu roku horvātu malā ja no tā spēlētājs krīt un vārtās sāpēs tad tur ir dzeltenā abiem vienam par tēlošanu otram par roku nesaturēšanu. Kādus pāris gadus atpakaļ, kad parādīja pāris kartiņas par simulēšanu tā slimība bija drusku rimusies, bet šajā turnīrā spēles dienvidnieku izpildījumā ir vienkārši nebaudāmas jo ja komanda uzvar tad puse otrā puslaika paiet kamēr kāds vārtās pa zāli vai 2 minūtes domā kurš izdarīs iemetienu.


Tā gan... serbiem un horvātiem futbols no teātra vispār neatškirās.

Atceros pirms pāris gadiem interesantu momentu. Spēlētājs acīmredzami nosimulēja, pavārtījās pa zāli, parādīja visas iespējamās vietas pa kurām viņam iesita... un piecēlās itkā nekas nebūtu noticis. Tiesnesis šim spēlētājam norādīja, lai aiziet ārpus laukuma, lai to pārbauda ārsts sak, ja nu trauma, laicīgi viss jāpārbauda. TIK MUĻĶĪGI... acīmredzami nosimulē, tad vēl tiesnesis izāksta Tā vajadzētu biežāk!

  +1 [+] [-]

, 2008-06-13 11:06, pirms 16 gadiem
Edgars rakstīja: Cienītie tas, kas man ir noriebies ir tā vājprātīgā simulēšana, kas ir pie katras saskares, kas attiecas uz Švainiju nu te kāds to momentu skatījās nebija ne grūdiena ne sitiena pastūma ar vienu roku horvātu malā ja no tā spēlētājs krīt un vārtās sāpēs tad tur ir dzeltenā abiem vienam par tēlošanu otram par roku nesaturēšanu. Kādus pāris gadus atpakaļ, kad parādīja pāris kartiņas par simulēšanu tā slimība bija drusku rimusies, bet šajā turnīrā spēles dienvidnieku izpildījumā ir vienkārši nebaudāmas jo ja komanda uzvar tad puse otrā puslaika paiet kamēr kāds vārtās pa zāli vai 2 minūtes domā kurš izdarīs iemetienu.

Njā, tādā ziņā pat piekrītu dažiem draugiem, kuri futbolu sauc par pediņu sportu, jo pie katra pieskāriena jau brēc un simulē, bet hokejā īsti veči kapā un tur nekas tāds nenotiek pat kad ar nūju pa seju noraujas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-06-13 11:09, pirms 16 gadiem
Chikotilo rakstīja: Njā, tādā ziņā pat piekrītu dažiem draugiem, kuri futbolu sauc par pediņu sportu, jo pie katra pieskāriena jau brēc un simulē, bet hokejā īsti veči kapā un tur nekas tāds nenotiek pat kad ar nūju pa seju noraujas.

Ir vēl basketbols, kurā horvāti arī "izceļās"

     [+] [-]

, 2008-06-13 11:16, pirms 16 gadiem
Chikotilo rakstīja: Njā, tādā ziņā pat piekrītu dažiem draugiem, kuri futbolu sauc par pediņu sportu, jo pie katra pieskāriena jau brēc un simulē, bet hokejā īsti veči kapā un tur nekas tāds nenotiek pat kad ar nūju pa seju noraujas.

Man liekas tā simulēšana tomēr samazinās, pirms pāris gadiem vispār bija neizturami

     [+] [-]

, 2008-06-13 13:50, pirms 16 gadiem
youtube.com: YouTube - Poland v Austria 1-1 Extended Highlights
Tur viss ir redzams!
1 2 39 komentāri