Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:217, Did:0, useCase: 3

Eksperta viedoklis: "Itāļi bija pārāk lēni"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Eksperta viedoklis: "Itāļi bija pārāk lēni"
Andrejs Štolcers
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

eSports.lv eksperts "Euro 2008" laikā Andrejs Štolcers dalījies pārdomās par vakardienas pārsteidzošajiem mačiem "nāves grupā", kurā uzvaras nespēja izcīnīt neviena no 2006. gada pasaules futbola čempionāta finālistēm.

Analīzes sākumā Andrejs Štolcers sāka ar vakardienas pirmo spēli Rumānija - Francija (0:0), bet vēlāk pārgāja pie otras spēles - Itālija - Nīderlande (0:3).

"Man izskatījās, ka Francija negribēja atdot visus spēkus mačam pret Rumāniju - viņi vēlējās "pietaupīties". Uz soliņa francūžiem sēdēja visai daudz labu spēlētāju, bet pamatsastāvs gribēja apspēlēt pretiniekus maziem spēkiem. Savukārt rumāņi ļoti forši nostrādāja aizsardzībā - viņiem viss notika kolektīvi - gandrīz vienmēr pie bumbas bija četri, pieci cilvēki. Rumāņi ļoti ātri pārkārtojās, un francūžiem īpaši nesanāca ielauzties iekšā pretinieku soda laukumā - vienīgi toreiz, kad Anelkā sita ar galvu. Bet pārsvarā nekas viņiem nesanāca, ātrumi nebija tik lieli, un Francija, kā man šķita, vēlējās izlauzties cauri tikai pa vienam - rumāņi ar savu pārkārtošanos visu novērsa.

Neskatoties uz neizšķirtu, Francijai noteikti vēl ir iespējams tikt tālāk. Viss atkarīgs no tā, kāda ir viņu taktika. Varbūt viņi gribēja sakopot spēkus, lai iznāktu otrajā mačā jau daudz labāki un svaigāki nekā pretinieki. Redz, kā pierādījās, ka futbolā ir labāk saņemties un nostrādāt līdz galam pareizi nekā spēlēt tā, kā itāļi. Viņiem nav punktu, bet Francijai vismaz ir viens. Savā starpā spēlējot, francūžiem ir izdevīgs neizšķirts, bet itāļiem jāuzvar. Šādā situācijā Itālijai var rasties problēmas.

Par rumāņiem - viņi nolēmuši spēlēt no aizsardzības - paskatīties, kā uzbrūk un reaģē pretinieks utt. Gan Francija, gan Itālija - manuprāt, viņiem tas ir nepierasts brīdis, jo būtībā neesmu redzējis, ka šīs izlases uzbrukumā ir spiestas spēlēt lēni. Francijas uzbrukumam pavisam nebija galotnes, loģiska nobeiguma. Izskatījās visai bēdīgi...

Otrajā spēlē Nīderlandei ātrumi bija daudz lielāki nekā itāļiem, kuri daudz kļūdījās, pārkāpa noteikumus - varēja redzēt, ka viņi nepaspēja reaģēt uz ātrumu, ko piedāvāja holandieši. Ja noteikumos ir teikts, ka vārti gūti pareizi, tad itāļi viennozīmīgi rupji kļūdījās pirmo vārtu zaudējumā aizsardzībā. Es gan nedomāju, ka pēc tiem itāļi salūza - viņi turpināja spēlēt tādā pašā ritmā, zīmējumā kā iepriekš. Itāļiem gan noteikti vajadzēja likt kaut ko pretī - labāk kontrolēt bumbu, nogaidīt. Itāļu spēle ir tāda, ka viņi pēc iespējas ātrāk pāriet no aizsardzības uzbrukumā pāri centram un tad meklē starp priekšā esošajiem spēlētājiem - saviem un pretiniekiem - brīvos koridorus, kur iespēlēt uzbrucējiem - tāpat kā tikko mačā Krievija - Spānija, kad spāņu uzbrucējs laicīgi izskrēja, radās moments, kurš tika realizēts. Tas raksturo itāļu spēli, bet saku vēlreiz - vakar, lai kaut ko tādu iespētu, Itālijai pietrūka ātruma - viņi izskatījās palēnāk nekā holandieši.

Par Itālijas aizsardzību - varētu būt, ka robus un nesapratni radījis apstāklis, ka īsi pirms čempionāta no tās izkrita kapteinis Fabio Kanavaro. Itālijai ir fiziski attīstīti spēlētāji, taktiski viss ir pareizi, bet svarīgi ir arī tas, ko domā katrs spēlētājs - kā viņš var nolasīt spēli konkrētajā mirklī un ierasties vietā, kur briesmas draud vairāk. Tā arī ir pieredze, kas pietrūka un kas, iespējams, būtu bijusi Kanavaro.

Un Nīderlande - principā viņi parādīja sevi un savu sniegumu bezmaz vai kā čempioni - tik agresīvi, ātri, tās piespēles no pašas aizsardzības bija tik zibenīgas - holandieši nostrādāja ļoti augstā līmenī. Ar trijiem goliem Nīderlande arī pierādīja, ka ar viņiem joki būs mazi. Vienkārši pretī spēlēt nedrīkst - jāstrādā ar pilnu atdevi. Redzēsim, kā viņi varēs izturēt šo spēles tempu tālāk čempionātā - to būs interesanti paskatīties. Viņi izdarījuši lielu soli, lai tiktu tālāk - ļoti ticams, ka Itālija vai Francija tālāk netiks."

     [+] [-]

, 2008-06-10 21:32, pirms 16 gadiem
Nju pirmajaa speelee winjii likaa vilties, bet veel wiss ir iespeejams..

  -4 [+] [-]

, 2008-06-10 21:32, pirms 16 gadiem
"Man izskatījās, ka Francija negribēja atdot visus spēkus mačam pret Franciju


Гениально сказано.. французы играли против себя самих...

  +3 [+] [-]

, 2008-06-10 21:43, pirms 16 gadiem
rrrrr...ja jau proti latviski lasīt, kāpēc neraksti?

  +4 [+] [-]

, 2008-06-10 21:48, pirms 16 gadiem
to prpr
Kāpēc vienkārši nelasīt rakstu,nevis meklēt kļūdas.It sevišķi ja raksta futbolists ,kurš ir arī uzspēlējis labā līmenī.Labāk cienīsim viens otru.

  -2 [+] [-]

, 2008-06-10 21:54, pirms 16 gadiem
alguns... Raksta Miķelis Osis... Futbolists tikai pateica viedokli.

  -3 [+] [-]

, 2008-06-10 21:57, pirms 16 gadiem
"Par Itālijas aizsardzību - varētu būt, ka robus un nesapratni radījis apstāklis, ka īsi pirms čempionāta no tās izkrita kapteinis Fabio Kanavaro."

Neapšaubāmi, Kanavaro bija aizsardzības galvenais balsts izlasē, arī Nesta ir aizgājis no izlases, tāpēc skaidrs, ka aizsardzība pašreiz Itālijas izlasē ir vajākais posms.

  -1 [+] [-]

, 2008-06-10 22:29, pirms 16 gadiem
maldini arii jau vairs nespeele aizsardziiibaa! cerams ka del piero saks pamatsastaavaa

  -1 [+] [-]

, 2008-06-10 22:30, pirms 16 gadiem
viņiem ļoti nepaveicās. Momenti bija, beet diemžēl neveiksmīgi realizeti.

  -2 [+] [-]

, 2008-06-10 22:53, pirms 16 gadiem
Pats jau nekāds ātrais neesi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-11 16:13, pirms 16 gadiem
Manuprāt del pjēro vajadzēja sākt spēli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja