Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš: "Kopumā LBL2 līmenis ir labs"

Andrejs Siliņš

Krūmiņš: "Kopumā LBL2 līmenis ir labs"
Varis Krūmiņš
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestis.lv

Latvijas U-20 basketbola valstsvienības galvenais treneris Varis Kr'ūmiņš sarunā ar "Latvijas Avīzi" atklājis, ka, lai arī daļa izlases kandidātu spēlē Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā, līderi, visdrīzāk, būšot tie, kuri spēlē pirmās divīzijas komandās. Tāpat treneris paudis neizpratni par ieviestajiem vecuma cenziem.

"Ja domājam par U-20 izlasi, tad daļa kandidātu spēlē otrajā divīzijā un ir manā redzeslokā, taču līderi acīmredzot paliks līdzšinējie un viņi jau ir pirmajā divīzijā – Blaus, Bertāns, Strēlnieks, Virsis. Šeit īpaši esmu pasekojis centra Dāvja Rozīša spēlei Cēsīs, starp abām līgām pazudis Mizis, atveseļojas Žanis Peiners," laikraksts citē Krūmiņu.

"Kopumā līmenis ir labs, noteikti augstāks nekā studentu līgā. Arī lielajiem klubiem labi, ka ir otrās komandas, kur iespēlēt jaunatni vai aizsūtīt kādu no pamatsastāva, piemēram, pēc savainojuma. Lielā daļā spēļu iznākumu tieši ietekmē tas, cik ir pielikti klāt basketbolisti no galvenās komandas, tāpēc turnīra tabula varbūt nav īsti objektīva."

Kā zināms, šogad visām LBL2 vienībām, ieskaitot profesionālās "Saldus", "RNS-D/Līvāni", SK "Cēsis" un "Jūrmalas Sports/Fēnikss" uz katru spēli atļauts pieteikt ne vairāk kā sešus 1986. gadā dzimušus spēlētājus. "Nepārdomāti šķiet vecuma cenza ierobežojumi komandām, kuras nav fārmklubi – aizcirst durvis uz šo līgu nevajag arī tiem basketbolistiem, kas ir vecāki par 23 gadiem," pārdomās dalās treneris.

Izmantotie resursi:
Latvijas Avīze

  +3 [+] [-]

, 2009-01-30 09:37, pirms 15 gadiem
pareizi jau ir, tas tik veicinātu līgas izaugsmi un līmeni

     [+] [-]

, 2009-01-30 10:16, pirms 15 gadiem
tas ka vecuma ierobezzojums ir galiigi garaam un nepaardomaati, bija skaidrs jau kopsh sezonas saakuma un to arii teicu... bet visaadaa citaadaa zinjaa lbl2 ir diezgan ok liimenis priekss valsts otraas liigas, pie tam tik mazaa valstii kaa latvija...

     [+] [-]

, 2009-01-30 13:09, pirms 15 gadiem
..arī neatbalstu šo vecuma ierobežojumu, jo labākie jaunie tāpat šajā līgā tiks pie teikšanas (it īpaši 1.divīzijas fārmklubos, kuri nav ieinteresēti turēt otrajā komandā veterānus), bet šis ierobežojums tikai var pazemināt līmeni, kurā šiem jaunajiem būs jāspēlē..

     [+] [-]

, 2009-01-30 13:54, pirms 15 gadiem
"... ne vairāk kā sešus 1986. gadā dzimušus spēlētājus" ... Vai 1986. gadā un agrāk dzimušus spēlētājus ???

     [+] [-]

, 2009-01-30 19:43, pirms 15 gadiem
es gan piekrītu ierobežojumiem - citādi jaunatne sēdēs uz soliņa, bet vidēja līmeņa vecāki džeki rubīs pa laukumu. Ja jau tā ir līga, kura audzināt un noskaidrot jaunos -talantīgos -tad, lai tā ir. Galu galā -ja 23 gados neko neesi sasniedzis -tad diez vai varēsi pretendēt uz augsta līmeņa nišu nākotnē un sāc jau piezemēties kādā amatieru vai studentu sastāvā. Sports ir nežēlīgs -kāds jaunāks vienmēr elpos pakausī.