Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Klārks rezultatīvākais arī Latvijā

Andrejs Siliņš

Klārks rezultatīvākais arī Latvijā
Ronalds Klārks
Foto: skvalmiera.lv

Šodien aprit tieši divi mēneši kopš sākusies Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2008./2009. gada sezona. Piedāvājam atskatīties uz spēlētāju individuāli paveikto līdz šim. Rezultatīvākais spēlētājs šobrīd ir Ronalds Klārks no SK "Valmiera".

Kopumā pirmajā divīzijā aizvadītas jau 36 spēles, dažas komandas iesākušas jau otro apli, dažām vēl jāizspēlē atlikušās pirmā apļa spēles, taču līderi iezīmējušies. Lai gan otrās divīzijas cīņas sākās nedēļu vēlāk, proti, 1. oktobrī, piedāvājam ieskatu arī tās spēlētāju individuālajos sasniegumos līdz šim.

Pirmā divīzija

Rezultatīvais Klārks
Visvairāk punktus vidēji mačā sametis Ronalds Klārks, apliecinot, ka ar vienādu attieksmi pieiet gan Baltijas līgas, gan arī vietējās līgas spēlēm, kas dažos gadījumos Latvijā spēlējošajiem viesspēlētājiem jau izsenis ir radījis grūtības. Ja Baltijas līgā valmierietim vidēji tieši 21 ace ik spēli, tad LBL spēlēs šis rādītājs ir tikai nedaudz mazāks - 20,2 punkti. Labāko maču amerikāņu daudzpusīgais basketbolists aizvadījis pret Rīgas ASK (86:88), kad Rīgas grozos Klārks iemeta 38 punktus. Tas arī sezonas augstākais rādītājs vienā spēlē gūto punktu ziņā.

Netālu ir arī par stabilāko Rīgas VEF spēlētāju kļuvušais krievu aizsargs Jevgēņijs Koļesņikovs, kuram 19,7 punkti spēlē. Savukārt no latviešu basketbolistiem visnaskāk pretinieku grozā punktus metis "barons" Armands Šķēle - 18,2 punkti un trešais rādītājs līgā. Bijušais Šķēles komandas biedrs Artūrs Brūniņš no "bukiem" ir ceturtais ar 16,5 punktiem, bet Demetrijs Aleksandrs piektais (16,2).

Dāsnais Gabrāns
Komandas biedriem punktu gūšanas situācijas vislabāk izkārtojis gulbenietis Edmunds Gabrāns - vidēji spēlē 5,8 rezultatīvas piespēles. Spēlē pret "Barons/LMT" Gabrānam 11 piespēles, bet pret "Lauvām" Liepājā tikai nedaudz pietrūka līdz "triple-double" - deviņi punkti, astoņas bumbas un septiņas piespēles. 5,0 piespēles katrā mačā atdevis valmierietis Rinalds Sirsniņš, kas ir otrais labākais rezultāts. Ilmārs Bergmanis no "Zemgales" ir trešais ar 4,6 piespēlēm, savukārt ceturtais ir pagājušās sezonas labākais saspēles vadītājs otrajā divīzijā un rezultatīvo piespēļu atdevējs līgā kopumā Edijs Šlesers, kurš saviem "Ķeizarmeža" biedriem vidēji atdevis 4,5 piespēles.

Atlētiskais Klārks
Atkal Klārks. Tikai šoreiz kategorijā "atlēkušās bumbas". 196 centimetrus garais aizsargs, kurš pie Ainara Bagatska Valmierā spēlē trešā, ceturtā un retumis arī piektā numura pozīcijās ir ne tikai labākais punktu guvējs, bet arī cīnītājs par atlēkušajām bumbām. Vidēji ik spēli Klārks savācis 8,9 bumbas, kas apliecina komandas biedra Rinalda Sirsniņa teikto, ka lēciens basketbolistam ir vienreizējs. "Domāju, ka viņš piedalīsies arī "slam dunk" konkursā un parādīs kādu brīnumu," intervijā eSports.lv oktobra vidū sacīja Sirsniņš.

Savainotais Georgioss Ciakoss no joprojām pārliecinoši labākā Kurzemes kluba ar 8,5 bumbām spēlē ir otrais šajā rādītājā, bet vēl viens Bagatska padotais Aivens Eliots par 0,1 bumbu vairāk izcīnījis nekā Rīgas "armijnieks" Rikardo Māršs, un abi sadala attiecīgi trešo un ceturto pozīciju. Piektais ir "buks" Andrejs Jansons, kuram 6,9 bumbas ik spēli.

Atkal Klārks...
Saprotams, ja tu esi gan labākais metējs, gan labākais cīnītājs par bumbām, tad tu būsi arī efektīvākais spēlētājs, un tieši tā arī ir noticis - Ronalds Klārks ir arī efektīvākais spēlētājs ar koeficientu +22,1. Otrais ir Šķēle ar +20,4, bet trešais "VEFiņa" līderis Koļesņikovs (+20,3). Pārējiem koeficients nesasniedz 20 punktu atzīmi - ceturtais ar +19,5 ir ASK daudzpusīgais spēlētājs Milutins Aleksičs, bet pirmo piecinieku ar +18,2 noslēdz Demetrijs Aleksanders no "Barons/LMT".

Citi
Metienos no spēles vislabāk veicies Ernestam Kalvem no ASK - 77,8 procenti mēģinājumu sasnieguši mērķi, tiesa, basketbolists spēlējis vien nedaudz vairāk par 12 minūtēm mačā, līdz ar to pa grozu nav metis tik bieži kā citi. Viela pārdomām Ramūnam Butautam. Vēl jo vairāk tādēļ, ka arī otrs precīzākais ir ASK soliņa deldētājs - Raitis Grafs 12 minūtēs metis ar 70,6 procentu precizitāti. Visvairāk spēlējuši trīs "buki" no Gulbenes - Gundars Rauza, Artūrs Brūniņš un Edmunds Gabrāns, visiem vairāk nekā 35 minūtes vidēji spēlē. Brūniņš šo minūšu laikā kļuvis arī par "rupjāko" spēlētāju - vidēji 4,1 piezīmes mačā. Otrs "rupeklis" ir ASK veterāns Uvis Helmanis ar četrām piezīmēm spēlē. Iespējams, tieši daudzās minūtes nav ļāvušas no kļūdām izvairīties Gabrānam - vidēji 3,6 kļūdas, kas ir labākais (sliktākais) rezultāts līgā.

Otrā divīzija

"Ķeizarmeža" dominance
Otrās divīzijas rezultatīvākais spēlētājs oficiāli skaitās Kalvis Sprūde no "Ķeizarmežs U21", bet uzbrucējs spēlējis tikai vienu spēli, līdz ar to tajā 34 gūtie punkti nav īsti objektīvākais rādītājs. Tomēr "ķeizarmežieši" ieņem arī pārējās goda pjedestāla vietas - 27,0 punkti Mārtiņam Jaunzemam, kuram gan tāda pati situācija, kā Kalvim. Visobjektīvāk šobrīd nosaukt par rezultatīvāko būtu vēl vienu "Ķeizarmeža" audzēkni. Atgriezies no studijām aiz okeāna, Oskars Ernšteins piecos mačos komandai līdzējis ar vidēji 25,0 punktiem.

Un vēlreiz "Ķeizarmežs"
Par labāko rezultatīvo piespēļu atdevēju kļuvis "Ķeizarmežs" saspēles vadītājs Ivars Lubāns, kurš kopumā atdevis 21 piespēli,kas ir vidēji spēlē 7,0 piespēles. Sīvajā uzvarā pār "Papīru" Ivaram desmit piespēles. Turnīra tabulas līdervienības "Saldus" saspēlnieks un atbildīgais par Rīgas VEF fizisko kondīciju Edgars Buiķis saldeniekiem vidēji mačā atdevis 6,0 piespēles. Pēdējā spēlē pret Kandavas basketbolistiem Buiķim desmit piespēles, kas arī spēlētāja pagaidām labākais sasniegums vienā spēlē.

"Ķeizarmežs" vs. Cēsis
Absolūtu "Ķeizarmeža" dominanci visos svarīgākajos rādītājos nedaudz traucē jau pieminētais fakts, ka it kā labākais cīnītāj par bumbām Mārtiņš Jaunzems nospēlējis tikai vienu spēli. Tajā uzbrucējam 15 bumbas. Tomēr objektīvāk, domājams, par labāko cīnītāju zem groziem būtu saukt cēsnieku Rolandu Pauliņu, kurš četros mačos vidēji izcīnījis 11,0 bumbas. Pirmajā pret Kandavu ar 16 tomēr bija nedaudz par maz, lai sekmētu savas komandas uzvaru (70:71). Rīgas VEF formas kreklu pielaikojušais aizvadītās vasaras kadetu izlases līderis Edmunds Dukulis vidēji savācis 10,4 bumbas, un ir trešais rādītājā. Atsevišķās spēlēs Dukulim arī labākais sasniegums - 19 bumbas pret Ventspils jauno maiņu.

Efektīvie "pirmdivīznieki"
Kā jau var noprast, arī efektivitātes rādītājā vislabāk veicies tiem basketbolistiem kas pārsvarā spēlē pirmajā divīzijā un tikai reizi vai pāris nosūtīti uz fārmklubiem. "Ķeizarmežiešiem" Jaunzemam un Sprūdem labākie koeficienti, attiecīgi +44,0 un +40,0. Edgars Tramdaks gan pirmajā, gan otrajā divīzijā spēlējis līdzīgi. "Zemgales" jaunās maiņas sastāvā vidēji Tramdakam +28,7. Līdzīga situācija arī Kristeram Zeidakam, kurš mazajiem "baroniem" bijis efektīvākais ar +21,6. Tad nāk Kravčenko, Rēķis un Ernšteins, bet no tiem, kas pagaidām drīzāk ir otrās divīzijas spēlētāji, labākais ir jau minētais Dukulis - +20,5.

Viss turpinās

Šovakar LBL pirmajā divīzijā divi mači - "Lauvas" Liepājā 16:00 uzņems SK "Valmiera", bet Gulbenē "ASK/Buki" sacentīsies ar citiem Rīgas VEF pāri darītājiem "Ķeizarmežs" vienību. Spēles sākums 17:00.

Izmantotie reursi:
basket.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: ChosenOne

 +25 [+] [-]

, 2008-11-23 12:45, pirms 15 gadiem
Labs raksts, bija interesanti palasiit!!!!
Slēpts komentārs: atkuss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: balodēns

  +4 [+] [-]

, 2008-11-23 12:50, pirms 15 gadiem
Nu cerams Klarks apliecinās, ka ir efektīvākais spēlētājs Latvijā, arī šodien pret Liepāju!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +21 [+] [-]

, 2008-11-23 12:51, pirms 15 gadiem
Labs apskats un viss ir skaidrs. Klārks monstrs - žēl tikai ka tas nav piemēram Jānis Klārks (latvietis).

  +6 [+] [-]

, 2008-11-23 13:02, pirms 15 gadiem
Labs raksts

 +11 [+] [-]

, 2008-11-23 13:04, pirms 15 gadiem
Nav jau gluzi ta ka Klarks butu vienigais kapatajs komandā. Ja Bankevic saņemas vins var panemt speli uz sevi, ta pat Eliots un Sirsniņš. Un velviens visas Latvijas publikas nenovertetais Čavars kurš vienmer kapajas un dara melno darbu. Un kas man šosezon visvairak patik Bagatska izpildijumā, ka atšķirībā no Rīgas grandiem viņš ņem leģionarus ar kuriem pats ir strādājis un zin ko no viņiem sagaidīt!

  +4 [+] [-]

, 2008-11-23 13:37, pirms 15 gadiem
forthecka tu esi tik stulbs. Pri4om te Valmiera? Iet runa Pa LBL nevis tikai Valmieru. Neapkauno sevi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +23 [+] [-]

, 2008-11-23 13:46, pirms 15 gadiem
Gabrānam pret "Lauvām" Liepājā tikai nedaudz pietrūka līdz "triple-double" - deviņi punkti, astoņas bumbas un septiņas piespēles.

Šis ir no tās sērijas, par ko Muskulainais Vova reiz rakstīja pie futbola: ''jā es arī vienreiz gandrīz iesitu hat-rick.gandrīz pirmo,gandrīz otro un gandrīz arī trešo.''
Slēpts komentārs: Superhuman

     [+] [-]

, 2008-11-23 13:58, pirms 15 gadiem
Pelnīti Klārks labākais ,laukumā viņš cīnās kā zvērs vienalga kas nāk pretī nebaidās ne no viena . Viņa lēciens vispār kautkas fantastisks.
Domāju kad Klārks būtu līderis daudz punktu un bumbu savāktu arī Baronā , tikai ja Muižnieks viņam uzticētos un atbalstītu .

  +7 [+] [-]

, 2008-11-23 14:07, pirms 15 gadiem
nav jau nekāds brīnums, ka Klarks labākais, Bagatskis māk ne no kurienes džekus izraut, tāpat bija ar Stimacu

  +3 [+] [-]

, 2008-11-23 14:08, pirms 15 gadiem
Dāsnie puiši (piespēļu dalītāji) visi izgājuši cauri Valmierai! HA!
Edmunds Gabrāns - bijušais Valmieras spēlētājs, Rinalds Sirsniņš - tagadējais , kā arī Ilmārs Bergmanis un Edijs Šlesers illgu laiku spēlēja Valmierā.

  +5 [+] [-]

, 2008-11-23 14:08, pirms 15 gadiem
Cita veida LBL - apskats/prognoze:

9. vieta Ķeizarmežs (netiek play-off)

Es domāju, ka šo prognozi varētu veikt jebkurš, ar basketbolu mazliet saistīts cilvēks, un tur nav nekā aizskaroša Endzeļa komandai. Šī ir jauno komanda (diemžēl dažiem ne tik jauniem), kurus atzīts jauniešu treneris mēģina izvest uz nākamo līmeni. Artūra Bērziņa aiziešana uz Ventspili bez šaubām atņēma komandai 1 – 2 potenciālas uzvaras, taču cerams, ka palīdzēs vairākiem par agrāk uzskatītiem talantiem (Strupovičam un Pīterniekam) apliecināt savas spējas. Par Pīternieku vispār ir atsevišķa saruna – pēdējās sezonās Krists no perspektīva un ļoti talantīga spēlētāja, par kuru Grieķijas augstākās līgas komanda samaksāja iespaidīgu transfēru ir nolaidies līdz atlaišanas no Gulbenes līmenim. Šis gads ir pēdējais, kad Krists var reāli atgriezties lielajā basketbola apritē, jo 3 gadu klusais periods, manuprāt liecinās par augsta līmeņa karjeras beigām. Sezonu viņš iesāka ļoti viduvēji, taču pēdējās spēlēs ir manāms uzlabojams. Jebkurā gadījumā vēlēsim viņām veiksmi.

Komandas MVP – Reinis Strupovičs

Interesanti vērot progresu – Lauris Blaus

Notikums, kas 99.9%, ka nenotiks, bet būtu jautri, ja notiktu – Kristaps Janičenoks, Kaspars Cipruss un Sandis Buškevics izlēmuši šajā gadā atpūsties no nopietna basketbola, pieņem Ķeizarmeža piedāvājumu un sezonas beigās pārspējot leģionāru pamestos top klubus izcīna LBL čempionu titulu.

Turpinājumu un citus basketbola blogus lasiet:

sglpasaule.blogspot.com

  +4 [+] [-]

, 2008-11-23 14:08, pirms 15 gadiem
jā, nu lēciens viņam tiešām fantastisks

  +4 [+] [-]

, 2008-11-23 15:06, pirms 15 gadiem
Nez Valmiera šodien vispār it tikusi līdz Liepājai, nu laiciņš vidzemē nepajokam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-11-23 16:42, pirms 15 gadiem
interesanti, ka šovakar, vismaz pagaidām Klārks neko dižu nav parādijis.
basket.lv: 53:39 Liepājas Lauvas - Valmiera - Basket.lv...

     [+] [-]

, 2008-11-23 16:43, pirms 15 gadiem
Izskatās, ka Valmiera ir bedrē

     [+] [-]

, 2008-11-23 16:45, pirms 15 gadiem
garais_999 rakstīja: Izskatās, ka Valmiera ir bedrē
Droši vien vētra pie visa vainīga, jo pūš bumbas laukā no groza.

     [+] [-]

, 2008-11-23 16:49, pirms 15 gadiem
renrins, 16:45, pirms 3 minūtēm, citēt

garais_999 rakstīja: Izskatās, ka Valmiera ir bedrē
Droši vien vētra pie visa vainīga, jo pūš bumbas laukā no groza.
------------------------
izrāvi no manas mutes vārdus

     [+] [-]

, 2008-11-23 17:01, pirms 15 gadiem
Sākusies arī Ķeizarmežs vs Buki spēle.
basket.lv: 4:2 ASK/Buki - Ķeizarmežs - Basket.lv online

     [+] [-]

, 2008-11-23 17:06, pirms 15 gadiem
Izskatās, ka Valmierai nav variantu

  +1 [+] [-]

, 2008-11-23 17:19, pirms 15 gadiem
Pēc 3.ceturtdaļām -20 , spēle zaudēta . Kas notiek ar komandu ??????
Sezonas sākumā Valmierai bij ļoti laba agresīva aizsardzība ,tagad caurstaigājamā sēta !!!

     [+] [-]

, 2008-11-23 17:22, pirms 15 gadiem
tagadejo un bijuso valmieriesu dominance topos

  +1 [+] [-]

, 2008-11-23 17:39, pirms 15 gadiem
klarkam 5 pt, nu vot statistika!!!

  -1 [+] [-]

, 2008-11-23 18:24, pirms 15 gadiem
fortheCKA rakstīja: Ja, piemeeram, Šķēle speeleetu Valmieraa, tad arii vinjs buutu rezultatiivaakais.. Vienkaarshi Valmierai ir viens izteikts liideris..
tas nav nekaads uzbrauciens.
no kurienes tu tāds ēzelis esi te uzradies????