Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Zeļļu" biļešu politikas rezultāti sezonas vidū: "Kopumā mums viss ir labi"

Rolands Eliņš

"Rīgas Zeļļu" biļešu politikas rezultāti sezonas vidū: "Kopumā mums viss ir labi"
Foto: Ieva Strēlniece/Rīgas Zeļļi

Basketbola klubs "Rīgas Zeļļi" sevi "PafBet" Apvienotajā Latvijas-Igaunijas līgā pieteica ar kategorisku biļešu tirdzniecības politiku, neatstājot vietu citviet populārajiem bezmaksas ielūgumiem, kā arī ar "Basketbola ballīšu" rīkošanu, apņemoties piesaistīt plašāku apmeklētāju loku. Kad regulārā sezona pārsniegusi ekvatoru, portāls Sportacentrs.com apkopoja līgas apmeklētības statistiku un "Rīgas Zeļļu" vietu tajā, kā arī uz plašāku interviju aicināja "Zeļļu" kluba prezidentu Edgaru Buļu, šai tēmai dziļāku iztirzājumu veltot arī TV4 raidījumā "(Bez)maksas sports". "Domāju, ka kopumā mums viss ir labi," vērtēja Buļs, kura klubs ir sestais apmeklētākais līgā, taču, kā viņš secina, biļešu ienākumu ziņā visienesīgākais.

"Spēļu apmeklētāji nosacīti iedalāmi basketbola fanos un tusiņu publikā. Gribētos ticēt, ka no šīs tusiņu publikas kopš sezonas sākuma esam dažus no krūmiem izvilkuši un atveduši uz basketbola spēlēm," teica Edgars Buļs. "Taču teikt, ka esam sasnieguši augstu līmeni šajā ziņā, ir daudz par agru. Mums vēl daudz jāstrādā, lai panāktu situāciju, ka "Zeļļu" spēles apmeklē ne tikai basketbola cilvēki, bet arī cilvēki, kas vienkārši mīl iziet sabiedrībā. Piemēram, liels salīdzinājums, bet tāpat - Dziesmu svētki. Latvietis vēlas tajos būt. Vai, cits piemērs, iepriekš Rīgas "Dinamo". Tas savulaik bija liels trends, uz kuru cilvēki vienkārši vēlējās iet, arī tie, kuriem tas hokejs mazāk interesēja. Mums vēl daudz jāstrādā, lai "Zeļļi" sasniegtu šo līmeni, bet šobrīd esam tikai nedaudz pavēruši vārtiņus."

Buļs atzina, ka, koncentrējoties uz vienu atsevišķu spēli, būtu iespējams panākt lielu skatītāju skaitu, piemēram, Arēnā Rīga aizvadot maču pret "VEF Rīga", kam būtu gan izšķiroša sportiskā nozīme, gan savlaicīgi izvērsti mārketinga pasākumi. Apvienotajā līgā šādi "supermači" bijuši arī šosezon Tallinas "Kalev/Cramo" izpildījumā - sezonas ievadā pret Tartu (3.5 tūkstoši skatītāju) un janvāra sākumā pret "Prometey" (5.9 tūkstoši skatītāju, līgas rekords). Taču tas ne tuvu nenozīmē, ka arī pārējos mačos skatītāji gāzuši apkārt līgas līdervienības spēļu norises vietas, un "Kalev/Cramo" mājas spēļu apmeklētības mediāna patiesībā ir visai necila - tikai 421 skatītājs (desmitā vieta līgā).

"Taču uzdevums jau ir panākt regularitāti," sacīja Buļs. "Un šeit piemērs, uz ko skatīties, ir Kauņas "Žalgiris". "Žalgirim" sezonā ir 17 Eirolīgas mājas spēles, gandrīz visas izpirktas. Lai arī komanda neuzvar nemaz tik bieži, ar mārketinga pasākumiem un ilgstošu darbu panākts, ka iet uz "Žalgira" spēlē - tas ir prestiži. Tas ir tas, uz ko mums jātiecas."

Buļa vadītie "Zeļļi" mājas spēles aizvada dažādās vietās un pat dažādās pilsētās, līdz ar to liela amplitūda skatītāju skaita ziņā ir tikai loģiska. Ņemot vērā, ka "Zeļļi" rīkojuši īpašās "Basketbola ballītes", atšķirība starp apmeklētākajām spēlēm un vidējo līmeni ir visai krietna. Rīgas "Zeļļu" apmeklētākā mājas spēle pagaidām ir mačs pret "Ventspili" oktobra beigās, kad spēli "Arēnā Rīga" klātienē vēroja 2000 līdzjutēju. Tas ir trešais apmeklētākais mačs šosezon Apvienotajā līgā, tikai aiz abiem pieminētajiem "Kalev/Cramo" lielajiem mačiem. Taču "Zeļļu" vidējā apmeklētība ir 677 skatītāji, kamēr apmeklētības mediāna - 500 skatītāji.

Apvienotās līgas apmeklētākās spēles šosezon

V.SpēleDatumsVietaSkatītāji*
1.Kalev/Cramo - Prometey06.01.2024.Unibet Arena (Tallina)5908
2.Kalev/Cramo-Tartu Ulikool21.09.2023.Tondiraba (Tallina)3513
3.Rīgas Zeļļi - BK Ventspils29.10.2023Arēna Rīga2000
4.BK Ventspils - VEF Rīga21.10.2023OC Ventspils1650
5.Valmiera Glass/ViA - Rīgas Zeļli03.10.2023Valmieras OC1407
6.Valmiera Glass/ViA - BK Ventspils24.10.2023Valmieras OC1358
7.Valmiera Glass/ViA - BK Ogre27.10.2023Valmieras OC1293
8.Valmiera Glass/ViA - Rapla06.10.2023Valmieras OC1256
9.BK Ventspils - BK Ogre08.12.2023OC Ventspils1200
10.Tartu Ulikool - TalTech24.11.2023.Tartu1139

*Šeit un turpmāk - izmantoti Apvienotās līgas spēļu protokolos norādītie dati, kas dažreiz tiek norādīti tikai aptuveni, bet dažreiz acīmredzami tiek pārspīlēti

Apvienotajā līgā šosezon "Zeļļi" ir sestajā skaitā vidējās apmeklētības ziņā un septītajā vietā pēc skatītāju skaita mediānas. Ņemot vērā, ka klubs pirms gada vēl nemaz neeksistēja, šie rādītāji jānovērtē, it sevišķi tādēļ, ka "Zeļļi" sevi piesaka ar jaunas līdzjušanas kultūras veidošanu un principiāli atsakās no bezmaksas ielūgumu izdalīšanas uz savām spēlēm, kas ir visnotaļ ierasta prakse Latvijas sportā.

Piemēram, arī futbola Virslīgas aizvadītās sezonas apmeklētāka komanda "Riga" uz savām lielajām spēlēm (Eirokausiem un derbijiem) labprāt vēlas redzēt aizpildītas tribīnes, tādēļ nekautrējas izsūtīt ielūgumus. "Protams, mēs vēlētos, lai nopirkto biļešu būtu pēc iespējas vairāk, taču realitāte ir tāda, ka dažos mačos mums ielūgumi veido 40%, pat 50% no visa skatītāju skaita," raidījumā "(Bez)maksas sports" atklāja "Riga FC" komunikācijas nodaļas vadītājs.

Raidījumā piedalījās arī BK "Ventspils", Apvienotās līgas apmeklētākā kluba (pēc skatītāju skaita mediānas), ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics, kurš savukārt norādīja, ka bezmaksas ielūgumi uz spēlēm nav tikai īstermiņa ieguvums, bet arī ieguldījums nākotnē: "Precīzi tas mums nav aprēķināts, taču redzu, ka daļa no ielūgtajiem skatītājiem pēc tam atgriežas mūsu spēlēs. Tie varētu būt 30% no bezmaksas ielūgumiem. Tāpēc uzskatu, ka ielūgumi uz spēlēm ir noderīgi arī ilgtermiņā. Ja ne tikai Ventspilij, tad, skatoties plašāk, jau varbūt basketbola izlasei. Ja ne basketbolā, tad varbūt jau kādā Latvijas hokeja spēlē vai citā sporta veidā. Tas tomēr radina cilvēkus pie došanās uz sporta spēlēm un varbūt pamudina kādā vakarā izvēlēties, piemēram, Dailes teātra vietā apmeklēt sporta spēli."

"Ventspilij" šosezon bijušas jau septiņas mājas spēles, kurās bijuši vismaz 900 apmeklētāji, un šādas kvantitātes ziņā konkurēt var tikai "Valmiera Glass/ViA", kurai sezonas pirmajā pusē četrās spēlēs uzskaitīti vairāk par 1200 skatītājiem. Decembrī un janvārī skatītāju skaits šīm komandām gan krities, taču pēc vidējiem rādītājiem tās tāpat ir labākās līgā. No Latvijas komandām augstu ir arī "Liepāja" (vidējā apmeklētība ceturtā labākā līgā), kamēr "VEF Rīga" vēl nevienā savā mājas spēlē Apvienotajā līgā šosezon nav pulcējusi vairāk nekā 630 skatītājus. Vidējie rādītāji VEF gan ir stabili, turklāt jāņem vērā, ka VEF rudenī bija vairākas ļoti labi apmeklētas FIBA Čempionu līgas mājas spēles.

Kāds tad ir Apvienotās līgas vidējais līmenis skatītāju skaita ziņā? Kopumā Igaunijā regulāro basketbola skatītāju ir mazāk - "Kalev/Cramo" izceļas ar savām divām lielajām spēlēm, taču ikdienā piekāpjas gan "Tartu", gan "Parnu", un pat "TalTech". Vidējais skatītāju skaits Igaunijā aizvadītajās Apvienotās līgas spēlēs ir 544.5, kamēr Latvijā vidēji spēli klātiene vērojuši 672 skatītāju. Vēl lielāka atšķirība ir, salīdzinot apmeklētības mediānu. Latvijā tā ir 620.5 skatītāji, bet Igaunijā tikai 421 skatītājs (tas nozīmē, ka 50% Igaunijā aizvadīto spēļu bijis mazāk nekā 421 skatītājs).

Apvienotās līgas mājas spēļu apmeklētības statistika (pēc vidējā skaita)

V.KomandaVidējā apmeklētībaV.KomandaVidējā apmeklētība
1.Kalev/Cramo14699.TalTech490
2.BK Ventspils96310 .VEF Rīga484
3.Valmiera Glass/ViA93111.Keila438
4.BK Liepāja73012.AVIS Rapla425
5.Tartu Ulikool71813.Prometey278
6.Rīgas Zeļli67114.Viimsi257
7.Parnu62015.Latvijas Universitāte177
8.BK Ogre51716.Tallin Kalev111

Apvienotās līgas mājas spēļu apmeklētības statistika (pēc mediānas)

V.KomandaApmeklētības mediānaV.KomandaApmeklētības mediāna
1.BK Ventspils9709.TalTech466
2.Valmiera Glass/ViA90810.Kalev/Cramo421.5
3.BK Liepāja75011.Keila421
4.Tartu Ulikool66912.AVIS Rapla406
5.Parnu59813.Viimsi231.5
6.VEF Rīga51214.Prometey185
7.Rīgas Zeļli50015.Latvijas Universitāte120
8.BK Ogre50016.Tallin Kalev89

"Domāju, ka kopumā mums viss ir kārtībā," par "Zeļļu" apmeklētību sezonas pirmajā pusē izteicās Buļs. "Janvāra vidū bijām sasnieguši ienākumus par biļešu tirdzniecību 63 tūkstošu eiro apmērā. Nezinu, vai kādam klubam Latvijā vēl ir līdzīgi ienākumi - ja ir, tad visu cieņu. Bet gribētos apgalvot, ka tomēr nevienam citam tā nav. Mums tomēr nav aizmugurē pašvaldības finansējuma vai kāda liela bagāta onkuļa, kā tas ir "Prometey". Mums ir savi sponsori, taču nevis viens izteikts - kontekstam varu pateikt šādi, ka mūsu lielākais sponsors sniedz atbalstu 20% vērtībā no kluba budžeta. Pārējais ir jāsavāc apkārt."

"Biļešu ienākumu daļa kluba budžetā bija paredzēta 5% apmērā, tagad jau tuvojamies 10%," turpināja Buļs. "Līdz ar to šajā ziņā ejam vajadzīgajā virzienā. Un tāpēc arī mūsu nostāja ir, ka nevaram noīrēt Arēnu un tajā salaist cilvēkus par brīvu. Lai noīrētu Arēnu Rīgu un nodrošinātu tajā apsardzi, 7000 ir minimālā cena, un vēl jau jānodrošina pats šovs. Iztērēt 10-15 tūkstošus pasākumam, kurā tiek laisti cilvēki par brīvu, nu, man tas neliekas pārāk prātīgi. Jā, katrs dara pa savam, un "Prometey" ar savu 7-8 miljonu eiro budžetu var 12 mājas spēlēm Arēnā Rīga atvēlēt sezonā, teiksim, 200 tūkstošus eiro, un tas tāpat veidos nelielu viņu budžeta daļu, un, lai uzlabotu atmosfēru šajās spēlēs, saprotams, ka "Prometey" aicina cilvēkus arī par brīvu. Ceru, ka nekad nebūsim tādā situācijā ka "Prometey", ka mums kara dēļ jāspēlē citā valstī, jo skaidrs, ka viņiem piesaistīt Latvijas līdzjutējus ir grūtāk nekā Latvijas klubiem. Proti, neko nepārmetu, tikai skaidroju."

"Mums pašiem savukārt ir uzstādījums, ka katrai spēlei ir sevi jāatpelna," skaidroja "Rīgas Zeļļu" prezidents. "Ārpus Arēnas Rīga tas mums gandrīz katrā spēlē arī izdevies. Piemēram, spēlē pret VEF "Daugavas Sporta namā" māksliniekiem un pārējam iztērējām apmēram 2000, ieņēmām 4000. It kā gada mērogā sīkums, bet patīkami. Spēles Arēnā ir nedaudz cits stāsts, jā. Tur izdevumi uz spēli ir ap 15 tūkstošiem eiro. Ja mēs izdalām biļetes par eiro un savācam kaut vai pat 8000 skatītāju, tad tāpat sanākam mīnusā. Līdz ar to uzskatu, ka pareizais kritērijs tam, kā klubs strādā ar skatītāju piesaisti, ir nevis tīri skatītāju skaits, bet gan ieņēmumi no viņiem."

Savu biļešu tirgošanas politiku "Zeļļi", kuri sportiskajā ziņā aizvada sekmīgu sezonu un ieņem piekto vietu Apvienotajā līgā, pieteica jau rudenī. Toreiz Buļs šur tur publiski izteiktajai kritikai par jaunā kluba nostāju atbildēja kategoriski, intervijā Sportacentrs.com oktobrī sakot, ka "tādi fani, kuri vēlas skatīties mūsu spēles tikai par brīvu, mums nemaz nav vajadzīgi."

Aicināts tagad atskatīties uz šiem vārdiem, Buļs norādīja, ka savas domas nav mainījis: "Joprojām palieku pie tā. Mums tiešām nav vajadzīgi tādi līdzjutēji, kuri ir tik skopi, ka neciena to, ko mēs darām, un nav gatavi samaksāt par biļeti 3-5 eiro, kas ir biļešu cenas tirdzniecības pirmajā dienā. Ja neesi gatavs samaksāt tik daudz par noorganizētu pasākumu, tad, piedod, skaties pa TV. Par iebildumiem - neapmierinātie vienmēr būs. Kādam nepatiks tavas formas, kādam nepatiks tava politika, kādam savukārt es pats nepatīku. Tas ir absolūti normāli. Visiem patīk tikai piečuks," Buļs smaidīja. "Ja esi publiska persona, kas aktīvi kaut ko dara, tad vienmēr būs neapmierinātie. Mēs savukārt koncentrēsimies darbam ar tiem, kuriem patīkam."

1 2 38 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2024-01-22 16:17, pirms 4 mēnešiem
Zeļļi gudri izdarīja. Kopumā labākais Latvijas klubs darbā ar skatītājiem.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-22 16:24, pirms 4 mēnešiem
Skudriniekss rakstīja: Zeļļi gudri izdarīja. Kopumā labākais Latvijas klubs darbā ar skatītājiem.
lai vai kā... jāskatās kas un kā ar klubu pēc 5 gadiem...
tādi "vienas dienas" klubi ir bijuši kaudzēm... tas vairāk uz futbolu...
līdz ko naudu sataisīt nevar ar kādām mahinācijām, tā klubs struji krīt uz leju...

bet patreiz jā - smuki strādā ar skatītiājiem, piesaista uzmanību utt... rezultāti arī nav slikti priekš tikko savāktas komandas...

  -4 [+] [-]

, 2024-01-22 16:29, pirms 4 mēnešiem
Gatis rakstīja: lai vai kā... jāskatās kas un kā ar klubu pēc 5 gadiem...
tādi "vienas dienas" klubi ir bijuši kaudzēm... tas vairāk uz futbolu...
līdz ko naudu sataisīt nevar ar kādām mahinācijām, tā klubs struji krīt uz leju...

bet patreiz jā - smuki strādā ar skatītiājiem, piesaista uzmanību utt... rezultāti arī nav slikti priekš tikko savāktas komandas...
nu viņi neko jaunu darbā ar skatītājiem nav izdomājuši un sastāvs bija savākts relatīvi normāls priekš LatEst un tā strītbola spēles stila, vienīgais, kā risinās esošās sastāva problēmas un kāda ir ilgtermiņa doma klubam, jo pašlaik tas šķiet īstermiņa projekts

Man vairāk interesi raisa, kāpēc skatītāju skaits mēdz atšķirties no realitātes + šādi pasūtījuma raksti šķiet dīvaini, it īpaši, ka netiek apskatīts jautājums par sastāvu

     [+] [-]

, 2024-01-22 16:46, pirms 4 mēnešiem
Vai būs kāds Zeļļu raksts, kuru Real Rebel nekomentēs? Un vēl it kā stāsta, ka viņam nav nekas pret šo klubu. Pa visām vīlēm spiežas arī Tava nepatika, vēlēšanās šo klubu noniecināt. Redzot, ka pie raksta ir pāris komentāri, uzreiz sapratu, kurš būs iekomentejis.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-22 16:48, pirms 4 mēnešiem
Skudriniekss rakstīja: Zeļļi gudri izdarīja. Kopumā labākais Latvijas klubs darbā ar skatītājiem.
😅 šis tiešām ir smieklīgi. Kas tieši viņiem ir labāks par citiem? Tik tok konti ir visiem klubiem cik zinu. Ja pret Ventspili Arēnā bija 2000, tad es esmu bebrs. Protams, pagaidām kamēr Buļam saviem biznesa partneriem un čomiem izdodas izlūgties atnākt uz spēlēm, tikmēr tie 400 skatītāji būs. Redzēsim, kas notiks pēc laika. Jo skaidrs, ka uz zeļļiem šobrīd neitrālie cilvēki neiet principā vispār. Tur ir spēlētāju ģimenes, biedri un sponsori. No malas tur iemaldās labi ja 5%. Būtībā tas pats kas gandrīz visur. Vefam uz vietējo līgu arī nāk radi, draugi un jaunatnes līgas džeki, kam ir iespēja spēles apmeklet un ir savi 10% no malas neitrālie. ČL cits stāsts, tur 3000-4,500 k cilvēku šosezon nāk, saprotams jo ir cits līmenis un cilvēki grib redzēt laba līmeņa basīti.
Nezinu, vai skaļi pasakot ka pie mums varēs uzspēlēt Samoilovs ir tas labais mārketinga triks. Vairāk pēc klauna izrādes izskatās. Šis vairāk izklausās pēc krievijas prakses, kur komandu prezidenti un menedžeri šad tad paši grib uzspelēt🙈😅 tāpat tie feikie pompozie paziņojumi, ka šodien mūsu spēli ir pagodinājusi Latvijas tenisa zvaigze Aļona (Man ļoti patīk zeļļu projekts, ļoti sekošu līdz) nu šī cirka izrāde arī ir diezgan smieklīga, zinot ka Buļs vnk liek saviem darbiniekiem Ostapenko un Samoilovam un tāpat 3x3 džekiem nākt un gozēties spēlēs ar rozā krekliem, itkā tie būtu paši izdomājuši nākt fanot par jauno projektu😅
Tāpat Šēnhofs Buļu labi aplauza ar šiem cipariem, sakot ka nu jau nu jau😅 Idejiski jau labi ka kko mēģina, tikai tas viss izskatās diezgan komiski. Karogus vicina komandas speetaju radinieki, kas pie speletaju aiziešanas uz citu klubu arī beigs savu zeļļu fanošanas ceļojumu😅 viņi pat pret VEF neiztirgoja DSN kur bija vēl gana brīvu vietu. Kādi tur panākumi mārketingā. Ja ņem vērā ka viņiem ir 12 cilvēki mārketinga un pr stafā, kosmoss.

     [+] [-]

, 2024-01-22 16:53, pirms 4 mēnešiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai būs kāds Zeļļu raksts, kuru Real Rebel nekomentēs? Un vēl it kā stāsta, ka viņam nav nekas pret šo klubu. Pa visām vīlēm spiežas arī Tava nepatika, vēlēšanās šo klubu noniecināt. Redzot, ka pie raksta ir pāris komentāri, uzreiz sapratu, kurš būs iekomentejis.
pret klubu nē, pret konkrētām lietām, ko izplata, divas dažādas lietas. Teiksim reklāmā saka, ka inovatīvākais klubs, bet neviens neatbild kas tieši.

otrais, par skatītājiem arī, kāpēc oficiālā statistika no dzīves atšķiras, pret vef norādīja 440, ja nemaldos skatītājus, kamēr sliktāk apmeklētajā spēlē pret Valmieru 500 ar astīti. Man nav nekas, ka viņi mēģina un tas ir labi mūsu dīķim, bet sitās figņas nu nevajag.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-22 16:56, pirms 4 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: pret klubu nē, pret konkrētām lietām, ko izplata, divas dažādas lietas. Teiksim reklāmā saka, ka inovatīvākais klubs, bet neviens neatbild kas tieši.

otrais, par skatītājiem arī, kāpēc oficiālā statistika no dzīves atšķiras, pret vef norādīja 440, ja nemaldos skatītājus, kamēr sliktāk apmeklētajā spēlē pret Valmieru 500 ar astīti. Man nav nekas, ka viņi mēģina un tas ir labi mūsu dīķim, bet sitās figņas nu nevajag.
Zeļļiem tāpat kā Ventspilij un Valmierai patīk ciparus izdomāt. Kamēr vefā skenē katru tiketu un ielūgumu un pēc tam datus nodod menedžerim kas skaitu ieraksta protokolā. Var jau protams mākslīgi sev sist uz pleca, ja tas pašus dara lielākus🌚

     [+] [-]

, 2024-01-22 16:59, pirms 4 mēnešiem
bārda un sifons rakstīja: Zeļļiem tāpat kā Ventspilij un Valmierai patīk ciparus izdomāt. Kamēr vefā skenē katru tiketu un ielūgumu un pēc tam datus nodod menedžerim kas skaitu ieraksta protokolā. Var jau protams mākslīgi sev sist uz pleca, ja tas pašus dara lielākus🌚
Igauņiem tā notiek visiem klubiem. Es jūtu, ka mūsu pusē to tik ātri neieviesīs visiem.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-22 17:08, pirms 4 mēnešiem
Valmiera raksta izdalītos ielūgumus, nevis atnākušos skatītājus.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-22 17:33, pirms 4 mēnešiem
Mūsdienās skatītāju nav viegli piesaistīt Piedāvājums pārāk liels(reizēm 2 spēles nedēļā), kvalitāte samērā zema. Un palielam intriga ar regulārajā sezonā nekāda. Viss prognozējams ar nelieliem pārsteigumiem. Bet , ja jau pašiem vieglāk no tā, tad lai jau uzpušķo to skatītāju skaitu.

  +3 [+] [-]

, 2024-01-22 18:18, pirms 4 mēnešiem
Pārspējiet, Spīdveja komandas Lokomotiv Daugavpils rekordus un tad parunāsim.
Pat tagad, kad atbrauc vis vājākā līgas komanda uz Daugavpili - atnāk savi 4 vai pat tuvu pie 5k skatītāji!
Kad 1 līgā braucām, vispār bija vidēji 6-6,5k skatītāji uz gonku.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-22 18:19, pirms 4 mēnešiem
Pat uz driftu Daugavpilī, atnāk vidēji 7-9k skatītāji!!!

     [+] [-]

, 2024-01-22 18:52, pirms 4 mēnešiem
Kā man patīk tā VEF sāpe par Zeļļu eksistenci!!
Ja jau Zeļļi neko jaunu un atšķirīgu nedara, kāpēc pārejie tad to nedara visu, bet tik dala ielūgumus un vēl pie pušķo apmeklējumu?
Alonas un Aleksandra vai 3x3 ierašanās atrādīšana ir nevis krievu prakse bet gan ASV.. tas pats nyk visu laiku rāda kas sēž zvaigžņu vietās un nejau tie visi super populārie cilvēki pērk biļetes tieši zvaigžņu vietās - tas viss ir PR lai radītu iespaidu, ka visiem interesē un ka atnākt uz spēli ir stilīgi. +drīzāk jau Bullītis viņiem ir darbinieks, nevis otrādi.
Cik var žagosies ar vienu un to pašu, takā mazi bērni - runāšu ko sliktu par otru un tad man būs labāk. Nē, tie kas iet uz Zeļļiem drizakais nemaz uz VEF neietu. Tāpat lielīties ar Čempionu līgas apmeklējumu - forši, ka atnāca cilvēki, bet būtu dīvaini ja neatnāktu paskatities uz kvalitatīvāko no iespējama vietējā basketa - Promitey pie vietējiem neskaitu. Tas nav nekāds VEF mārketinga nopelns, tik savākta budžeta un spējas tur piedalīties un paldies par to VEF, ka viņiem ilgstoši tas ir izdevies!

  +1 [+] [-]

, 2024-01-22 18:57, pirms 4 mēnešiem
Robis rakstīja: Kā man patīk tā VEF sāpe par Zeļļu eksistenci!!
Ja jau Zeļļi neko jaunu un atšķirīgu nedara, kāpēc pārejie tad to nedara visu, bet tik dala ielūgumus un vēl pie pušķo apmeklējumu?
Alonas un Aleksandra vai 3x3 ierašanās atrādīšana ir nevis krievu prakse bet gan ASV.. tas pats nyk visu laiku rāda kas sēž zvaigžņu vietās un nejau tie visi super populārie cilvēki pērk biļetes tieši zvaigžņu vietās - tas viss ir PR lai radītu iespaidu, ka visiem interesē un ka atnākt uz spēli ir stilīgi. +drīzāk jau Bullītis viņiem ir darbinieks, nevis otrādi.
Cik var žagosies ar vienu un to pašu, takā mazi bērni - runāšu ko sliktu par otru un tad man būs labāk. Nē, tie kas iet uz Zeļļiem drizakais nemaz uz VEF neietu. Tāpat lielīties ar Čempionu līgas apmeklējumu - forši, ka atnāca cilvēki, bet būtu dīvaini ja neatnāktu paskatities uz kvalitatīvāko no iespējama vietējā basketa - Promitey pie vietējiem neskaitu. Tas nav nekāds VEF mārketinga nopelns, tik savākta budžeta un spējas tur piedalīties un paldies par to VEF, ka viņiem ilgstoši tas ir izdevies!
Em...viena problēma, vairums, ko zeļļi dara, ir jau darīt no mūsu klubu puses. Vairums lietu ir jau bijis un nav nekas unikāls. Arī zeļļi piepušķo. Es tikai palaboju un šeit nav starpības, ka nosacīti tas klubs no Rīgas ir, man vienkārši tāda darbība nepatīk. Aŗī Samoilova gadījums nav pat šosezon pirmais, vispirms to Kandava darīja ar, ja nemaldos Medeņa divām spēlēm

  +3 [+] [-]

, 2024-01-22 19:23, pirms 4 mēnešiem
Reksi Tu galīgi glups esi? Nu un ka cits klubs to jau ir darījis? Tas nozīmē ka nedrīkst tā vairs neviens? Toties Zeļļi šobrīd strādā uz skatītāju, atšķirībā no VEF. Kad viņi to darīja, tad slavas dziesmas dziedāji. Skaudīgais mudaks. Namejs toč tāds pats lunis. Nespēj atzīt ka ir prasts heiteris un visu laiku aizbildinās ar neloģiskiem tekstiem.

  +3 [+] [-]

, 2024-01-22 19:25, pirms 4 mēnešiem
Spēļu dienā esmu ar mieru maksāt 5-10 eiro par Zeļļu spēli. Arī uz vienu spēli arēnā ietu par 10 eiro. Uz Dinamo Rīgu nebija žēl regulāri par spēli maksāt 15-25 eiro. Hokejs patīk labāk un spēles līmenis.
Ja man spēles dienā arēnā prasa 20 eiro, tad ...pagaidām neesmu bijis.
20 eiro - nesaku ka tas ir daudz, bet salīdzinu ar citām spēlēm. Ja Zeļļiem viena spēle arēnā izmaksā 15 000 tad lai nosegtu:
5 eiro - vajag minimums 3000 skatītājus
10 eiro - 1500
20 eiro - 750
Lai piesaistītu skatītājus , man labākais šķiet pirmais variants un ne jau tādēļ , ka tas būtu izdevīgāks man kā skatītājam. Katrs apmeklētājs ar labu šovu, suvenīriem tiek ievilkts pamazām basketbolā, līdzjušanā.
Nopērk suvenīru, kreklu un pamazām kļūst par zeļļu atbalstītāju.
Bet ieraugot arēnā cenu spēļu dienā 20 eiro un pie tam pirmā tādā reizē abas spēles nebija saistošas no sportiskā viedokļa.
Cena nav liela , bet ja man jāizvēlas starp VEF, TTT, LU spēlēm un zeļļiem , pirmās trīs komandas uzvar ar vēlmi tās apmeklēt.
VEF par eirokausiem maksāju 10 eiro un maksātu arī vairāk. TTT spēles par velti. Ir ko salīdzināt.
Nesaku ka jālaiž par velti un to nekad neprasu no komandām, bet cenu politika liek aizdomāties. salīdzināt.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-22 20:14, pirms 4 mēnešiem
Flashlight user rakstīja: Reksi Tu galīgi glups esi? Nu un ka cits klubs to jau ir darījis? Tas nozīmē ka nedrīkst tā vairs neviens? Toties Zeļļi šobrīd strādā uz skatītāju, atšķirībā no VEF. Kad viņi to darīja, tad slavas dziesmas dziedāji. Skaudīgais mudaks. Namejs toč tāds pats lunis. Nespēj atzīt ka ir prasts heiteris un visu laiku aizbildinās ar neloģiskiem tekstiem.
Straadaa straadaa uz skatitaju, tikai vējš svilpo tieši tāpat kā citiem klubiem. Pret promiteyu ballīte dsn vispār smieklīga. Tribīnes izskatījās tik pilnas kā uz jaunatnes līgu. Kādi 250 varbūt bija. skaļākais bļāvējs ka esam mārketinga guru un skatītāju magnēts, nenozīmē ka tas kaut kā vispār atspoguļotos skaitļos. Buļa nosauktie cipari ieņēmumi par biļetēm ir mazliet nekorekti nosaukti, jo tajos 60k ietilpst 200 biedru naudas, kas iemaksājuši 200€ par pussezonu. Tātad 200x200€ ir jau 40000€. Reāli tātad ietirgoti ir 20k kas ir izsmiekls. Par šo Šēnhofs arî Buļu palaboja podkāstā, ka īsti nav korekti cipari nosaukti.

     [+] [-]

, 2024-01-22 20:15, pirms 4 mēnešiem
Flashlight user rakstīja: Reksi Tu galīgi glups esi? Nu un ka cits klubs to jau ir darījis? Tas nozīmē ka nedrīkst tā vairs neviens? Toties Zeļļi šobrīd strādā uz skatītāju, atšķirībā no VEF. Kad viņi to darīja, tad slavas dziesmas dziedāji. Skaudīgais mudaks. Namejs toč tāds pats lunis. Nespēj atzīt ka ir prasts heiteris un visu laiku aizbildinās ar neloģiskiem tekstiem.
Es saprotu, ka tev ir ļoti smagi ar uzrakstītā lasīšanu. Paskaidrošu īpaši tev, tad kad reklāmās vairākkārt tiek uzsvērts, ka klubs ir inovatīvs, lai gan, vairums no lietām tādas nav, tad tā ir maldināšana. Man ir vienalga, ka citi klubi kopē citus, tas ir normāli, vai kā Buļs izmanto to pašu, ko sākumā ar vefu (kas daļēji arī satirsa fanu būšanu tur) mēģina cilvēkus par naudu nopirkt. Man nav vienalga, ka pēkšņi sāk burt gaisa pilis, kuru tur nav un daļēji nepelnīti tiek taisīts visu mūsu klubu dārziņos, lai gan visi klubi ir strādājuši pie reklāmām, sociālā satura utt. Jā, esmu principiāls un man tas ir svarīgi, tev varbūt nav un tas ir normāli, bet tas mani par heiteri nepadara. Kādam kaut kas kaut kur nepatīk, tas ir tikai normāli. Nomierinies, ievelc dziļi elpu un nebojā savus nervus.

Un nevajag aizmirst, ka citi arī strādā uz skatītāju, atšķirība tā, ka citiem klubiem nav tik lielas mārketinga komandas, tāpēc zeļļi nav vienīgie

  +1 [+] [-]

, 2024-01-22 20:27, pirms 4 mēnešiem
Varbūt kāds var nosaukt konkrētas lietas, ko tad Zeļļu marketings tik unikālu, atšķirīgu no citiem dara. Un pie reizes arī, kas tad ir tas lieliskais, atšķirīgais no citiem rezultāts. Tie 5 skatītāji vairāk tribīnēs(, ja ir?

  +2 [+] [-]

, 2024-01-22 20:54, pirms 4 mēnešiem
Aldis Br rakstīja: .....Cena nav liela , bet ja man jāizvēlas starp VEF, TTT, LU spēlēm un zeļļiem , pirmās trīs komandas uzvar ar vēlmi tās apmeklēt....
Nu gan Tu čugunu lej.....it sevišķi par TTT un LU

     [+] [-]

, 2024-01-22 21:10, pirms 4 mēnešiem
BELAZ rakstīja: Nu gan Tu čugunu lej.....it sevišķi par TTT un LU
Kas pateikts nepareizi? Šajā sezonā esmu apmeklējis kādas 3 TTT spēles, kādas 4-5 gan VEF, gan LU spēles un 1 Zeļļu spēli, kurā viņi nebija laukuma saimnieki.

  -1 [+] [-]

, 2024-01-22 22:24, pirms 4 mēnešiem
Zeļļi Zeļļi Zeļļi. Citu klubu Latvijā nav?

     [+] [-]

, 2024-01-23 00:52, pirms 4 mēnešiem
bārda un sifons rakstīja: Straadaa straadaa uz skatitaju, tikai vējš svilpo tieši tāpat kā citiem klubiem. Pret promiteyu ballīte dsn vispār smieklīga. Tribīnes izskatījās tik pilnas kā uz jaunatnes līgu. Kādi 250 varbūt bija. skaļākais bļāvējs ka esam mārketinga guru un skatītāju magnēts, nenozīmē ka tas kaut kā vispār atspoguļotos skaitļos. Buļa nosauktie cipari ieņēmumi par biļetēm ir mazliet nekorekti nosaukti, jo tajos 60k ietilpst 200 biedru naudas, kas iemaksājuši 200€ par pussezonu. Tātad 200x200€ ir jau 40000€. Reāli tātad ietirgoti ir 20k kas ir izsmiekls. Par šo Šēnhofs arî Buļu palaboja podkāstā, ka īsti nav korekti cipari nosaukti.
Skaitit citu naudu protat, cik VEF sezonas abonimentus ir ietirgojis ??? Aa pareizi, vel izstrades stadija jau desmito gadu. Vienigais ko zelliem var parmest ir smiekliga cenu strategija pret VEF. par 20+ eur cilveki uz speli uz DSN nekad neies, plus vel pat uzkodas nebija pieejamas, cik vareja noprast.

     [+] [-]

, 2024-01-23 01:21, pirms 4 mēnešiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Zeļļi Zeļļi Zeļļi. Citu klubu Latvijā nav?
uzraksti ViA medijiem, lai studenti sacepina kādas žurnālistiskas relīzes, kas nav pregame/postgame posti vai bildes no spēles, un sūti visiem sporta žurnaļugām, ar ko vien tev ir bijusi saistība.

cik tad tādam studentam vajag, par pēcpusdienas darbu, kurā lielāko daļu viņš fāpat drukās ar chatgpt - roltonus, ielūgumus uz spēli un bezmaksas aliņu VOC'ā, lai nav zālē sēžot nagi jāgrauž.

es nopietni

     [+] [-]

, 2024-01-23 07:59, pirms 4 mēnešiem
asinsdesa rakstīja: uzraksti ViA medijiem, lai studenti sacepina kādas žurnālistiskas relīzes, kas nav pregame/postgame posti vai bildes no spēles, un sūti visiem sporta žurnaļugām, ar ko vien tev ir bijusi saistība.

cik tad tādam studentam vajag, par pēcpusdienas darbu, kurā lielāko daļu viņš fāpat drukās ar chatgpt - roltonus, ielūgumus uz spēli un bezmaksas aliņu VOC'ā, lai nav zālē sēžot nagi jāgrauž.

es nopietni
Pirmā daļa ir pareiza, otrā pilnīgi aplama un pat necienu izrādoša. Arī studenti vēlas saņemt algu un no bezmaksas darbaspēka latviešiem vienreiz būtu jaatradinās. Tas kurš strādā ir pelnījis par to saņemt atalgojumu.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-23 08:02, pirms 4 mēnešiem
rediss77 rakstīja: Skaitit citu naudu protat, cik VEF sezonas abonimentus ir ietirgojis ??? Aa pareizi, vel izstrades stadija jau desmito gadu. Vienigais ko zelliem var parmest ir smiekliga cenu strategija pret VEF. par 20+ eur cilveki uz speli uz DSN nekad neies, plus vel pat uzkodas nebija pieejamas, cik vareja noprast.
Tieši tā, vienīgais lielais iemesls no pustukšām tribīnēm ir cenu politikas problēma. Nav grūtību samaksāt par biļeti,bet 20eur!! Savukārt mēneša sākuma man nav nojausmas vai tajā dienā vispār tikšu uz spēli. Beigās sanāk vnk neapmeklēt, jo ģimenei aiziet uz basketu izmaksā ap 100eur un tas kopumā nav adekvāti pret līmeni ko vari apskatīties.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-23 08:19, pirms 4 mēnešiem
LKL teams home games average attenndance this season so far

1. Žalgiris 3987
2. Wolves 3892
3. Rytas 3399
4. Lietkabelis 2262
5. Šiauliai 1856
6. Neptūnas 1626
7. Juventus 1331
8. Jonava 1096
9. Nevezis 964
10. Gargzdai 754 ( play home games in Kaipeda )
11. Mazeikiai 732 ( play home games in Telsiai )
12 Pieno Zvaigzdes 406

In my opinion, there is a lack of rivary between clubs in Latvia, especially in terms of fan movement. In Lithuania, the local league started to rise when Milasius came to the position of the head of the league, who created a very good product for television, now the ratings of the weekend LKL broadcasts are often ahead of the Euroleague. Many teams have those real fans, where some times hundred of them even go on away trips to regular championship matches.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-23 08:26, pirms 4 mēnešiem
rediss77 rakstīja: Skaitit citu naudu protat, cik VEF sezonas abonimentus ir ietirgojis ??? Aa pareizi, vel izstrades stadija jau desmito gadu. Vienigais ko zelliem var parmest ir smiekliga cenu strategija pret VEF. par 20+ eur cilveki uz speli uz DSN nekad neies, plus vel pat uzkodas nebija pieejamas, cik vareja noprast.
Protu skaitīt arī savu naudu vnk ja dir š, tad jānorauj arī ūdens. Vef sezonas abonementi ir iegādājami jau vismaz 10 gadus. Nesaprotu par ko tu tur murgo.

  +3 [+] [-]

, 2024-01-23 08:32, pirms 4 mēnešiem
Sevi ar Žalgiri salīdzināt tās ir labs. kā saka shoot for the stars.. šovs, basketbola ballīte- tas jau, protams, ir forši un pareizi, bet pirmsspeles un bez puslaika pārtraukuma šova, vel ir viens elements - basketbols. To kaut kā neviena vārda nepiemin, nu ja cilvēkam patīk basketbols, tā patiešām, tad nu nav iespējams fanot par šo klubu+ vēl tas rozā formas, arī baigais super "PR' gājiens, manuprāt šausmīg, ja tiešām piepildītos Buļa slapjais sapnis un arēna būtu pilna, kā uz Žalgira speli, tad Rīga būtu "rozā"? Nu kautka gruti iztēloties simtiem vecu ejot uz arenu, dziedot "zeļļu" fanu dziesmas, un visi rozā 😁 Neko no visa sita pagaidām nevar salīdzināt ar ASK projektu un tur nebija nekāda "šova", tur bija vnk labs un spēcīgs basketbols! Un fanu klubs bija super! Es vel jauns biju, nu 18 jau bija, jo alinus pljumpeju, bet vienmer fanu sektora sēdēju, tas bija super emocijas!!! un par Buļa šovu runājot uz Barona spēlēm āri Ozols bija un es pat no centra dabūju uzmest, tā kā pilnīga tukša runa..

  +2 [+] [-]

, 2024-01-23 08:34, pirms 4 mēnešiem
Vēl jautajums, vai jums ir ta, ka spiezat kādam komentaram "+" un nezkapec uzlec "-" ? Kas tas ir gluks majaslapa vai cenzura?

  +4 [+] [-]

, 2024-01-23 09:23, pirms 4 mēnešiem
Vienu gan var pateikt, biļešu komisijas ir neadekvātas. Pasākumam par "piečuku" piešaut vēl gandrīz tikpat lielu tirdzniecības komisiju ir absurdi un maldinoši. Nekas nav pret maksāšanu, bet princips šeit nav pareizs.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-23 11:32, pirms 4 mēnešiem
Ventspils un Valmiera tālu priekšā buļa "tusiņu publikai". Ar tusiņiem uz basketbolu nepievilināsi, vajag ļoti labus spēlētājus, ļoti laba līmeņa čempionātu un tad publika uz basi ies. Buļs pats ir "tusiņu publika", tādēļ domāšana tāda.

     [+] [-]

, 2024-01-23 16:13, pirms 4 mēnešiem
bārda un sifons rakstīja: Protu skaitīt arī savu naudu vnk ja dir š, tad jānorauj arī ūdens. Vef sezonas abonementi ir iegādājami jau vismaz 10 gadus. Nesaprotu par ko tu tur murgo.
Kam tie abonimenti domati ? Vietejiem karogu vicinatajiem ? Atverot VEF novecojoso majas lapu, nekur nav info.

     [+] [-]

, 2024-01-23 19:05, pirms 4 mēnešiem
rediss77 rakstīja: Kam tie abonimenti domati ? Vietejiem karogu vicinatajiem ? Atverot VEF novecojoso majas lapu, nekur nav info.
Abonementi ir domāti cilvēkiem, kas vēlas iegādāties sezonas abonementus.

     [+] [-]

, 2024-01-24 10:52, pirms 4 mēnešiem
Jāsaka, ka šis projekts ir apsveicam, bet pašlaik nekas īpašs sporta dzīvē. Pārvilināti jaunie spēlētāji, kuri iepriekš jau rādīja labas prasmes citos klubos. Šobrīd var teikt, ka projektam ir pacilājums, jo tas ir jauns un nezināms, pluss neliela intriga, jo labi rezultāti. Bet ja rezultātus nenoturēs un "jaunā auto smarža" izgaisīs tad īstā kluba dzīvotspēja būs redzama un ar Ozoliem būs ļoti grūti izlocīties.
1 2 38 komentāri