Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlandietes brauks uz Pekinu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jaunzēlandes olimpiskā komiteja apstiprinājusi nacionālās sieviešu basketbola valstsvienības dalību 29. Olimpiādes spēļu basketbola turnīrā.


Lai gan "Kivi" salu meitenes jau bija nodrošinājušas vietu Pekinā, Okeānijas čempionātā pieveicot Fidži salas, formāli dalību vajadzēja apstiprināt Jaunzēlandes olimpiskajai komitejai. Tādējādi Fidži salu iespējas kvalificēties Olimpiādei kļuvušas mazākas, jo saliniecēm kopā ar vēl 11 valstsvienībām, tostarp Latviju, 2008. gada 9. - 15. jūnijā būs jāpiedalās Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Kur - Madridē vai Tokijā - uzzināsim jau pēc nedēļas.


Uz sieviešu Olimpiskā kvalifikācijas turnīra rīkošanu pieteikumi ceļoja no Spānijas (Madride) un Japānas (Tokija). Lēmums par turnīru norises vietu tiks pieņemts FIBA Pasaules (FIBA World) centrālās valdes sēdē ASV pilsētā Čikāgā 7., 8. un 9. decembrī. Divpadsmit sieviešu valstsvienības sacentīsies par 5 palikušajām ceļazīmēm uz 29. vasaras Olimpisko spēļu sieviešu basketbola turnīru, kas notiks 8. - 23. augustā.


Kvalīfikācijas turnīrā piedalīsies Eiropas čempionāta otrās līdz piektās vietas ieguvējas (Spānija, Baltkrievija, Latvija, Čehija), Ameriku čempionāta otrās līdz ceturtās vietas ieguvējas (Kuba, Brazīlija, Argentīna), Āzijas čempionāta trešās un ceturtās vietas ieguvējas (Japāna, Taivāna), Āfrikas čempionāta otrās un trešās vietas ieguvējas (Senegāla, Angola) un Okeānijas trešā labākā komanda (Fidži salas). Dalību Pekinā jau nodrošinājušas Ķīna (mājinieces), pasaules čempiones austrālietes, kontinentu čempionātu uzvarētājas Krievija, ASV, Koreja (otrā vieta Āzijā), Mali un Jaunzēlande (otrā vieta Okeānijā).


Divpadsmit kvalifikācijas turnīra dalībnieces tiks sadalītas četrās grupās pa trim vienībām katrā. Divas labākās komandas no katras grupas iekļūs 1/4 finālos, kuru uzvarētājas automātiski kvalificēsies Olimpiskajām spēlēm. 1/4 finālu zaudētājas savā starpā izspēlēs pēdējo atlikušo ceļazīmi.


Izmantotie resursi:
www.fibaeurope.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-12-01 02:35, pirms 16 gadiem
Nu labi, ka tā... ko tad vēl tā federācija tur čammājās? Domāja vēl nesūtīt, vai?!

     [+] [-]

, 2007-12-01 02:35, pirms 16 gadiem
P.S. Un tur nav ne divu domu, ka kvalifikācijas turnīrs noteiks Spain un vēl mazāk ir šaubas par to, ka LV varētu netikt uz OG

     [+] [-]

, 2007-12-01 06:30, pirms 16 gadiem
kur būs kvalifikācija?

     [+] [-]

, 2007-12-01 17:53, pirms 16 gadiem
Spānijā, es domāju!