Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Tihoņenko atkāpjas, Krievijas izlasēm jauni treneri

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Tihoņenko atkāpjas, Krievijas izlasēm jauni treneri
Boriss Sokolovskis
Foto: orenbasket.ru

Eiropas vicečempioņu, Krievijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Valērijs Tihoņenko tikai dažas dienas pirms izlases treniņnometnes sākuma paziņojis par atkāpšanos veselības problēmu dēļ, trešdien vēsta Krievijas basketbola savienība. Viņa vietā par izlases vadītāju piektdien plānots apstiprināt U20 valstsvienības galveno treneri Borisu Sokolovski.

Sokolovskis piekritis nomainīt Tihoņenko, vienlaikus atdodot U20 izlases grožus savam asistentam Dmitrijam Donskovam. Pēdējais ir Gundara Vētras palīgs Krievijas čempionvienībā Jekaterinburgas UGMK un ar Krievijas jaunietēm strādājis vairākus gadus. Donskova vadītā izlase Eiropas U20 čempionātā Liepājā un Grobiņā apakšgrupu turnīrā B grupā spēlēs ar Ukrainu, Latviju un Zviedriju.

Boriss Sokolovskis ir Krievijas kluba Novosibirskas „Dinamo GUVD” galvenais treneris, turklāt 2009. gadā atzīts par labāko krievu speciālistu Superlīgā. Treneris jau iepriekš strādājis Krievijas izlasē, Igora Grudina vadībā izcīnot 2007. gada Eiropas čempionāta zelta medaļas, bet 2006. gada Pasaules čempionātā Brazīlijā un 2008. gada Olimpiskajās spēlēs Pekinā ierindojoties attiecīgi otrajā un trešajā vietā. Viņš izvirzīts pēc konsultācijām ar Krievijas basketbola federācijas treneru padomes vadītāju Jevgeņiju Gomeļski un - ar valstsvienības sporta direktores Oksanas Rahmatuļinas (nesen spēlēja Maskavas "Dinamo" un Jekaterinburgas UGMK) starpniecību - vadošajām izlases spēlētājām.

Sokolovska un Donskova vadītās jaunietes aizvadītās nedēļas nogalē svinēja trīs uzvaras pārbaudes turnīrā Stambulā, pārspējot Nīderlandes (76:64), Rumānijas (96:46) un Turcijas (71:56) izlases. Par sacensību vērtīgāko spēlētāju tika atzīta uzbrucēja Anastasija Loginova.

Turcija Eiropas čempionāta D grupā sacentīsies ar Rumāniju, Lietuvu un Baltkrieviju, bet Nīderlande A grupā stāsies pretī Bulgārijai, Polijai un Francijai.

Izmantotie resursi:
basket.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-30 12:36, pirms 14 gadiem
Nebūs nekāds Vētra. Jau izlemts aptiprināt Sokolovski.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-06-30 12:46, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: es teicu ka buus? Kurā vietā es to teicu??
OK, tu teici "es jau gaidu"

     [+] [-]

, 2010-06-30 17:20, pirms 14 gadiem
2006.gada čempis notika Japānā, nevis Brazīlijā