Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

SK "Rīga" uzvar mača galotnē

Jānis Celmiņš

SK "Rīga" uzvar mača galotnē
DU/Swedbank basketbolistes
Foto: Nauris Mackevičs, eSports.lv

Latvijas Sieviešu Basketbola līgas (LSBL) regulārās sezonas spēlēs pie uzvarām šovakar tikušas SK "Rīga" un "RTU-Merks" basketbolistes. SK "Rīga" mača pašā galotnē ar 64:62 guva virsroku pār "DU / Swedbank" komandu, bet "RTU-Merks" ar 75:56 apspēlēja "TTT Rīga Juniores".

Šodienas pirmā spēle starp „RTU-Merks” un „TTT Rīga Juniorēm” sākās ar laukuma saimnieču izrāvienu un, neļaujot pretiniecēm punktus gandrīz trīs ar pusi minūtes „RTU -Merks” basketbolistes izvirzījās vadībā ar 7:0. Visai drošu vadību laukuma saimnieces saglabāja arī ceturtdaļas turpinājumā (11:5, 17:8) un noslēdza pirmās desmit minūtes savā labā ar 21:11. Lielajā pārtraukumā komandas devās jau pie mājinieču 15 punktu pārsvara – 42:27. Arī otrajā puslaikā spēles gaita nemainījās un „RTU-Merks” droši aizsoļoja līdz savai 10. uzvarai 23 sezonas spēlēs – 75:56.

Rezultatīvākā spēlētāja „RTU-Merks” rindās bija Anna Gailīte, kuras kontā 22 punkti un 11 izcīnītas bumbas zem groziem. Zaudētājām ar 15 punktiem atzīmējās Anna Sonka.

Otrā šīvakara LSBL spēlē krietni vien spraigākā cīņā SK „Rīga” mača pašā galotnē ar 64:62 guva virsroku pār „DU / Swedbank” komandu. Daugavpilieties jau no paša mača sākuma sāka aktīvi presingot pretinieces, kas arī deva rezultātu, jo mājinieces punktus guva ļoti reti. Taču arī "DU" ar punktu gūšanu īpaši nesekmējās, neskatoties uz to, pirmo ceturtdaļu izdevās noslēgt savā labā - 12:9. Arvien veiksmīgāk uzbrukumā sāka darboties mājinieces, kā rezultātā "DU" sāka vairāk segt zonu, atsakoties no presinga, bet arī tas rezultātus nedeva. Pirmā puslaika beigās "Rīga" ieguva jau pat deviņu punktu pārsvaru - 31:22.

Otrā puslaika pirmajās minūtēs joprojām neviena no komandām ar rezultativitāti neizcēlās, bet mājinieces prata vēl mazliet palielināt savu pārsvaru (35:24), taču arī "DU" nesnauda un ļoti īsā laikā, visvairāk pateicoties Jevsejevas un Egles rezultativitātei, veica iespaidīgu izrāvienu - 15:0. Ceturtdaļas izskaņā spēle gan atkal izlīdzinājās, bet pēdējā sekundē ļoti tuvu iespaidīgam groza guvumam no ļoti tālas distances bija Ērika Mauriņa, šoreiz gan mazliet pietrūka.

Mazrezultatīva spēle bija novērojama arī pēdējās desmitminūtes sākumā. Pāris veiksmīgas darbības gan uzbrukumā, gan aizsardzībā ceturtdaļas vidusdaļā "DU" ļāva iegūt astoņu punktu pārsvaru (56:48), bet lēnā garā rīdzinieces atspēlējās un izlīdzināja rezultātu. Deviņas sekundes pirms beigām tālmetienu iemeta Kristīna Egle, ļaujot "DU" iegūt vadību - 62:61. Arī aizsardzībā izdevās nospēlēt veiksmīgi un līdz spēles beigām bija palikušas vairs tikai 0,9 sekundes, bet tad "Rīga" ļoti veiksmīgi izspēlēja auta iemetienu, gūstot divus punktus, pie tam mājinieces ieguva iespēju arī mest vienu soda metienu, kuru veiksmīgi realizēja Ieva Eide. "Rīga" izcīnīja uzvaru ļoti dramatiskā spēlē, jau trešo reizi šosezon uzvarot Daugavpils komandu.

SK „Rīga” rindās rezultatīvu spēli aizvadīja Līga Rubene, kuras kontā 28 punkti, bet „DU / Swedbank” rindās veiksmīgākā ar 20 punktiem Olesja Jevsejeva. Interesanti, ka rīdzinieču rindās punktus guva tikai sešas spēlētājas.

Izmantotie resursi:
basket.lv