Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Paula Strautmane pēc 30 uzvaru sērijas kļūst par Beļģijas čempioni

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Paula Strautmane pēc 30 uzvaru sērijas kļūst par Beļģijas čempioni
Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" 2024. gada 9. martā. Foto: Kangoeroes

Paula Strautmane un "Kangoeroes Basket Mechelen" basketbolistes svētdien, 21. aprīlī, savā laukumā uzvarēja septiņkārtējo Beļģijas čempioni "Royal Castors Braine" ar 70:67. Finālsērijā līdz divām uzvarām "ķenguri" bija pārāki ar 2-0 un trešo gadu pēc kārtas uzvarēja nacionālajā čempionātā.

Arvida Diela trenētā komanda vietējos turnīros cīnījās bez zaudējumiem. “Kangoeroes Basket” uzvarēja visās 20 pamatturnīra spēlēs, kā arī palika nepārspēta ceturtdaļfināla, pusfināla un fināla sērijās līdz divām uzvarām. Klāt nāca četri panākumi Beļģijas kausa izcīņā.

Piektdien “ķenguri” viesos apspēlēja “Royal Castors Braine” ar 61:43. Svētdien cīņa izvērtās spraigāka. “Bebri” atspēlēja divciparu starpību un galotnē nebija tālu no panākuma, taču beigās pameta laukumu tukšā.

Paula Strautmane 29:08 minūtēs guva septiņus punktus (2p 2/3, 3p 1/3) un izcīnīja četras atlēkušās bumbas. Uzbrucēja izdarīja divas rezultatīvas piespēles, vienu reizi kļūdījās, pārķēra vienu bumbu, saņēma trīs personiskās piezīmes un nopelnīja lietderības koeficientu 10.

Latvijas valstsvienības spēlētāja piedalījās visās Beļģijas čempionāta spēlēs. Paula Strautmane vidēji guva 8,9 punktus un izcīnīja 5,2 atlēkušās bumbas, kā arī izdarīja 2,5 rezultatīvas piespēles un pārķēra 1,7 bumbas. Realizēti 49,4% metienu no spēles, tai skaitā 41% trīspunktu metienu.

“Kangoeroes Mechelen” nākamajā sezonā turpinās spēlēt Eiropā, taču klubs vēl nav pieņēmis lēmumu, kur to darīt – Eirolīgā vai Eiropas kausā. Noslēgti trīs gadu līgumi ar galveno treneri Arvīdu Dielu un Lauru Resimonu, kā arī panākta jauna vienošanās ar amerikānieti Keitu Rīzu.

Strautmane ir trešā latviešu spēlētāja, kura vienā sezonā uzvarējusi gan Beļģijas čempionātā, gan kausa izcīņā. Anete Šteinberga un “Royal Castors Braine” to paveica 2015. gadā, bet Ance Aizsila – 2017. gadā. Tolaik “bebrus” trenēja Ainars Zvirgzdiņš. Jāpiebilst, ka Šteinberga par Beļģijas čempioni kļuva arī 2014. gadā.

Kate Vilka 2020. gada oktobrī izcīnīja Beļģijas kausu “Royal Castors Braine” rindās.