Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsone-Žogota: "Jāspēlē, lai uzvarētu!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jēkabsone-Žogota: "Jāspēlē, lai uzvarētu!"
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: Māris Noviks, eSports.lv

eSports.lv piedāvā interviju ar 2007. gada Eiropas labāko basketbolisti, Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības un Maskavas "Dinamo" spēlētāju Aneti Jēkabsoni-Žogotu.

eSports.lv: Anete, 2007. gada Eiropas labākās spēlētājas galveno balvu Tu saņēmi jau pēc svinīgās ceremonijas. Kā tas notika?
Anete Jēkabsone-Žogota: Protams, beigās viss izvērtās labi, vienalga, kādas problēmas bija pirms tam. Nemaz nezināju, ka man grib dot statueti. Izgāju laukumā, man pasniedza porcelāna vāzi ar ļoti skaistu basketbola bumbu augšdaļā. Domāju, viss, paldies, tas bija kas jauns un neredzēts, puķes arī. Iedomājies, puķes aizmirsu ģērbtuvē. Un tad, ģērbtuvē pienāk FIBA Europe pārstāve Janika Surē, jautājot, vai saņēmu galveno balvu. Teicu, jā, paldies, ļoti smuka vāze. Surē: nē, statueti, kura bija ieslēgta Šabtaja birojā. Šabtajs nezināja, kur viņa ir un galveno balvu vienkārši iedeva vēlāk.

Nezinu, kā notika pirmajos divos gados, taču kādi bija Tavi iespaidi, ceremonijas laikā nostājoties starp Pasaules un Eiropas izlašu starta piecniekiem?
Tas bija skaists un patīkams brīdis, domāju, manai ģimenei bija vēl daudz patīkamāk to redzēt, draugiem un atbalstītājiem. Pati esmu sportiste un tas ir normāli saņemt atzinību par labi padarītu darbu. Esmu ļoti mierīga, paldies, visiem iedeva, (ar uzsvaru) spēlēšu tālāk! Vairāk to novērtē ģimene, tuvie cilvēki apkārt.

Saņēmi daudz apsveikumu no pārējām Zvaigžņu spēles dalībniecēm?
Visi apsveica. Noejot no laukuma, apsveica spēlētājas laukumā, Eiropas izlases soliņš, vēlāk apsveica ģērbtuvē, patīkami!

Laukumā vakar spēlēja Tavas draudzenes Tatjana Ščegoļeva un Selīna Dimēra (pirmā Jekaterinburgas „UGMK”, otrā „Bourges Basket” sastāvā gatavojas Eirolīgas „Četru finālam” Brno)...
Tiešām, vislabākā draudzība man ir ar Taņu un Selīnu. Žēl, ka nevarēju uzspēlēt kopā ar viņām. Ļoti patīk spēlēt ar Selīnu, kā viņa vada saspēli, arī ar Taņu, abas ir augstas klases spēlētājas. Žēl, to liedza savainojums. Ar tādu sastāvu un tādām meitenēm uzspēlēt...un pret tādu sastāvu – austrālietēm un amerikānietēm. Saucu viņas par amerikānietēm, jo tur, šķiet, bija tikai viena austrāliete. Tā bija gandrīz Amerikas izlase, katru dienu tādas spēles nenotiek un katru reizi All Stars spēlē var neiebalsot.

Pirms pusotra gada, pēc pēdējās Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles, uzvarot Beļģiju, teici, ka īpaši neraujies uz Krieviju?
Toreiz vairāk bija baiļu sajūtas, „Dinamo” sastāvs izskatījās diezgan iespaidīgs ar daudzām labām spēlētājām, labām krievu spēlētājām, labām amerikānietēm un konkurence bija liela. Neziņa, kā iejusties jaunā komandā, jaunā valstī. Krievija daļēji asociējās ar to, kā bija kādreiz, savstarpējas cīņas, nepatika vienam pret otru, tas nedaudz biedēja. Atbraucot, domas mainījās. Bija grūti ieiet komandā, jo konkurence bija ļoti nopietna. Un, domāju, tieši par to man jāpateicas, arī, ka tiku izvirzīta Eiropas labākās spēlētājas balvai, trenerim Zvirgzdiņam, kurš man uzticējās. Varbūt laida mani pa priekšu, lai gan Rahmatuļina (Krievijas valstsvienības spēlētāja, Eiropas čempione) un Augustus nav sliktākas spēlētājas. Domāju, „Dinamo” pagājušā gada (2006./2007.) komanda un pērn iegūtā pieredze kopumā bija ļoti vērtīga, sasniedzot augstus rezultātus.

Saņēmi kādus tiešus pārmetumus no Rahmatuļinas?
Aizkulisēs vienmēr ir kādas runas, kādi strīdiņi, tas pieder pie lietas un ir normāli. Krieviem savs temperaments, vienmēr par to pasmejos. Man tas liekas kas jauns, interesanti.

Pērnā gada nogalē „Dinamo”samaksāja parādus spēlētājām un darbiniekiem...
Šobrīd finanšu problēmas atrisinātas, tas arī viens no iemesliem, kāpēc noslēdzu divu gadu līgumu. Turpmāk algu izmaksām jānotiek laikā, citādi klubu var nepielaist dalībai Krievijas čempionātā. Pagājušā gadā bija daudzas problēmas, arī materiālā ziņā, nemaksāja laikā, citi sarežģījumi, atlaišanas. Protams, žēl, ka treneris Zvirgzdiņš aizgāja. Klubā ir iekšējās problēmas, tās es nezinu. Tās man nav jāzin, galvenais – jāspēlē, lai uzvar komanda.

Tagad klubu spēlēs vada "Dinamo - 2" treneris Rišenkovs, ir kādas izmaiņas?
Spēlētājai ir jāaug. Biju jau pieradusi pie trenera Zvirgzdiņa, tagad grūti pierast pie cita. Par pašreizējo treneri,viņam nav tik augsts līmenis un ir ļoti grūti. Ne tikai es tā domāju, arī pārējās meitenes. Tik un tā, joprojām, spēlējām tā, maināmies, kā mums iemācījis treneris, viss ir ieskolots. Ko gribēju teikt, nāks nākamais treneris, pašreizējais strādās līdz sezonas beigām. Tiešām ceru, ka nākamais treneris būs ļoti labs, no kura varēs daudz mācīties, lai augtu kā spēlētāja, sportiste. Kurš tas būs, nav ne jausmas.

Katra Eiropas spēlētāja vēlas spēlēt Eirolīgā, taču "Dinamo" var nākties atkal spēlēt FIBA Eiropas Kausā?
Par Eirolīgu vēl nav zināms. Parīt ir ļoti svarīga spēle Orenburgā (zaudējums 64:91), rītā braucam, droši vien vēl neiziešu laukumā, būšu klāt komandai. Tad ir spēles Krievijas Kausā par pirmo ceturto vietu un, ja iekļūstam četriniekā, bijušas runas, ka tā varētu būt Eirolīgas ieejas biļete. Ļoti ceru uz to, vēlos nākamgad spēlēt Eirolīgā, jo FIBA kausā tagad krities līmenis.

Daudz jaunu komandu, kas iepriekš tur nav spēlējušas...
Jā, turklāt FIBA Kauss pēc Eirolīgas ir liels solis atpakaļ. Varbūt varēšu būt otra titula ieguvēja FIBA Kausā, varēs to ierakstīt CV.

"Dinamo" kopā arī atpūšas?
Ir draudzīga komanda un var visu darīt, tomēr dienu no dienas divreiz trenēties kopā, vēl braukt divas dienas izbraukuma spēlēs, tāpēc brīvajā laikā vēlos atpūsties no komandas. Šogad retāk piedalos kopējos pasākumos, pērn tas bija biežāk. Kā visur saku, man ļoti patīk spēlēt, bet pēc spēles doties mājās un atpūsties, esmu mierīga lauvene.

Vai Maskavā apmeklē citas basketbola spēles?
Bieži eju skatīties „Dinamo” vīriešu komandu, gandrīz katru spēli. Protams, satiekam viņus zālē, tagad treneri satiku, visi pazīstami. Kristapu Valteru neesmu satikusi, viņa komanda spēle nedaudz ārā no Maskavas. Nav sanācis būt klātienē, bet televīzijā mēdzu apskatīties, kā iet.

Sanāk laiks sekot basketbola notikumiem Latvijā?
Vienmēr ieskatos internetā, interesanti. Liekas, līmenis ceļas gan sieviešu, gan vīriešu basketbolā.

Ar metro esi braukusi?
Protams, bieži. Viena gan nē, varbūt apmaldītos, braucu kopā ar savu vīru Edgaru, viņš pazīst Maskavu ļoti labi. Citreiz neprasām šoferim, lai aizved, bet braucam paši, jo tā ir ātrāk un pavadām ceļā daudz mazāk laika, īpaši, ja vēlamies pastaigāt pa pilsētu. No Krilatskas līdz centram ar metro var nokļūt 25 minūtēs.

Tev ir kādas mīļas vietas Maskavā?
Ļoti patīk Sarkanais laukums, tiešām skaista vieta. Pie Maskavas jau esmu pieradusi. Grūtības rada sastrēgumi, dodoties un atgriežoties no izbraukumiem. Zinu, ka pirmdien no Orenburgas Vnukovas lidostā ielidosim pusdeviņos no rīta. Mājās, ceru, būšu vienpadsmitos, taču diez vai, jo tas ir pirmdienas rīts, zinu, kas notiks ielās. Labi, ka dzīvoju netālu no zāles, līdz kurai sanāk piecu minūšu brauciens, nav jābrauc caur sastrēgumiem un, ja tādi ir, tos var apbraukt caur pagalmiem. Ir veikali, kur labprāt iepērkos – centra lielveikali GUM, CUM, ārpus centra MEGA tīkls.

Kādreiz sanāk uzspēlēt tenisu?
Sezonas laikā vispār nespēlēju, arī vasarā ļoti uzmanīgi.

"Dinamo" Tevi steidzināja parakstīt līgumu?
Interesējas vairāki klubi, taču konkrētu piedāvājumu nebija, jo turpinājās Eirolīgas sezona un nebija zināms, cik tālu klubi turnīrā tiks. „Dinamo” mani ļoti steidzināja, citām komandām bija svarīgāk beigt Eirolīgu un tad domāt par nākamo sezonu. „Dinamo” neļāva tik ilgi domāt. Kopumā situācija šeit mani apmierina, patīk viņu attieksme. Nedomāju, ka citur pret mani tik labi izturētos, te ir pirmā vieta, kur mani tik ļoti novērtē. Ciena un prasa, jautā, vai zinu kādas labas spēlētājas, kas iekļaujas komandā un ar kurām patiktu spēlēt kopā. Daudz nosaka atalgojums, vai komanda spēlē Eirolīgā.

„Dinamo” Eirolīgā izpildīja uzdevumu iekļūt ceturtdaļfinālā. Tas ir devis gandarījumu?
Ir, bet vienmēr gribas augstāk, tikt „Final Four”. Esam labi pastrādājušas un grūtā cīņā uzvarējām Polijas komandu „Lotos”. Pret „Spartak” jau vairs nevarēju palīdzēt savai komandai, tā kā līdz galam izdarīts nav. „Spartak” ir ļoti laba komanda, bet pacīnīties ar viņām noteikti varēja. Tagad galvenais labi nospēlēt Krievijas kausā, godam nospēlēt, izdarīt to, ko prasa no mums, tad viss būs kārtībā.

Anete Jēkabsone-Žogota: Visiem faniem eSports.lv, visiem, kas mani vienmēr atbalsta, ir kopā ar mani, tur īkšķus par mani, gribu pateikt visiem lasītājiem Paldies!

eSports.lv raksti par sieviešu basketbolu
Dāmu basketbols Latvijā un pasaulē
Latvijas sieviešu un vīriešu valstsvienības
Viss par 2007. gada Eiropas čempionātu Itālijā
Video vietne

 +20 [+] [-]

, 2008-03-19 15:46, pirms 16 gadiem
musu zelta meitene

 +15 [+] [-]

, 2008-03-19 16:09, pirms 16 gadiem
laj veicas ari talaakaa karjera

 +12 [+] [-]

, 2008-03-19 16:12, pirms 16 gadiem
Laba intervija!man patik
P.S PAlDiIES Esportam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-03-19 16:54, pirms 16 gadiem
skaista ne smuka

  +6 [+] [-]

, 2008-03-19 17:14, pirms 16 gadiem
lai veicas Anetei!!!

 +12 [+] [-]

, 2008-03-19 17:19, pirms 16 gadiem
........braucu kopā ar savu vīru Edgaru!

Nespīd jums.

  +5 [+] [-]

, 2008-03-19 18:13, pirms 16 gadiem
wildon rakstīja: tev patīk intervija vai Anete? Nevar saprast.

kāpēc "vai"???

 +10 [+] [-]

, 2008-03-19 18:34, pirms 16 gadiem
Latvija Lepnums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-03-19 21:51, pirms 16 gadiem
labaka!!!

  +4 [+] [-]

, 2008-03-19 22:10, pirms 16 gadiem
Paldies Tev Anete par skaisto spēli,veseļojies!!!

  +3 [+] [-]

, 2008-03-20 07:42, pirms 16 gadiem
super intervija!!! paldies gan esportam gan Anetei!!!

  +3 [+] [-]

, 2008-03-20 13:47, pirms 16 gadiem
Veiksmi Anetei un paldies par intresantu interviju.

     [+] [-]

, 2008-03-31 16:06, pirms 16 gadiem
wisky_sperminator rakstīja: zel ka mes dazbrid anetes sniegumu nenowertejam jo wina ir siwieta , un siewiesu basketbols protams nekwotejas tik augstu ka wiriesu bet tomer jebkas kas cel un goda musu LAtvijas vardu ir jatbalsta un janowerte

Kamdeelj gan nerakstiiji Latwija?

     [+] [-]

, 2008-04-05 18:36, pirms 16 gadiem
zelta meitene !!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 22:55, pirms 16 gadiem
ii_key rakstīja: Kamdeelj gan nerakstiiji Latwija?


Man arī nepatīk tie pokemoni, kas nemāk pareizi latviski rakstīt :p