Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Gulbis: "Šis ir diezgan nereāli"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Gulbis: "Šis ir diezgan nereāli"
Mārtiņš Gulbis un TTT basketbolistes 2024. gada 18. janvārī. Foto: EuroCup Women

"Tāda dzirkstele – prieks būt šajā komandā. Gribam visi kopā izbaudīt šo ceļojumu," pēc vēsturiskās iekļūšanas Eiropas kausa ceturtdaļfinālā teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

TTT ceturto reizi pēc kārtas spēlēja Eiropas kausa astotdaļfinālā. Aigara Neripa trenētā komanda 2016. gada janvārī divu spēļu summā zaudēja Venēcijas “Reyer” (mājās 61:67, viesos 61:69). Gadu vēlāk sekoja neveiksme pret ungāru “Cegled” (viesos 66:73, mājās 61:57), bet 2018. gada janvārī Mārtiņa Zībarta vadībā tika atzīts turku “Mersin” pārākums (viesos 70:88, mājās 62:63).

Sešus gadus vēlāk – pēc diviem ceturtdaļfināliem Eirolīgā – rīdzinieces daļēji neplānoti atgriezās Eiropas kausā un jau izcīnījušas desmit uzvaras pēc kārtas. Jāatgādina, ka “EuroCup Women” startēja 2002. gada rudenī – pirms tam Eiropas otrā spēcīgākā klubu turnīra gods piederēja Liliānas Ronketi kausa izcīņai (TTT šajās sacensībās 1987. gadā izcīnīja līdz šim pēdējo Eiropas titulu).

“Pietiekami labi aizvadījām pirmo cīņu, taču bija lietas, kuras varējām darīt labāk”,” pusstundu pēc emocionālās uzvaras teica Gulbis. “Manuprāt, tādā izslēgšanas spēlē ir ārkārtīgi svarīgi limitēt vieglos punktus. Un kļūdas – iesākot uzbrukumu, tādu mums bija pietiekami daudz. (Dažreiz) nespējām atbildēt uz agresivitāti.”

Otrās spēles pirmajā puslaikā “Roche Vendee” meta ar 54% no spēles. Rīdziniecēm metienos tik labi neveicās, taču pašaizliedzība aizsardzībā neļāva pretiniecēm doties izrāvienā. TTT pirmajās 20 minūtēs izcīnīja divreiz vairāk atlēkušo bumbu uzbrukumā (10-5), divreiz mazāk kļūdījās (6-13) un pārķēra par piecām bumbām vairāk (8-3).

“Šis ir diezgan nereāli – spēlējām ar tādu sirdi, ar tādu atdevi. Pirms izslēgšanas spēlēm zaudējot pamatcentru... Šodien – daļēji bez Ievas (kapteine otrajā puslaikā spēlēja astoņas minūtes), arī Margo un Gabijai nebija labākā spēle. Iespaidīgi. Izbaudām, un – dodamies tālāk!”

Dekija Koena pirms nedēļas atgriezās Latvijā un atsāka individuālos treniņus. Zinot, ka centra spēlētāja šajā sērijā vēl nevarēs palīdzēt laukumā, treneris koncentrējās uz viņa rīcībā esošajiem spēkiem. “Vēl neesmu painteresējies par magnētiskās rezonanses rezultātiem.”

Labās ziņas – jaunās spēlētājas lieliski tika galā ar uzdevumu. Luīze Sila aizvadīja līdz šim labāko spēli TTT rindās. “Ragaciema tornado” rēķinā 29 minūtēs 15 punkti (trīspunktu metienos 2/3), piecas atlēkušās un divas pārķertas bumbas. Ventspilniecei Evelīnai Otto 22 minūtēs seši punkti un septiņas atlēkušās bumbas. Vanesai Jasai 28 minūtēs astoņi punkti un četras rezultatīvas piespēles.

“Mēs, latvieši, neesam pieraduši slavēt cilvēkus. Šajā turnīra fāzē... Tas nenotiek tāpat vien. Evelīna un (Luīze) Sila katrā treniņā strādā ar milzīgu atdevi. Viņas trenējas ilgāk par noteikto laiku – cepuri nost Valdim Razumovskim, kurš ar meitenēm katru dienu strādā pirms un pēc treniņa.”

Margo Klavo izlaida svētdienas spēli pret Viļņas “Kibirkštis”. “Nebija jautājumu par viņas līdzdalību Eiropas kausa otrajā spēlē. Francijā bija regbijs, maigi sakot – ja nemāk apspēlēt gudri, sāk skriet mums iekšā un brutāli sist. Mazs savainojums – iedevām brīvdienu.”

Ārzemju tiesneši Rīgā ļāva spēlēt un fiksēja salīdzinoši maz pārkāpumu. “Spēle nebija tik asa kā Francijā. Protams, mājiniecēm palīdzēja arī publikas atbalsts. Paldies visiem līdzjutējiem, kuri šodien atnāca kuplā skaitā – ceram viņus redzēt arī turpmāk.

Ceturtdaļfināli notiks nākamā mēneša beigās – pēc 4.-12. februārī paredzētās valstsvienību pauzes. “Priecājos par šo pārtraukumu – TTT tā būs nepieciešama. Katrai spēlētājai pieaudzis minūšu skaits, rotācija ir ierobežota. Katru pauzi jāizmanto gudri – jābūt svaigiem svarīgākajās spēlēs.”

  -1 [+] [-]

, 2024-01-19 14:49, pirms 4 mēnešiem
Varbūt man liekas, bet Gulbis ir sācis mazāk bļaut,kā slima bāba, un lūk rezultāts.

  -3 [+] [-]

, 2024-01-19 15:32, pirms 4 mēnešiem
janx13 rakstīja: Varbūt man liekas, bet Gulbis ir sācis mazāk bļaut,kā slima bāba, un lūk rezultāts.
Tātad meiteņu pašatdeve pie kājas,grūti ieguldītais darbs treniņos arī, jo rezultātu dod tikai tas ka Gulbis ir sācis mazāk bļaut..
Tā var saprast pēc ta job.. komentāra..

  +2 [+] [-]

, 2024-01-19 18:34, pirms 4 mēnešiem
Apsveicu TTT, super! Var redzēt komandai ir sava ķīmija un liels ieguldītais darbs. Tā darboties laukumā, kā to dara meitenes var tikai labs treneris panākt un iemācīt. Šeit jau ir tā viņa kvalitāte un vēl taktika, ko daudzi neredz, bet katrā laikā un vajadzīgā momentā ir sava spēlētāja, kurai ir savs kniifiņš, ko pretinieki nekādi nevar saprast...

  +1 [+] [-]

, 2024-01-19 18:36, pirms 4 mēnešiem
janx13 rakstīja: Varbūt man liekas, bet Gulbis ir sācis mazāk bļaut,kā slima bāba, un lūk rezultāts.
Būtu labāk sēdējis un paklusējis savā "dīvānā". Rezultāts pasaka visu. Iemācies tu tā bļaut, lai tev būtu 10:0...

     [+] [-]

, 2024-01-20 00:06, pirms 4 mēnešiem
Vēl viens pusplānais- "epizodis".Ja tev šādā veidā iemācīts rezultāts pasaka visu (10:0) , tad moška vajadzētu viņas sākt močīt un izsist no šīm (50:0)?

     [+] [-]

, 2024-01-20 09:46, pirms 4 mēnešiem
pēc Anetes un bouges iztāšanās viss ir reāli

     [+] [-]

, 2024-01-20 10:03, pirms 4 mēnešiem
janx13 rakstīja: Varbūt man liekas, bet Gulbis ir sācis mazāk bļaut,kā slima bāba, un lūk rezultāts.
Tā bļaušana ir viena no labā rezultāta galvenajām sastāvdaļām. Tas ir veids, kā no viņām dabūt ārā tos 120%. Citu Eiropas komandu treneri, kuru rīcībā ir daudz labākas spēlētājas, nebļauj. Bet rezultāta arī nav... (piemēram Olimpiacos)