Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsones WNBA komanda pastiprina sastāvu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jēkabsones WNBA komanda pastiprina sastāvu
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Anetes Jēkabsones-Žogotas gaidāmā WNBA kluba Konektikutas "Sun" galvenais treneris Maiks Tibo uzskata, ka komandai šogad jānospēlē labāk nekā 2008. gada sezonā, kad vienība ar bilanci 21-13 izcīnīja otro vietu WNBA Austrumu konferencē.

Pirms divām dienām „Sun” WNBA drafta pirmā izvēle bija Djūkas universitātes centra spēlētāja Šanti Bleka (Chante Black), tādējādi iegūstot labu papildinātāju kluba franču centram Sandrinei Grudai („Sun” spēlēs otro sezonu, ziemā pārstāv Gundara Vētras trenēto Jekaterinburgas UGMK).

Gruda un Bleka pārstāv „Sun” gados jauno spēlētāju spārnu. Pērn Konektikuta sāka sezonu ar astoņām jaunām spēlētājām, tostarp piecām WNBA debitantēm, šogad tendence turpinās, iesaistot četras WNBA debitantes (arī WNBA drafta otrās kārtas izvēli - Virdžīnijas uzbrucēju Laindru Litlsu/Lyndra Littles, jauno spānieti Albu Torrensu (centra spēlētāja, Vigo „Real Celta”), kā arī Eiropā rūdīto Aneti Jēkabsoni-Žogotu).

„Pērnās sezonas sākumā nezināju, ko gaidīt,” teica Tibo. „Tagad zinu, ko varu ar viņām izdarīt, taču šogad citus ar to iespējams nepārsteigsim. Cilvēki tik daudz neskatīsies uz mums no augšas, kā pirms gada vasaras sākumā. Taču visām jaunajām ir viena gada pieredze plus ārzemju pieredze, lai norūdītos gan fiziski, gan garīgi.”

Šoziem „Sun” spēlētājām Eiropā klājies labi. Gruda un Šopronas „MKB Euroleasing” basketboliste Embera Holta pirms nedēļas spēlēja FIBA Eirolīgas „Četru finālā”, Jēkabsone-Žogota tikusi līdz FIBA Eiropas Kausa un Krievijas superlīgas pusfināliem.

Kā ārzemju pieredzi izmantot WNBA – tāds ir jautājums. „Eiropā spēles ir savādākas, tur daudz izmanto zonas aizsardzību,” uzskata Tibo. „Uzbrukuma sistēmas arī atšķiras. Tas, ko zini, ir spēlētāju individuālās prasmes. Zinu, ka Jēkabsone labi met. Brīvs tālmetiens un viņa trāpīs. Tādas prasmes visur tiek vērtētas augstu.”

Konkurence WNBA Austrumu konferencē ir augusi pēc Hjūstonas „Comets” izjukšanas un tā saucamā „izkliedes” drafta komplekta ar ceturtdien notikušo WNBA draftu. Tibo izceļ Tameras Jangas un Izianes Kaštru Markišas pārstāvētās Atlantas „Dream” pastiprināšanos. „Atlanta pievieno Mišelu Snovu, Šemiku Holdsklavu, Endželu Makotriju un Sančo Laitlu.” Papildus ierobežojumus rada šosezon noteiktais ierobežojums spēļu pieteikumos atstāt 11 spēlētājas agrāko 13 vietā.

Savukārt līdz Grudas un Jēkabsones-Žogotas atbraukšanai jūnija beigās Tibo cer uz pirmssezonas treniņnometni uzaicināt arī divas vai trīs nedraftētas spēlētājas. Jebkurā gadījumā pēc aizokeāna papildspēku ierašanās divām spēlētājām būs jāpamet „Sun” rindas.

Izmantotie resursi:
theday.com

  +2 [+] [-]

, 2009-04-12 00:42, pirms 15 gadiem
Kubliņai nav iespējas tikt WNBA?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-04-12 02:11, pirms 15 gadiem
Kāda konkurence uz viņas pozīciju?

  +3 [+] [-]

, 2009-04-12 02:34, pirms 15 gadiem
'" Tas, ko zini, ir spēlētāju individuālās prasmes. Zinu, ka Jēkabsone labi met...""treneris TIBO ir zinošs