Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Romaņenko: "Nedrīkst atslābināties, jācīnās līdz galam"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Romaņenko: "Nedrīkst atslābināties, jācīnās līdz galam"
Nikolajs Romaņenko un Ērika Mauriņa
Foto: Nauris Mackevičs, eSports.lv

"Nedrīkst atslābināties, jācīnās līdz galam," sen zināmo patiesību pēc izrautās uzvaras pašā mača galotnē LSBL spēlē pret "TTT Rīga - Juniores" (65:63) atgādināja "DU/Swedbank" galvenais treneris Nikolajs Romaņenko.

Atgādināsim, ka vakar vakarā "DU" basketbolistes parūpējās par sensāciju, savā laukumā ar 65:63 uzvarot "TTT Rīga - Juniores". Tā bija Daugavpils komandas otrā uzvara. Izcilu sniegumu šajā spēlē nodemonstrēja Kristīna Egle, kura guva 40 punktus. Komandas galvenais treneris Nikolajs Romaņenko pēc spēles portālam eSports.lv pastāstīja, ka bijis ļoti apmierināts ar komandas sniegumu šajā spēlē:

"Izcilu spēli aizvadīja Kristīna Egle, kura guva 40 punktus, realizējot 10 no 18 tālmetieniem, te komentāri lieki. Domāju, ka viņa ir viena no labākajām tālmetienu realizētājām visā Latvijā, varbūt tikai Dita Krūmberga var ar viņu sacensties. Labi nospēlēja Inga Borodavko un arī Ērika Mauriņa veiksmīgi paveica savu darbu, kopumā visa komanda nospēlēja teicami.

Fantastiska galotne, mēs uzvarējām spēli praktiski divu minūšu laikā. Pretinieki spēles beigās jau laukumā sūtīja nomināli otro sastāvu, kad labākās atgriezās atpakaļ, tās vairs nevarēja nospēlēt tā, kā vajadzētu. Nomainījām aizsardzības shēmu uz 3-2, viņas ilgi nevarēja saprast, kā mēs spēlējam. Pretinieces realizēja tika sešus procentus tālmetienu, bet mēs 39. Tas sieviešu basketbolam ir ļoti augsts procents. Groza apakšā nospēlējām nepārāk aktīvi, jo pēdējā laikā Jevsejeva baidās spēlēt , viņai šodien tikai četri punkti. Galotni tomēr vinnējām, Kristīna, paldies Dievam, iemeta. Lieliski nospēlējām pēdējo ceturtdaļu (27:13), kaut arī parasti pēdējām minūtēm mums spēka nepietiek, jo starta piecinieks nespēj izturēt, šoreiz tā veiksmīgi sanāca, kaut arī rezervistes spēlē iesaistījās neveiksmīgi, bet vismaz ļāva labākajām atvilkt elpu.

Šī spēle vēlreiz atgādināja, ka nekad nedrīkst atslābināties, vienmēr jāspēlē līdz galam. Protams, ka "TTT" sniegumu ietekmēja tas, ka viņām savainojumu guvusi Šteinberga, bet, piemēram, tā pati Šurkusa parasti tik daudz nav metusi (16 punkti). Ļoti žēl, ka mums nevar palīdzēt Evelīna Zīle, nezinu, kad viņa atgriezīsies laukumā, jo ir jāveic divas operācijas, bet tas maksā lielu naudu. Meitenēm ir lielisks komandas gars, vēl ir cerības aizķerties priekšpēdējā vietā. Līderi komandā es neredzu, jo katru spēli cenšamies izvirzīt kādu līderi, bet šodien nepārprotami, ka tā bija Egle. Veicas stiprākajiem. Esmu ļoti apmierināts ar komandu, ne tikai ar Egli, bet ar visu komandu kopumā. Uzvaru izcīnīja komanda, treneris palīdzēja (smejas), pārējās 19 spēles zaudējis esmu es, pagaidām, bet viss vēl ir priekšā (smejas – aut.)."

Vaicāts, kādas ir komandas izredzes pret "Cēsīm", Romaņenko atbildēja, ka būs ļoti grūti, bet komanda centīsies: "Nu pret "Cēsīm"... Nu "Cēsis" tas jau ir skaidrs, ka viņu mērķis ir pirmā vieta, tā ir izlases bāzes komanda. Noteikti cīnīsimies, jo savādāk mēs zaudēsim ļoti graujoši. Paldies komandai par visu, cepuri nost Kristīnas priekšā."

     [+] [-]

, 2009-02-12 14:24, pirms 15 gadiem
Malaces.
Kāds nezin cik ilgi nespēles Anete Šteinberga. ?

  -1 [+] [-]

, 2009-02-12 16:12, pirms 15 gadiem
Romanjenko laikam vieniigais daugavpilii kas tur basiiiti kaut cik pi edziiiviibas!!!!!

Zheel protams, ka tur nav profesionaalas viirieshu komandas jo pilseeta liela un talantu ar pietiekoshi...

  -1 [+] [-]

, 2009-02-12 16:37, pirms 15 gadiem
Yuhoooo! Ppilnīgi piekrītu Nikolajam Nikolaevičam tā turēt meitenes, mēs ar jums!