Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kautiņš NCAA spēlē beidzas ar sešu spēlētāju izraidīšanu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kautiņš NCAA spēlē beidzas ar sešu spēlētāju izraidīšanu
Ešlina Votkinsa un Kamila Kardozu 2024. gada 10. martā Grīnvilā. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā studentu sporta asociācijā (NCAA) turpinās Čempionātu nedēļa basketbolā, kurā tiek noskaidrotas nacionālā čempionāta dalībnieces. "Southeastern Conference" čempionāta finālā izcēlās kautiņš, kura rezultātā tika izraidītas sešas LSU un "South Carolina" spēlētājas.

Trīsdesmit astotās minūtes beigās, kad rezultāts bija 73:66 “South Carolina” labā, “Gamecocks” spēlētāja Maileiža Fulvailija atņēma bumbu pretinieču spēlētājai Flažē Džonsonei. Pēdējā kavēja pretinieci un saņēma nesportisko piezīmi.

Dodoties malā, Džonsone uzgrūdās “South Carolina” spēlētājai Ešlinai Votkinsai. Tālāk iejaucās “Gamecocks” divmetrīgā centra spēlētāja Kamila Kardozu (Kamilla Cardoso) – viņa piesteidzās un nogrūda Džonsoni zemē.

Neskaitot Kardozu, no spēles tika izraidītas vēl piecas spēlētājas – visas par izskriešanu laukumā – Hlo Kitsa, Tesa Džonsone un Sakima Vokere no “South Carolina”, kā arī Alija Del Rosario un Džena Kenta no “Louisiana State University”.

Džonsones brālis pārlēca pāri sekretariāta galdam un pieskrēja klāt Kardozu, kamēr viņu aizveda policijas virsnieki. Viņš netika arestēts. “Southeastern” līgas vadība žurnālistiem slēdza pieeju komandu ģērbtuvēm – pretēji konferences finālturnīrā pieņemtajai praksei.

NCAA nolikums paredz, ka spēlētāji, kuri izraidīti par kaušanos, nevar piedalīties komandas nākamajā spēlē. Tas nozīmē, ka Kardozu pēc nepilnām divām nedēļām būs jāizlaiž nacionālā čempionāta pirmā spēle. NCAA par pārējo spēlētāju diskvalifikāciju lems vēlāk.

Kardozu pēc spēles publicēja atvainošanās tvītu. “Atvainojos par manu uzvedību šodienas spēlē. Mana rīcība neatspoguļo ne manas, ne “South Carolina” vērtības. Ļoti nožēloju izdarīto. Uzņemos pilnu atbildību par savu rīcību. Apņemos nākotnē izturēties ar cieņu un sportisku stāju.”

Spēle beidzās ar “South Carolina” uzvaru – 79:72.

LSU un “South Carolina” konkurence saasinājās 2021. gadā, kad bijusī “Baylor” stūrmane Kima Malkija kļuva par Luiziānas komandas galveno treneri. Malkijas jaunā komanda 2023. gada SEC finālā zaudēja “South Carolina”, bet dažās nedēļas vēlāk triumfēja NCAA čempionātā.

“Southeastern Conference” komandu rēķinā ir 11 NCAA tituli. Patriša Samita un “Tennessee” basketbolistes astoņas reizes uzvarēja nacionālajā čempionātā (1987, 1989, 1991, 1996-1998, 2007, 2008). Viņām sekoja “South Carolina” (2017, 2022) un LSU.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/womens-college...
https://www.espn.com/womens-college...
Likme par 22 miljoniem, LSU paraksta rekordlīgumu ar Teksasas “dzelzs lēdiju”
Dekijas Koenas bijusī trenere sagādā LSU pirmo NCAA titulu