Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņš: ''Cēsīs ir labi organizēta sistēma''

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Zvirgzdiņš: ''Cēsīs ir labi organizēta sistēma''
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: Romualds Vambuts

Šodien notika sieviešu basketbola kluba SK ''Cēsis'' preses konference, kurā tika prezentēts kluba jaunais galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš, kā arī sniegta informācija par citiem komandas jaunumiem un mērķiem.

Par kluba trenera maiņu

Pirms Ziemassvētkiem SK ''Cēsis'' tehniskais direktors Krišjānis Kļaviņš esot apspriedis tā brīža situāciju ar nu jau bijušo kluba galveno treneri Gintaru Kručkausku un esot nonākuši pie secinājuma, ka nepieciešams pastiprināt kluba vadību. Tā rezultātā tika nolemts, ka Kručkausks turpmāk pildīs basketbola operāciju vadītāja pienākumus, un tiks meklēts jauns galvenais treneris. Otrā trenera amatā paliks Viktors Brizgalovs, un Ieva Tāre būs spēlējošā trenere.

Pirmajam piedāvājums tika izteikts Ainaram Zvirgzdiņam, kurš to arī pieņēmis. Esot ticis piedāvāts līgums uz pusotru sezonu, bet Zvirgzdiņš esot pagaidām noslēdzis vienošanos līdz šīs sezonas beigām, par atlikušo gadu tiks domāts pēc Eiropas čempionāta.

"Ainars Zvirgzdiņš, mūsuprāt, ir viens no labākajiem sieviešu basketbola treneriem Eiropā," teica Kļaviņš. "Esam ļoti priecīgi, ka Zvirgzdiņš atsaucās uz šo piedāvājumu. Uzreiz vēlējāmies parakstīt līgumu uz pusotru sezonu, tomēr beigās panācām vienošanos līdz šīs sezonas beigām, taču ceru, ka mūsu sadarbība turpināsies, lai nākamajā sezonā, lai komanda varētu labāk nostartēt FIBA Eiropas kausa izcīņā. Labāku treneri mēs nevarētu vēlēties, jo šis speciālists sevi pierādījis visaugstākajā līmenī, aizvedot Latvijas sieviešu izlasi līdz Eiropas čempionāta pusfinālam, ar Maskavas "Dinamo" uzvarot FIBA Eiropas kausa izcīņā un veiksmīgi darbojoties BK "Ventspils" vīriešu basketbola klubā."

Ieva Tāre (SK "Cēsis" kluba kapteine):
"Man kā sievietei ir ļoti svarīgi, ka Cēsu klubā par mums rūpējas, tiek respektēts mūsu viedoklis. Viens no aspektiem, kāpēc nolēmu spēlēt Cēsīs, bija iespēja startēt FIBA Eiropas kausā. Brīdī, kad ierados Cēsīs un komandā bija viena pieredzējusi spēlētāja (es), trīs bija mazāk pieredzējušas, bet pārējās bija 16 līdz 18 gadus jaunas meitenes, tad es pie sevis nodomāju: "ko mēs darīsim tajos Eiropas kausos". Pirmais, protams, bija mērķis tikt pamatturnīrā, ko mēs arī veiksmīgi izpildījām. Pēc tam pārvarējām grupu turnīru, kas jau vien ir liels sasniegums, debijas sezonā izkļūt no grupas."

Ainars Zvirgzdiņš, atbildot uz jautājumu, kāpēc piekrita Cēsu piedāvājumam, minēja trīs motivējošās lietas: SK ''Cēsis'' ir labi organizēta sistēma, nepieciešama darba prakse pirms Eiropas čempionāta un treneris Cēsu klubā vēlējies strādāt ar Latvijas izlases kandidātēm. "Lai tā dinamika būtu tāda, ka Cēsu klubs aug kopā ar Latvijas izlasi un vietējām meitenēm, izmantojot pēc iespējas mazāk viesspēlētāju, jo Latvijā ir patiešām labas un talantīgas meitenes. Centīšos attaisnot uz sevi liktās cerības, sasniedzot rezultātus, kādus vēlas kluba vadība – uzvaras Latvijas un Baltijas sieviešu basketbola līgās."

Komandas papildinājums un mērķi

Komandai pievienojušās arī divas jaunas spēlētājas: amerikāniete Kristena Menna, kas pirms tam četras sezonas spēlējusi WNBA, ar viņu noslēgts līgums līdz sezonas beigām, un Latvijas izlases saspēles vadītāja Anda Eibele, kas līdz šim pārstāvēja Horvātijas klubu "Gospic Osiguranje". Ar Eibeli noslēgts līgums uz pusotru sezonu. Tāpat šobrīd tiekot veiktas pārrunas arī ar Elīnu Babkinu par pusotra gada līgumu.

Kluba mērķis ir uzvarēt gan Latvijas čempionātā, gan arī Baltijas līgā. SK ''Cēsis'' cer rīkot gan Latvijas līgas, gan arī Baltijas līgas finālstadijas spēles. ''Cēsis'' turpinās strādāt pie skatītāju piesaistīšanas. Ja pašreiz uz spēlēm ar "TTT Rīga" pilsētā ar 17 tūkstošiem iedzīvotāju nāk 800-900 skatītāju, komandas tehniskais direktors Krišjānis Kļaviņš vēlas turpmāk redzēt zāli vēl pilnāku. "Tā ir viena no manām motivācijām, jo basketbols domāts Cēsu pilsētas un reģiona cilvēkiem, vēlos, lai zālē būtu 1000-1300 cilvēku un tribīnes būtu pilnas.

Latvijas Sieviešu Basketbola līgas čempionātā "Cēsis" ar 12 uzvarām 14 spēlēs ieņem otro vietu aiz ''TTT Rīga''. Tuvākā spēle LSBL paredzēta sestdien, 10. janvārī, kad Juglas sporta zālē, Juglas ielā 16 plkst. 16:00 jātiekas ar sporta kluba "Rīga" vienību.

Saistītie raksti:
Zvirgzdiņš kļūs par "Cēsis" galveno treneri
Zvirgzdiņš: "Piekritis esmu, līguma vēl nav"

  -1 [+] [-]

, 2009-01-08 16:36, pirms 15 gadiem
Un man visu laiku likās ka Cēsis valda viens vienīgs haoss.. Spēlētājas maina kā zeķes.Īpaši leģionāres!

     [+] [-]

, 2009-01-08 16:38, pirms 15 gadiem
Uzvarēs!

  +9 [+] [-]

, 2009-01-08 16:39, pirms 15 gadiem
tas jau laikam pateicoties Krišjānim. Ir gadījies pabūt Cēsīs uz spēli, nu atmosfēra vienkāŗši super, šajā pilsētā tik tiešām mīl sieviešu basketbolu

 +13 [+] [-]

, 2009-01-08 16:41, pirms 15 gadiem
garais_999 rakstīja: tas jau laikam pateicoties Krišjānim. Ir gadījies pabūt Cēsīs uz spēli, nu atmosfēra vienkāŗši super, šajā pilsētā tik tiešām mīl sieviešu basketbolu
jā mīl sievietes, kā gan var nemīlēt sieviešu basketbolu!
Slēpts komentārs: bambas
Slēpts komentārs: kārumiņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-01-08 17:22, pirms 15 gadiem
Lai veicas Anda!

  +3 [+] [-]

, 2009-01-08 17:30, pirms 15 gadiem
Ieva ir viena no labakajam LV un Europa, domaju rasis klubs kurs panems

  +1 [+] [-]

, 2009-01-08 17:37, pirms 15 gadiem
Šis taču ir viens vienīgs sieviešu basketa meistars! Lai veicas Cēsiniecēm!

     [+] [-]

, 2009-01-08 19:38, pirms 15 gadiem
prieks par sadiem komentariem. ja to ,ka cesis,tiesi pateicoties KK,ir laba organizacija saka ,ka jau tika rakstits, eiropas klases treneris ,tad beidzot normali cilveki tices,ka ne tikai toto spele kk. lai veicas musu milulem!!! butu jau labi zelts,bet tas vel ir jaizcina.

     [+] [-]

, 2009-01-08 23:46, pirms 15 gadiem
ja nekļūdos tad cēsu zālē tik 500 sēdvietas....

     [+] [-]

, 2009-01-09 00:49, pirms 15 gadiem
kļūdies! Cēsīs ir zāle ar pāri pa 1000 sēdvietām + stāvvietas! Krišjānis šovasar uzcēla jaunu halli un tagad pietiek vieta visiem!

     [+] [-]

, 2009-01-09 00:58, pirms 15 gadiem
Te ir arī bilde no Cēsu halles! ';

     [+] [-]

, 2009-01-23 00:39, pirms 15 gadiem
jaaazeps rakstīja: Te ir arī bilde no Cēsu halles!
Tikai jumts vēl nav uzlikts...