Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ieva Pulvere: "Visas uzkurināja visu laiku – meitenes bija fantastiskas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ieva Pulvere: "Visas uzkurināja visu laiku – meitenes bija fantastiskas"
Ieva Pulvere un "BioSil" WBBL direktors Arvīds Klovas. Foto: Kuba Skovron, Koszykowka Kobiet

"Ļoti patīkams kontrasts pēc iepriekšējās sezonas ārzemēs. Stambulas "Galatasaray" bija superzvaigzne, kura sagrāva komandas spēli jau no pirmajām dienām. Rīgā par saliedēšanos un komandas ķīmiju diskusiju nebija vispār," pēc uzvaras "BioSil" Sieviešu Baltijas basketbola līgā teica TTT kapteine Ieva Pulvere.

Marta priekšpēdējā dienā gaiss Palangā iesila līdz +13 grādiem. Septiņos vakarā kļuva vēsāks, taču tas nekavēja četrām TTT spēlētājām – Ievai Pulverei, Margo Klavo, Luīzei Silai un Evelīnai Otto – atzīmēt uzvaru ar atsvaidzinošu peldi Baltijas jūrā.

Pulvere jau sen pievienojusies spēlētājām, kuras dažādās desmitgadēs vedušas TTT pretī uzvarām visos iespējamos turnīros. Aizsardzi izceļ Eiropā paveiktais – viņa ir vienīgā, kura ar Rīgas klubu divas reizes spēlējusi Eirolīgas ceturtdaļfinālā (2019, 2022) un šogad Eiropas kausa 1/4 finālā.

“Spēlētāju pašatdeve visās komandās bija augstā līmenī – cīnīšanās notika par katru bumbu,” kapteine teica pusstundu pēc fināla. “Gan Marinai Solopovai, gan Vanesai Jasai pirms metiena pretiniece ielēca kājās – nebija īsti smuki, taču fināls paliek fināls. Tas nenotika speciāli, vairāk nepadomājot.”

Izšķirošās spēles pirmajā puslaikā abas komandas no spēles meta ar 50% precizitāti, taču kopējo basketbola kvalitāti finālturnīrā Pulvere vērtēja kritiski. “Šoreiz nepiekritīšu par kvalitatīvu basketbolu – piektdien par to runājām. Finālturnīrā spēlējām ar jaunām bumbām, kuras bija ļoti piepumpētas. Veidojās nesaderība starp grozu un bumbu.”

TTT līdere norādīja, ka vienā no spēlēm komandas guvušas par 20 punktiem mazāk nekā vidēji sezonā. “Īpaši tas izpaudās pusfināla spēlē starp “Kibirkštis” un “Neptūnas” – abām komandām 18% precizitāte trīspunktu metienos. Tajā pašā laikā – visas četras komandas pamatturnīrā vidēji meta virs 70 punktiem spēlē.”

Rīdzinieces sezonā meta 86,6 punktus spēlē. LCC šis rādītājs bija 81,3 punkti, bet “Neptūnas” – 73,5 punkti. “Minētā iemesla dēļ basketbols nebija tik kvalitatīvs, kādu mēs varētu rādīt. Sākumā nevarējām “atkost” grozus – tik daudz aizmestu metienu garām no groza apakšas. Tas nebija satraukuma vai meistarības trūkuma dēļ. Protams, visas komandas bija vienādā situācijā.”

TTT uztraukumam bija citi iemesli. Pusfinālā pret “Kibirkštis” potītes savainojumus guva galvenās bumbas turētājas Kaira Lamberte un Vanesa Jasa. Eiropas jaunatnes vicečempione paveica neticamo un finālā atgriezās laukumā. “Piektdien neticēju, ka Vanesa sestdien spēlēs. Potīte bija sapampusi liela. Viņa ir malacis! Ļoti priecājos, ka Vanesa spēlēja.”

Ieva februāra otrajā pusē atgriezās laukumā mēnesi pēc rokas lūzuma. “Smējāmies reizē ar fizioterapeiti Sintiju Priedi – mums ir kā vecākiem cilvēkiem. Kad notiek laika maiņas, savainojumu jūtu diezgan pamatīgi. Sāpes ir jūtamas, taču trenēties netraucē. Jā, ievēroju noteiktās četras nedēļas (lūzuma vietas sadzīšanai). Pēc sezonas būs laiks, lai roka izveseļotos pavisam.”

Kapteine finālā vairāk spēlēja ar bumbu un darīja to ļoti sekmīgi. Ieva Pulvere guva 22 punktus, kā arī daudz uzņēmās uzbrukumā. TTT spēlē izprovocēja 18 piezīmes un puse no tām bija aizsardzes rēķinā. Iznākums – uzvara un otro reizi nopelnīta finālu vērtīgākās spēlētājas balva (2022, 2024).

Ieva atzinīgi novērtēja “LCC International University” veikumu – Klaipēdas studentes finālā spēlēja pirmo reizi. “Ļoti patika, kā viņas spēlēja. Nezinu, kāds studentēm ir treniņu grafiks, taču viņas spēj visu labi savienot. Treneris Viļus Stanišausks izdarījis ļoti labu darbu. Visas spēlē aizrautīgi – patika spēlēt pret tādu komandu.”

Sestdiena Palangā kļuva par atalgojumu sezonas laikā ieguldītajam darbam. TTT nepārvarēja Eirolīgas kvalifikāciju, taču sasniedza 10 uzvaru sēriju Eiropas kausā, pirmo reizi spēlēja turnīra ceturtdaļfinālā un bez zaudējumiem veica nebūt ne vieglo distanci Baltijas basketbola līgā.

“Šogad par saliedēšanos un komandas ķīmiju diskusiju nebija vispār. Meitenes bija fantastiskas. Laba ārzemnieču izvēle – gan laukumā, gan cilvēcisko īpašību ziņā. Visas uzkurina visu laiku un uztur enerģijas līmeni. Visas par un ar komandu – fantastiska cilvēku grupa!”

Ievai sportiski veiksmīgākais izrādījies laiks pēc dēla piedzimšanas. Eirolīgas ceturtdaļfināls pret “Fenerbahce” 2022. gada martā, Eiropas kausa fināls ar “Galatasaray” 2023. gada pavasarī un kārtējā labā sezona ar TTT – jaunās mammas turpina gūt panākumus.

“Šosezon kļuva nedaudz vienkāršāk – dēls septembrī sāka pirmo reizi iet dārziņā. Tas palīdzēja veidot dienas ritmu, jo treniņi notiek rīta pusē. Ģimene, māsa Baiba, vecāki ir mani lielākie palīgi. Gatavi pieskatīt dēlu jebkurā brīdī. Pateicoties viņiem, varu apvienot šīs lietas. Paldies viņiem!

Karjera: SK Cēsis (2006-2010), Latvijas Universitāte (2010-2011), TTT Rīga (2011-2013), Kibirkštis (2013-2014, Lietuva), TTT Rīga (2014-2019, 2020-2022), Galatasaray (2022-2023), TTT Rīga (2023-). TTT debitēja 2011. gada 8. janvārī.

"Četru fināla" vēsture

SezonaPilsētaČempionesFinālistesTrešā vietaPusfinālistes
2024PalangaTTT Rīga 77LCC Klaipeda 66Neptūnas 58Kibirkštis 48
2023BirštonaTTT Rīga 69Kibirkštis 68RSU 71Neptūnas 62
2022JonavaTTT Rīga 68Kibirkštis 62Neptūnas 72RSU 68
2021-----
2020RīgaTTT Rīga 107Kaunos Aistes LSMU 67Liepāja 71Kibirkštis 61
2019ViļņaTTT Rīga 76Kaunos Aistes LSMU 62Kibirkštis 94Tallinn University 66

Izmantotie resursi:
WBBL 2024: kalendārs, tiešraides un jaunākās ziņas
WBBL 2023: rezultāti, ziņas un arhīvs
WBBL 2022: rezultāti, ziņas un arhīvs
WBBL 2020: rezultāti, ziņas un arhīvs
WBBL 2019: rezultāti, ziņas un arhīvs

     [+] [-]

, 2024-04-04 15:12, pirms 4 nedēļām
Simpātiska gan kā spēlētāja, gan kā sieviete.

     [+] [-]

, 2024-04-04 18:20, pirms 4 nedēļām
tā viš i, īpaši arī komandas līdere dažādās izpaumēs/ p. s. līdzīgas dotības atceros Ievai Tārei