Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

WNBA par 39 spēlētājām mazāk

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

WNBA par 39 spēlētājām mazāk
Foto: WNBA

Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) vadība nolēmusi samazināt spēlēm piesakāmo basketbolistu skaitu komandu sastāvos, rezultātā kopējam spēlētāju skaitam līgā sarūkot līdz 143.

WNBA šosezon spēlēs 13 komandas un trīspadsmitās sezonas oficiālajos sastāvos varēs iekļaut 11 spēlētājas. 2008. gada sezonā komandas varēja pieteikt par divām spēlētājām vairāk, tātad šajās pozīcijās būs par 26 spēlētājām mazāk. Turklāt WNBA komandai Hjūstonas „Comets” beidzot pastāvēšanu, atbrīvojās arī trīspadsmit Teksasas kluba spēlētājas.

2008. gada sezonā WNBA komandu sarakstos bija 182 spēlētājas. Jāpiebilst, ka apritē bija daudz lielāks basketbolistu skaits - ap 600 - no kurām daļa ieguva pirmssezonas treniņnometņu līgumus (nav retums, ja klubu treniņnometnēs tiek pulcētas, piemēram, 25 spēlētājas).

Komandu ģenerālmenedžeri uzskata, ka reālais samazinājums būs mazāks. „Nedomāju, ka tas ir ekonomisko apstākļu dēļ,” teica Anetes Jēkabsones-Žogotas gaidāmā WNBA kluba Konektikutas „Sun” ģenerālmenedžeris Kriss Sjenko. „Daudzas komandas jau iepriekš pieteica mazāku spēlētāju skaitu. Pērn mums bija 12, gadu iepriekš 13. Un vienmēr ņēmām līdzi papildus spēlētājas. Bet dažas komandas veda tikai 11 un radās jautājums – vai līgā ir vienoti standarti?”

Lēmums jau radījis izmaiņas. Braiens Eglers, Sietlas „Storm” galvenais treneris, pērnās nedēļas nogalē paziņoja, ka klubs atlaiž trīskārtējo WNBA vērtīgāko spēlētāju Šerilu Svūpu, lai iegūtu brīvus finanšu līdzekļus sastāva papildināšanai. Svūpas vietā „Storm” vēlas piesaistīt centra spēlētāju Dženelu Bērsu, kura šoziem kopā ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu spēlē Krievijas klubā Maskavas „Dinamo”. Tāpat „Storm” cer atkārtoti sadarboties ar austrālieti Lorēnu Džeksoni, kuras iespējamo izvēļu vidū ir Fīniksas „Mercury” un Konektikutas „Sun” .

WNBA kluba algu griesti 2009. gada sezonā, tāpat kā gadu iepriekš, ir 803 000 ASV dolāru. Pēc oficiālo sastāvu samazināšanas klubi papildus iegūs 70 000 dolāru (divu jaunpienācēju jūnija – septembra sezonas atalgojums).

Izmantotie resursi:
courant.com

     [+] [-]

, 2009-02-03 15:08, pirms 15 gadiem
803000 USD / 11 spēlētājas /4 mēneši = 18 250 USD = 10 074 Ls
Lūk, vidējā alga mēnesī labākajām planētas spēlētājām vasaras atvaļinājumā.
Kā tas iet kopā ar Cēsu un TTT klubu algām, nerunājot nemaz par Krieviju? Spēlētājām, kas no WNBA standarta atpaliek?
Vai tiešām WNBA spēlē tikai dēļ prestiža, vai tur ir vēl kas apakšā? Prēmijas par uzvarām laikam taču ir iekšā algu grozā?