Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti "Pro League" finālturnīrā apstājas pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolisti "Pro League" finālturnīrā apstājas pusfinālā
Nauris Miezis. Foto: FFBB

Dalību Francijas pilsētā Tulūzā notiekošajā "Pro League" 3x3 basketbola seriāla finālturnīrā noslēguši Latvijas basketbolisti. Latvieši pārvarēja ceturtdaļfinālu, pārspējot Puertoriko komandu "San Juan", bet pusfinālā atzina Beļģijas komandas "Antwerp" pārākumu.

• Latvijas 3x3 basketbolisti šajās dienās noslēdz dalību "Pro League" turnīru seriālā. Finālturnīrā startē vien astoņas komandas, kas bija sadalītas divās grupās. Grupas labākā komanda iekļuva pusfinālā, bet otrās un trešās vietas īpašnieces spēlēja ceturtdaļfinālā. Latvijas komanda, ko veido Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, finālturnīra ievadā sakāca "Lausanne" un "Amsterdam", bet cīņā par uzvaru grupā izlaida uzvaru pret "LTU Basketball".

• Līdz ar to ceturtdaļfinālā latvieši spēlēja pret A grupas trešo labāko komandu, Puertoriko vienību "San Juan". Spēles pirmajās trijās minūtēs laukumā cīņa ritēja līdzīgi, latviešiem esot minimālā vadībā (5:4). Izrāvienu ar sekmīgu tālmetienu sāka Lasmanis, bet spēles laika vidū rezultāts jau Latvijas komandai bija ļoti labvēlīgs - 14:5. Šis kļuva par izšķirošo izrāvienu, kas Latvijas komandai ļāva nepiespiesti aizvest spēli līdz pārliecinošai uzvarai - 21:10.

Pusfinālā Latvijas komandas pretinieki bija Beļģijas vadošā komanda "Antwerp". Spēles pirmajās divās minūtēs beļgiem visu laiku izdevās atspēlēt nelielu deficītu, rezultātam esot 4:4. Lasmaņa tālmetiens deva Latvijas komandai divu punktu pārsvaru, bet Raimo sagādātie trīs ekstra uzbrukumi nevainagojās sekmīgos metienos no distances Lāča un Mieža izpildījumā. Kad spēlētas bija četras minūtes, "Antwerp" realizēja savu iespēju un pārņēma vadību (9:8).

• Latviešiem par labu nāca pretinieku sapelnītā piezīmju norma, kas ļāva ar soda metienu palīdzību atgūt vadības grožus (11:10). Beļģiem vēlreiz izdevās iegūt divu punktu pārsvaru, bet muļķīgs pārkāpums uz soda metiena līnijas nosūtīja Lasmani, kurš spēja panākt izlīdzinājumu (15:15). Miezis un Vervo apmainījās ar sekmīgiem tālmetieniem, bet tad beļģi tika pie diviem soda metieniem, nonākot punkta attālumā līdz uzvarai. Lasmanis aizmeta garām tālmetienu, kamēr Vervo devās uz groza apakšu, sarūgtinot latviešus - 17:21.

• Līdz ar to turnīrs Latvijas kvartetam noslēdzās bez kārotā fināla, bet priekšā pēdējais gatavošanās cikls pirms olimpisko spēļu pirmā kvalifikācijas turnīra, kas no 12. līdz 14. aprīlim risināsies Honkongā.

     [+] [-]

, 2024-03-31 18:57, pirms mēneša
Latvijas līmenis vairs nav tas. Liels jautājums par tikšanu uz OS

     [+] [-]

, 2024-04-01 00:47, pirms mēneša
Feldmanis eksperimenta kārtā varētu uz kādu turnīru aizsūtīt mūsu veco Olimpisko sastāvu, varbūt beidzot vinnēs. Bet viņš spītīgi to nepieļauj, jo baidās, ka tiešām vinnēs un viņš nevarēs lobēt savējos.

     [+] [-]

, 2024-04-01 10:33, pirms mēneša
Ivulis rakstīja: Feldmanis eksperimenta kārtā varētu uz kādu turnīru aizsūtīt mūsu veco Olimpisko sastāvu, varbūt beidzot vinnēs. Bet viņš spītīgi to nepieļauj, jo baidās, ka tiešām vinnēs un viņš nevarēs lobēt savējos.
A kas irFeldmaņa savējie?