Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

3x3 ceļā uz OS kvalifikāciju: seši spēlētāji, nemainīga nostāja un mērķis

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

3x3 ceļā uz OS kvalifikāciju: seši spēlētāji, nemainīga nostāja un mērķis
Latvijas 3x3 basketbola izlase. Foto: LBS

Latvijas 3x3 basketbola izlase šodien savā galvenajā treniņbāzē ''Biznesa augstskolā Turība'' aizvadīja atklāto treniņu un mediju dienu pirms došanās uz Honkongu, kur aprīļa vidū gaidāms pirmais olimpiskās kvalifikācijas turnīrs. Preses konferencē piedalījās galvenais treneris Raimonds Feldmanis, kā arī komandas basketbolisti Agnis Čavars un Nauris Miezis.

''Ar patīkamām sajūtām dosimies uz Honkongu. Visi esam veseli un fokusējušies savam mērķim,'' preses konferences ievadā sacīja Latvijas 3x3 izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis.

Latvijas 3x3 basketbola izlase ceturtdien sešu spēlētāju sastāvā dosies uz Honkongu, kur noslēgs sagatavošanās posmu pirmajam olimpiskās kvalifikācijas turnīram, kas no 12. līdz 14. aprīlim norisināsies turpat Honkongā. Uz vietu četriniekā kandidēs olimpiskie čempioni Nauris Miezis, Kārlis Lasmanis, Agnis Čavars un Edgars Krūmiņš, kā arī Francis Lācis un Zigmārs Raimo.

''Braucam nedaudz ātrāk, lai aklimatizētos. Konsultējāmies ar Latvijas Olimpiskās vienības pārstāvjiem, kuri ieteica, kad braukt, lai labāk aklimatizētos, treniņprocess būtu ritmā, kādā es un komanda grib. Braucam seši, jo tāda iespēja bija un to izmantojām,'' sacīja Feldmanis, līdz galam neatklājot, kad nosauks četrinieku, kas spēlēs olimpiskajā kvalifikācijā.

''Visas mazās lietas ir sarunātas, lai notiktu kārtīgs treniņprocess. Esam seši – tas man ļoti patīk. Protams, perfektāk ir astoņi spēlētāji, lai treniņprocess būtu intensīvs un varētu trenēties tā, kā gribam spēlēt, bet arī seši ir optimāls variants. Esam gatavi,'' par apstākļiem Āzijā teica treneris.

Vaicāts, vai Honkongā plānots aizvadīt arī pārbaudes mačus pirms olimpiskās kvalifikācijas, Feldmanis atbildēja apstiprinoši, taču nevarēja konkretizēt kad un pret ko 3x3 basketbolisti aizvadīs pārbaudes mačus: ''Būtībā mums bijuši daudz turnīri pirms tam – paralēli gan Francijā, gan Spānijā. Tā kā esam seši, tad varam sparingot arī savā starpā. Ir sarunāti sparingi, bet vēl nevaram teikt. Kristaps Gotfrīds [3x3 basketbola projektu koordinators] precizēs – izvēlēsimies, ar kuru komandu spēlēt.''

''Braucam ar savu mērķi. Zinām, ko mēs gribam sasniegt – ar pārliecību izdarīt savu darbu,'' par to, vai Latvijas 3x3 basketbolisti ir favorīti olimpiskajā kvalifikācijā, teica Feldmanis. ''Mēs esam sportisti. Jebkurš sportists grib uzvarēt. Ar tādu mērķi ejam. Tagad ir pirmā iespēja kvalificēties. Braucam, lai uzvarētu un savu mērķi atrisinātu ātrāk. Soli pa solim. Psiholoģiski arī čaļi ir fokusējušies pēc dabas. Tas ir tas, kāpēc viņi ir 3x3 olimpiskie čempioni. Viņi grib katrā spēlē uzvarēt, arī treniņā – sakauties nesakaujās, bet cīnās vienmēr līdz galam. Tās īpašības viņiem palīdzēja sasniegt iepriekšējo mērķi,'' turpināja olimpisko čempionu galvenais stratēģis.

Pirmajā kvalifikācijas turnīrā Latvija spēlēs B apakšgrupā, sacenšoties pret Mongoliju, Jaunzēlandi un Ēģipti. ''Mongolija iepriekš Āzijas kausā spēlēja ar mazliet savādāku sastāvu. Tagad sešiniekā ir ierastie spēlētāji, kas spēlē arī Pasaules tūrē. Tā izlase fokusējas 3x3, viņi ir profesionāli spēlētāji. Jaunzēlandē katram spēlētājam ir ap 250 nospēlētām 3x3 spēlēm, divi gari, lieli spēlētāji. Ēģipte vēl nav paziņojusi sastāvu. Tā būs trešā spēle. Kā divas būsim nospēlējuši, visu uzzināsim. Ēģipte vēl ir nezināmais. Pret katru komandu ir sava recepte,'' pretinieces grupā komentēja Raimonds Feldmanis.

Salīdzinot ar situāciju pirms trīs gadiem, kad Latvijas kvartets izcīnīja zeltu Tokijas olimpiskajās spēlēs, šoreiz sastāvam klāt ir divi nosacīti jauni vārdi – Francis Lācis un Zigmārs Raimo. Feldmanis uzsvēra, ka komandas spēks pa šiem gadiem audzis: ''Domāju, ka esam kļuvuši stiprāki. Naurim, Kārlim, Agnim un Edgaram ir ļoti liela pieredze. Man ļoti patika, ka viņi pagājušajā gadā nespēlēja kopā un katram bija sava loma citās komandās. Katrs izjuta, ko pilnveidot. Gadu kopā neredzot, viņiem atkal ir super ķīmija. Piepulcējušies ir Francis Lācis un Zigmārs Raimo, kuri papildina atlētismu.''

''Pacilātas sajūtas, atgriežoties izlases ciklā. Prieks, ka ieguldīts ļoti liels darbs un atkal esam tajā pašā rutīnā, kāda bija iepriekš uz Tokijas spēlēm. Sagaidu labu turnīru. Tiešām ticu, ka šī komanda kvalificēsies olimpiskajām spēlēm. Esam ielikuši astronomisku darbu. Turam īkšķus visi kopā,'' preses konferencē sacīja Latvijas 3x3 izlases fāteris Agnis Čavars. ''Grauzīsim zemi,'' piebilda Nauris Miezis.

''Prieks, ka tieši Francis un Zigis ir mums pievienojušies. Ne es, ne Edgars, ne Artūrs [Strēlnieks] nepaliekam jaunāki. Prieks, ka varu padalīties savā pieredzē, redzējumā, kā un ko darīt laukumā,'' Čavars sacīja par komandas papildinājumiem, sev ierasti jokojot, ka jaunpienācēju vecumā bijis atlētiskāks.

Latvijas kvartets ir pirmie olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā. Vai tas laikā pēc Tokijas spēlēm uzlicis kādu papildu spiedienu? ''Vairāk to izjutām pirmos divus gadus, kad laukumā tikām izsaukti kā olimpiskie čempioni. Tad visi mēģināja iekost. Tagad tas viss ir pieplacis. Cilvēki ar pārliecību tagad domā, ka varēs Latviju pabirstēt, bet mums ir savs plāns, kā parādīt viņiem, ka neesam peramie puikas,'' izteicās Čavars.

''Spēlētāju individuālais līmenis noteikti ir audzis. To pierāda tas, ka tagad profesionāli basketbolisti pievēršas 3x3 basketbolam. Es tikai priecājos, ka aug un attīstās. Pirms četriem, pieciem gadiem cilvēki smējās par to sporta veidu – domāja, ka tas ir sētas basketbols, bet tagad pierādās, ka tā galīgi nav,'' par to, kā audzis 3x3 līmenis iepriekšējos gados, sacīja Nauris Miezis.

Pagājušā gada decembrī olimpiskais čempions Miezis kā pirmais paziņoja, ka nepiedalīsies Parīzes olimpiskajās spēlēs, ja tajās tiks pieļauta agresorvalstu sportistu dalība. ''Pirmkārt, man ir jāatvainojas, ka es tā izteicos pirms mēs esam kvalificējušies. Bišķīt sasteidzu. Vispirms ir jāizdara darbiņš un tad vari komentēt un runāt. Tagad mūsu mērķis ir kvalificēties. Mans darbs ir palīdzēt kvalificēties Latvijai uz olimpiskajām spēlēm,'' sacīja Miezis.

''Protams, būšu tikai priecīgs,'' par savu gatavību startēt Parīzes spēlēs, ja tajās nepielaidīs krievu sportistus, sacīja Miezis. ''Mērķis ir startēt kvalifikācijā un startēt pēc tam olimpiskajās spēlēs, ja viss būs tā, kā pienākas.''

''Vispirms ir jākvalificējas. Pēc tam varam spriedelēt. Kad kvalificēsimies, tad tālāk varēšu kaut ko paziņot. Man ir individuāls mērķis pieturēties pie tā, ko es runāju, jo man ģimenē aug puika, kuram gribu parādīt vērtības, ka vajag palikt pie sevis teiktā. Dotajā brīdī, ja viss paliek kā ir, tad es neredzu sevi olimpiskajās spēlēs,'' Miezim pievienojās Agnis Čavars.

     [+] [-]

, 2024-04-03 21:54, pirms mēneša
Ja jau abi ķīnieši nespēlēs,jo skaidrs diemžēl,ka tāpat kāds krievelis būs os. Tad nebūtu jau laiks iespēlēt jauno sastāvu? Tik tur jau tad vairs nav kas driblēt māk nemaz

     [+] [-]

, 2024-04-03 21:54, pirms mēneša
Bet skaidrs, ka nekas taču nemainīsies krievu jautājumā. Tātad olimpiādē bez Mieža un Čavara?

     [+] [-]

, 2024-04-03 21:55, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Bet skaidrs, ka nekas taču nemainīsies krievu jautājumā. Tātad olimpiādē bez Mieža un Čavara?
Lasmanis to teica. Čavars neko nav teicis. Man vairāk intresē,ja viņi tiks uz OS kā abi ķīnieši pēc tam varēs taisnoties. Jo dodu 80%,ka tāpat brauks būs tur kāds krievelis vai nebūs.

     [+] [-]

, 2024-04-03 21:56, pirms mēneša
shmopsis rakstīja: Ja jau abi ķīnieši nespēlēs,jo skaidrs diemžēl,ka tāpat kāds krievelis būs os. Tad nebūtu jau laiks iespēlēt jauno sastāvu? Tik tur jau tad vairs nav kas driblēt māk nemaz
Domāju, ka bez Mieža varētu būt problemātiski uzvarēt kādā no kvalifikācijas turnīriem.

     [+] [-]

, 2024-04-03 21:57, pirms mēneša
shmopsis rakstīja: Lasmanis to teica. Čavars neko nav teicis.
Izlasi šī raksta pēdējo rindkopu.

     [+] [-]

, 2024-04-03 21:58, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Izlasi šī raksta pēdējo rindkopu.
Ā nu tad jau 3ais,jo orģināli to Lasmanis teica uzreiz aiz Mieža nākamajā intervijā!

     [+] [-]

, 2024-04-03 21:59, pirms mēneša
Jēga tērēt naudu un braukt uz kvalifikāciju, ja tāpat OS neviens nespēlēs...

     [+] [-]

, 2024-04-03 22:02, pirms mēneša
petravicus rakstīja: Jēga tērēt naudu un braukt uz kvalifikāciju, ja tāpat OS neviens nespēlēs...
Buļs varēs lielīties, ka Zeļļos ir spēlējis vairāk nekā viens olimpietis!