Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistiem divas uzvaras un izlaists panākums pret lietuviešiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistiem divas uzvaras un izlaists panākums pret lietuviešiem
Nauris Miezis. Foto: FFBB

Francijas pilsētā Tulūzā risinās "League Pro" 3x3 basketbola seriāla finālturnīrs, kurā pirmās trīs grupu turnīra spēles aizvadījusi Latvijas komanda. Latvieši vispirms pārliecinoši pārspēja "Lausanne" un "Amsterdam", bet tad izlaida uzvaru pret "LTU Basketball", kas ļāva iekļūt ceturtdaļfinālā.

• Latvijas 3x3 basketbolisti šajās dienās noslēdz dalību "Pro League" turnīru seriālā. Finālturnīrā startē vien astoņas komandas, kas sadalītas divās grupās. Grupas labākā komanda iekļūst pusfinālā, bet otrās un trešās vietas īpašnieces rīt spēlēs ceturtdaļfinālā. Kā saka, uzvarētāji sastāvu nemaina, jo Latvijas komandu veido Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, kuri pagājušajā nedēļas nogalē uzvarēja šī seriāla turnīru.

Pirmajā spēlē latviešu pretinieki bija Šveices komanda "Lausanne". Spēli krietni labāk sāka Latvijas komanda, kas pēc Lasmaņa un Lāča precīzā tālmetiena izvirzījās vadībā ar 7:1. "Lausanne" basketbolisti spēlēja ļoti pasīvi, bet jo īpaši aizsardzībā. Tas latviešiem deva virkni brīvu metienu. Pie 10 punktu pārsvara latvieši nedaudz atslāba, pieļāva kļūdas un ļāva pretiniekiem sadeldēt deficītu uz pusi. Tas gan bija arī viss. Latvijas komanda atguva iniciatīvu un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 21:10.

Otrā spēle bija pret Nīderlandes vadošo komandu "Amsterdam", kas ar 16:21 piekāpās Lietuvas izlases bāzes komandai "LTU Basketball". Arī šo spēli latvieši sāka ar izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 5:1. Pēc trim spēlētām minūtēm rezultāta starpība bija seši punkti, nīderlandiešiem neizmantojot iespēju ar soda metieniem sadeldēt deficītu. Līdz spēles laika vidum latviešiem jau bija izdevies izšķirt spēles likteni, iegūstots astoņu punktu pārsvaru (14:6). Spēles beigās Latvijas basketbolisti izcēlās arī triecieniem grozā no augšas, svinot otro panākumu ar 21:11.

Trešā spēle pret "LTU Basketball" bija par uzvaru grupā, jo arī lietuvieši izcīnīja uzvaru pirmajās divās spēlēs. Lietuvieši spēli sāka ar precīzu tālmetienu, bet latvieši piedāvāja ātru un dinamisku spēli kā uzbrukumā, tā aizsardzībā. Pēc divām spēlētām minūtēm latvieši bija vadībā ar 5:3, bet pēc Lasmaņa un Mieža precīzā tālmetiena tablo vēstīja 9:4. Lietuvieši, cenšoties atspēlēties, vairāk uzmanības pievērsa uzbrukumam, ne aizsardzībai, kas latviešiem ļāva noturēt vismaz četru punktu pārsvaru. Spēles laika vidū rezultāts bija 15:9.

• Lietuvas basketbolistiem par labu nāca latviešu sakrātā piezīmju norma, rezultāta starpībai ātri vien sadilstot uz pusi. Lasmanis un Lācis minūtes laikā realizēja trīs no četriem soda metieniem, bet lietuvieši tikpat veikli veica piecu punktu izrāvienu (17:18). Latvieši atbildēja ar pāris sasteigtiem tālmetieniem, dodot lietuviešiem iespēju izraut panākumu. Miezis ar caurgājienu panāca 20:18, bet sekoja lieka tehniskā piezīme. Abas komandas izniekoja labas iespējas līdz tālmetiens atnesa uzvaru lietuviešiem - 21:20.

• Līdz ar to Latvijas komanda grupu turnīru noslēdza otrajā vietā, kas rīt, plkst. 16:35 liks spēlēt ceturtdaļfinālā, mērojoties spēkiem ar otras grupas trešās vietas ieguvēju. A grupas spēles risināsies šovakar.