Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latviešiem divas uzvaras un vieta ceturtdaļfinālā turnīrā Tulūzā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latviešiem divas uzvaras un vieta ceturtdaļfinālā turnīrā Tulūzā
Nauris Miezis. Foto: FFBB

Latvijas vadošie 3x3 basketbolisti sākuši dalību "Pro League" trešajā posmā Francijas pilsētā Tulūzā. Latvijas komanda pārspēja Puertoriko un Francijas komandas, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

• Latvijas vadošie 3x3 basketbolisti turpina gatavoties olimpiskās kvalifikācijas turnīram, piedaloties "Pro League" trešajā posmā Francijas pilsētā Tulūzā. Pēc diviem posmiem Latvijas komanda kopvērtējumā ieņem ceturto vietu. Pirmo reizi šosezon turnīrā savas sadarbas gatavi slīpēt Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo.

Turnīra pirmajā spēlē latviešiem pretī stājās Puertoriko vadošā komanda "San Juan". Lai arī Puertoriko komanda sāka spēli ar precīzu tālmetienu, sekoja arī piecas ātras piezīmes pirmajā minūtē. Tikmēr latviešiem spēle uzbrukumā neveidojās. Lasmanis minūtes laikā ar trim punktiem panāca izlīdzinājumu. Raimo izdarīja spiedienu groza apakšā, bet ar mainīgām sekmēm. Pēc trim spēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts (5:5).

• Latviešiem sāka par labu spēlēt pretinieku sakrātā piezīmju norma, bet Lasmanis trāpīja vienu no diviem soda metieniem. Lācis un Raimo palielināja rezultāta starpību līdz četriem punktiem, bet spēles otrā puse sākās pie rezultāta 11:7. "San Juan" ar cīņassparu spēja sadeldēt deficītu, bet ne panākt izlīdzinājumu.

• Miezis un Lasmanis spēja atjaunot Latvijas komandas pārsvaru, bet pretinieki atkal pamanījās pietuvoties puntka atstatumā (17:16). Pēc trešā pārtraukuma latvieši uzbrukuma noslēgumā virzīja Raimo, kurš spēja būt produktīvs. Skaistu punktu spēlei pielika Miezis, kurš trāpīja sarežģītu tālmetienu un palīdzēja Latvijas komandai uzvarēt ar 21:17. Lasmanis savas komadnas rindās guva astoņus punktus, Raimo atzīmējās ar sešiem, Miezim četri, bet Lācim trīs punkti.

Cīņā par uzvaru grupā Latvijas komanda mērojās spēkiem ar Francijas komandu "Lille ATC", kas zaudēja "San Juan" ar 11:21. Jau spēles ievadā Lasmanis un Lācis parūpējās par iespaidīgu triecienu grozā no augšas. Latvieši izvirzījās vadībā ar 4:0, bet pēc četrām spēlētām minūtēm rezultāts bija 10:4.

• Latvijas basketbolisti pārsvarā koncentrējās uz uzbrukumiem groza apakšā, neaizraujoties ar tālmetienu izpildīšanu. Protams, tam par iemeslu bija pretinieku pasīvā aizsardzība. Spēles otrajā pusē rezultāta starpība sasniedza 10 punktus (15:5). Intriga spēlē tā arī neparādījās, latviešiem svinot pārliecinošu uzvaru ar 21:9. Uzvarētāju labā Lasmanis guva 10 punktus, pieci punkti Raimo, bet pa trim Lācim un Miezim.

• Līdz ar to Latvijas komanda izcīnīja pirmo vietu savā grupā un iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā rīt plkst. 16:05 spēlēs pret Francijas komandu "Paris 1".