Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:146, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Pusceļš līdz Pekinas smiltīm

Pusceļš līdz Pekinas smiltīm
Toms Šmēdiņš aizvadītajā gadā mocījās ar savainojuma ārstēšanu.
Kāds viņam būs nākamais gads?

Pie durvīm jau klauvē 2008. (žurkas) gads, bet portāls eSports.lv saviem lasītājiem piedāvā nelielu atskatu uz "Kaislīgākās, stilīgākās un seksīgākās spēles pasaulē" 2007. gadu.

Portāls eSports.lv piedāvā nelielu atskatu uz aizvadīto sezonu Latvijā un latviešu gaitām Pasaulē. Aizvadītais gads mūsu smilšu lauvām padevies tiešām varens. Daudz sasniegumu Pasaules smiltīs, interesanti turnīri arī Latvijā.

Mūsējie pasaules smiltīs

Jau labu laiku atpakaļ noslēgusies ražīga pludmales volejbola sezona kā Latvijā, tā pasaulē. Mūsu dueti aizvadītajā gadā veiksmīgi ielauzušies un nostiprinājušies starp Pasaules spēcīgākajiem „bīčistiem”. Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs regulāri spēlē FIVB Pasaules kausa posmu pamatturnīros, Inguna Minusa un Inese Jursone tāpat. Ne tik veiksmīgs aizvadītais gads padevies brāļiem Tomam un Jānim Šmēdiņiem un to vai viņi turpinās profesionāli darboties arī šajā volejbola paveidā vai visus spēkus koncentrēs tikai un vienīgi klasiskajam volejbolam redzēsim jau pavasarī, kad ar jaunu sparu atsāksies pludmales volejbola karuselis. Diemžēl 2008. gadā viņi nav tikuši pie Olimpiskās komitejas „naudas siles”…

Kopumā 2007. gads pludmales volejbolā vērtējams ar plus zīmi. Pirmo reizi kādam no Latvijas duetiem (Mārtiņš Pļaviņš / Aleksandrs Samoilovs) bez dalības kvalifikācijas sacensībās izdevies iekļūt „Grand Slam” turnīra pamatsacensībās, izcīnīt 5. vietu Pasaules kausa posmā (Itālijā). Neskatoties uz traumām, brāļiem Šmēdiņiem izdevies sasniegt atzīstamus rezultātus Eiropas U-23 čempionātā. Ingunai Minusai duetā ar Inesi Jursoni padevusies varena sezona sieviešu konkurencē. Un tas viss pirms olimpiskajā sezonā. Noteikti jāpiemin Latvijas jauno pludmales volejbolistu Romana Sauša un Hermana Egleskalna izcīnītā devītā vieta Pasaules U-19 čempionātā. Cīņa par ceļazīmēm uz Pekinas olimpiskajām spēlēm turpinās, bet to, vai kādam no Latvijas duetiem izdosies būt to vidū, kas piedalīsies šajā vērienīgajā sporta pasākumā, redzēsim jau nākamās sezonas vidū. Šobrīd ļoti tuvu Olimpiskajiem apļiem ir pa vienam sieviešu un vienam vīriešu duetam. Ingūna Minusa un Inese Jursone olimpisko spēļu kvalifikācijas reitingā šobrīd atrodas 24. vietā, bet mūsu labākais vīru duets Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs vīru konkurencē ir vēl augstāk – 21. vieta. Lai nodrošinātu vietu Olimpisko spēļu dalībnieku sarakstos mūsu duetiem gan kungiem, gan dāmām jābūt starp 24. labākajiem. Vai tas izdosies, redzēsim jau nākamā gada pavasarī.

Viss notiek arī Latvijas smiltīs

Neskatoties uz pludmales volejbolam ne pārāk pateicīgo (lietaino un vēso) vasaru, ražīga gads aizvadīts arī Latvijas smiltīs. Gan sieviešu, gan vīriešu turnīros dalībnieku skaits vēl joprojām pieaug, kas liecina par šī sporta veida augošo popularitāti. Pieaugot masveidībai, neizpaliks arī jaunu talantu parādīšanās pludmales volejbola apritē, un līdz ar to arī jauni starptautiskie panākumi. Šīs divas lietas ir saistītas. Latvijas pludmales volejbola dzīves veidotājiem noteikti nākotnē jādomā par Starptautisku turnīru rīkošanu.

Viens ir skaidrs, pludmales volejbols iegūst ar vien lielāku popularitāti kā Pasaulē tā Latvijā. „Bīča” vadības groži Latvijā ir pareizajās rokās. Tiek domāts par skatītāju piesaisti, interesantiem turnīriem un cik zināms, tad nākamā pludmales volejbola sezona Latvijā būs īpaši skaļa. Tā teikt – „Dzīvosim redzēsim!” Galu galā satraukumam nav pamata, jo šī taču ir kaislīgākā, stilīgākā un seksīgākā spēle pasaulē!

Noslēgumā mūsu labākajiem pludmales volejbola duetiem Jaunajā 2008. gadā gribētos novēlēt saglabāt izturību un spēkus, lai kvalificētos Olimpiskajai Pekinai, bet Latvijas pludmales volejbola dzīves veidotājiem jaunas un interesantas idejas.


, 2007-12-31 11:32, pirms 16 gadiem
Pļaviņam/Samoilovam jātiek. Atceros, kā pirms 4 gadiem, kad bija Atēnas, man katrs rīts sākās 8.30 ar bīča vērošanu.
Slēpts komentārs: playthegame
, 2007-12-31 12:20, pirms 16 gadiem
man patiik biin
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-31 12:35, pirms 16 gadiem
Novēlu 2-viem Latvijas pāriem gūt panākumus Pekinā.
Bet apgalvojums "„Bīča” vadības groži Latvijā ir pareizajās rokās" liek apšaubīt raksta autora informētīu par to, kas notiek Latvijā jaunatnes "bīčā".
, 2007-12-31 12:49, pirms 16 gadiem
jaa! buutu interesanti uzzinaat, kas notiek jaunatnes "bīčā"... autors vairāk spiedis uz lielajiem! kaut gan nevar nepiekrist par to, ka pludmales volejam aizvadītā sezona bijusi ļoti veiksmīga! Nu varbuut iznjemot brachkas Shmedinjus.
, 2007-12-31 12:50, pirms 16 gadiem
Latvijas jaunatnes "bīčā" ir sviests
(saku no pieredzes)
, 2007-12-31 12:59, pirms 16 gadiem
aukstāk ??? ir vēl aukstāk – 21. vieta
paratsi nekasos, bet k un g - kam negadās
Palabo!
, 2007-12-31 13:11, pirms 16 gadiem
jāatzīst, ka raksts šoreiz ir pozitīvāks salīdzinājumā ar aprakstu par klasisko volejbolu tomēr runāt par pludmales volejbolu tik rožainos toņos ir STIPRI pārspīlēti...
Paņemsim nost Pļaviņu/Samoilovu, Šmēdiņus un vecos bukus Grīnbergu/Štālu un Krūmiņu/Sorokinu, lai ieraudzītu, ka aiz to mugurām jau nekā vairs nav...
un sist pa plecu, ka bīčā viss ir tik lieliski, jo beidzot ir divi(!) pāri(vēl Minusa/Jursone), kuri reāli pretendē uz Pekinas olimpiādi...
nav jau vidējā aritmētiskā bīčista...ir tikai daži pāri, kuri uz pašiniciatīvu darbojas...kā jau komentētāji saka- kas notiek ar jaunatni...
un par to naudas sili Šmēdiņiem- man bija iespēja būt uz kkādu turnīru, kur šamējie visu spēli to tik vien darīja kā lietoja pa visu pludmali b.ļag un n.ahuj tā, ka škiet pat vilciena stacijā varēja dzirdēt...raustīja tīklu...mētāja smiltis...bet tiesneši klusēja, kas mani kā vienkāršu skatītāju pārsteidza...kādai publikai, tad īsti šis sporta veids ir domāts tā arī nesapratu pēc tā pasākuma...
un tādiem- kkādiem IDIŅIEM Olimpisko 'naudas sili'?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-31 13:58, pirms 16 gadiem
manic izskatas, ka ir pamatigi uzvilcies... laikam pasham voleja karjera ir aizgājusi gar degunu un tagad puisis te gaazh aaraa visu savu zhulti! pludmales volejbolam vispaar nav valsts finansejuma, ja neskaita "olimpisko naudu", kura tiek dota tikai tad, kad jau sportisti ir sasniegushi zinaamu liimeni... rodas logisks jautajums - kaa tad lai sasniedz sho limeni vienkarshie puikas, ja pikjis no valsts netiek dots???

taada nu mums ir taa valsts sisteema! Veiksmi visiem 2008. gadā!
, 2007-12-31 14:03, pirms 16 gadiem
Labdien. Jau divus gadus lietoju internetu un īpaši eju esportā, bet tikai tagad, pēc šā raksta piereģistrējos, jo pāris gadus kā volejbols un bīčs ir man sporta veidi numur 1 (abi). Gribētu lūgt lai kāds pakomentē sīkāk par jaunatnes bīču.. Par brāļiem - man patīk kā viņi spēlē, bet par to uzvedību uz laukuma pilnīgi piekrītu iepriekšējam komentētājam, un bieži vien liekās ka viņiem noteikti nevajadzētu spēlēt vienā pārī, tas būtu labāk priekš abiem sportistiem. Bet skatītājiem, nu vienai daļai ir jautri paskatīties uz viņu izdarībām...Diemžēl uz Pekinu brāļiem vairs netikt, bet nu lai veicās visiem 2008 gadā. Vēlreiz gribētu palūgt kādu uzrakstīt kaut ko par jaunatnes bīču..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-31 16:31, pirms 16 gadiem
sakapās un aizbrauks!!
Ilmārs Bricis
16

Neveiksmju gads biatlonā

Aizvadītais gads bijis viens no neveiksmīgākajiem Latvijas biatlonā, sportiskas neveiksmes mijās ar veselības problēmām un citām likstām vai pārpratumiem, kas liedza biatlonistiem kaut pietuvoties rezultātiem, kurus cerēja sagaidīt līdzjutēji.
Kimi Raikonens 2007. gadā kļuva par
pasaules čempionu. Foto: AFP
55

TOP20 notikumi pasaulē

Pienācis Jaunais 2008. gads. Piedāvājam ielūkoties, mūsuprāt, 2007. gada TOP20 pasaules notikumos, kas satricināja visu pasauli, tostarp arī Latviju. Notikumu secība izvēlēta nejauši.
Latvijas futbola izlases 
retais prieka mirklis.
Foto: Romans Kokšarovs (SA).
11

Izlases devušas cerības

Aizvadītais gads raibs bijis Latvijas futbola izlasēm vairākās vecuma grupās. Lai arī rezultāti nepārsteidz un dažbrīd pat apbēdina, ir pamats cerībām, ka nākotne būs ja ne rožaina, tad daudz veiksmīgāka.