Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:146, Did:0, useCase: 3

Neveiksmju gads biatlonā

Andris Vētra
Andris Vētra

Neveiksmju gads biatlonā
Ilmārs Bricis

Aizvadītais gads bijis viens no neveiksmīgākajiem Latvijas biatlonā, sportiskas neveiksmes mijās ar veselības problēmām un citām likstām vai pārpratumiem, kas liedza biatlonistiem kaut pietuvoties rezultātiem, kurus cerēja sagaidīt līdzjutēji.

Aizvadītais gads bija ne tikai klusāks, bet diemžēl arī neveiksmīgāks. Klusums lielā mērā bija tāpēc, ka šī nebija Olimpiskā sezona un, kā jau pēcolimpiskajai sezonai pienākas, bija zināmā mērā atslodzes sezona, lai arī treneri un sportisti iepriekš apgalvoja, ka nekādas atslodzes nebūs. Rezultāti gan liecināja, ka konkurenti strauji spēruši vairākus soļus uz priekšu, bet mūsējiem progress nav izdevies tik straujš. Izcīnīt ieskaites punktus, arī vietu labāko sešdesmitniekā, kas dod iespēju startēt iedzīšanā, kļuvis sarežģītāk - rezultātam jābūt arvien tuvāk uzvarētāja rezultātam, ja salīdzinam rezultātus kaut vai divas vai trīs sezonas iepriekš. Tomēr apstākļi visiem šajā ziņā ir identiski.

2007. gadā biatlonā izpalika skandāli, kādu aizpērn mums sagādāja Latvijas Biatlona federācija ar tās prezidentu Jāni Bērziņu un izlases galveno treneri Vitāliju Urbanoviču priekšgalā, kad netika noteikti objektīvi un visiem atklāti pieejami nosacījumi dalībai Turīnas Olimpiskajās spēlēs (atbildi uz šo jautājumu raksta autors vēl līdz šai dienai nav saņēmis no Latvijas Biatlona federācijas, kurai šis jautājums tika adresēts e-pasta veidā).

Neviens no izlases biatlonistiem šogad nav beidzis biatlonista karjeru. Iepriekšējā gadā biatlonu pameta Oļegs Maļuhins, Linda Savļaka un Anžela Brice. Maļuhins kļuvis par biatlona treneri Daugavpilī biatlona klubā „Čempions”, kuru savulaik pats izveidoja. Oļegs izvirzījis visai ambiciozu mērķi - Latvijā izveidot konkurētspējīgu stafetes komandu dāmām, kura startētu Olimpiskajās spēlēs. Šosezon Daugavpils biatlonisti jau startēja Eiropas kausa izcīņas posmā, tomēr visai dīvaina bija Maļuhina trenēto biatlonistu nestartēšana iedzīšanā, lai arī sprintā bija izcīnījuši iespēju startēt tajā. Kāda jēga ir tērēt līdzekļus (tie gan ir privāti) un braukt samērā lielos attālumus, lai startētu vienās sacensībās, ja jau nākamajā dienā turpat ir nākamās sacensības, kurās dalība lieti noderētu jaunajiem biatlonistiem? Linda Savļaka pagaidām biatlonā atgriezies nedomājot, šobrīd studē Latvijas Sporta Pedagoģijas akadēmijā. Sieviešu izlasi papildinājusi jaunā biatloniste Žanna Juškāne, kas ļāva šosezon atkal startēt stafetē.

Nākamajā gadā visai interesantas pārmaiņas varētu skart Latvijas sieviešu biatlona izlasi. Izlases galvenais treneris Māris Čakars uz Latviju ir uzaicinājis bijušo Krievijas distanču slēpotāju Natāliju Spasku (Krievijā uzskatīta par neperspektīvu), kurai šobrīd tiekot kārtota Latvijas pilsonība. Bija plāns, ka Spaska Latvijas izlases sastāvā varētu startēt jau janvārī Rūpoldingā (Vācija) paredzētajā pasaules čempionātā biatlonā junioriem, tomēr šī ideja vēl nerealizēsies. Visticamāk, Spaskas debija Latvijas izlasē šosezon vēl nenotiks, jo viss tomēr nerisinās tik strauji. Spaska tika aicināta kā sparingpartnere Līdumai.

Pasaules kausa izcīņa.
Pasaules kausa izcīņas absolūtajā kopvērtējumā sievietēm uzvarēja Vācijas biatloniste Andrea Henkele, kura ieguva arī „mazo kristāla globusu” par uzvaru klasiskā biatlona kopvērtējumā. Sprinta ieskaitē uzvaru izcīnīja Anna Karina Olofsone (Zviedrija), iedzīšanā labākā izrādījās Kati Vilhelma (Vācija), kura tikai par vienu punktu apsteidza Magdalēnu Noineri (Vācija). Vilhelma otru „mazo kristāla globusu” saņēma par uzvaru masu starta vērtējumā. Stafetē uzvarēja Francijas biatlonistes, kuras tikai par vienu punktu apsteidza vācietes. Nāciju kausa izcīņā uzvara Vācijai.

No Latvijas biatlonistēm vienīgi Madara Līduma ieguva PK izcīņas ieskaites punktus – 56. vieta. Stafetē Latvijas komanda palika bez ieskaites, Nāciju kausa izcīņā Latvijas biatlonistēm 18. vieta, kas ļāva jauno sezonu sākt ar trim starta vietām.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējums biatlonā (sievietes) (2006./2007.gada sezona):
1. Andrea Henkele (Vācija) 870 punkti
2. Kati Vilhelma (Vācija) 863 punkti
3. Anna Karina Olofsone (Zviedrija) 860 punkti
4. Magdalēna Noinere (Vācija) 720 punkti
5. Florence Baverēla-Robēra (Francija) 671 punkts
6. Linda Grūbena (Norvēģija) 562 punkti
7. Martina Glagova (Vācija) 551 punkts
8. Sandrīne Beilī (Francija) 530 punkti
9. Oksana Hvostenko (Ukraina) 505 punkti
10. Katrīna Hicere (Vācija) 502 punkti
...
56. Madara Līduma (Latvija) 40 punkti

Mihaēls Greiss (Vācija) uzvarēja pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā vīriešiem, iegūstot 794 punktus. Otro vietu izcīnīja Norvēģijas biatlonists Ūle Einārs Bjerndālens. Jāatzīmē, ka Bjerndālens izlaida krietni vairāk sacensību nekā Greiss. Veiksmīgi aizvadot sezonas izskaņu, uz trešo vietu pakāpās Rafaēls Puarē (Francija), kurš pēc sezonas beidza biatlonista karjeru. No Latvijas biatlonistiem labākais bija Ilmārs Bricis, kurš ieņēma 39. vietu (72 punkti). Vēl ieskaites punktus ieguva tika Jānis Bērziņš, kurš ar iegūtiem 17 punktiem palika dalītā 69. vietā.

"Mazo kristāla globusu" 20 km klasiskajā biatlonā ieguva Puarē. Sprinta disciplīnā uzvarēja Greiss. Iedzīšanā labākais bija Dmitrijs Jarošenko (Krievija). Masu startā pārliecinoši uzvarēja Bjerndālens. Par uzvarētājiem stafetes vērtējumā kļuva Krievijas biatlonisti. Stafetē Latvijas komandai 15. vieta. Nāciju kausa izcīņas vērtējumā Latvijai 16. rezultāts, kas deva iespēju jauno sezonu sākt ar četriem dalībniekiem individuālajās distancēs. Nāciju kausa izcīņā uzvarēja Krievija.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējums biatlonā (vīrieši) (2006./2007.gada sezona):
1. Mihaēls Greiss (Vācija) 794 punkti
2. Ule Einars Bjerndālens (Norvēģija) 736 punkti
3. Rafaēls Puarē (Francija) 709 punkti
4. Ivans Čerzovs (Krievija) 673 punkti
5. Dmitrijs Jarošenko (Krievija) 619 punkti
6. Svens Fišers (Vācija) 618 punkti
7. Bjerns Ferī (Zviedrija) 608 punkti
8. Nikolajs Kruglovs (Krievija) 586 punkti
9. Kristofs Zūmans (Austrija) 552 punkti
10. Halvards Hānevolds (Norvēģija) 550 punkti
...
39. Ilmārs Bricis (Latvija) 72 punkti
70. Jānis Bērziņš (Latvija) 17 punkti

2007./2008. gada sezonas sākums
Pasaules kausa izcīņas pirmie trīs posmi notika Kontiolahti (Somija), Hohfilcenē (Austrija) un Pokļukā (Slovēnija). Hohfilcenē un Pokļukā varēja startēt tikai 90 spēcīgākie pēc pirmajām divām PK izcīņas sacensībām Kontiolahti. Pēc startiem Kontiolahti Latvijas biatlonisti saglabāja vien trīs starta vietas (pirmajā posmā bija četras). Nākamo posmu laikā bija iespēja ne tikai saglabāt trīs vietas, bet pat palielināt to skaitu līdz četrām. Tomēr TOP85 noturējās tikai Ilmārs Bricis (55. vieta IBU rangā). 90. Kaspars Dumbris, 92. Kristaps Lībietis, 103. Edgars Piksons. Otru papildus starta vietu ieguva Jānis Pleikšnis EK ietvaros. Sievietēm situācija nedaudz cerīgāka – 57. Madara Līduma, 62. Gerda Krūmiņa, 108. Līga Glāzere, nākamajos trīs posmos varēsim katrā individuālajā disciplīnā pieteikt divas biatlonistes.

PK izcīņas kopvērtējuma līdere sievietēm šobrīd ir Vācijas biatloniste Martina Glagova, kura ieguvusi par 17 punktiem vairāk nekā kopvērtējuma vicelīdere Sandrīne Beilī (Francija). 3. vietu ieņem Jekaterina Jurjeva (Krievija). Šosezon pie pirmajiem PK izcīņas ieskaites punktiem izdevās tikt Gerdai Krūmiņai, kura kopvērtējumā ieņem 49. vietu. Madarai Līdumai 51. vieta. Nāciju kausa izcīņas vērtējumā Latvijai 17. pozīcija.

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējums biatlonā (sievietes) (2007./2008. gada sezona):
1. Martina Glagova (Vācija) 274 punkti
2. Sandrīne Beilī (Francija) 257 punkti
3. Jekaterina Jurjeva (Krievija) 229 punkti
4. Kati Vilhelma (Vācija) 211 punkti
5. Helēna Jonsone (Zviedrija) 196 punkti
6. Andrea Henkele (Vācija) 194 punkti
7. Anna Karina Olofsone (Zviedrija) 188 punkti
8. Magdalēna Noinere (Vācija) 184 punkti
9. Simone Denkingere (Vācija) 142 punkti
10. Tora Bergere (Norvēģija) 139 punkti
...
49. Gerda Krūmiņa (Latvija) 9 punkti
51. Madara Līduma (Latvija) 8 punkti

Vīriešiem PK izcīņas kopvērtējumā līderpozīcijās izvirzījies „lidojošais norvēģis” Ūle Einars Bjerndālens, no kura 18 punktus atpaliek Krievijas biatlonists Dmitrijs Jarošenko. Pārējie no līderu dueta šobrīd atpaliek jau visai daudz – 3. vietā esošais Ivans Čerezovs (Krievija) no Bjerndālena atpaliek jau 82 punktus. Latvijas biatlonistiem šosezon pie ieskaites punktiem vēl nav izdevies tikt. Stafetes vērtējumā – 11. vieta, Nāciju kausa izcīņā – 14. rezultāts. Turpmāk krāt punktus Nāciju kausa izcīņas vērtējumā būs sarežģītāk, kur tiek vērtēti trīs labāko katras valsts biatlonistu sasniegtie rezultāti. Kopš Jaunā gada mums tādu būs tikai divi. Nāciju kausa izcīņas ietvaros iegūtā vieta ir svarīga, jo pēc tās tiks noteikta dalībnieku kvota nākamās sezonas pirmajam PK izcīņas posmam un nākamā gada pasaules čempionātam.

Līdz Ziemassvētkiem komandā bija pieci biatlonisti, kuri pērn uzrādīja labākos rezultātus – Ilmārs Bricis, Jānis Bērziņš, Edgars Piksons, Kristaps Lībietis un Kaspars Dumbris. Pirmās divas atlases sacensības bija plānotas decembra beigās Latvijā, tās bija plānotas Latvijas čempionāta ietvaros Priekuļos. Tomēr laika apstākļi izjauca šos plānus un atlases sacensības būs jārīko citviet. Šogad beidzot ir izveidota Latvijas otrā izlase, kuras galvenais treneris ir Ilgonis Pogulis. Šī komanda startēja pirmajos trīs no četriem Eiropas kausa izcīņas posmiem.

Latvijas biatlonistiem svarīgs būs starts pasaules čempionātā, kas šosezon notiks Osterzundā (Zviedrija). 2008. un 2009. gada pasaules čempionātos notiks atlase 2010. gada Olimpiskajām spēlēm, kas notiks Vankūverā (Kanāda).

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējums biatlonā (vīrieši) (2007./2008. gada sezona):
1. Ūle Einars Bjerndālens (Norvēģija) 255 punkti
2. Dmitrijs Jarošenko (Krievija) 237 punkti
3. Ivans Čerzovs (Krievija) 173 punkti
4. Vincents Difrēns (Francija) 160 punkti
5. Frīdrihs Pinters (Austrija) 145 punkti
6. Nikolajs Kruglovs (Krievija) 136 punkti
7. Bjerns Ferī (Zviedrija) 129 punkti
8. Halvards Hānevolds (Norvēģija) 128 punkti
9. Daniels Grafs (Vācija) 128 punkti
10. Tomašs Sikora (Polija) 128 punkti

Latvijas biatlonistu sniegums 2007. gadā
Madara Līduma
Vairākās sacensībās varēja pacīnīties par vietām labāko sešiniekā, tomēr kļūdas šaušanā liedza sasniegt vairāk. PK izcīņas kopvērtējumā 56. vieta, 2005./2006. gada sezonā Līdumai 37. vieta. Četras zvaigznītes saņem par spēju labāko rezultātus sasniegt sezonas nozīmīgākajās sacensībās – pasaules čempionātā, kur Madara trīs no četrām individuālajām distancēm finišēja labāko trīsdesmitniekā. Klasiskajā biatlonā Līduma izcīnīja pērn augstāko (15.) vietu. Īsi pirms šīs sezonas sākuma apslima, kas ietekmēja arī sportisko formu. Tomēr vienu reizi šosezon ieguvusi PK izcīņas ieskaites punktus – 23. vieta.
****

Gerda Krūmiņa
2006./2007. gada sezonas laikā sešas reizes izdevās iekļūt labāko sešdesmitniekā, iepriekš tas bija izdevies tikai vienreiz. Labāko rezultātu sasniedza pasaules čempionātā Antholcā (Itālija) – 38. vieta. Šīs sezonas PK izcīņas 3. posmā Pokļukā (Slovēnija) ieguva pirmos ieskaites punktus (22. vieta) biatlonistes karjerā, šķiet, pilnībā atrisinot jautājumu, kura biatloniste startēs tandēmā ar Līdumu PK posmos pēc Jaungada, jo Latvijas biatlonistēm ir tikai divas starta vietas.
****

Līga Glāzere
Šī Līgai ir otrā sezona PK izcīņas posmos. Pērn vienu reizi iekļuva labāko sešdesmitniekā – 57. vieta. Iespēja startēt PK radīsies tad, ja treneris Čakars izlems dot atpūtu Līdumai vai Krūmiņai, kā arī gadījumos, kad kāda no kolēģēm izlasē nevarēs startēt citu iemeslu dēļ. Starts pasaules čempionātā un stafetēs, visdrīzāk, būs objektīvākais progresa mērs šosezon.
***

Žanna Juškāne
Visdrīzāk, PK posmos šosezon startēs tikai stafetēs. Iespējams, ka sacensību prakses gūšanai lietderīgi būtu startēt EK posmos, taču atbilstošs treniņprocess ir nodrošināms tikai PK apritē (nav otras sieviešu izlases), tādēļ skaidrs, ka Žannai sevi šosezon jāpierāda stafetēs, lai pacīnītos par iespēju startēt kādā no distancēm pasaules čempionātā. Svarīgāko šīs sezonas pirmās puses uzdevumu izpildīja – EK 1. posmā iekļāvās noteiktajā laika limitā, lai varētu startēt PK posmos, kas Mārim Čakaram deva iespēju startam pieteikt stafetes komandu (pēc vienas sezonas pārtraukuma). Pasaules čempionātā juniorēm Martellā (Itālija) izcīnīja 31. vietu klasiskajā biatlonā.
***

Jānis Bērziņš
PK izcīņas kopvērtējumā katru sezonu savas pozīcijas uzlabojis, tomēr progress ir visai lēns. 2004./05. gada sezonā Bērziņš kopvērtējumā ieņēma 85. vietu, 2005./2006. gada sezonā bija 81., bet 2006./2007. gada sezonā palika 70., kad trīs reizes spēja iekļūt labāko trīsdesmitniekā. Pasaules čempionātā Itālijā klasiskajā biatlonā tika izcīnīta 24. vieta (karjeras pagaidām augstākais sasniegums). Šosezon startējis vien stafetē Pokļukā, kur bija viens no labākajiem komandā.
***

Ilmārs Bricis
2006./2007. gada sezona Ilmāram izvērtās ļoti neveiksmīgi, 39. vieta pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā. Līdz šim zemāk par šo vietu viņš bijis tikai savā debijas sezonā (56. vieta) un 2003./2004. gada sezonā - 62. vieta. Sezonas sākumā Ilmārs piedzīvoja kritienu, savainojot roku. Sākumā likās, ka varēs turpināt startēt, jo savainojums nav tik nopietns, tomēr vēlāk izrādījās, ka situācija ir daudz nopietnāka. Pirms pasaules čempionāta Bricis jau bija sasniedzis samērā labu sportisko formu, tomēr čempionāts beidzās faktiski nesācies, jo paaugstināta hemoglobīna līmeņa, kas tikai pavisam nedaudz pārsniedza pieļaujamo normu, dēļ viņam liedza iziet uz starta individuālajās distancēs, startēt varēja tikai stafetē un masu startā (kuram viņš nekvalificējās), kad liegums startēt vairs nebija spēkā. 2006./2007. gada sezonas sākumā iegūtā 6. vieta PK pirmajā posmā Osterzundā (Zviedrija) sezonas labākais sasniegums. Interesanti, ka šo panākumu Ilmārs guva startējot ar savainoto roku. Šosezon Bricim labāko trīsdesmitniekā pagaidām nav izdevies iekļūt.
**

Kaspars Dumbris
Pirms iepriekšējās sezonas tika uzskatīts, ka Dumbris varētu būt komandas tuvākais rezervists, tomēr sasniegtie rezultāti viņam ļāva kļūt par pamatsastāva dalībnieku, kurš izcīnīja tiesības debitēt arī pasaules čempionātā (72. vieta sprintā). Sprintā vairākas reizes bija tuvu labāko sešdesmitniekam, kas dotu tiesības startēt arī iedzīšanā. Tomēr augstāk par 65. vietu šoreiz neizdevās tikt. Šajā sezonā Dumbrim izdevās sasniegt pagaidām augstāko karjeras rezultātu – 48. vieta sprintā, tomēr ar to nebija pietiekami, lai noturētos labāko 85 biatlonistu vidū.
***

Kristaps Lībietis
Iepriekšējā sezonā startēja tikai PK izcīņas 1. un 3. posmā, labāko rezultātu sasniedzot Hohfilcenē, kur sprintā izdevās finišēt 51. vietā, kas Kristapam kļuvis par visu laiku labāko sasniegumu PK izcīņā. Pasaules čempionātā startēja klasiskajā biatlonā, kur finišēja 71. vietā. Šosezon neizdevās iekļūt labāko 85 biatlonistu vidū pēc pirmajiem trim PK izcīņas posmiem – zaudēta viena starta vieta nākamajos trīs posmos.
**

Edgars Piksons
Kārtējo reizi bija viens no labākajiem komandas iekšējās atlases sacensībās, kā arī vasarā, tomēr sezonas startos savu potenciālu īsti nespēja realizēt. Nereti pamatīgi pievīlusi šaušanas precizitāte. Sezonas augstāko rezultātu sasniedza Hohfilcenē, kur sprintā finišēja 51. vietā. Karjeras labāko sasniegumu (42. vieta iedzīšanā) sasniedzis 2004./2005. gada sezonā. Šīs sezonas pirmajā posmā Kontiolahti neizdevās saglabāt komandai ceturto starta vietu turpmākajiem diviem PK izcīņas posmiem – 94. rezultāts IBU vērtējumā. Arī pēc trešā posma neizdevās iekļūt TOP85.
**

Jānis Pleikšnis
Pērn vienīgā iespēja tika dota PK izcīņas 4. posmā Oberhofā (Vācija), kur sprintā ierindojās 97. vietā. Karjeras augstākā vieta ir 65. vieta, kas sasniegta 2004./2005. gada sezonā. Šosezon PK posmos vēl nav startējis, iespējams, ka šāda iespēja varētu tikt dota PK izcīņas 5. posmā Rūpoldingā (Vācija), kur nestartēs vīriešu izlases pamatsastāvs. Trešo zvaigznīti nopelnīja par komandai izcīnīto otro starta vietu PK posmos (izcīnot 36. vietu EK izcīņā). EK izcīņas posmos šosezon labākais sasniegums ir 15. vieta.
***

Normunds Putns
Pērn vienīgā iespēja startēt tika dota 4. posmā, kad pamatsastāvs trenējās augstkalnē Antholcā. Sprinta distancē Oberhofā Normunds palika 95. vietā. Karjeras labākā vieta ir 88. vieta, kas iegūta 2005./2006. gada sezonā. Šosezon startējis tikai EK posmos, kopvērtējumā ieņem 42. vietu.
**

Gints Rozenbergs
Pērn aizvadīja savu pagaidām labāko sezonu pieaugušo konkurencē. Allaž bija viens no precīzākajiem šautuvē, tomēr viņa galvenā problēma bija samērā gausais solis distancē. Pērn sprintā sasniedza pagaidām karjeras augstāko rezultātu – 66. vieta. Pasaules čempionātā startēja 20 kilometru klasiskajā biatlonā, kur palika 101. vietā.
**

* - katrs sportists vērtēts individuāli, nekāds rangs starp biatlonistiem atbilstoši zvaigznītēm nav veidojams. Ar zvaigznīšu palīdzību novērtēts katra sportista sniegums 2007. gadā, atbilstoši to pieredzei un iepriekšējiem rezultātiem. Piemēram, Briča divas zvaigznītes nenozīmē, ka Dumbris vai Pleikšnis ir spēcīgāki.

***** - teicami
**** - patīkami pārsteidza
*** - rezultāti viduvēji, tomēr ir vērojams progress
** - neveiksmīga sezona/gads
* - vāji

Par jaunās starta kārtības nepilnībām un tās neizmantotajām iespējām: Sistēmas nepilnības un neizmantotās iespējas

Izmantotie resursi:
www.biathlonworld.com

Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

  +3 [+] [-]

, 2008-01-01 21:59, pirms 16 gadiem
sis gads ir tik neveiksmigs ka pat negribas lasit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-01-01 22:03, pirms 16 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2008-01-01 22:03, pirms 16 gadiem
viss ir ljoti logjiski!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-01-01 22:08, pirms 16 gadiem
Tāds pagaršs raksts... par to krievu biatlonistes piesaistīšanu gan kaut kā dīvaini liekas ! Sanāk, ja nav savējo ņemsim svešos!
Slēpts komentārs: alguns

  -2 [+] [-]

, 2008-01-01 22:25, pirms 16 gadiem
sezona vēl nav beigusies!!!! Pēc sezonas varēs vērtēt kurš labāks vai sliktāks !!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-01 22:26, pirms 16 gadiem
bezvarda, Latvijas biatlonistu sniegums 2007. gadā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-02 19:56, pirms 16 gadiem
Zel!