Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:146, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Mēs noteicām - tagad jūsu kārta!

Mēs noteicām - tagad jūsu kārta!
Ščerbatihs, Prokopčuka, Zvirgzdiņš -
2007. gada labākie autoru vērtējumā

eSports.lv autoru kolektīvs, turpinot pērn iesākto tradīciju, noteicis gada labākos sportā. Par 2007. gada labāko sportistu atzīts Viktors Ščerbatihs, gada sportisti – Jeļena Prokopčuka, bet aizvadītā gada labākā trenera gods ticis sieviešu basketbola izlases galvenajam trenerim Ainaram Zvirgzdiņam.

Šogad aptaujā piedalījās 22 portāla autori, nosakot labākos piecās nominācijās: sportists, sportiste, treneris, izlase un klubs, kā arī vienā papildnominācijā – "Žagaru buntīte federācijas prezidentam". Katrā nominācijā autori izvēlējās viņuprāt trīs labākos. Punktus skaitīja ļoti vienkārši: par 1. vietu – 3, par 2. vietu – 2, par 3. vietu – 1. Piedāvājam kopsavilkumu par katru no nominācijām un gala rezultātus.

Sportisti. Pērn "Gada sportista" titulu mūsu aptaujā ieguva kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, taču šoreiz viņš palika bez balsīm. Viņa vietu virsotnē ieņēmis pasaules un četrkārtējais Eiropas čempions Viktors Ščerbatihs. Spēcīgākais deputāts ieguva 40 punktus un astoņas pirmās vietas. Otrajā vietā, atpaliekot par 13 punktiem (piecas pirmās vietas), ierindojās Jānis Vinters, kurš gada sākumā lieliski startēja Dakāras rallijreidā, kopvērtējumā izcīnot augsto sesto vietu, kā arī uzvarot divos ātrumposmos. Trešais sīvā cīņā izrādījās vienīgais latvietis Nacionālajā Basketbola asociācijā Andris Biedriņš – viņa rēķinā 24 punkti un piecas pirmās vietas. Tikpat punktu, taču viena pirmā vieta – Ernestam Gulbim. Labāko piecinieku noslēdz Nacionālās Hokeja līgas "Dzelzs vīrs" Kārlis Skrastiņš. Salīdzinot ar pagājušo gadu labāko pieciniekā savas vietas saglabājuši Biedriņš un Gulbis, tiesa nav tās uzlabojuši – Biedriņš pērn bija otrais, bet Gulbis, tāpat kā šogad – ceturtais.

Sportistes. Tāpat kā pērn – Jeļena Prokopčuka. Šogad izcīnīja otro vietu Bostonas un trešo vietu Ņujorkas maratonos, kā arī bija otrā labākā maratonu seriāla "World Marathon Majors" kopvērtējumā. Autoru balsojumā Ļenai negāja tik viegli kā pērn (visas pirmās vietas) un cīņā par uzvarētājas lauriem nācas pacīnīties ar Latvijas sieviešu basketbola izlases un Krievijas kluba "Dinamo" līderi Aneti Jēkabsoni - Žogotu. Prokopčuka saņēma 52 punktus (15 pirmās vietas), Jēkabsone – Žogota – 41 punktu (septiņas pirmās vietas). Nepamanīti nepalika arī autosportistes Karlīnes Štālas, vieglatlētes Aigas Grabustes (Eiropas junioru čempione septiņcīņā) un basketbolistes Guntas Baško panākumi, kuras ierindojās turpmākajās vietās.

Treneri. Ainars Zvirgzdiņš pārņēmis stafeti no Aināra Čukstes – tāpat kā pērn, arī šogad par gada treneri autori atzinuši Latvijas sieviešu basketbola izlases galveno treneri. Zvirgzdiņa, kurš šogad sieviešu izlasi aizveda līdz ceturtajai vietai Eiropas čempionātā, pārākums šaubas neradīja – 17 pirmās vietas un 56 punkti. Otro vietu spraigā cīņā ieguva šķēpmetēju trenere Valentīna Eiduka, kuras audzēkņi arī šogad nostartēja godam – Vadims Vasiļevskis laboja Latvijas rekordu un bija ceturtais pasaules čempionātā, Sinta Ozoliņa izcīnīja sudrabu Eiropas junioru čempionātā, arī citi Eidukas audzēkņi uzrādīja labus rezultātus. Eiduka aptaujā ieguva 13 punktus, tikpat cik futbola izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, taču šķēpmetēju treneri otrajā pozīcijā izvirzīja divas pirmās vietas. Ceturtais palika Viktora Ščerbatiha treneris Eduards Andruškevičs, bet piektais – "TTT Rīga" galvenais treneris un bijušais Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Čukste.

Izlases. Gada labākās izlases titulu savā starpā sadalīja basketbolistes un basketbolisti. Diezgan pārliecinoši un pelnīti triumfēja Latvijas sieviešu basketbola izlase (ceturtā labākā Eiropā), aiz sevis atstājos U-18 basketbolistus, kuri šogad izcīnīja bronzas medaļas Eiropas čempionātā. Par trešo labāko izlasi autoru domas dalījās, taču galu galā par to kļuva Latvijas tenisa izlase Deivisa kausā, kur mūsējie iekļuva Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā. Tenisisti no autoriem saņēma 19 punktus un divas pirmās vietas. 19 punkti arī U-20 hokeja izlasei, kas pavisam nesen aizcīnījās līdz Elites divīzijai. Piektajā vietā Latvijas sieviešu florbola izlase – ceturtās vietas ieguvēja pasaules čempionātā!

Klubi. Lai cik tas savdabīgi arī nebūtu – pirmās četras vietas, salīdzinot ar pagājušo gadu, palikušas nemainīgas. Futbola klubs "Ventspils" šogad nosargāja pērn izcīnīto Latvijas čempionu titulu, triumfēja Latvijas kausā, bet Baltijas Futbola līgā ieņēma otro vietu. Autoru balsojumā ventspilnieki šogad bija pārliecinoši labākie – 51 punkts un 15 pirmās vietas. Otrie – Latvijas čempioni basketbolā "ASK Rīga", bet trešie – SEB Baltijas Basketbola līgas bronzas laureāti un Latvijas čempionāta sudraba medaļu ieguvēji "Ventspils" basketbolisti. Ceturtajā vietā – "Rīga 2000", Latvijas čempioni hokejā.

"Žagaru buntīte federācijas prezidentam". Žagarus, gadam noslēdzoties, saņem ne tikai nepaklausīgākie bērni, premjeri, bet arī tie sporta federāciju vadītāji, no kuriem gribētos vēl kvalitatīvāku un profesionālāku darbību. Autoruprāt, tie ir Kirovs Lipmans (hokejs), Ojārs Kehris (basketbols), Guntis Indriksons (futbols), Anrijs Brencāns (handbols), Jānis Bērziņš (biatlons), Guntis Zālītis (vieglatlētika) un citi. Strādājiet kungi, strādājiet!

No 2007. gada 31. decembra plkst. 18:00 līdz 2008. gada 9. janvārim plkst 18:00 norisināsies arī eSports.lv lietotāju balsojums par aizvadītā gada labākajiem sportā. Rezultātus paziņosim 11. janvārī. Balsojot neaizmirsti norādīt savu e-pastu, kā arī atbildēt uz papildjautājumu - "Cik respondentu piedalīsies šajā aptaujā?" Pieci precīzākie atbildētāji jaunajā gadā saņems dāvaniņas no eSports.lv. Lai piedalītos aptaujā, spied šeit>>>

eSports.lv 2007. GADA LABĀKIE SPORTĀ
Autoru aptaujas rezultāti


GADA SPORTISTS
1. Viktors Ščerbatihs 40 (8)*
2. Jānis Vinters 27 (5)
3. Andris Biedriņš 24+ (5)
4. Ernests Gulbis 24 (1)
5. Kārlis Skrastiņš 10 (2)
6. Sandis Ozoliņš 3
7.-9. Vadims Vasiļevskis 1
7.-9. Kaspars Daugaviņš 1
7.-9. Pļaviņš/Samoilovs 1

GADA SPORTISTE
1. Jeļena Prokopčuka 52 (15)
2. Anete Jēkabsone Žogota 41 (7)
3. Karlīne Štāla 10
4. Gunta Baško 7+
5. Aiga Grabuste 7
6. Madara Līduma 5
7.-9. Anastasija Sevastova 1
7.-9. Minusa/Jursone 1
7.-9. Ieva Kubliņa 1

GADA TRENERIS
1. Ainars Zvirgzdiņš (basketbols) 56 (17)
2. Valentīna Eiduka (vieglatlētika) 13+ (2)
3. Aleksandrs Starkovs (futbols) 13
4. Eduards Andruškevics (svarcelšana) 11
5. Ainārs Čukste (basketbols) 10 (1)
6. Andrejs Maticins (hokejs) 5
7. Aleksandrs Prokopčuks (vieglatlētika) 4
8. Oļegs Znaroks (hokejs) 3+ (1)
9. Varis Krūmiņš (basketbols) 3
10. Ģirts Dzelde (teniss) 2
11. Jānis Dainis (florbols) 1


GADA IZLASE
1. Latvijas sieviešu basketbola izlase 50 (11)
2. Latvijas U-18 basketbola izlase 34 (6)
3. Latvijas vīriešu tenisa izlase 19+ (2)
4. U-20 hokeja izlase 19
5. Latvijas sieviešu florbola izlase 7 (1)

GADA KLUBS
1. Futbola klubs "Ventspils" 51 (15)
2. Basketbola klubs "ASK Rīga" 25 (4)
3. Basketbola klubs "Ventspils" 20 (2)
4. Hokeja klubs "Rīga 2000" 15
5. Florbola klubs "Latvijas Avīze" 6
6. Volejbola klubs "Rīga" 5 (1)
7. Futbola klubs "Liepājas metalurgs" 3
8. Futbola klubs "Olimps" 2+
9. Futbola klubs "Rīga" 2
10. Futbola klubs "Vindava" 1

ŽAGARU BUNTĪTE
1. Kirovs Lipmans (hokejs) 34
2. Ojārs Kehris (basketbols) 30
3. Guntis Indriksons (futbols) 24
4. Anrijs Brencāns (handbols) 10
5. Jānis Bērziņš (biatlons) 4
6. Guntis Zālītis (vieglatlētika) 3
7.-8. Jevgeņijs Kisiels (bobslejs, pametis amatu aprīlī) 1
7.-8. Atis Sausnītis (volejbols) 1

* - vieta, sportists (sportiste, treneris, izlase, klubs), iegūtie punkti, iekavās - pirmo vietu skaits anketās.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-31 18:14, pirms 16 gadiem
sherbatiha trennerim vajadzeeja buut augstaak
, 2007-12-31 18:15, pirms 16 gadiem
Gada sportiste viennozīmīgi Jēkabsone. Vispar viņa manuprāt ir 2007. gada labākā Eiropas basketboliste.
, 2007-12-31 18:16, pirms 16 gadiem
Žagari P. APinim - orientieristi, nomainiet šefu!
Slēpts komentārs: Akmens_
, 2007-12-31 18:20, pirms 16 gadiem
Mans tops!
Sportists:
Ernests Gulbis (neviens šogad nav panācis vairāk)
Sandis Ozoliņš (gada gribasspēks, gaidītākā atgriešanās)

Sportiste:
Anete Jēkabsone Žogota (bez paskaidrojumiem)
Gunta Baško (bez paskaidrojumiem)

Treneris:
Ainars Zvirgzdiņš (bez paskaidrojumiem)
Andrejs Maticins (Malaģec, nākamgad arī jānoturās tajā elitē)

Gada klubs:
Basketbola klubs "ASK Rīga" (par skaistu spēli)
Basketbola klubs "Ventspils" (par saņemšanos pēc ne tik laba sezonas sākuma)
, 2007-12-31 18:23, pirms 16 gadiem
No šī topa nominācijām, kas ir tomēr atšķirīgas, ko piedāvā parastajiem lietotājam, tad vienīgais, kas nesakrīt ir Žagaru Buntīte, ko es dotu Indriksona kungam
, 2007-12-31 18:26, pirms 16 gadiem
libertines, par Kehri.
1.Atklāta "TTT Rīga" lobēšana. Ceļazīme uz Eirolīgu, kura tika piešķirta Latvijai, uzreiz LBS piešķīra "TTT Rīga", lai arī LSBL pusfināli vēl nebija noslēgušies. Viesspēlētāju kvotas LSBL pieskaņotas kvotām Lietuvas čempionātā, kur spēlē "TTT Rīga". LBS vairāk interesē "TTT Rīga" iespējas spēlēt Lietuvā, nevis spēcīga vietējā čempionāta izveide (atlaides, lai nebūtu jāspēlē LSBL 1. posmā).
2. LBS amatos tiek liktas personas, kuru radinieki ziedo palielas summas federācijas budžetā. Visticamāk, šīs lietas ir saistītas.
3. Par konkurenci, viss tas ir tapis privāto sponsoru un iniciatīvas iespaidā. Uzlabojusies ekonomiskā situācija, kas ļāvusi uzņēmumiem vairāk līdzekļu ieguldīt arī šādos projektos. Kāds ir LBS ieguldījums "Barons/LMT" vai "ASK Rīga" attīstībā? Tuvs nullei. Federācija tikai "gozējas slavas saulītē".
4. Jaunatnes basketbolā ir diezgan lielas problēmas. Palasiet, ko intervijā stāstīja Guntis Endzels, cilvēks, kurš n-tos gadus ir jaunatnes basketbolā.

Nav viss tik rožaini, kā izskatās.
, 2007-12-31 18:26, pirms 16 gadiem
Kāpēc LM tik zemu? Uzvara BLF, otrā vieta virslīgā...daudzi izlases spēle'tāji...ar panākumiem cīnās LM jaunie futbolisti...utt
, 2007-12-31 18:27, pirms 16 gadiem
Jānobalso
, 2007-12-31 18:28, pirms 16 gadiem
Eu saliekam Apinim zhagarus! buusim vienoti !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-31 18:33, pirms 16 gadiem
Nu autoru līmenis!

Starkovs ko tad šis tādu paveica šogad? Bezcerīgās 5. vietas saglabāšana savā kvalifikācijas grupā?
Sportists - Pļaviņš/Samoilovs? Tad jau arī pie sportista nomīnēt varētu hokeja komandu!
Sportists - Andris Biedriņš augstāk par Vasiļevski? Vadimam stabila sezona un 4. pasaules labākais šķēpmetējs, bet Biedriņš viens no daudzajiem NBA centriem un ne tuvu TOP 5. Īstā nominācija viņam būtu - populārākais sportists.
, 2007-12-31 18:34, pirms 16 gadiem
to andris vētra

piekrītu visiem 4.punktiem

bet es varētu sarakstīt 40 punktus ar problēmām piemēram LFF un latvijas futbolā kopumā...arī handbolā, biatlonā mums ir lielas problēmas utt...

Piekrītu ka lbs ir problēmas, zināmā mērā lobēšana utt, bet parādi kaut vienu federāciju kur tā nav...Lobē gan FIBA, gan uleb, gan Uefa, gan fifa utt.Bet nenoliegsi taču, ka basketbolš attīstās...parādās jauni klubi, vecie klubi kļūst profesionālāki, klubu sastāvos parādās ļoti labi leģionāri(nevis kā piemēram futbolā, kur labus leģionārus uz rokas pirkstiem var saskaitīt)...basketbolā tiek ieguldīta nauda utt Vai tad labāk būtu ja tā visa nebūtu?

p.s. Parādi to cilvēku kurš varētu strādāt LBS un kurš nesaņemtu nekādu kritiku, vienalga no kuras puses(rīgas vai ventspils...) un kuram neko nevarētu pārmest...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-31 18:40, pirms 16 gadiem
Starkovs 3.vietā...visu cieņu starkovam, bet...

Andruškevics palīdzēja Viktoram izcīnīt PČ zeltu...

Matīcins ieveda mūsu juniorus A grupā...

Krūmiņš ar u18 izcīnija eiropas bronzu...

Proparčuks bija labs palīgs Jeļenai Proporčukai...

utt...

Futbolā tomēr šis gads ir bijis tukšais...
, 2007-12-31 18:40, pirms 16 gadiem
libertines, protams, ka tad nebūtu labāk. Saku vienīgi, ka tas nav LBS nopelns, ka tie klubi izveidojās tādi, kādi izveidojās. "Barons" ir tīri Vanaga & co iniciatīva un viņi patiešām apvainotos, ja kāds pateiktu, ka LBS viņus atbalstīja. LBS projekts ir Rīgas "Ērgļi", kas tā arī neizveidojās, plāns par Eirolīgas klubu vai kaut ko tml. dažus gadus atpakaļ.

Skaidrs, ka Indriksons ir vairāk pelnījis (pats balsoju par Indriksonu kā visvairāk žagarus pelnījušo, Kehris bija nākamais un trešais Kisiels no bobsleja federācijas).
, 2007-12-31 18:45, pirms 16 gadiem
Par Andri piekrītu Krītiņam!
, 2007-12-31 18:48, pirms 16 gadiem
lūgums e-sporta balsotājiem - izvērtējiet lūdzu panākumus pēc iespējas objektīvāk un balsojiet! man ir aizdomas, ka tā "Biedriņmānija" šajā balsojumā atkal dominēs. džeks ir aizvadījis tiešām labu gadu, bet citi ir paveikuši ko vairāk...
Slēpts komentārs: polārlācēns
, 2007-12-31 18:49, pirms 16 gadiem
to Andris Vētra

''Skaidrs, ka Indriksons ir vairāk pelnījis ''

a kapēc tad nenopelnīja? '


Nu protams, ka ne jau LBS kko veidoja, bet kā jau es teicu-atrodi to cilvēku kurš varētu strādāt LBS nesaņemot kkādus pārmetumus...

Es balsojot ņemšu vērā sporta veida kopējo attīstību, nevis to kas patīk vai nepatīk...lobē visi-tu gribi teikt ,ka esports daļēji nelobē kādas puses viedokli...(mēs taču zinām par ko iet runa)...? Arī mani neapmierina daudzi lbs lēmuni un darbi, bet es izvēlos mazāko ļaunumu...diez vai ar pofigisma attieksmi strādājusī LFF ir kkas labāks...es saku ,ka sliktāks un ir pelnījuši ne tikai žagaru buntīti...
, 2007-12-31 18:50, pirms 16 gadiem
Žagaru buntīte tiem, kuri vada lielos sporta veidus, kuri ir ievērojamāki. Bet dažs labs sporta veids, kurš ir mazāk pamanāms, un kurā aktivitāte ir daudz zemāka šos žagarus nesaņem.
Neteikšu, ka tas ir negodīgi, bet ir jāredz ne tikai "Lielie" sporta veidi...
Slēpts komentārs: polārlācēns
, 2007-12-31 19:02, pirms 16 gadiem
Iesaku pārāk neiekarst strīdos - ne jau tāpēc, ka tuvojas Jaunais gads (sveicu visus ), bet gan tāpēc, ka šādas aptaujas vienmēr ir ļoti subjektīvas un uz vienīgo patiesību nemaz nepretendē. Tieši tāpēc eSports.lv piedāvā izdarīt izvēli arī jums - tad nu uz priekšu, varat nobalsot objektīvāk nekā to izdarīja autori. Priekā!
, 2007-12-31 19:03, pirms 16 gadiem
Sportists- jānis Vinters (Ščerbatihs laikam nepatīk, jo politikā )
Sportiste Jekabsone- par tādu cīņas sparu nevar neiedod
Treneris Zvirgzdins- foršas grimmases rādīja
Klubs- BK Ventspils- tā patīk ASK, bet 3 vieta BBL, veiksmīgs starts ulebā + lai vai kā uzvara pār Žalgiri!!!!
, 2007-12-31 19:04, pirms 16 gadiem
aaa v;el par žagariem- ziemassvētki jau cauri gan tas, kurš bija pelnījis jau saņēma grūti novērtēt!!!
, 2007-12-31 19:08, pirms 16 gadiem
kritinjam ir pilniga taisniba!
scerbatihs ir tur kur vinam jabut,vinters ir tur kur vinam ir jabut,bet kada sakara AB ir tik augstu?vins NBA ir tkai viduvejs centrs(ja neticat tad paskatas uz statiem)un vins ir tikai no komandas speletajiem!gulbis ir ok!skrastins ari un ozlins ari bet ka vasilevskim ir tikai viens punkts tas pilnigs stulbums 90m aizmet bet ev iedod zurija tikai vienu punktu! ko tie voleibolisti ur dara?
kur slega?
ar ko daugavins ir ta izcelies?
pa meitenem es daljeji piekritu jo manliekas ka jekabsones lidera spele ir augstaks rezultats neka lenas rezultati!
pie treneriem kruminam un maticinam vajadzeja but augstak
par izlasem ok!
pie klubiem tikai nesaprotu kapec LM ir tik zemu?BFL cempioni un teju puse latvijas izlase spele liepaja!
par zagariem visi vini ir pelnijusi!
nu tadas ir manas domas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-12-31 19:26, pirms 16 gadiem
TheView, Tev nespīd! Būsi pārāk objektīvs
, 2007-12-31 19:59, pirms 16 gadiem
Gada trenerim jabut Eduardam Andruškevicam!pateicoties vinjam , mums ir zelts svaracelsanaa!!un to darbu ko vinjs ir ieguldijis Viktoraa daudzu gadu garumaa,ir neatsverams!!!
, 2007-12-31 20:18, pirms 16 gadiem
Lipmani pie staba un ar zivīm apmētāt
, 2007-12-31 20:19, pirms 16 gadiem
Man ļoti liels prieks bija lasīt rindkopu par izlasēm. Visas 5 topā iekļuvušās izlases ir sasniegušas tiešām augstvērtīgus panākumus. Tomēr uzskatu, ka sieviešu florbola izlasei būtu jābūt augstāk, nu vismaz noteikti priekšā tenisistiem un U-20 hoķa izlasei. Manuprāt, tomēr 4. vieta pasaulē (!) ir pelnījusi augstāku novērtējumu.

Žēl, ka lietotājiem nav iespēja nosaukt 3 labākos katrā nominācijā, jo pozitīvu notikumu šogad ir bijis pietiekoši, lai vairākās nominācijās būtu grūti izšķirties par vienu labāko. Vienīgais, kur nav šaubu, ir gada treneris, - cepuri nost Zvirgzdiņa priekšā.
, 2007-12-31 20:29, pirms 16 gadiem
seljanin

florbolistu sasniegtais ir lielisks rezultats bet te jau tiek ari skatita popularitate!
pec sis 4 vietas daudzi par to pat nezinaja!un daudzi pat nezin kas tas tads florbols ir

zel gan ka nevar nosaukt 3 labakos jo notikumi tiesam ir daudz un labi!
, 2007-12-31 20:32, pirms 16 gadiem
Biedriņš ir pelnījis būt augstā vietā, jo tāds spēlētājs modernajā basketbolā mums nav bijis un tāpēc ir pelnījis atzinību
, 2007-12-31 20:35, pirms 16 gadiem
libertines, katrs autors, protams, rakstā ienes nedaudz savu viedokli, kas arī pozitīvi. Un par basketbolu, piemēram, raksta gan "Ventspils", gan "ASK Rīga", gan citu klubu atbalstītāji, tā ka viss Ok.

Tici man, ja portālā notiktu kaut kāda viedokļa publicēšanas noliegšana (vai kāda cita virziena lobēšana), es būtu, iespējams, pirmais, kurš par to runātu publiski. Iepriekš daudz kritikas esmu veltījis "Sporta Avīzes" antikampaņām pret Lipmanu, Kambalu, Skudru, Kļaviņu, Valdi Valteru u.c., vairākiem Uldriķa pseidorakstiem, kuros lobētas Indriksona biznesa intereses ("Daugavas stadions", neviens man nav liedzis to darīt arī tagad. Vārda un mediju brīvību uzskatu par vislielāko vērtību.
Ilmārs Bricis
16

Neveiksmju gads biatlonā

Aizvadītais gads bijis viens no neveiksmīgākajiem Latvijas biatlonā, sportiskas neveiksmes mijās ar veselības problēmām un citām likstām vai pārpratumiem, kas liedza biatlonistiem kaut pietuvoties rezultātiem, kurus cerēja sagaidīt līdzjutēji.
Kimi Raikonens 2007. gadā kļuva par
pasaules čempionu. Foto: AFP
55

TOP20 notikumi pasaulē

Pienācis Jaunais 2008. gads. Piedāvājam ielūkoties, mūsuprāt, 2007. gada TOP20 pasaules notikumos, kas satricināja visu pasauli, tostarp arī Latviju. Notikumu secība izvēlēta nejauši.
Latvijas futbola izlases 
retais prieka mirklis.
Foto: Romans Kokšarovs (SA).
11

Izlases devušas cerības

Aizvadītais gads raibs bijis Latvijas futbola izlasēm vairākās vecuma grupās. Lai arī rezultāti nepārsteidz un dažbrīd pat apbēdina, ir pamats cerībām, ka nākotne būs ja ne rožaina, tad daudz veiksmīgāka.