Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:146, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

2007. gads pasaules hokejā

2007. gads pasaules hokejā
Gada izcilnieki - Sidnijs Krosbijs un Roberto Luongo.
Foto: AP

2007. gads tuvojas beigām, tāpēc eSports.lv piedāvā nelielu ieskatu šī gada hokeja notikumos. Šoreiz apskatīsim pasaules hokeja notikumus un tendences.

Gada uzvara:
Anaheimas „Ducks” izcīna Stenlija kausu.
Anaheimas „Ducks”, sezonas gaitā rādīdami stabilu sniegumu, izcīna savu pirmo Stenlija kausu kluba pastāvēšanas vēsturē. Ceļā uz šo trofeju tika pārspēti gan Minesotas „Wild”, gan Vankūveras „Canucks”, gan Detroitas „Red Wings”, gan Otavas „Senators” hokejisti.

Gada spēlētājs:
Sidnijs Krosbijs.
Savā otrajā sezonā Nacionālajā Hokeja Līgā (NHL) Sidnijs Krosbijs kļuva ne vien par līgas atpazīstamāko spēlētāju, bet arī par līgas vērtīgāko spēlētāju gan pēc līgas vadības, gan pašu spēlētāju vērtējuma un visas līgas rezultatīvāko spēlētāju.

Gada tendence:
NHL komandas sāk „kopēt” Anaheimas „Ducks” spēles stilu.
Pēc „Ducks” uzvaras Stenlija kausā daudzas komandas sāka „kopēt” anaheimiešu spēles stilu – agresīvu un uz spēka spiedienu balstītu spēli. Taču čempionāta līderi paliek tie paši, bet paši „Ducks” sīvi cīnās par tikšanu izslēgšanas spēlēs.

Gada tendence 2:
NHL jauno spēlētāju draftā aizvien vairāk tiek draftēti ASV hokejisti.
Šī gada drafta pirmajās divās kārtās tika draftēti 20 hokejisti, no kuriem divi tika draftēti ar pirmajiem diviem kārtas numuriem.

Gada jaunatklājums:
Paskāls Leklērs.
Iepriekšējās sezonas aizvadījis ar visai mainīgām sekmēm un savainojumiem šīs sezonas sākumā parūpējās par vairākiem pārsteigumiem – pirmajās deviņās regulārās sezonas spēlēs ticis pie piecām „sausajām” spēlēm un arī tālākā tās gaitā rādot ļoti stabilu sniegumu, tādējādi piesakot savas pretenzijas uz iekļūšanu NHL vārtsargu elitē.

Gada līderis:
Roberto Luongo.
Pārgājis no Floridas „Panthers” uz Vankūveras „Canucks”, Luongo uzreiz kļuva par komandas galveno spēlētāju un bija galvenais arguments komandas ceļā uz „play-off” turnīru.

Gada zaudējums:
Krievijas izlase Pasaules čempionāta pusfināla pagarinājumā ar 1:2 piekāpjas Somijas valstsvienībai.
Sakarā ar to, ka 2007. gada Pasaules čempionāts notika Krievijā šīs valsts Nacionālajai izlasei šis turnīrs bija ļoti nozīmīgs. Klāt šim aspektam nāca arī fakts, ka Krievijas Nacionālā izlase nav uzvarējusi Pasaules čempionātā kopš 1993. gada.

Gada atgriešanās:
Filadelfijas „Flyers” pārvērtības.
Pēc izgāztas 2006./2007. gada sezonas „Flyers” vadība izdarīja pareizos secinājumus un „pārbūvēja” komandu tā, ka jau 2007./2008. gada sezonā filadelfieši ir nopietni pretendentiem uz Stenlija kausu.

Gada aiziešana:
Tēmu Selanne aiziet ar izcīnītu Stenlija kausu.
Viens no visu laiku labākajiem somu hokejistiem, veterāns Tēmu Selanne pēc Stenlija kausa izcīnīšanas "Ducks" sastāvā nolēma beigt savu profesionāļa karjeru.

Gada transfēri:
Bufalo „Sabres” zaudē četrus vadošos komandas spēlētājus.
Starpsezonas transfēru tirgus laikā zaudēti Kriss Drūrijs (pārgāja uz Ņujorkas „Rangers”), Daniels Briērs (pārgāja uz Filadelfijas „Flyers”) un Daiņus Zubruss (pārgāja uz Ņūdžersijas „Devils”), bet „dedlainā” uz Filadelfijas „Flyers” tika aizmainīts Martins Bīrons. Šādu pārmaiņu rezultātā viena no konkurētspējīgākajām komandām pārvērtās par vienību, kura tikai knapi cīnās par vietu „play-off”.

Gada līgums:
Tomass Vaneks paliek Bufalo.
Vanekas, kurš vasarā kļuva par ierobežoto brīvo aģentu, noslēdza līgumu ar savu līdzšinējo komandu Bufalo „Sabres” uz 7 gadiem par kopējo summu 50 miljoni ASV dolāru, kļūstot par vislabāk apmāksāto spēlētāju visā NHL. Jāpiebilst, ka uz šādu soli „Sabres” vadību pamudināja iepriekš izteiktais Edmontonas „Oilers” līguma piedāvājums par tieši tādu pašu summu.


, 2007-12-31 19:47, pirms 16 gadiem
Tomass Vaneks uz 7 gadiem par kopējo summu 50 miljoni ASV dolāru
, 2007-12-31 19:53, pirms 16 gadiem
principaa "2007. gads NHl hokejaa"
, 2007-12-31 20:21, pirms 16 gadiem
Piekriitu euii, laikam eiropa nekas nenotiek,(iznemot PC)..
, 2007-12-31 20:32, pirms 16 gadiem
Vispār jau tā nominācija "gada aiziešana" gan ir nedaudz pāragra. Es pastāvīgi sekoju līdz, kad Selanne oficiāli paziņos par karjeras beigšanu, bet tas vēl nav noticis. Pagaidām tas ir tādā stadijā, ka viņš ir solījis galīgo atbildi dot janvāra laikā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-01-01 17:35, pirms 16 gadiem
Gada atgriešanās balvu ir pelnījis Sandis Ozoliņš. "Haizivs" Ozo - labākais!
Ilmārs Bricis
16

Neveiksmju gads biatlonā

Aizvadītais gads bijis viens no neveiksmīgākajiem Latvijas biatlonā, sportiskas neveiksmes mijās ar veselības problēmām un citām likstām vai pārpratumiem, kas liedza biatlonistiem kaut pietuvoties rezultātiem, kurus cerēja sagaidīt līdzjutēji.
Kimi Raikonens 2007. gadā kļuva par
pasaules čempionu. Foto: AFP
55

TOP20 notikumi pasaulē

Pienācis Jaunais 2008. gads. Piedāvājam ielūkoties, mūsuprāt, 2007. gada TOP20 pasaules notikumos, kas satricināja visu pasauli, tostarp arī Latviju. Notikumu secība izvēlēta nejauši.
Latvijas futbola izlases 
retais prieka mirklis.
Foto: Romans Kokšarovs (SA).
11

Izlases devušas cerības

Aizvadītais gads raibs bijis Latvijas futbola izlasēm vairākās vecuma grupās. Lai arī rezultāti nepārsteidz un dažbrīd pat apbēdina, ir pamats cerībām, ka nākotne būs ja ne rožaina, tad daudz veiksmīgāka.